abu-dhabi-vakantie-informatie

Mooie plekken en bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Na Dubai is Abu Dhabi de populairste stad van het midden Oosten. Maar waarom eigenlijk? Wat is er te zien en doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit handige overzicht van mooie plekken.

1. Sjeik Zayed-Moskee
Een eerste bezienswaardigheid die je niet wilt missen in Abu Dhabi, is de Sjeik Zayed-Moskee. Dit is één van de meest populaire plekken om te bezoeken en dat is niet zonder reden. De Sjeik Zayed-Moskee is de grootste moskee van het land, de Verenigde Arabische Emiraten. Mede daardoor is het echt een hoogtepunt tijdens een vakantie in Abu Dhabi.

Het is een imposant en groot gebouw waar je een langere tijd in kunt ronddwalen. Alleen al in de gebedszaal kunnen 40 duizend gelovigen bij elkaar komen. In die zaal hangen enorme kroonluchters met 24 karaat diamanten en kan je ook het meest grote handgeknoopte tapijt van de wereld bewonderen. Een plek waar je je ogen uitkijkt dus.

Het is één van de duurste moskeeën die ooit werd gebouwd. En dat zie je goed terug, niet alleen in de gebedszaal. De Sjeik Zayed-Moskee is grotendeels wit van het marmer en is versierd met bloemmotieven en gouden details. De moskee heeft in totaal maar liefst 82 koepels. Om het gebouw vind je mooie tuinen met vijvers.

Ben je van plan om een bezoek aan de moskee te brengen? Probeer dat dan op een vroeg tijdstip te doen. Dan is het er relatief rustig en kun je in alle rust de pracht en praal van de bezienswaardigheid bekijken. Als vrouw wordt gevraagd je benen, haar en armen te bedekken. Mannen moeten alleen hun schouders en benen bedekken. Bij de ingang van het gebouw is hier rekening mee gehouden, je kunt er gratis mantels huren om de lichaamsdelen mee te bedekken.

abu-dhabi-bezienswaardigheden-mooie-plekken



2. Het Louvre van Abu Dhabi
Een tweede bezienswaardigheid om op je lijstje te zetten is het Louvre. Hierbij denk je waarschijnlijk meteen aan Parijs, maar ook in Abu Dhabi is een Louvre te vinden. Dit Louvre opende zijn deuren in 2017 na een overeenkomst tussen Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Met onder andere het Louvre hoopt Abu Dhabi zich in de toekomst meer op de kaart te zetten als centrum van de kunst en cultuur. Mogelijk wordt er nog een museum naast geplaatst die zich ook op kunst gaat richten.

Zowel de buitenkant als de binnenkant van dit Louvre is mooi om te zien. Het museum is op een moderne en artistieke wijze vormgegeven. Het wordt omringd door water en heeft een bijzondere koepel. Voor het ontwerp is inspiratie opgedaan in de traditionele Arabische irrigatiesystemen. Het design van het dak is gebaseerd op palmbomen, waarbij er licht door de bladeren heen schijnt. Dat maakt dat het daglicht op een bijzondere en natuurlijke manier het gebouw in valt.

Binnen kan je een ruime kunstcollectie zien dat door diverse Franse musea ter beschikking wordt gesteld. Er hangt kunst van grote namen uit de kunstwereld. Zeker voor liefhebbers van kunst en moderne architectuur is het “Louvre” een leuke plek om eens te bezoeken.

abu-dhabi-mooie-plekken-hoogtepunten



3. Etihad Towers

De Etihad Towers kun je onmogelijk missen als je in Abu Dhabi bent. Dit zijn de vijf torens van ruim 300 meter hoogte. Als je naar de skyline van Abu Dhabi kijkt zie je ze al snel staan. Bij de Etihad Towers beleef je een hoogtepunt van je vakantie. Letterlijk en figuurlijk. Je kunt namelijk het observation deck bezoeken, dit ligt op 300 meter hoogte. Vanuit dit deck kun je de stad en omgeving goed bekijken. Een leuke activiteit om te gaan doen, zeker wanneer je de stad met kinderen  bezoekt.

