eifel-bezienswaardigheden-vakantie-wat-doen

Toeristische informatie over de Eifel

Wilde en romantische landschappen, daar staat de Eifel om bekend. De Eifel strekt zich uit ten zuiden van de stad Aachen tot aan Trier aan de Moezel. De regio in het noorden van Rijnland-Palts biedt nog veel meer: ​​historische plaatsen en kastelen, pittoreske stadjes en veel cultuur. Alle deze bijzondere bezienswaardigheden maken een reis naar de Eifel meer dan de moeite waard.

Ieder jaar weer komen toeristen graag naar dit middelgebergte om het boeiende landschap te ervaren. De talloze beken en rivieren zijn in trek bij gezinnen en avontuurlijke vakantiegangers.  In het noorden vind je veel stuwmeren, waar je uitstekend kunt watersporten. Ook kun je er genieten van de weidse uitzichten, de hoogteverschillen en de majestueuze bergen.

De Eifel is ook uitstekend voor een wandelvakantie. De vele paden leiden toeristen langs kastelen, bergen, vulkanische meren, kloven en valleien. In de zuidelijke Eifel wordt je getrakteerd op de kleurrijke, wilde orchideeën en indrukwekkende geisers. Kortom, er zijn weinig regio’s in Duitsland, en wellicht Europa, die zoveel afwisseling kent.

eifel-hoogtepunten-vakantie-overnachten-tips

 

De mooiste bezienswaardigheden en plekken van de Eifel

Ontdek tijdens je vakantie de talrijke bezienswaardigheden van de Eifel. De talloze kastelen en paleizen zijn ongetwijfeld een van de meer populaire attracties. Het gaat om Middeleeuwse vestingwerken en residentiële kastelen van de Duitse adel. Kasteel Eltz is een van de bekendste voorbeelden en een topattractie in  de Eifel. Daarnaast biedt de unieke natuur van de regio met zijn internationale natuurparken en het Nationale Park Eifel bezoekers een onvergetelijke ervaring.

1. Nationaal Park Eifel
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Eifel is het Nationale Park, gelegen in het midden van het internationale natuurgebied de Hoge Venen.. Hier kunnen bezoekers genieten van een veelvoud aan planten- en diersoorten in ongerepte wildernis, met wilde katten en de zwarte ooievaars als een van de meest prominente dieren bewoners van het nationale park. De mooiste manier om van het park te genieten is op een tocht samen met een ranger. Deze laat je de mooiste plekjes van dit deel van Noordrijn-Westfalen zien.

eifel-vakantie-zomer-herfst-informatie2. Kasteel Eltz

Er zijn maar weinig bezienswaardigheden die zo goed bewaard zijn gebleven als kasteel Eltz. Met zijn ligging en constructie is het een Middeleeuws kasteel precies zoals je zou verwachten. Het kasteelcomplex is nooit verwoest en is al meer dan 800 jaar in het bezit van dezelfde adellijke familie. De schatkamer is een van de meest indrukwekkende van heel Duitsland, wat een bezoek aan dit Eifel monument een must maakt.

eifel-kastelen-bezienswaardigheden-wat-doen-vakantie3. Natuurpark Hoge Venen

Duitsland en België delen de natuurlijke schatten van het Natuurpark Hoge Venen. In dit natuurgebied kun je heel veel zien en beleven. Meren, dammen en een afwisselend landschap vol bossen en middelgebergten bepalen het karakter van de Hoge Venen. Actieve vakantiegangers kunnen op een aantal routes door de regio van het natuurpark wandelen. Een bekende route verbindt twee historische vakwerkstadjes: Monschau en de Rursee.

eifel-leuke-plekken-accommodaties-tips4. Nürburgring

De Nürburgring is een van de meest legendarische race circuits ter wereld en trekt jaarlijks veel motorsport fans. Toeristen kunnen een tijdslot boeken op het circuit en zelf rijden over dit beroemde circuit. De Nordschleife wordt beschouwd als het lastigste en meest meedogenloze deel van de Nürburgring. De onvoorspelbare bochten maken menig ervaren coureur heel zenuwachtig. Dit gedeelte, bijgenaamd de “Groene Hel”, werd al in 1927 geopend en is sindsdien het toneel geweest van historische races, waaronder ook de Formule 1.5. Weinfelder Maar

