valencia-spanje-vakantie-stedentrip-informatie

De leukste plekken en bezienswaardigheden van Valencia

Waarom is Valencia eigenlijk zo populair? Wat kan ik er zien en doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit overzicht van mooie plekken.

1. El Miguelete
Zo staat in Valencia de El Miguelete, een gotische klokkentoren, die je kunt beklimmen om een prachtig panoramisch uitzicht over de stad te bewonderen. De achthoekige toren is onderdeel van een grote kathedraal. Dankzij het mooie uiterlijk is het één van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad.

valencia-leuke-bezienswaardigheden-hoogtepunten-tips2. La Plaza de la Virgen

De hierboven beschreven ligt aan het sfeervolle La Plaza de la Virgen. Een levendig plein dat is omringd door historische gebouwen. Op het plein staat de fontein Fuente del Agua de la Acequia. De fontein toont een man met daar omheen acht naakte vrouwen. De man staat voor de Turia rivier en de vrouwen staan voor de acht kanalen die uit de rivier voortvloeien.

Door de combinatie van bezienswaardigheden op en rond het plein, is het één van de populairste plekken van de stad onder toeristen. Maar ook de inwoners mogen het plein graag bezoeken. Zeker de jongeren die er ’s avonds samenkomen.

valencia-mooie-pleinen-plekken-bezienswaardigheden3. De historische volkswijk Barrio del Carmen

In het oude centrum is Barrio del Carmen te vinden, de historische en oudste wijk van Valencia die ook vol staat met bijzondere bezienswaardigheden. Hier vind je pittoreske straatjes en de oudste gebouwen. Breng hier bijvoorbeeld een bezoekje aan de oude stadspoorten die om de wijk heen gebouwd zijn en de kathedraal. Tegenwoordig is dit centrum het middelpunt van de moderne kunst en komen hier vele mensen samen in de leuke restaurantjes en barretjes. Dit maakt de wijk dan ook dé uitgaanswijk van Valencia!4. Stad van de Kunsten en Wetenschappen

In Valencia zijn verschillende futuristische gebouwen vinden. Zo vind je hier het ultramoderne La Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit is een cultureel-wetenschappelijk complex wat Valencia op de toeristische kaart gezet heeft, zeker een hoogtepunt van de stad.

Vanuit het centrum is het complex makkelijk met de fiets te bereiken en het is een echte lust voor het oog. Zeker als de zon hoog aan de hemel staat, dan komen alle architectonische hoogstandjes namelijk het best tot hun recht. Het complex bestaat uit zeven bijzondere gebouwen die zijn ontworpen door Calatrava. In het complex vind je het enorme aquarium L’Oveanographic, een prachtig planetarium en een adembenemend wetenschapsmuseum. Het is de nummer één bezienswaardigheid die je beslist met eigen ogen gezien moet hebben!

valencia-mooiste-gebouwen-plekken-wijken5. Kathedraal La Seu

In het oude stadscentrum is de meest bekende kathedraal van de stad te vinden. Catedral de Santa María (La Seu) is gewijd aan de heilige maagd Maria en is gebouwd met bouwstijlen uit de Romaanse, Gotische en Barok periode. De kathedraal is aan het plein Plaza de la Virgen te vinden, waar ook de iconische klokkentoren El Miguelete te vinden. Bij de kathedraal hoort ook een museum waar de Heilige Graal en kunstwerken van Goya in te vinden zijn.

valencia-stedentrip-mooiste-plekken-bezienswaardigheden6. Jardines de Turia

In de voormalige Turia rivier, die in de stad werd drooggelegd en werd omgeleid naar de rand van de stad, is tegenwoordig Jardín del Turia te vinden. Dit park is maar liefst 9 kilometer lang en is hiermee een van de grootste natuurlijke stadsparken van Spanje. Het park loopt dwars door de stad en heeft veel plekjes waar je kunt sporten en heerlijk kunt wandelen. Eigenlijk is het park één groot recreatiegebied met de mooiste tuinen, vijvers en fonteinen. Ook voor kinderen is het een erg leuk park, je vindt hier namelijk de Gulliver speeltuin.7. Mercado central

In de overdekte vismarkt van Valencia maak je kennis met de vele kleuren en smaken van Valencia. Hier kun je gezellig rondwandelen en je zintuigen laten verrassen. Proef hier van de lokale producten en laat je betoveren door de bijzondere architectuur van de markt.