abu-dhabi-mooiste-plekken-bezienswaardigheden



4. Emirates Palace

Wat bovendien een echte must-see in Abu Dhabi is, is Emirates Palace. Dit is een onwijs groot gebouw, met een oppervlakte van in totaal 85 duizend vierkante meter. In het hotel zijn 302 kamers die je kunt boeken en daarnaast ook nog 92 speciale suites. Het hotel heeft een wellness spa gedeelte, vergaderruimtes, zalen, zwembaden, winkels, restaurants en helikopters kunnen er landen. Het ligt in de buurt van het strand. Het is een van de duurste hotels die ooit is gebouwd.

De buitenkant van Emirates Palace heeft een zandkleur en het ontwerp is gebaseerd op karakteristieke Arabische paleizen. Om het Emirates Palace ligt een grote tuin. Het is versierd met allerlei elementen met Islamitische invloeden. Je ziet van binnen marmer, goud en prachtige kroonluchters van ruim duizend kristallen.

abu-dhabi-vakantie-informatie



5. Wandel langs Corniche Road

Langs de kust van de stad Abu Dhabi vind je Corniche Road. Dat is een weg van 8 kilometer die begint bij het Emirates Palace. Al lopende kom je op Corniche Road langs allerlei mooie stadse plekken. Speeltuinen, parken, restaurants en het strand komen onder andere voorbij. Je proeft de sfeer van de stad als je de wandelroute loopt en hebt mooi uitzicht op de zee. Het is een ontmoetingsplek voor veel mensen in de stad en geeft je de mogelijkheid om even tot rust te komen.

Ontspannen kan op Corniche Beach. Een twee kilometer lang zandstrand dat bestaat uit verschillende zones. Momenteel is zone 4 gratis toegankelijk.

abu-dhabi-mooiste-plekken-stedentrip



6. Ferrari World en het circuit

Waar Abu Dhabi ook een geschikte bestemming voor is, is voor Ferrari liefhebbers. Er is in Abu Dhabi een groot overdekt park dat compleet in het teken staat van het automerk: Ferrari World. Je kunt er uren ronddwalen. Het park heeft namelijk een oppervlakte van in totaal 86 duizend vierkante meter. Dat maakt het één van de grootste indoor parken ter wereld.

Naast het racecircuit heb je er allerlei attracties, onwijs snelle achtbanen, shows en simulators. Pretpark liefhebbers vinden een bezoek aan Ferrari World dan ook vaak uniek, je hebt er namelijk één van de snelste achtbanen ter wereld. Een leuk uitstapje waar voor jong en oud vele leuke dingen zijn te doen.

In de buurt van Ferrari World ligt ook het circuit. Het circuit ligt eveneens op het Yas island in Abu Dhabi. Ook hier kun je als race fanaat terecht. Het leuke is dat je er een kijkje kunt nemen, maar ook zelf een rondje over het parcours kunt racen.



7. Heritage Village

Wil je meer te weten komen over het verleden en het leven in Abu Dhabi? Bezoek dan Heritage Village. Dit is een groot openluchtmuseum waar het verleden weer tot leven komt. In dit museum is namelijk een reconstructie gemaakt van de manier waarop de bevolking in Abu Dhabi jaren geleden op traditionele wijze leefde. Je ziet er een Arabische markt, een moskee en winkels. De levensstijl van het Bedoeïenenkamp wordt getoond, je ziet er tenten die gemaakt zijn van geitenhaar. Daarnaast wordt tentoongesteld op welke manier oude ambachten werden uitgevoerd. Een leuk uitstapje waar je het verleden met eigen ogen kunt zien.

abu-dhabi-toeristische-attracties



8. Al Ain Zoo and Aquarium

Sinds 1969 beschikt de stad over een dierentuin. Ondertussen is het uitgebreid met een aquarium en al diverse keren uitgebreid en gemoderniseerd. Daardoor is het ontwikkeld tot een mooie dierentuin dat hoge waarderingen ontvangt. Je kunt de vele dieren vanaf de wandelpaden bekijken maar ook vanuit een auto. Je kan namelijk een safaritour maken waarbij je je even in Afrika waant. Ook kan je een museum bezoeken waar je allerlei (interactieve) informatie kan vinden over het leven in een woestijn.



