malaga-stedentrip-leuke-plekken

De mooiste bezienswaardigheden en plekken in Malaga

Op het moment dat je Malaga wilt gaan bezoeken wil je natuurlijk wel een goed beeld krijgen van de stad. De mooie bezienswaardigheden zijn daarom niet te missen. We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Castillo de Gibralfaro
Als je naar Malaga gaat is één van de eerste dingen die je opvalt het kasteel. Het is letterlijk een hoogtepunt van de stad, aangezien het zich op een hoogte van 130 meter boven zeespiegel bevindt. Daarom zie je het al van ver liggen.

Vanuit strategisch oogpunt heeft dit immers meerdere voordelen. Het kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd door een Moorse sultan. Toen deed het dienst als burcht om de rest van de stad te kunnen verdedigen.

Ook later bleef het Castillo de Gibralfaro een strategische plek die voor militaire doeleinden werd ingezet. Tegenwoordig kun je in het museum bij Castillo de Gibralfaro nog de militaire objecten bewonderen. Er worden klederdracht en wapens van vroeger tentoongesteld.

malaga-mooie-bezienswaardigheden-attracties2. Het Alcazaba
Op het gebied van historie is er in Malaga ook veel te beleven. Onder ander het Alcazaba is daarvan een goed voorbeeld. Dit is een fortcomplex met Moorse invloeden die in de 8e eeuw werd gevestigd. In de jaren die volgde is er veel aan het complex veranderd en zijn er delen uitgebreid. Zo heeft het 3 eeuwen later een stevige stadsmuur gekregen.

Het is erg leuk om een bezoek aan deze bezienswaardigheid in Malaga te brengen. Al wandelende waan je je in een soort doolhof van gangetjes, torens, bogen en binnentuinen. Aan de versiering is ook gedacht. Je ziet onderweg mooie mozaïeken voorbij komen en ook de muren zijn op een fraaie manier versierd.

malaga-leuke-dingen-zien-doen3. Teatro Romano
Vlakbij het fort complex Alcazaba vind je het Romeins theater in Malaga. Dit is open voor publiek. Het grappige aan het romeins theater is, dat het per toeval werd ontdekt toen er werd gewerkt aan het renoveren van een cultuurhuis. Je ziet niet alles van het theater nog even goed terug, maar de tribunes in de halfronde vorm kun je nog goed zien. Een bezienswaardigheid om je eens goed in de geschiedenis van de stad te verdiepen dus.4. De La Manquita Kathedraal
Ook een absolute highlight in Malaga is de La Manquita Kathedraal. La Manquita wordt letterlijk vertaald als één armige dame. Het heeft die naam gekregen vanwege de toren aan de rechterkant. Door de jaren heen is die toren namelijk nooit echt afgemaakt. Daardoor heeft het in de volksmond de naam één armige dame gekregen.

Dit mooie bouwwerk vind je in het centrum van de stad en kun je al van ver aan zien komen. De toren van de kathedraal komt boven alle daken uit. Je vindt het aan het Plaza del Obispo plein. Het bijzondere van de kathedraal is dat het met verschillende bouwstijlen is ontworpen. Er ging dan ook aardig wat tijd overheen om het kathedraal af te krijgen, naar schatting in totaal ruim 200 jaar. Het is nog op een mooie manier bewaard gebleven.

malaga-mooie-bezienswaardigheden-hoogtepunten-tips5. Mercado Atarazanas
Een andere bezienswaardigheid in Malaga is de Mercado Atarazanas. Dit is een overdekte markt die gebouwd met behulp van een gietijzeren constructie. De ingang van de markt is prachtig, je loopt er door een Moorse poort. Het enorme glas in lood raam bij de centrale ingang van de markt maakt het een uniek gebouw. Dit glas beeldt een voorstelling uit de geschiedenis uit.

Het is erg leuk om eens over de markt te struinen bij de Mercado Atarazanas. Bijna elke dag kun je er terecht voor verse etenswaren. Er is dan ook van alles. Van groenten tot vis en van vlees tot vers brood en kaas. Ook zijn er kruiden die typerend zijn voor de regio. Het leuke is dat je er ook meteen een en ander kunt proeven. Ga dus lekker zitten voor tapas en een drankje.6. Centre Pompidou
Ook leuk om in Malaga eens te bezoeken is Centre Pompidou. Dit museum hoort zeker bij de mooiste bezienswaardigheden van Malaga thuis. In de vorm van een kleurrijke kubus kun je hier allerlei soorten kunst bewonderen. Er hangt kunst van bekende schilders als Picasso, Kahlo en Magritte. Unieke werken die tot de vaste collectie van het museum behoren.