De mysterieuze “Eifel Augen” verwijzen naar het vulkanische verleden van de regio. Deze basins, ook wel Maar genoemd, werden ongeveer 20.000 – 30.000 jaar geleden door vulkanische waterdamp ontploffing gevormd. De Weinfelder Maar is een mooi voorbeeld van deze geologische curiositeit. Als hoogste (487 meter) van de drie maaren rond de stad Daun biedt de Weinfelder Maar een prachtige bestemming voor wandelingen, excursies en trektochten.

eifel-vakantie-landscha-leuke-dingen-doen6. Eifel wandeltour

Als je het volledige aanbod van de Eifel wilt ervaren, kun je een 15-daagse wandeltocht maken langs de Eifelsteig. De langeafstandswandelroute begint in Aachen, in de Hoge Venen, en leidt je door het magische merenlandschap van de Vulkaan Eifel naar de uiterste rand van de groene zuidelijke Eifel, met als laatste etappe een wandeling naar Trier. Het is geen route voor beginners, maar je weet zeker dat je in twee weken al het moois van de Eifel hebt gezien.7. Laacher See

Ondanks dat de Laacher See symbool staat voor het vulkanische gebied van de Eifel, is het geen Maar. In de afgelopen 10.000 jaar explodeerde de Laacher See vulkaan verschillende malen en is daarmee verantwoordelijk voor het typische landschap dat we vandaag kennen. De Laacher See is tevens het grootste meer van Rijnland-Palts en is daarom enorm populair als bestemming om te zwemmen, kajakken en om gewoonweg te ontspannen. Een ander hoogtepunt is het nabijgelegen benedictijner klooster Maria Laach uit de 11e eeuw.

eifel-leuke-dingen-doen-meer-zwemmen8. Vesting Ehrenbreitstein

Vesting Ehrenbreitstein ligt op de gelijknamige berg, die 118 meter boven Koblenz uitsteekt, en tegenover de Duitse hoek, waar de Moezel de Rijn ontmoet. Sinds 2002 is het een UNESCO-werelderfgoed. Er zijn verschillende culturele instellingen in het kasteel gevestigd, zoals het Landesmuseum Koblenz en een jeugdherberg. De vesting Ehrenbreitstein werd voor het eerst genoemd in een document in de 12e eeuw. Vanaf het midden van de 13e eeuw diende het als residentie voor de aartsbisschoppen van Trier. Daarom bevinden zich hier het archief en de schatkamer van dit aartsbisdom.

eifel-leuke-steden-dorpen-vakantie-tips9. Dietzenley

Wie van een prachtig uitzicht over het Gerolsteiner Land wil genieten, moet naar de Dietzenley wandelen. De 618 meter hoge berg is een van de vele vulkanische kegel bergen in de regio en tegelijkertijd het hoogste punt in het Gerolsteiner Land. Op de top van Dietzenley staat een houten uitkijktoren van ongeveer 10 meter hoog. Vanaf hier kunnen bezoekers genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op het omliggende landschap van dit deel van de Eifel. Je vindt er ook de overblijfselen van een ringmuur die ooit door de Kelten is gebouwd.10. Teufelsschlucht

Een populaire attractie in de zuidelijke Eifel is de Duivelskloof. Midden in de uitgestrekte gemengde bossen van het natuurpark rond het luchtkuuroord Irrel, is de kloof in de laatste ijstijd zo’n 10.000 jaar geleden gevormd. Met zijn rotsachtige landschap met smalle kloven, diepe spleten, steile wanden en bizarre rotsformaties, is de Duivelskloof een geweldige bestemming voor het hele gezin.

Je kunt er zelf gaan wandelen, maar ook kiezen voor begeleide natuurexcursies, actieve excursies of speciale luistertochten waarbij de zeer speciale geluiden van het natuurpark en de Teufelsschlucht kunnen worden ontdekt.

eifel-vakantie-mooie-plekken-dingen-bezienswaardigheden11. Wild en Erlebnispark

Midden in de Eifel, bij het plaatsje Daun, ligt een wildpark waar je in de auto door heen kunt rijden. Onderweg kom je door bos, over heide en langs beekjes. Als je goed kijkt kan je allerlei dieren spotten. Geen exotische dieren maar voornamelijk diersoorten die in dit type natuurgebied passen. Zoals bijvoorbeeld edelherten, wilde zwijnen, damherten, moeflons, przewalskipaarden, bizons, roofvogels berberapen en lama’s. Onderweg kan je op zes punten uit de auto en even wandelen.