9. Qasr Al Watan

Qasr Al Watan staat ook wel bekend als het paleis van de natie. Dit is namelijk het paleis van de kroonprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Alleen al de buitenkant van het paleis is een bezoek meer dan waard. Met meerdere indrukwekkende koepels en de heldere kleuren is het een lust voor het oog. Je vindt eromheen prachtige tuinen.

Ook binnen kom je ogen tekort. Het is rijkelijk versierd met allerlei mooie elementen. Zo zijn er kroonluchters en vind je veel gouden versieringen. Het heeft alles voor een complete bezienswaardigheid. Je leert er over de geschiedenis, tradities en waant je echt even in de wereld van duizend en één nacht.

abu-dhabi-wat-doen-zien


 

9. Abu Dhabi Marina Mall
Zoek je even een koel uitje? Dan kan de Abu Dhabi Marina Mall een geschikt idee zijn. Het is een groot winkelcentrum met allerlei winkels, waaronder met kleding en electronica. Ook zijn er vestigingen van wereldberoemde kledingmerken waaronder Lacoste, Louis Vuitton, Prada en Calvin Klein.

Voor kinderen is er een groot indoor trampolinepark en een speeltuin. Ook worden er geregeld activiteiten georganiseerd waar je aan kan mee doen. Je vindt het populaire winkelcentrum op een schiereiland voor de kust van Abu Dhabi.



10. Qasr al-Hosn

Naast Qasr Al Watan, heb je ook Qasr al-Hosn. Dit is het oudste gebouw in Abu Dhabi. Het werd in het jaar 1761 neergezet. Destijds diende het als uitkijktoren, waarmee de schaarse zoetwaterbron in de omgeving beschermd kon worden. Het werd later uitgebreid tot een fort, waar de sjeik ging wonen. Het uitbreiden bleef gebeuren en in 1966 werd het een paleis van de overheid.

Het gebouw staat best in contrast met de rest van de stad, omdat veel bezienswaardigheden er relatief recent zijn gebouwd. Als je een museumliefhebber bent en meer te weten wilt komen over de geschiedenis, is het Qasr al Hosn een echte bezienswaardigheid in Abu Dhabi. Tegenwoordig is het namelijk een museum waar je tentoonstellingen kunt bezichtigen. De tentoonstellingen richten zich op de geschiedenis van Abu Dhabi en laat zien hoe de stad als vissersdorp is uitgegroeid naar een enorme metropool.

abu-dhabi-leuke-dingen-doen



11. Emirates National Auto Museum

Voor liefhebbers van auto’s kan het Emirates National Auto Museum een leuke attractie zijn. Het ENAM museum heeft een indrukwekkende collectie auto’s te bieden afkomstig van een rijke sjeik. Je kunt er zowel historische auto’s, als hypermoderne auto’s zien. Maar niet alleen ”standaard” auto’s, ook bijzondere kunstobjecten in de vorm van auto’s.

Je vindt het grote museum even ten zuiden van de stad, naast de E65 weg.



12. Ga op safari in de woestijn

Als je dan toch in Abu Dhabi bent is het wel zo leuk om ook van de omgeving wat mee te krijgen. Uniek is dan een uitstapje naar de woestijn. Vanuit de stad kun je de Grote Arabische Woestijn verkennen. Doe dit wel met een auto die hiervoor gemaakt is. Dat moet zeker wel een 4 × 4 zijn. Het is ook mogelijk om ritjes met de quad te maken.

