frankfurt-bezienswaardigheden

 

De mooiste bezienswaardigheden van Frankfurt

Ontdek hier wat je zoal in de stad kunt gaan doen tijdens je bezoek.

1. Uitzicht vanaf de Main Tower
De Main Tower is een plek wat je eigenlijk niet mag missen tijdens een bezoek aan Frankfurt. Het is namelijk de op één na hoogste wolkenkrabber van de stad. Tegen betaling kun je genieten van het uitzicht op het panoramaterras. Dit terras bevindt zich op het dak van de toren. Als je op het terras bent, kan je niet alleen genieten van het uitzicht over de stad, maar ook de rest van de omgeving.

frankfurt-wat-doen2. Rivier de Main

De Main is een rivier die door Frankfurt loopt. Het is de grootste rivier in de omgeving. Het is ook de plek waar de stad zijn naam aan te danken heeft. Officieel heet de stad namelijk Frankfurt am Main, zodat verwarring met de gelijknamige stad aan de Oder voorkomen kan worden.

Als je houdt van wandelen of fietsen moet je een bezoek brengen aan deze rivier. Er is namelijk een heus recreatiegebied te vinden. In het recreatiegebied kan je urenlang lopen. Er zijn verschillende paden aangebracht en je kan iedere keer weer een andere wandelroute nemen. Zo bepaal je zelf hoeveel kilometer je gaat lopen.

Over de Main zijn ook 19 bruggen aangelegd. De voetgangersbrug Eisener Steg is één van de bruggen waar je een stop kan maken. Hier heb je namelijk een mooi uitzicht op de stad. De andere bruggen geven jou ook een uitzicht en laten jou voornamelijk de natuur in je opnemen.3. Zeil

Zeil is een winkelstraat waar je ook geweest moet zijn. Het is een plek waar je verschillende winkelketens tegenkomt, maar ook kleinere, lokale boetiekjes kan bezoeken. Het fijne aan deze winkelstraat is dat er geen auto’s mogen komen. Je kan daarom onbezorgd genieten van de wandeling en uitgebreid de tijd nemen om de etalages te bekijken.

Als je niet van winkelen houdt, kan Zeil toch een leuke plek zijn. Je komt hier namelijk bijzondere architectuur tegen. Vooral het overdekt winkelcentrum My Zeil is een plek waar je een bijzondere architectuur kan aanschouwen. Ook zijn er verschillende bankjes geplaatst in de winkelstraat. Je kan hier even helemaal tot rust komen en de levendigheid van Frankfurt ervaren.

frankfurt-zeil-winkelstraat4. Römerberg

De Römerberg ligt in de oude binnenstad van Frankfurt. Het is een plein waar je stadhuis Römer, vakwerkhuizen en de Alte Niklaikirche tegenkomt. Het plein is niet meer in originele staat te aanschouwen. In plaats daarvan is het een reconstructie van hoe het middeleeuwse plein er ooit uitgezien heeft.
Tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog zijn er grote schades aangebracht en moest het volledige plein opnieuw opgebouwd worden.

Bij het plein zijn er nog veel meer bezienswaardigheden waar je een bezoek aan kan brengen. Denk aan de Sint-Paulskerk en de Dom van Frankfurt. Uiteraard kan je ook gewoon in het zonnetje zitten en de architectuur volledig in je opnemen.

frankfurt-romerberg-plein5. Alte Oper

De Alte Oper is een voormalig operagebouw welke je midden in Frankfurt tegenkomt. Het is een van de weinige klassieke gebouwen die je nog in de stad tegenkomt. Het gebouw is nog altijd in gebruik. Tegenwoordig kan je hier namelijk één van de vele concerten en toneelspelen bezoeken.