Verder is er een kinderboerderij en een grote avontuurlijke speelplaats.12. Dreimühlen-waterval

In het centrale gedeelte van het gebied, ligt een bijzondere waterval. Het wordt elk jaar namelijk 8 tot 19 centimeter hoger. Het mos dat er groeit, raakt namelijk langzaam versteent. De hoge concentratie calcium in het koolzuurhoudende water is hier de oorzaak van. Een bijzonder natuurverschijnsel op een mooie plek. Voor liefhebbers van natuur is de Dreimühlen-waterval zeker een bezienswaardigheid.

Vanaf het plaatsje Nohn lopen er twee weggetjes naar de begroeide waterval.

eifel-duitsland-wat-doen-zien13. Kasteel Satzvey

In het gebied zijn verschillende burchten en kastelen te zien. Kasteel Satzvey staat bekend als één van de mooiste uitvoeringen. Het is te vinden in het noorden bij het gelijknamige plaatsje Satzvey.
Het is niet het grootste kasteel maar wel één van de meest sfeervolle.

eifel-duitsland-mooie-plekken14. Rijksburcht van Cochem

Een ander mooi kasteel vind je op de grens van het Eifel- en het Moezel gebied. Hoog boven de toeristische plaats Cochem, staat een goed behouden Rijksburcht. Vanaf de 100 meter hoge heuvel heb je een mooi uitzicht over Cochem, rivier de Moezel en de omgeving.
Maar ook de binnenkant van de burcht kan je bezoeken. Bekijk bijvoorbeeld de ridderzaal, jachtkamer en kelder.

plaatsen-duitsland-cochem15. Bitburg-brouwerij

Een leuke bezienswaardigheid voor liefhebbers van bier, kan de Bitburg-brouwerij zijn. Het is de plek waar het bekende Bitburger bier wordt gemaakt. Een internationaal biermerk dat zijn oorsprong vindt in het dorp Bitburg. Al sinds 1817 wordt het bier hier gemaakt en ondertussen is het uitgegroeid tot één van de populairste biermerken van Duitsland.

Je kunt de brouwerij en het museum bezoeken om een beter beeld te krijgen van de productie. Maar ook over de geschiedenis en de ontwikkeling van het merk.

In de omgeving kan je ook verschillende branderijen bezoeken waar schnaps wordt gebrand.16. Geierlay-hangbrug

Heb je geen hoogtevrees? Dan kan de bijzondere Geierlay-hangbrug een leuk uitje zijn om te gaan doen. De smalle loopbrug leidt je van heuvel naar heuvel op 100 meter hoogte. Een indrukwekkende wandeling dat voor veel mensen letterlijk een hoogtepunt van de vakantie is.
Je vindt de brug bij de dorpen Sosberg en Mörsdorf.

moezel-mooie-plekken-wat-doen

 

Leuke stadjes in de Eifel

Van de noordelijke Eifel rond Aachen, tot de zuidelijke Eifel aan de Moezel, zijn er veel mooie stadjes met verschillend karakter. Alle plaatsen in de Eifel zijn vrij toeristisch en hebben daarom een goede structuur. Welke je ook kiest, je kunt rekenen op veel hotels, hostels, restaurants, bars, markten en musea.

leuke-plaatsen-dorpen-eifel-vakantie

 

De volgende stadjes staan bekend als mooi en gezellig:

Aachen

Het kuuroord Aachen, gelegen bij het drielandenpunt van Duitsland, België en Nederland, heeft aan Karel de Grote te danken dat het tegenwoordig een van de cultureel rijkste steden van Duitsland is. Vanwege het uitgestrekte bosgebied rondom de stad en niet in de laatste plaats vanwege de warmwaterbronnen, maakte hij van Aachen in 789 de hoofdstad van zijn grote Frankische rijk. Delen van de oorspronkelijke Palts zijn nog steeds ingebouwd in het gotische gebouw van het stadhuis, en de Dom van Aachen. Ook de schatkamer is goed bewaard gebleven. Andere cultuurschatten worden tentoongesteld in de talrijke musea die Aachen rijk is.

leuke-steden-eifel-plaatsen-plekken


Trier

Als oudste stad van Duitsland, is Trier een waar walhalla voor vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in cultuur. Een geschiedenis van meer dan 2000 jaar heeft talloze culturele monumenten en relikwieën nagelaten die vandaag de dag nog steeds toegankelijk zijn in grote delen van de stad.