In de woestijn is er genoeg te beleven. Allereerst heb je in de woestijn een van de mooiste zonsondergangen. Met de auto kun je er ‘dune bashen’. Dit is een activiteit waarbij je op hoge snelheid over de zandduinen crost. Een unieke ervaring. Verder zijn er in de woestijn ook traditionele kampen waar je heerlijk kunt eten. Meestal wordt de barbecue aangestoken en kun je kijken naar buikdanseressen. De Arabische klederdracht is er zichtbaar en je kunt er ook een tattoo van henna laten zetten.

dubai-leuke-dingen-doen-zien-citytrip



12. Waterworld Yas

Ben je meer van de waterpret? Ook dan moet je op het Yas island in Abu Dhabi zijn. Dit is een waterpark en pretpark waar allerlei leuke dingen zijn te doen voor zowel kinderen als volwassenen. Er zijn attracties en verrassend veel glijbanen. Een plek om je uren te vermaken. Veel toeristen vinden Waterwold Yas een leuke afwisseling in vergelijking met de andere attracties in de stad.



13. Falcon Hospital

In Abu Dhabi kun je bovendien een kijkje nemen bij het grootste roofvogel ziekenhuis ter wereld: de Abu Dhabi Falcon Hospital. De naam zegt het al een beetje. Er zijn in dit ziekenhuis voornamelijk valken te zien. In het nabijgelegen museum deel kun je meer van de roofvogels zien en leren. Door het opvang ziekenhuis worden rondleidingen gegeven. Als je de tijd hebt, is het zeker aan te raden om bij het Falcon Hospital langs te gaan.



14. Warner Bros World

Heb je het over activiteiten voor het hele gezin, dan heb je het ook over Warner Bros World. Dit park staat in het teken van de welbekende stripfiguren. Zo kun je Looney Tunes, Hanna-Barbera en nog veel meer personages tegenkomen. Het is een indoor park met veel attracties. Er is een restaurant en er zijn ook liveshows die je kunt bekijken. Het is echt een themapark waar leuke dingen zijn te doen voor zowel kinderen als volwassenen.



15. Al Jubail Mangrove Park

Op het Al Jubail eiland in het noorden van de stad, ligt tegenwoordig een mangrove gebied. Een bijzonder natuurgebied met een belangrijke natuurlijke functie. In het gebied zijn mooie wandelroutes aangelegd over slingerende houten wandelpaden boven het water. Het is een leuke bezienswaardigheid voor liefhebbers van natuur en rustige uitjes. Je kunt kiezen uit verschillende routes waarbij je onderweg informatie kunt lezen over de functie van het natuurgebied.

abu-dhabi-mooiste-plekken-attracties

 

Zoals je in het overzicht hebt kunnen zien, heeft de stad vele leuke plekken en activiteiten te bieden. Zowel voor volwassenen als kinderen. In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in en rond Abu Dhabi.

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Mooie wijken in Abu Dhabi

Om een beter beeld van de stad te krijgen is het leuk om de wijken van Abu Dhabi te verkennen. De ene wijk staat bekend om het luxe leven en de ander meer om de sfeer. We zetten de wijken voor je op een rijtje.

Al Raha
Voor absolute luxe moet je in Abu Dhabi in de wijk Al Raha zijn. Dit is een luxe woonwijk in de stad waar je allerlei dure villa’s kunt bewonderen. De ene villa is nog extravaganter dan de ander. Je kijkt er je ogen uit. Hier wonen de rijke lui in Abu Dhabi.