Het kan zijn dat de naam Centre Pompidou je bekend in de oren klinkt, in Parijs heb je namelijk een museum met eenzelfde naam. In Malaga is Centre Pompidou niet van gelijke grootte, het is in vergelijking veel kleiner dan het museum in Parijs.

malaga-stedentrip-toerisme-informatie7. Geboortehuis Picasso
Ben je een kunstliefhebber? Dan kun je in Malaga op meerder plekken goed terecht. Naast Centre Pompidou vind je in de stad ook het geboortehuis van Pablo Picasso. In het centrum van de stad werd de kunstenaar namelijk geboren. In de buurt van het plein: Plaza de la Merced.

In het museum zie je meer werken van Picasso en kom je meer te weten over de manier waarop hij is opgegroeid. Er zijn etsen, keramieken, lithografieën en foto’s van Pablo Picasso te zien in het museum. Je krijgt letterlijk en figuurlijk een beter beeld bij zijn leven. Met name het begin van zijn leven. Hij verhuisde op zijn tiende jaar uit de stad.8. Het Picasso Museum

Voor een compleet beeld van het leven dat Picasso leidde, kun je je bezoek aan zijn geboortehuis combineren met een bezoek aan het Picasso Museum. Dit werd in 2003 geopend. En niet op zomaar een locatie. Het museum bevindt zich namelijk in het voormalige paleis van de stad. Buenavista wordt het gebouw ook wel genoemd.

In het Picasso Museum zie je nog meer werken van de kunstenaar. In totaal maar liefst 200 stuks. Daarnaast zijn er ook etsen, keramiekwerken en beeldhouwwerken van de grootmeester te zien in het museum. Bovendien is er ruimte gemaakt voor wisselende collecties. Zo kun je altijd weer andere werken bewonderen.9. El Caminito del Rey
Lijkt het je leuk om vanuit Malaga een uitstapje in de omgeving te maken? Dan is de Caminito del Rey absoluut een aanrader. Deze bekende wandelroutes vind je op nog geen 50 kilometer buiten de stad. Bij de Caminito del Rey loop je tegen de rotswanden van een indrukwekkende kloof: de Gaitanes kloof om precies te zijn. Je kunt er een route volgen over loopbruggen waarmee je onderweg de mooiste uitzichten over de omgeving hebt. Een indrukwekkende excursie.

malaga-wat-te-doen-stedentrip10. Plaza de la Merced
Een mooi plein in de stad is Plaza de la Merced. Dit is niet zomaar een plein, maar dit is het plein waar Pablo Picasso een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Het is dan ook dicht in de buurt bij zijn ouderlijk huis. Tot zijn tiende jaar heeft de grootmeester er gewoond.

Naast het verleden met Picasso, heeft het plein veel gezelligheid te bieden. Rondom het plein staan vele terrassen en dat maakt het een meer dan geschikte plek voor een drankje in de zon. Het Spaanse leven is hier op en top.

malaga-leuke-plekken-doen-vakantie11. Arena La Malagueta
Ook een bijzondere plek in Malaga is de La Malagueta arena. In deze arena vinden de traditioneel Spaanse stierengevechten plaats. In de buurt vind je ook het Museo Taurino Antonio Ordóñez, het museum over stierenvechten. Een typische bezienswaardigheid in Malaga die je niet wilt missen. De grootsheid van de arena is spectaculair om te zien.12. Botanische tuinen
In veel grote steden, waaronder Malaga, kun je dwalen door een botanische tuin. In Malaga is de tuin ook zeker de moeite van een bezoek waard. Het fungeert als een oase van rust. Ze liggen buiten het stadscentrum en hebben een oppervlakte van 23 hectare. De botanische tuinen vind je tussen de Montes de Málaga en stad zelf. Het is zo’n 150 jaar geleden gecreëerd.

In de tuinen vind je een grote variëteit aan bomen en plantensoorten. Er zijn verschillende routes door het park uitgezet om al het moois te kunnen zien. Een bekende daarvan is de Ruta de los miradores. Na het drukke leven in de stad waan je je hier echt even in een rustige andere wereld. Een echte aanrader dus.13. Museo de Artes y Costumbres populares

Wil je meer leven over het verleden en de vroegere manier van leven in Malaga? Ga dan eens naar het Museo de Artes y Costumbres populares. In dit museum kun je met eigen ogen allerlei voorwerpen zien die typerend waren voor de levenswijze in Malaga. Er is een ruime verzameling van terracotta beelden, keramiek, traditionele klederdracht en praktische gebruiksvoorwerpen.

