la-gomera-informatie

 

La Gomera’s mooiste bezienswaardigheden en plekken

Benieuwd wat je kan doen tijdens je vakantie op La Gomera? Je kunt onder andere de onderstaande hoogtepunten gaan bekijken. Uiteraard kan je ook allerlei excursies en sportieve activiteiten gaan doen.

1. Parque National de Garajonay
Als je naar La Gomera gaat, mag een bezoek aan Parque National de Garajonay niet ontbreken. Het is de grootste natuurlijke trekpleister die je in de omgeving tegenkomt en het beslaat bijna het volledige centrum van het eiland. Het is een oeroud laurierbos, welke nog maar op enkele plaatsen ter wereld te vinden is.

Je kan het natuurpark eenvoudig bereiken en vervolgens allerlei wandelroutes volgen. Vergeet ook niet langs bezoekerscentrum ‘Juego de Bolas’ te gaan, waar je veel informatie over de geschiedenis van het bos kan vinden en je meer informatie krijgt over de wandelmogelijkheden. Het park beslaat ongeveer 10 procent van het eiland, dus je hebt voldoende mogelijkheden om te lopen. Kijk ook goed rond, want je waant je in een sprookjesbos.

la-gomera-garajonay-park2. Los Roques

Een andere bezienswaardigheid die je gezien moet hebben als je in La Gomera bent, zijn de Roques die je hier tegenkomt. De typische rots- en erosie structuren laten je jouw ogen uitkijken. Eén van de hoogste roques die je op het eiland tegenkomt, is Roque de Agando. Het is een bizarre plek door het landschap en de flora en fauna.

Er zijn meerdere wandelroutes te volgen en je hebt ook een uitzicht over het eiland. Vooral voor het bekijken van de zonsondergang moet je bij het uitzichtpunt zijn. Je staat versteld van wat je dan allemaal ziet en hoe het landschap langzaam verandert met de ondergaande zon. Deze heeft een hoogte van 1251 meter. Ook de Roque de Zarcita (1223 meter) en de Roque de Ojila (1171 meter) mogen niet ontbreken.

la-gomera-wat-zien-roques3. San Sebastian

San Sebastian is de hoofdstad van het eiland La Gomera. Het is daarom ook de plek waar de meeste mensen naartoe gaan om meer over het eiland te ontdekken. Locals noemen het ook wel ‘La Villa’. Vanuit de haven zie je de stad direct verschijnen. Toch is het niet de plek waar de meeste toeristen tijdens hun vakantie verblijven. Een bezoek zal echter wel hoog op jouw lijstje moeten staan.

la-gomera-san-sebastian-info

 

De stad bestaat uit veel oude straatjes waar je doorheen kan dwalen, pleintjes met meerdere terrasjes en veel locals die hier iedere dag bezig zijn met alledaagse dingen. Aan het einde van de dag kan je hier ook genieten van verschillende gerechten die de locals op het eiland klaarmaken.

la-gomera-san-sebastian4. El Cercado

El Cercado is een kustdorpje waar je vooral naartoe moet als je de nijverheid van het eiland wilt ontdekken. Het dorpje staat namelijk bekend om kunstnijverheid en het dorp zelf is erg kleurrijk. De stad ligt deels op het strand en deels tegen een heuvel aan gebouwd. Je kan dus alle kanten op als je in dit dorpje bent. Hier kan je ook verschillende souvenirs aanschaffen om mee naar huis te nemen. Tevens heb je de mogelijkheid om na een lange dag rondwandelen nog even tot rust te komen op het strand, waarna je jouw weg weer vervolgd naar jouw accommodatie.


5. Het kustplaatsje Agulo
In het noorden van het eiland, ligt het sfeervolle dorp Agulo. Het is een gezellig plaatsje met smalle en kleurrijke straatjes. Het bestaat uit twee gedeelten; het oude gedeelte bij de kust en een wat nieuwe gedeelte op de berghelling.
Tijdens een bezoek zal je het aantal moestuintjes vast opvallen. De inwoners proberen op een duurzame wijze te leven en kweken daarom zelf groente en fruit.

In de directe omgeving liggen bezienswaardigheden zoals het Nationaal Park Garajonay.

agulo-plaatsen-la-gomera6. Arure

Arure is een dorpje met één van de mooiste uitzichtpunten van het eiland. Hiervoor moet je naar viewpoint Ermita del Santo. Je hebt hier een mooi uitzicht over het eiland. Ook de wandelingen in de omgeving zijn de moeite waard. Je kan jouw auto bij het uitzichtpunt neerzetten, waarna je via de onverharde weg loopt. Het zijn geen officiële wandelroutes, maar brengen jou wel naar de mooiste plekken. Je hebt dan uitzicht over bruine, steile berghellingen. Ook zijn er hier en daar nog een aantal groene bomen te vinden. Je ziet tevens de blauwe oceaan en kan het Canarische eiland La Palma in de verte zien liggen.7. Naar het hoogste punt lopen

Het hoogste punt van het eiland is al een keer voorbij gekomen. Alleen is hier vooral gesproken over de Roque zelf, maar niet wat je hier allemaal in de omgeving kan doen. Veel mensen kiezen er namelijk voor om met de auto het punt te bereiken. Echter kan je ook mooie wandelingen maken in de omgeving. Naar het hoogste punt van het eiland klimmen is een vrij eenvoudige klim. Het pad is namelijk niet al te lang. Wel heb je een aantal steile stukken ertussen zitten. Goede schoenen zijn daarom wel een vereiste.