De Romeinse keizer Augustus gaf, net voor het begin van onze jaartelling, met de oprichting van Augusta Treverorum het startsein voor een architectonisch succesverhaal. Trier was 200 jaar later tijdelijk gekozen als de hoofdstad van het West Romeinse Rijk en werd daarom uitgerust met keizerlijke thermale baden, een amfitheater en de grootste stadspoort ten noorden van de Alpen, de Porta Nigra.

Tegenwoordig staan acht Romeinse en Middeleeuwse gebouwen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ondertussen is het moderne leven vermengd met de historische charme. Als studentenstad rust Trier niet meer alleen op zijn geschiedenis, maar biedt het bezoekers een harmonieuze mix van historie met een gevarieerde stadsbeeld dat zich kenmerkt door voetgangerszones met talloze restaurants, pubs en bars.

eifel-duitsland-landschap-wat-doen


Bad Münstereifel

Wie het liever rustig aan doet tijdens een korte vakantie in Noordrijn-Westfalen, is in het Kneipp kuuroord Bad Münstereifel in goede handen. De stad ziet zichzelf als de “poort naar de Eifel” en heeft een ontspannen, gezellige sfeer. Dit is niet verwonderlijk, want Bad Münstereifel is ingebed in de natuur van de regio en biedt vele culturele hoogtepunten zoals de bekende Wallgraben concerten.

leuke-plaatsen-eifel-vakantie


Monreal en Mayen

In de Eifel zijn niet alleen grotere plaatsen, maar juist ook de kleinere stadjes zeker een bezoek waard als onderdeel van je korte vakantie in Rijnland-Palts . De houten oase Monreal betovert met Middeleeuwse architectuur, kronkelende straatjes en de rustige ligging. In naastgelegen Mayen vind je het Eifelmuseum in het laatgotische Genovevaburg. Monreal en Mayen zijn gunstig gelegen op slechts 6 kilometer afstand, dus een dagtocht naar beide bezienswaardigheden is makkelijk te doen.

mooie-dorpjes-plaatsen-eifel-hoogtepunten


Monschau

Monschau is al een bezienswaardigheid op zich. De stad lijkt uit een sprookjesboek te zijn voortgekomen met de prachtige geconserveerde vakwerkhuizen, bruggen en kleine steegjes. Het is moeilijk om niet halsoverkop verliefd te worden. Aangezien het vooral in het weekend behoorlijk druk kan worden, is het aan te raden vroeg in Monschau aan te komen. Of te logeren in een van de hotels in het centrum. Monschau biedt zeer charmante accommodaties en vakantie appartementen, waarvan sommige zijn ondergebracht in de typische vakwerkhuizen. Aangezien Monschau een zeer populaire bestemming is, vooral in de weekenden, is het beter om vooraf te reserveren.

mooie-plaatsen-eifel-bezienswaardigheden-vakantie


Mechernich

De stad Mechernich maakt deel uit van het natuurpark Noord-Eifel en is de toegangspoort tot dit deel van de Eifel. De voormalige mijnstad heeft slechts 28.000 inwoners, verdeeld over 44 dorpen. Mechernich wordt gekenmerkt door zeven kasteel complexen, waaronder kasteel Satzvey, een van de best bewaarde waterburchten in de Eifel. Zowel de stad als de kastelen zijn een populaire vakantiebestemming voor Duitsers en Europeanen uit de regio.

eifel-mooie-plekken-kastelen-plaatsen


 

Bad Neuenahr-Ahrweiler

Bad Neuenahr-Ahrweiler ligt tussen Bonn en Koblenz. Het dorp in het Ahrdal is omgeven door bergen en wijnranken op de hellingen. Het hoogste punt is op 506 m. Het stadsbeeld van Bad Neuenahr-Ahrweiler wordt gekenmerkt door prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen. Ook de originele stadsmuur is grotendeels nog intact en alle vier de Middeleeuwse stadspoorten zijn nog bewaard gebleven. In de zomer worden regelmatig stadstours georganiseerd voor toeristen.