valencia-leuke-plekken-dingen-doen-toerisme8. l’Oceanogràfic

Een ander hoogtepunt van de stad is l’Oceanogràfic. Dit is het grootste en meest moderne zeeaquarium van heel Europa en is onderdeel van la Ciudad de las Artes y las Ciencias. Je kijkt hier je ogen uit bij de verschillende mariene ecosystemen, zoals Mediterraans, Antarctica, tropische zeeën en nog veel meer. In het aquarium is ook een uniek onderwater restaurant te vinden en een vermakelijke dolfijnenshow.9. Torres de Serranos en Torres de Quarts

In de voormalige stadsmuren is de indrukwekkende 14e eeuwse Torres de Serranos en Torres de Quarts te vinden. Dit zijn bijzondere stadspoorten die je kunt beklimmen om vervolgens van een schitterend uitzicht over de stad te genieten. Deze twee stadspoorten zijn de enige twee die overgebleven zijn en een bijzonder stukje historie. Zeker de moeite waard om te bezoeken dus.

valencia-mooie-plekken-gebouwen-dingen-doen-zien10. Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias
Valencia staat bekend om haar prachtige keramiek en heeft dan ook een indrukwekkend museum waar de mooiste stukken te bewonderen zijn. Dit museum is gevestigd in El palacio Marqués de Dos Aguas, wat eigenlijk ook al een bezienswaardigheid op zich is. Het El palacio Marqués de Dos Aguas is een paleis uit de 18e eeuw met schitterende ingerichte kamers. Zo vind je hier veel terug van de Rococo stijl en is het gebouw gesierd met een indrukwekkende gevel.

valancia-spanje-vakantie-informatie-toerisme11. Parroquia de San Nicólas de Bari

In het centrum van de stad staan meerdere kerken. De San Nicolás De Bari y San Pedro Mártir staat qua interieur bekend als één van de mooiste. Met name door de barokke beschilderingen op de wanden en het plafond. Een indrukwekkend geheel dat de kerk een geheel eigen sfeer geeft.12. Bioparc Valencia

Een leuk uitje voor kinderen en liefhebbers van dieren, is de dierentuin van de stad. Het is echter geen “standaard” dierentuin. Er is namelijk veel extra aandacht besteed aan het creëren van natuurlijke leefomgevingen voor de dieren. De diverse dierenverblijven lopen ook zo natuurlijk mogelijk in elkaar over. Dit is bij het Bioparc relatief makkelijk omdat er voornamelijk dieren uit het continent Afrika leven. Hierdoor zijn veel verblijven voorzien van vergelijkbare soorten beplanting en rotsen. Men wil de bezoeker het gevoel geven alsof of men door Afrika loopt.
De mooie dierentuin is uitgegroeid tot een populaire bezienswaardigheid voor zowel inwoners als toeristen.

valencia-wat-doen-leuke-dingen-kinderen13. Estacion del Norte

De stad heeft vele historische gebouwen waardoor een sfeervol geheel is ontstaan. En zelfs sommige stations zijn ware bezienswaardigheden te noemen. Zoals bijvoorbeeld het station noord ofwel het Estacion del Norte. Het is namelijk gebouwd rond 1917 waarbij is gekozen voor een modernistische stijl. De roots van Valencia zijn duidelijk te herkennen aan de sinaasappels en vrouwen in traditionele kleding.
Ook binnen stapje echt weer even terug in de tijd. Onder andere dankzij de houten loketten en keramiekversieringen.

valencia-mooie-gebouwen-plekken-bezienswaardigheden-zien14. La Lonja

In vroegere tijden werd er veel zijde verhandeld in de stad. Dit gebeurd in de zijdebeurs. Een mooi gebouw dat in de 15e eeuw is gebouwd. Het staat bekend als één van de mooiste gebouwen van de stad. Zowel van binnen als buiten. Het is namelijk voorzien van kantelen en andere versieringen waardoor het van buiten wel een kasteel lijkt. Binnen vallen met name de mooie boogplafonds en de gedraaide zuilen op. De diverse historische kroonluchters maken het geheel af.