Ook het gebouw zelf is de moeite waard om te aanschouwen. Het gebouw heeft verschillende versieringen die je nergens anders meer tegenkomt. In een stad die voornamelijk gedomineerd wordt door kantoren en wolkenkrabbers kan het dus een flinke verademing zijn om een bezoek te brengen aan het gebouw. Als je één van de concerten of voorstellingen wilt bezoeken, moet je er wel snel bij zijn. De tickets gaan namelijk erg hard en zijn vaak weken van tevoren al uitverkocht.

frankfurt-wat-zien-centrum6. Hauptwache

De Hauptwache is een gebouw dat volledig in de Barokstijl is gebouwd. Het gebouw stamt uit 1729 en 1730 en is één van de historische gebouwen die je tussen de moderne bouwwerken tegenkomt. Het is een wachthuis welke vooral een reconstructie is van het bouwwerk dat tot de Tweede Wereldoorlog pronkte in de stad. Het gebouw is tegenwoordig vooral horeca. Je kan hier namelijk Café Hauptwache bezoeken.

Het plein rondom het gebouw is een drukbezocht plein, waar ook lokale inwoners regelmatig genieten van de zon.

frankfurt-hauptwachte7. Stationswijk

Het Bahnhofsviertel is de stationswijk van Frankfurt. Het is het centrale treinstation van de stad, van waaruit verschillende treinen vertrekken. In deze wijk vind je niet alleen het treinstation, maar ook veel toeristische hotels. Ook de rosse buurt van Frankfurt is hier gevestigd. Of je er nu van houdt of niet, je zal hier altijd jouw ogen uit blijven kijken.

In de straten van de wijk ontdek je steeds weer iets anders. Zo kan je hier als liefhebber van de buitenlandse keuken terecht voor een groot aantal gerechten. Veel internationale restaurants en eethuisjes hebben zich hier gevestigd. Het station zelf is ook meer dan de moeite waard. Het is een fraai bouwwerk met veel levendigheid. Je kan hier ook terecht voor een lekker ontbijt of snelle lunch.8. Palmengarten

De Palmengarten is een Botanische tuin in Frankfurt. Er zijn twee botanische tuinen in de stad te bezoeken, maar deze is het grootste. De tuin heeft namelijk een oppervlakte van 29 hectare, waarvan 9 hectare bestaat uit broeikassen. Je kan hier een grote verzameling aan bloemen, planten en bomen aanschouwen. De planten en bloemen zijn geïmporteerd van over heel de wereld.

Het is een plek waar je even helemaal tot rust kan komen. Zelfs in de zomermaanden, wanneer er veel toeristen naartoe gaan, zal de rust de overhand hebben. Je kan jouw ticket vooraf al aanschaffen via de website, maar ook op de dag zelf bij de kassa jouw toegang aanschaffen.

frankfurt-activiviteiten-doen-tuin9. Museumsufer

De Museumsufer, ook wel de Museumoever genoemd, is een museumgebied, dat langs de oevers van de Main loopt. Het gebied kent 15 musea, met een grote verscheidenheid aan thema’s. Een aantal van de beste musea van Frankfurt zijn hier terug te vinden.

Zo kan je bijvoorbeeld het Duitse Filmmuseum, het Ikonenmuseum en het Duitse Architectuurmuseum bezoeken. Het laatste weekend van augustus is de tijd dat je hier echt moet zijn. In dit weekend vindt namelijk het Museumsuferfest plaats. Tijdens dit festival zijn alle musea tegen een extreem lage prijs te bezoeken. Het is één van de grootste culturele evenementen in Duitsland en meer dan de moeite waard.10. Sankt Barthholomäusdom

Net als veel steden, heeft ook Frankfurt een Dom. In de volksmond bekend als de Kaiserdom. Officieel is een kerk pas een dom wanneer er bisschoppen worden gekroond. Dat is hier nooit gebeurd dus eigenlijk is past de naam “Kaiserkerk” beter.

Al in het jaar 1248 is begonnen met de bouw. In de lange geschiedenis heeft het bouwwerk het soms zwaar gehad. Mede door een grote brand en later door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dankzij restauraties kan de kerk nu weer met trots één van de bezienswaardigheden van Frankfurt zijn.