Ook worden in het Museo de Artes y Costumbres populares kamer gemaakt van vroeger. Je ziet er een woon en slaapkamer die volledig op een ouderwetse manier zijn aangekleed. Je kijkt er je ogen uit. Bijzondere spullen zijn er in overvloed. Het is dan ook een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud.14. Bodega Antigua Casa de Guardia
Voor de wijnliefhebbers is de Bodega Antigua Casa de Guardia een aanrader. In de regio van Malaga worden de heerlijkste wijnen gemaakt. In deze oude bodega kun je met eigen ogen zien hoe dat wordt gedaan. Al sinds het jaar 1840 wordt hier namelijk wijn gemaakt. Je kunt er niet alleen kijken naar de wijn, je kunt het ook proeven. Dit maakt de ervaring compleet. Met uitzicht op de vele wijnvaten proef je de heerlijkste wijnen.15. De haven van Malaga
Al struinende door de straten van Malaga is de kans groot dat je eens bij de haven uit zult komen. De haven van Malaga is een levendige plek. Het heeft een lange pier die omgetoverd is tot een moderne boulevard. Er is veel leven in de haven te vinden. Je kunt er shoppen bij de winkeltjes, neerploffen op een terras en genieten van het uitzicht over zee. Hoogtepunten in de haven zijn de vuurtoren, Centre Pompidou en Muelle Uno. Muelle Uno is pier 1, een mooie boulevard om eens overheen te lopen. Sla de haven dus zeker niet over als je in de stad bent.

malaga-hoogtepunten-highlights-vakantie16. Paseo del Parque
Op het moment dat je naar de kaart van Malaga gaat kijken zie je al snel een groene regio. In de stad ligt namelijk de Paseo del Parque. Een groene oase midden in de drukke stad. Je kan hier lekker lang struinen over de paden in het park. Al lopende bevind je je tussen allerlei mooie bomen, fonteinen en beelden. Er zijn genoeg plekken om eens te gaan zitten, zowel in de zon als in de schaduw. Op warme dagen vind je er dan ook veel mensen.17. Palacio Episcopal
Een plek in Malaga die ook zeker niet in het rijtje mag ontbreken is Palacio Episcopal, oftewel het Bisschoppelijk paleis. Als je het paleis passeert is de kans groot dat je oog erop valt. Het is namelijk voorzien van prachtige opvallende kleuren. Het staat in het centrum van de stad en werd aan het einde van de 18e eeuw gebouwd.

Als bezoeker kun je bepaalde delen van het paleis verkennen. Een afgesloten deel wordt nog gebruikt voor administratie van het bisdom. In de ruimtes die je kunt bezoeken zie je een verrassende kunstexpositie. Op zichzelf is het er op een fraaie manier versierd met mooie beelden, bogen en kleurrijke tegeltjes.

malaga-bezienswaardigheden-mooie-plekken18. De stranden van Malaga

Heb je behoefte aan een stranddag? Dan hoef je niet ver te reizen vanuit Malaga. In de buurt heb je namelijk genoeg leuke opties om op het strand te ontspannen. Aanraders zijn het strand van Malagueta, het San Andrés strand, het strand van La Misericordia, El Palo strand en El Campo de Golf strand.19. De stad per fiets verkennen

Ter afwisseling kan het leuk zijn om de stad per fiets te gaan verkennen. Je kunt lekker vrij door de stad gaan rollen of juist kiezen voor een fietstour met een gids langs allerlei leuke plekken en highlights. Daarbij kan je onderweg extra informatie krijgen over de stad. Ook heeft een gids als voordeel dat je niet zelf een leuke route hoeft te bepalen.

Via de volgende link kom je op de pagina met informatie over de leuke: fietstours door Malaga.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Malaga

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

De leukste wijken in Malaga

Als stad is Malaga een echte trekpleister. Jaarlijks komen er veel toeristen naar de stad. Diverse wijken wil je bij dat bezoek niet missen. Met het bezoeken van de verschillende wijken krijg je namelijk echt een volledig beeld van Malaga. De volgende wijken zijn de moeite zeker waard.

Centro Histórico

Het centrum van Malaga is als wijk natuurlijk niet te missen. In dit deel van de stad vind je de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Er staan veel gebouwen van vroeger die je met eigen ogen kunt bezichtigen. Je kunt er heerlijk uit eten gaan en goed shoppen. Winkels zijn er genoeg, vooral de straat Calle Larios is daarvoor een populaire optie. Er zijn altijd wel mensen op straat in het historische centrum.

In deze wijk kan je ook het toeristisch informatiepunt bezoeken, waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in de stad.

malaga-wat-te-doen-zien


Soho

De wijk Soho kan worden omschreven als het artistieke gedeelte van Madrid. Je vindt Soho tussen het park en de haven van Malaga. Het artistieke karakter zie je terug in de kunst op straat. Het is namelijk dé wijk voor street art. Op allerlei gebouwen zie je graffiti, er zijn veel hippe galerijen en musea.

De musea in de wijk staan eveneens voor een groot deel in het teken van kunst. Een inspirerend deel van de stad. Het fijne is bovendien dat je in deze wijk relatief goedkoop kunt overnachten. In vergelijking met de prijzen die je in het centrum betaalt is het in Soho goed te doen. En de ligging blijft gunstig, Soho ligt naast het historische centrum van de stad.