Lan Lonja is zelfs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens je bezoek kan je een audiotour volgen zodat je een beter beeld krijgt van het gebouw en de geschiedenis van de zijde- en stofhandel in Valencia.

valencia-stedentrip-vakantie-hoogtepunten-tips15. Het historische postkantoor

Dat zelfs een postkantoor een hoogtepunt kan zijn, worden in Valencia wel bewezen. Het is namelijk gevestigd in een historisch gebouw dat al in 1915 is gebouwd. Het staat aan het plein Plaza del Ayuntamiento en is voorzien van allerlei versieringen. Zowel binnen als buiten. Zo is het voorzien van koepels, beelden, balkons en zelfs een torentje. Ook de binnenkant is de moeite waard, met name door de glas in lood plafonds.

valencia-bezoeken-toerisme-informatie-centrum16. Verken de stad eens per fiets

Valencia is een geschikte stad om per fiets te gaan verkennen. Een fietstour kan een leuke afwisseling zijn van het vele lopen tijdens een stedentrip. Daarnaast is het een manier om in korte tijd veel mooie plekken te zien. Wil je graag wat meer achtergrondinformatie over de stad? Dan zou je kunnen kiezen voor een fietstour met een gids. Hij of zij kan je via een leuke route leiden maar verschillende bekende en onbekende highlights. Onderweg kan je een extra goed beeld van de stad krijgen dankzij de uitleg van de gids.

Via de volgende link kom je op de pagina van Baja Bikes over de leuke: fietstours door Valencia.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

Zoals je ziet zijn er in de stad genoeg hoogtepunten te zien voor een stedentrip van drie tot vier dagen. Een weekendje weg kan zelfs wat te kort zijn door de vele interessante bezienswaardigheden.

In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in de stad.

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Valencia

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Waar kan je zoal overnachten in Valencia?

Valencia is een heerlijke stad aan zee en is ideaal om lekker te eten en cultuur te snuiven. Door het fijne klimaat kun je het hele jaar terecht in Valencia. Tegenwoordig zijn er veel verschillende accommodaties in de stad te vinden, van hotels tot B&B’s.

Overnachten in een hotel

De hotels in Valencia zijn over het algemeen goed te betalen. De hotels liggen verspreid door de stad en hebben ieder hun eigen charme. Als je graag in het centrum wilt verblijven is Hotel Valencia aan te raden. Dit hotel ligt op de hoek van het centrale plein en in de buurt van de treinen. Het is een 2-sterrenhotel op een ideale locatie voor iedereen die graag de hele stad wil verkennen. De prijzen van dit hotel liggen rond de 55 euro per nacht.

In Valencia zijn ook grote ketens terug te vinden, zoals Accor en NH Hotels. Een hotel van deze ketens die erg centraal ligt is NH Center. De prijzen van deze hotels zijn ook vrij laag, namelijk vanaf 60 euro per nacht. Deze ketens hebben ook verschillende hotels buiten het centrum, vaak op een mooie wandeling langs de rivierbedding van het centrum af.

 

 

Overnachten in een bed & breakfast

In de stad zelf ben je vaak toegewezen om te overnachten in een van de hotels. Deze hotels in het centrum zijn vaak goedkoper dan een B&B, waardoor een hotel vaak aantrekkelijker is. Als je in een goedkoper B&B wilt verblijven kun je het beste naar de omgeving van Valencia kijken, zoals bijvoorbeeld Oliva.

City Garden Bed and Breakfast
De ideale combinatie tussen een hotel en een B&B vind je in City Garden Bed and Breakfast. In deze accommodatie word je omringd door kleurrijke bloemen en planten. Het is een ware oase, midden in Valencia! In de accommodatie vind je modern ingerichte kamers, sommige met uitzicht op de tuin. Je kunt hier al vanaf 94 euro per nacht verblijven.

Slapen in een hostel

In Valencia is ook een aantrekkelijk hostel te vinden waar je heerlijk kunt overnachten, namelijk het UP! Hostel. In dit moderne hostel overnacht je in een van de slaapzalen. De slaapzalen zijn zowel gemengd als alleen voor vrouwen. Het grote voordeel van dit hostel is dat een bed heel betaalbaar is, de prijzen starten namelijk op 14 euro. Iedere gast van het hostel heeft beschikking tot een privé kluisje en de gedeelde badkamer. Het is een stijlvolle, originele en goed verzorgde accommodatie.

Campings in de buurt van Valencia

Op een kleine afstand van de stad zijn ook verschillende campings te vinden waar je kunt overnachten. De meeste campings liggen in de buurt van Alicante, een schitterend gebied om in te overnachten. Daarnaast zijn er ook verschillende campings aan het strand te vinden, zoals Camping Azul, net onder Valencia.