In de wijk Ahrweiler is een Romeinse villa te bezichtigen. Het Romeinse herenhuis uit de 3e eeuw werd een tiental jaren terug blootgelegd en is, inclusief de badkamer, buitengewoon goed bewaard gebleven. Bad Neuenahr staat bekend om de thermale baden en spa faciliteiten waardoor Bad Neuenahr-Ahrweiler in trek is bij bad- en wellness toerisme.

eifel-wijnranken-leuke-bezienswaardigheden-hoogtepunten

 

 

Welke leuke dingen kan je doen in de Eifel?

Vuur, water, lucht en aarde, bijna geen andere regio in Duitsland wordt zo door de elementen beïnvloed als het gebergte van de Eifel. Het landschap weerspiegelt de geologische ontwikkeling van miljoenen jaren in snelle beweging: valleien die worden doorkruist door rivieren, uitgedoofde vulkanische kegels, modderige en droge maaren, bizarre rotsen die uit een tropische zee zijn voortgekomen en gestapelde bergkammen. Met het Nationaal Park Eifel, het UNESCO Global Geopark en de natuurparken heeft de Eifel een groot aantal natuurgebieden die actief te voet of per fiets verkend kunnen worden.

Maar wat kan je er allemaal doen tijdens een vakantie? Je vindt hier verschillende tips over leuke dingen die je in het gebied kan gaan doen:

Zwemmen
Dankzij de verschillende zwembaden, meren en beekjes kan je leuk zwemmen in het gebied. Tijdens een wandeling kom je geregeld een beekje of waterval tegen. Leuke natuurlijke plekken om even te gaan pootjebaden of zwemmen. Voor veel kinderen een hoogtepunt van de wandeling.

Wandelen
De ruim driehonderd kilometer lange Eifelsteig wandelroute loopt dwars door de Eifel. Over houten wandelpaden, door hoogveenlandschappen, door het Nationaal Park Eifel, tot aan voormalige vulkanen. Deze wandelroute voor gevorderden verbindt de meest gevarieerde landschappen in de regio. Of je nu 15 dagen achter elkaar wandelt, of liever de route in delen aflegt, wandelen is hier een bijzondere ervaring. Veel wandelaars zijn ervan overtuigd: de mooiste wandelroutes van Duitsland liggen in de Eifel.

wandelen-eifel-vakantie-accommodaties-tips

 

Fietsen en mountainbiken
In de Eifel kun je op een sportieve manier op de fiets fantastische ontdekkingstochten maken. Het fietspadennetwerk is zeer goed ontwikkeld en maakt vaak gebruik van oude spoorlijnen. Met een fietspad breedte van 2,50 meter is optimaal fietsplezier voor het hele gezin gegarandeerd. Langs de rand van het pad zie je soms artistieke beelden staan en bij bijzondere plekken vind je uitgebreide informatieborden. En maak je geen zorgen: de metershoge viaducten helpen jou om de diepe dalen in de Eifel te overbruggen. Je profiteert dus van een heerlijk comfortabele route.

 

 

Motorrijden door de Eifel
De Eifel is een populaire bestemming voor veeleisende motorrijders. Het gebied biedt een verscheidenheid aan routes langs prachtige landschappen, imposante paleizen en kastelen met een rijke historie. Of je het nu liever rustig aan doet of graag de wind in je haren voelt, in het Duitse middelgebergte beleef je de perfecte motortocht. Het bochtige deel van de route tussen Schönecken en Meisburg wordt door veel motorrijders aanbevolen. Om die reden ook ontmoeten motorrijders elkaar regelmatig in Schönecken.

 

Trekking in de Eifel
Kampeerders in de Eifel krijgen de mogelijkheid om alle grote en kleine sterren aan de nachtelijke hemel te zien. Verscholen in het heuvelachtige landschap van het natuurpark Hohes Venn-Eifel liggen vier trekking plekken, ver weg van verlichte straten, dorpen en steden. Je kampeert onder beukenbomen en op open plekken met uitzicht over het Eifel landschap. Tegen een kleine bijdrage kunnen wandelaars slapen op een houten platform dat plaats biedt aan twee tenten. Het enige comfort wordt geboden door een houten tafel, banken en het nabijgelegen composttoilet.