Bij de ingang van de kerk is het Dommuseum te bezoeken. Hier zijn allerlei kerkschatten te zien.

frankfurt-dom-bezienswaardigheden11. Archeologische tuin

De laatste op de lijst aan bezienswaardigheden in Frankfurt is de Archeologische tuin. Deze tuin is in 1953 ontstaan, vlakbij de Römerberg. Er zijn overblijfselen uit het Romeinse tijdperk blootgelegd. De opgravingen hebben een groot aantal overblijfselen naar boven gehaald, waardoor de geschiedenis goed zichtbaar is geworden. De archeologische vondsten kan je gratis bewonderen. Het is daarom een aanrader om naartoe te gaan als je van geschiedenis en archeologie houdt.12. Sint-Catharinakerk

Naast het bekende Hauptwacheplein in het centrum van de stad, staat de Sint-Catharinakerk. Het historische bouwwerk is een vrij groot contrast tussen alle moderne gebouwen.
De kerk staat hier al te pronken sinds 1681. Echter werd het flink verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nadien is het hersteld en is het weer één van de bezienswaardigheden van Frankfurt.

dresden-highlights-kerk13. Hühnermarkt

In stadsdeel neue Altstadt, ligt de Hühnermarkt. Een leuk plein dat wordt omringd door verschillende vakwerkhuizen. Groot is het plein niet maar dankzij de sierlijke gebouwen ontstaat er een mooi sfeertje. Je kunt de sfeervolle plek rustig in je opnemen vanaf één van de terrassen.

frankfurt-mooie-plekken-huhnermarkt14. De befaamde kerstmarkten

De kerstmarkten in de Duitse steden staan zeer goed bekend. Ook in Frankfurt zijn in december leuke kerstmarkten in een zeer sfeervolle omgeving. Uiteraard iet tussen de moderne wolkenkrabbers maar juist tussen de historische vakwerkhuizen. In combinatie met de vele lichtjes, kerstbomen en kraampjes, is de kerstmarkt één van de hoogtepunten van het jaar.

frankfurt-kerstmarkt-informatie15. Eschenheim Toren

Ondertussen omringd door moderne gebouwen, staat de historische Eschenheim toren nog fier overeind. Al sinds de 14e eeuw is de sierlijke toren onderdeel van de stad. Ooit was het een onderdeel van een groot verdedigingsbouwwerk. Tegenwoordig is alleen de toren nog over. Desondanks behoord het tot de hoogtepunten van de stad. Het is namelijk in nog in opvallend goede staat en kan ook van binnen worden bekeken.

frankfurt-eschenheim-toren-zien16. Het historische gedeelte van het centrum

Uiteraard zijn de vele bezienswaardigheden leuk om te bekijken, maar je kunt ook genieten van de gezelligheid van het centrum. Lekker shoppen, een terrasje pakken of uit eten. Het centrum biedt genoeg mogelijkheden. Bij veel bezoekers is vooral het historische gedeelte van het centrum populair. Bijvoorbeeld rond het Römerberg plein. Zoals je ziet heeft Frankfurt verschillende gezichten. Het is niet alleen die moderne stad met wolkenkrabbers.

frankfurt-leuke-plekken-centrum17. Het Manhattan van Duitsland

Naast de sfeervolle gedeelten van de stad, kan ook het zakelijke gedeelte interessant zijn. Door de verschillende wolkenkrabbers wordt het ook wel het Manhattan van Duitsland genoemd. De enorme gebouwen zijn een indrukwekkend gezicht. Daardoor vallen ze zeker onder de bezienswaardigheden. Veel toeristen willen wel eens ervaren hoe het is om tussen de enorme bouwwerken te lopen.

frankfurt-wolkenkrabbers

 

 

Via de volgende links kom je op andere interessante pagina’s. Zoals over de nabij gelegen Eifel regio of het overzicht van leuke Duitse steden.

Op circa 200 kilometer afstand ligt de meer noordelijke stad Keulen.

 

 

© 2024 SuggestMe.com