 

Toeristische informatie over Valencia

Valencia is naast Barcelona, Sevilla en hoofdstad Madrid, een geweldige Spaanse stad voor eens citytrip. Naast de vele sinaasappels, paella en parelwitte stranden is er ontzettend veel in stad te beleven. Vanaf Nederland is het slechts 2,5 uur vliegen naar deze schitterende stad. In de stad vind je veel historische bezienswaardigheden, geniet je ook van moderne kunst en adembenemende architectuur. Zo vind je in de gebouwen veel sporen terug van de Moorse en Mudéjar bouwstijl. Daarnaast kun je in Valencia wandelen door mooie groene parken gelegen aan de voormalige Turia rivier, door het oude centrum fietsen en de schitterende gebouwen van El Carmen bewonderen.

Naast al deze bezienswaardigheden geniet je tijdens een stedentrip ook van de gastronomische kwaliteiten van Valencia. Hier eet je paella wel op honderd verschillende manieren en vind je op iedere hoek van de straat de lekkerste tapas restaurantjes. In de stad bevinden zich ook een aantal populaire festivals, zoals het Las Fallas festival, waar je kunt kijken naar mooie parades en een spetterende vuurwerkshow.
Ook het festival La Tomatina is erg leuk om te bezoeken, hier vindt namelijk een sensationeel voedselgevecht met tomaten plaats. Las Fallas is in maart te bezoeken en aan het eind van augustus kun je La Tomatina bezoeken. Tijdens deze festivals kan het wel behoorlijk druk zijn, dus wees op tijd met het boeken van je accommodatie.

Er valt dus ontzettend veel te beleven, te zien en te doen in de op twee na grootste stad van Spanje.

valencia-mooie-bezienswaardigheden-zien-doen

 

Het fijne klimaat in Valencia

In Valencia geniet je van een mediterraan klimaat met een gemiddelde temperatuur die tussen de 15 en 30 graden ligt. Voornamelijk de maanden april tot en met oktober zijn erg populair, dan valt er namelijk bijna geen neerslag en zijn de temperaturen ideaal. Zelfs de watertemperatuur in Valencia is ideaal, deze ligt het gehele jaar namelijk tussen de 15 en 27 graden. Dit maakt de stad ideaal voor een stedentrip!

Dankzij het mediterrane weer staat Valencia vol met sinaasappelbomen. De stad wordt dan ook wel als dé sinaasappel hoofdstad van Spanje gezien. De heerlijke geuren die deze bomen achterlaten wordt door de hele stad verspreid en wanneer de bomen in bloei staat geniet je van een indrukwekkend uitzicht.

vakencia-bezienswaaridgheden-mooiste-hoogtepunten

 

Geniet van de Spaanse keuken

In Valencia ben je op de juiste plaats om te proeven van lekkere lokale gerechten en culinaire tradities. De stad staat bekend om haar authentieke tapas tentjes en smaakvolle paella. Hier krijg je de meest smaakvolle signatuur maaltijden voorgeschoteld!

Ontdek de Paella
Het meest bekende gerecht van Valencia is natuurlijk paella. Een stedentrip naar Valencia is dan ook niet compleet zonder dit typische rijstgerecht. De traditionele paella bestaat meestal uit rijst, groenten, kip en konijn. Daarnaast zijn er ook paella’s te vinden met zeevruchten uit de Middellandse Zee of alleen met groenten.

In de stad zijn verschillende plekken waar je de lekkerste paella kunt eten. Onder andere in restaurants waar je tijdens het eten kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

spanje-vakantie-informatie-gebieden-tips


Tapas stad

In Valencia is een grote verscheidenheid aan eettentjes te vinden die de lekkerste tapas serveren. Onder de mediterrane zon is het een waar genot om tapas te eten! Tapas zijn kleine porties van verschillende maaltijden, ieder met unieke smaakcombinaties, de een nog origineler dan de ander. Met tapas proef je van al het lekkere dat Valencia te bieden heeft, gewoon in één maaltijd.

 

 

 

De mooie zandstranden van Valencia

Doordat Valencia aan zee ligt, heeft de stad ook de luxe dat het stranden heeft. Er zijn zelfs kilometers aan mooie zandstranden die zelfs beoordeeld zijn met het Blue Flag keurmerk. Dit toont aan dat de stranden van goede kwaliteit zijn. Dankzij de stranden kan je bezoek aan Valencia zowel een stedentrip als een strandvakantie worden. Een fijne combinatie om even helemaal bij te tanken.