Al Reem eiland
In de buurt van Corniche heb je ook het Al Reem eiland. Dit is het centrum van de financiële wereld in Abu Dhabi. Het is de commerciële plek van Abu Dhabi, waar veel toeristische accommodaties te vinden zijn met mooie uitzichten. Bekijk bijvoorbeeld eens het aanbod van hotels via Booking.com.

abu-dhabi-mooie-plekken-wijken



Yas eiland
Yas eiland is een kunstmatig aangelegd eiland waar je als toerist meerdere bezienswaardigheden kunt bekijken. Je hebt er Ferrari World, het waterpark van de stad, het racecircuit en veel mogelijkheden om te winkelen.



Khalidiya
Eén van de grootste wijken in Abu Dhabi is de wijk Khalidiya. De wijk ligt in de buurt van het centrum. Hier wonen veel expats en staat erom bekend dat het er erg levendig is. Je hebt er onwijs veel gezellige cafés en eetgelegenheden. Het is een bruisend gedeelte van Abu Dhabi.



Saadiyat eiland
Een ander luxe gedeelte van de stad is Saadiyat eiland. Van de meest chique hotels tot villaparken, dat is Saadiyat eiland. Het is fascinerend om er eens rond te lopen. De omgeving is mooi versierd met parken en indrukwekkende fonteinen.



Corniche
Aan de kust van Abu Dhabi vind je Corniche. Corniche bevindt zich in de buurt van het centrum. Hier loopt ook de belangrijke weg voor de stad: Corniche Road, waar we het eerder al over hadden. Het is een mooi gedeelte van Abu Dhabi waar je getuige kunt zijn van het echte leven in de stad. Aan de ene kant kijk je uit over het water en aan de andere kant zie je gezellige restaurants, parken en leuke winkels.

abu-dhabi-wat-te-doen



Al Reef
Een bijzondere wijk in Abu Dhabi is Al Reef. Dit deel van de stad staat bekend om het urban sfeertje dat er hangt. In Al Reef proef je het ‘gewone’ stadsleven. Er is genoeg leven op straat er zijn meerdere faciliteiten om je te vermaken. Er zijn leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten. Ook vind je in Al Reef parken en zie je er een diversiteit in gebouwen. Van luxe herenhuizen tot hotels.



Al Karamah
Al Karamah is een wijk voor het gezinsleven. In de wijk vind je alle basisfaciliteiten die je nodig hebt. Van cafés tot mogelijkheden om te sporten. Er wonen hier veel expats. Daarnaast staat de wijk bekend om het internationale karakter. De restaurants hebben allerlei soorten nationaliteiten. Je kunt er typisch Indiaas eten maar ook Italiaans. Voor ieder wat wils dus.

 

Ook extra luxe reizen naar de stad zijn mogelijk, voorbeelden vind je op de pagina over extra luxe vakanties naar Abu Dhabi.

 

 

Toeristische informatie over Abu Dhabi

Abu Dhabi ligt op een schiereiland en is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het ligt in het Midden Oosten aan de Perzische Golf. Het is een stad met veel internationale inwoners. Voor toeristen is er meer dan genoeg te beleven. In Abu Dhabi heb je uiteenlopende bezienswaardigheden en mooie plekken die leuk zijn om te bezoeken.

Ga je met het vliegtuig naar Abu Dhabi? Dan neemt een rechtstreekse vlucht ongeveer 6,5 uur in beslag. Een vlucht waarbij je moet overstappen duurt al snel 2 keer zo lang. Het tijdsverschil met Abu Dhabi valt mee. Wel verschilt het tijdsverschil per seizoen. Zo is het er in de zomer 2 uur later en is dat in de winter in totaal 3 uur.

Wat verder nuttig is om over Abu Dhabi te weten, is dat het deel van een streng gelovig moslim land is. Vergeleken met de rest van het land is Abu Dhabi echter wel minder streng. Toch kan het geen kwaad om rekening te houden met de volgende omgangsnormen en kledingvoorschriften.