De vier trekking plekken zijn met elkaar verbonden door een veeleisende wandelroute. De tochten in de Noord-Eifel voeren door rivierdalen, heidelandschappen en langs oude, imposante bomen. Je wandelt tevens in een aantal etappes over de Eifelsteig.

eifel-vakantie-gebied-duitsland-toerisme

 

Accommodaties zoals hotels en vakantieparken

In dit mooie deel van Duitsland kun je overnachten in van de vele chalets die gemaakt zijn van natuurlijke ronde stammen. Ze zijn bijzonder mooi en zorgen voor een gezond binnenklimaat dat positief effect heeft op de bezoekers. Ze zijn koel in de zomer en zeer gemakkelijk te verwarmen in de winter. De ecologische constructie met natuurlijke materialen draagt ​​ook bij aan het welzijn, vooral voor mensen met allergische aandoeningen voelen zich thuis in deze mooie chalets.

Naast de hotels en appartementen die je vindt in de grotere steden, kun je ook kiezen voor een vakantiehuisje in een park of klein dorp. Dan kun je  bijvoorbeeld genieten van avonden bij de open haard met familie of vrienden. Verschillende huizen bieden plaats aan maximaal 12 personen. Ze zijn allemaal ideaal voor een actieve familievakantie, om te wandelen, fietsen of om te genieten van het prachtige uitzicht vanaf het terras of balkon. In een vakantiehuisje beleef je het bos, het water en de wildernis op een heel directe manier.

 

Is een Eifel vakantie voor kinderen ook leuk?

De Eifel is een paradijs voor gezinnen die zich in de buitenlucht op z’n best voelen: fietsen, wandelen, klimmen en veel waterpret. Veel activiteiten zijn geschikt voor kinderen en jongeren van alle leeftijden. Het prachtige landschap, de oude kastelen en de steden kunnen allemaal kan worden ontdekt tijdens een familievakantie in de Eifel. Er zijn populaire excursiebestemmingen voor het hele gezin. Groot of klein – iedereen heeft het naar zijn zin op vakantie in dit prachtige stukje Duitsland.

In het Eifelpark Gondorf bijvoorbeeld zijn er niet alleen spannende attracties, maar ook meer dan 200 wilde dieren om te bezichtigen van dichtbij. Je hebt de kans om beren, steenbokken en herten in het echt te zien.

Het Hürtgenwald hoge touwenparcours stelt jonge klimmers in staat om hun zich helemaal uit te leven in de lucht. In het park zijn er verschillende klimelementen en kabelbanen.

Het fijne zandstrand aan het watersportmeer Zülpich nodigt in de zomer uit tot zwemmen. Ook kun je ontspannende uurtjes doorbrengen in het Seepark op het voormalige terrein van de State Garden Show. Ook een heel bijzondere ervaring, is om bij zomerse temperaturen een duik in het water van de Eifeler Maare voor verkoeling.

eifel-vakantie-kinderen-leuk

 

Beste reistijd voor je vakantie naar de Eifel

De beste reistijd voor een vakantie in de Eifel hangt af van je interesses. De maanden mei tot en met september zijn geschikt voor wandelaars en fietsers. Wintersport wordt het best beoefend in het koude seizoen van november tot februari. Een vakantie in de Eifel is ook erg leuk rond de kerstdagen en oudejaarsavond.

De temperaturen zijn te vergelijken met Nederland. Vaak is het er een paar graden warmer dan bij ons. In de winter is kans op sneeuw groot. Leuk om te wintersporten en gezellig glühwein te drinken bij de openhaard. Maar minder voor actieve vakantiegangers. Die kunnen beter tot april of mei wachten om het meeste uit hun vakantie te halen.

 

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er in de Eifel allerlei leuke dingen te zien en doen voor een mooie vakantie.

Benieuwd naar andere bestemmingen? Via de volgende links kom je op de pagina’s over andere mooie vakantiebestemmingen in Duitsland. Zoals de leuke Duitse steden of bosrijke gebieden zoals de Harz of het zuidelijk gelegen Zwarte Woud.

Of ben je nieuwsgierig naar de rest van het land? Bekijk dan eens de pagina’s over de mooiste plekken in Duitsland en het overzicht van de leukste bezienswaardigheden in Duitsland.

Heb je al ervaringen met de Eifel? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het gebied. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Ellen en Wim op 23-07-2022
"Verrassend gebied"

Het Eifel gebied is niet zo hoog maar we vonden veel wandelroutes toch wel verrassend mooi. Onderweg allerlei kloven, watervallen, vennetjes, beekjes, bruggetjes en kastelen.

Deel jouw Eifel-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com