El Palo

Een erg authentieke wijk in Malaga is El Palo. De wijk staat ook wel bekend om het strand, met lekker weer komen daar veel mensen op af. Het is oorspronkelijk een typisch visserswijk aan de kust. Voor het eten van verse vis ben je er dus aan het juiste adres. Op het strand is altijd wel wat te beleven.


Pedregalejo

Ga je van het centrum naar de wijk El Palo, dan kom je langs Pedregalejo. Een hippe wijk met veel leuke tentjes. Pedregalejo ligt aan het strand en daar heeft het verschillende kleine strandjes. Bij gezinnen in het strand van deze wijk erg populair. Als je eens lekker ergens wilt gaan eten is Pedregalejo daar ook een geschikte wijk voor. Er zijn tapas tentjes in overvloed.


La Malagueta

Op ongeveer een kwartier lopen vanaf het centrum vind je in Malaga de wijk La Malagueta. Dit is een mooie wijk aan de kust. De stranden zijn er een heerlijke plek om tot rust te komen. Restaurants en eettentjes heb je in La Malagueta ook genoeg. Ga dus lekker zitten voor wat tapas en een tropische cocktail. In de avond zie je er een onwijs mooie zonsondergang. Voor de mensen die van winkelen houden is het ook een leuke wijk.

malaga-leuke-dingen-zien-stedentrip


Lagunillas

Aan de noordkant van de stad heb je in Malaga de wijk Lagunillas. Net als in Soho heb je hier veel street art. De straten zijn er op kleurrijke manieren met de mooiste kunstwerken versierd. Wel is het een minder welvarende wijk van de stad. Het wordt daarom ook wel de wijk van de zigeuners, de ‘gitanos’, genoemd. Het is een rauw stukje van de stad. Wel worden veel in de wijk opgeknapt.

 

malaga-mooie-plekken-stranden

 

Toeristische informatie over Malaga

Een snelle manier om in Malaga te komen is via het vliegtuig. Na een vlucht van ongeveer 3 uur ben je al in de Spaanse stad. Vanuit Nederland gaan er met regelmaat directe vluchten naar de Spaanse stad. Overstappen hoef je dus meestal niet. Verder is er geen tijdsverschil tussen Malaga en Nederland. Je zou ook met de auto naar Malaga kunnen rijden.

Ga je naar Malaga? Dan zijn een aantal dingen handig om te weten. Zo is het fijn om te weten dat je het water uit de kraan in principe kunt drinken. In Spanje blijft het wel gebruikelijk om water bij de supermarkt te kopen. Het water uit de kraan heeft namelijk een chloor achtige smaak.

In de stad wordt uiteraard Spaans gesproken. Met Engels kom je ook een heel eind. En als je Spaans wilt gaan spreken, houd er dan rekening mee dat er in Malaga met een behoorlijk accent wordt gesproken. Het kan dus zijn dat bepaalde woorden anders worden uitgesproken.

Verder is Malaga over het algemeen een veilige stad. Als toerist hoef je je in Malaga weinig zorgen te maken. Het blijft altijd nuttig om je bewust te zijn van zakkenrollers. In de grote steden zijn die vaak actief. Vooral op de drukkere plekken in een stad. Om je daarvoor te behoeden is het slim om waardevolle spullen niet op een al te opvallende manier bij je te dragen.

malaga-wat-te-doen-vakantie

 

 

Het zomerse klimaat van de stad

Het klimaat in Malaga wordt omschreven als een mediterraans klimaat. Veel steden rond de mediterraanse kust delen dit klimaat. In de zomer is het warm in de stad en het kent milde natte winters. De temperaturen kunnen in de zomer behoorlijk oplopen. Denk aan temperaturen van overdag 40 graden. Dat is dan ook wel echt het hoogtepunt. De temperaturen komen voort uit een föhneffect. In de nacht blijft het wel het geval dat het afkoelt.

Op het gebied van neerslag heb je daar vooral in de wintermaanden kans op. Dit zijn dan ook de meest natte maanden van het jaar. Van sneeuw is over het algemeen weinig sprake. Het kan wel voorkomen dat er vorst optreedt en het gaat sneeuwen, maar dat is hooguit een of twee keer in de eeuw. Dat komt dus bijna niet voor.

malaga-toeristische-attracties-vakantie

 

Via de volgende links kom je op de informatiepagina’s over mooie steden en andere Spaanse steden zoals Sevilla, sinaasappelstad Valencia en hoofdstad Madrid.

Of bekijk de handige pagina over de andere mooie plekken van de Costa del Sol.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het mooie Malaga. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Heb je al ervaringen met Malaga? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

© 2024 SuggestMe.com