• maak geen onnodig lichamelijk contact
• zorg ervoor dat je qua kleding niet te schaars bent gekleed
• openbare dronkenschap is verboden
• drugs zijn er streng verboden
• prostitutie is verboden
• ongelofelijk maar waar; homoseksualiteit is er strafbaar

 

abu-dhabi-bezienswaardigheden-vakantie

 

Het klimaat in Abu Dhabi

In Abu Dhabi vind je een warm woestijnklimaat. Het hele jaar door zijn de temperaturen erg warm. In onze zomermaanden, van april tot en met september, bereikt de temperatuur een hoogtepunt. Dan is het in Abu Dhabi niet warm maar heet. De rest van het jaar is de temperatuur aangenaam en koeler in vergelijking met de zomermaanden. Je kunt er zelfs mistbanken tegenkomen.

In de woestijnen rond Abu Dhabi zijn er in de zomerperiode zandstormen. In de rest van de maanden kan er soms neerslag vallen. Als er neerslag valt is dit dus in de maanden van oktober tot april. Echter valt de hoeveelheid neerslag in de meeste gevallen erg mee. Het land heeft niet voor niets een warm woestijnklimaat.

abu-dhabi-toeristische-attracties

 

Welke vaccinaties worden aangeraden voor deze vakantie?

Om goed voorbereid op pad te gaan wordt het aangeraden om de volgende vaccinaties te nemen. Laat je voor vertrek inenten tegen: Gele Koorts, Hepatitis A, DTP en Hepatitis B. Dan ga je veilig op pad. Van zoogdieren kun je in het land rabiës krijgen en ook is het verstandig om rekening te houden met de muggen. Bij een muggenbeet kunnen ziektes als zika, dengue koorts, knokkelkoorts en chikungunya worden overgedragen. Het is dus slim om je tegen muggenbeten te beschermen. Ook kan een inenting tegen mazelen nuttig zijn als je die nog niet hebt gehad.

 

Hoe zit het met de veiligheid in Abu Dhabi?

Op het gebied van veiligheid moet je in het land met de volgende dingen rekening houden. Zo wordt het erg afgeraden om de eilanden Tunb en Abu Musa te bezoeken. Deze eilanden zijn niet veilig voor toeristen. Op het moment zijn ze namelijk ingenomen door Iran. Als je een bezoek aan de eilanden en de omliggende zee kunt vermijden, doe dat dan.

De rest van het land is overwegend veilig om te bezoeken. De criminaliteit valt er mee. Over het algemeen geldt er wel een verhoogde kans op terrorisme. Mede vanwege de ligging is het er onrustig en is er een terrorismedreiging. In de praktijk houdt dit in dat er kans is op een aanslag. Houd daarom het lokale nieuws goed in de gaten als je het land bezoekt.

abu-dhabi-mooie-plekken-hoogtepunten

 

Is Abu Dhabi een dure stad?

Al is de stad op zichzelf voor Nederlanders geen dure stad, Abu Dhabi staat er wel om bekend een luxe bestemming te zijn. In de stad vind je de meest chique hotels, dure kledingmerken, exclusieve clubs en restaurants voor echte culinaire liefhebbers. Er heerst wel een zakencultuur van ‘zien en gezien worden’. Echter is daar de laatste jaren steeds minder sprake van. Het is een bestemming geworden voor het brede publiek en er zijn meer betaalbare faciliteiten gekomen.

 

Via de volgende link vind je allerlei toeristische informatie over: Dubai. Een wat vergelijkbare stad. Of bekijk de pagina over andere mooie steden.

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het indrukwekkende Abu Dhabi. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Heb je al ervaringen met Abu Dhabi? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Marcus en Linda op 20-01-2023
"Leuke combi met Dubai"

Doordat Abu dhabi maar 1.5 uur rijden van Dubai ligt, zijn beide steden handig te combineren. Wij vonden Dubai iets indrukwekkender dus de rondreis beginnen in Abu Dhabi kan daarom het leukste zijn.

Deel jouw Abu Dhabi-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com