Tussen de zandstranden en de stad ligt op een mooie boulevard. Deze parkachtige strook vormt een mooi afscheiding tussen de gezellige drukte van de stad en de rust op het strand. Ook kan er mooi worden gewandeld en gefietst. Zo wordt er onder andere veel gebruikt door toeristen die met huurfietsen de kust verkennen.

Zoals je zult merken zit er wel verschil tussen de verschillende stranden. Met name op het gebied van drukte en het aantal voorzieningen. Des te verder je van het centrum af gaat, des te rustiger zullen de stranden worden. De meeste stranden van Valencia zijn vrij breed. Hierdoor verspreid de drukte zich goed. Zelfs tijdens de zomermaanden.

Ook voor mindervaliden zijn er voorzieningen zoals rijpaden aanwezig. Verder zijn er voorzieningen zoals speeltuinen, sportveldjes, restaurants, fruittentjes, outdoor fitnessparken, watersportmogelijkheden, strandwachten, douches en toiletten.

valencia-mooie-stranden-plekken-bezienswaardigheden

 

Er liggen relatief veel hotels in de buurt van de stranden. Een accommodatie in dit gebied boeken kan praktisch zijn omdat je na je bezoek aan het strand, eenvoudig kunt douchen en omkleden voor je de stad gaat verkennen.

 

Algemene informatie over Valencia

Valencia heeft circa 808.000 inwoners en is daarmee qua inwoneraantal, de derde stad van Spanje. Alleen Barcelona en Madrid hebben meer inwoners. Dankzij de combinatie van veel (historische) bezienswaardigheden en de ligging aan de Middellandse zee, is het een populaire vakantiebestemming. De stad is namelijk geschikt voor zowel een stedentrip, als een strandvakantie.

De stad ligt in het zuid oosten van Spanje, in de buurt van de populaire eilanden Ibiza en Mallorca. Beide eilanden zijn per boot te bereiken vanuit de haven in het centrum. De eilanden kunnen een leuke combinatie zijn voor een wat langere vakantie. Maar je kunt ook kiezen voor een combinatie met Barcelona. De mooie stad ligt namelijk op ongeveer 350 kilometer afstand. Per trein kan deze afstand vrij vlot worden overbrugd. Ook hoofdstad Madrid ligt ongeveer op deze afstand.

 

Het vervoer in de stad

Het vliegveld van de stad ligt op slechts 10 kilometer afstand. Hierdoor is het vlot te bereiken vanuit het centrum. Bijvoorbeeld per metro. De stad heeft namelijk de beschikking over een goed metronetwerk. Een handige en snelle manier om alle delen van de stad te bereiken.

Wil je liever wat meer van de stad zien? Dan kan je ook kiezen voor een taxi. Ook deze staan in Valencia goed bekend. Heeft een taxi een groen bordje? Dan is het beschikbaar voor een nieuwe rit. Het starttarief is overdag gemiddeld 4,- euro. De kosten per kilometer hangen meestal duidelijk in de taxi. Geadviseerd wordt om voor aanvang van de rit, goed de kosten duidelijk te hebben. Het voordeel van een taxi is dat je meteen een rondtour door de stad maakt.

Ten slotte kan je nog kiezen voor vervoer per bus. De meest goedkope manier van reizen. Vanuit het centrum ben je namelijk al voor ongeveer 1,50 euro bij het vliegveld. Lijn 150 rijd elk half uur tussen het centrum en het vliegveld. De reistijd is ongeveer 35 minuten.

valencia-citytrip-vakantie-hotels-overnachten

 

Valencia op de fiets verkennen

Als je zo veel mogelijk van de stad wilt zien is het aan te raden om een fiets te huren. Per fiets is het ontzettend leuk om langs de verschillende bezienswaardigheden te fietsen en de stad op je eigen gemak te leren kennen. In Valencia fiets je over aangelegde fietspaden, door uitgestrekte parken en langs de bedding van de voormalige Turia rivier. Daarnaast kun je met de fiets ook makkelijk zelf naar natuurpark Albufera fietsen. Ook heb je de keuze om een georganiseerde tour met een gids te huren die je langs de mooiste plekjes door de stad zal leiden.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

Wil je je voor je stedentrip ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk de informatiepagina’s over andere Spaanse steden zoals Sevilla, hoofdstad Madrid of het minder bekende Malaga.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het mooie Valencia. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Heb je al ervaringen met Valencia? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Valencia-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com