Bij helder weer heb je de mogelijkheid om de eilanden La Palma, Tenerife en El Hierro te zien. De stilte laat jou even helemaal tot rust komen en je kan op ieder moment de afdaling weer maken.

la-gomera-natuur-bezienswaardigheden8. Een roadtrip maken op La Gomera

La Gomera bezoek je voornamelijk voor de vele wandelmogelijkheden. Alleen zijn er ook voldoende autoroutes te bereiden waar je veel moois mee tegen kan komen. Een roadtrip maken op het eiland mag daarom ook niet ontbreken. Tijdens de route kom je veel bochten tegen. Na iedere bocht staat jou weer iets anders te wachten. Er zijn veel fotogenieke plaatsen te ontdekken, dus vergeet de camera niet mee te nemen.

De afstanden zijn tevens relatief klein, maar het verschil in landschap is aanzienlijk groot. Ieder half uur kom je weer een ander landschap tegen, kom je langs verschillende dorpen met mooie gebouwen en geniet je van het uitzicht op de oceaan.

la-gomera-wat-doen-zien9. Valle Gran Rey

Volgens velen is de Valle Gran Rey één van de mooiste plekken van het eiland. Met name voor natuurliefhebbers is dit één van de hoogtepunten van het eiland. Het is een diepe vallei met indrukwekkende rotswanden. Deze bereiken een hoogte van wel 1000 meter.

Op de bodem van het ravijn liggen meerdere kleine dorpjes waar de tijd wel lijkt te hebben stil gestaan. Men leeft er onder andere van het toerisme en van de teelt van wat gewassen.

Bij het uiteinde van de vallei, ligt een badplaats met een zwart (kiezel)strand. Een gezellige plek met verschillende restaurantjes. Maar ook met de rust van de omliggende natuur.

la-gomera-highlights-tips10. Slapen in een homestay of Agriturismo

Als je op La Gomera bent, moet je niet alleen naar de hotels kijken als je een goede accommodatie nodig hebt. De homestay of Agriturismo is namelijk meer dan de moeite waard. Het is voornamelijk een plek om met het gehele gezin te verblijven. Je kan de kinderen hier namelijk goed bezighouden.

De homestay is gelegen op ongeveer vijf kilometer buiten de hoofdstad. Bij de accommodatie geniet je van het unieke uitzicht en je hebt ook een geitenboerderij op het terrein beschikbaar. Ook kan je hier meer leren over het maken van kaas. De kaasmakerij op het terrein is daarom ook een bezoekje waard. Tevens kan je genieten van verse eieren en groenten, welke de gastheer uit eigen tuin haalt.11. Het uitkijkpunt met een glazen bodem

In het noorden van het eiland, bij het plaatsje Agulo, ligt het meest bijzondere uitkijkpunt van het eiland. Het heeft namelijk een vloer van glas. Daardoor stap je gevoelsmatig de diepte in. Een spannende en leuke ervaring waarbij je ook nog kan genieten van prachtige uitzichten.

Het gebouw ligt wat afgelegen en is daarom alleen per auto te bereiken.

Mirador-de-Abrante-glasbodem-gomera12. De bijzondere Los Organos rotsen

In het uiterste noorden is langs de kust een wel heel bijzonder natuurverschijnsel te zien. Het zijn de Los Organos rotsen. Pilaarvormige rotsen die zijn gevormd door vulkaanuitbarstingen. Doordat er vele pilaren naast elkaar zijn ontstaan, is een enorme wand van pilaren ontstaan. De bijzondere helling is bijna 90 meter hoog en ruim 190 meter breed.

De Los Organos rotsen zijn alleen via de zee te bereiken. Er varen geregeld excursieboten naar de bijzondere plek.

los-organos-la-gomera

 

Zoals je hebt gezien heeft het eiland allerlei leuke dingen en plekken te bieden voor een mooie zonvakantie.

Ben je toch eens benieuwd naar de andere Canarische eilanden? Bekijk dan ook de informatiepagina’s over Gran Canaria en het grote eiland Lanzarote.

Heb je toch liever geen vulkanisch eiland? Kijk dan eens op de informatiepagina over: mooie vakantie eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com