san-francisco-mooie-plekken

San Francisco; de mooiste plekken en bezienswaardigheden

In films er series zie je San Francisco geregeld voorbij komen. Maar wat kan ik er eigenlijk zien en doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit overzicht van de leukste plekken.

1. Alcatraz
Eén van de meest iconische bezienswaardigheden in San Francisco, is Alcatraz. Op dit eiland aan de kust staat de voormalige gevangenis. Die gevangenis is erg berucht. Eerst was het een militaire gevangenis en later een federale. Tegenwoordig wordt Alcatraz niet meer als gevangenis gebruikt, maar kun je er als toerist een kijkje nemen.

Al lopende over het eiland zie je hoe het er in het verleden aan toe ging. De grootste criminelen werden op het eiland vastgezet. Je kunt een kijkje nemen in de cellen en in de openbare ruimtes. De sfeer is er enigszins grimmig met de afbladderende verf en donkere kleuren. Een bekend verhaal is die van de ontsnapping. Er is ook een film over gemaakt.

san-francisco-bezienswaardigheden-tips2. Golden Gate Bridge
Nog iconischer in San Francisco is natuurlijk de Golden Gate brug. Een lange hangbrug over de Stille Oceaan. De Golden Gate brug is in 1937 geopend en is in totaal bijna 2 kilometer lang. De brug wordt niet voor niets gezien als een ingenieurs wonder. Als je met de auto over de brug wilt rijden, houd er dan rekening mee dat je daar tol voor moet betalen. Met de fiets of te voet is dat niet het geval.

Als het mistig is of je aan het einde van de dag rond golden hour naar de brug gaat kijken, leveren dat de mooiste plaatjes op. Bij mist zie je zo nu en dan de pieken van de brug door de wolken heen komen. Een mysterieus gezicht.

mooiste-steden-amerika-vakantie-citytrip3. Golden Gate Park
Naast de welbekende brug, heb je ook het Golden Gate Park. Een groot groen stadspark in San Francisco. Het kent maar liefst 412 hectare. Heerlijk om even aan het stadse leven te ontsnappen. Toch hoef je je ook in het Golden Gate Park niet te vervelen. De natuur is er heerlijk, je loopt door bossen, over velden en ziet af en toe een meer.

Door het park heen is van alles te zien en te beleven. Van musea tot een theetuin en van het bloemen conservatorium tot standbeelden. Er zijn zelfs molens. En aan de kinderen wordt in het Golden Gate Park ook gedacht. Je ziet er veel speeltuinen en zelfs een mooie carrousel.

san-francisco-mooiste-plekken4. Cable Car
Als je San Francisco gaat bezoeken, merk je al snel dat je veel omhoog en omlaag aan het lopen bent. De stad zit vol met heuvels. Om die reden zijn er cable cars ontworpen.

In San Francisco kun je je met een kleine kabeltram door de stad bewegen. Het is een mooi gezicht. De historische trams in de moderne stad. Het is ook niet gek dat veel toeristen de trams opzoeken.

san-francisco-mooie-plekken-highlights5. Twin Peaks
Ben je wel in voor een mooi uitzichtpunt? Overweeg dan eens de Twin Peaks. De Twin Peaks zijn twee heuvels in San Francisco. Ze worden ook wel Eureka en Noe genoemd. Het zijn toppen van 270 meter hoog en ze zijn niet te missen in het beeld van San Francisco. Het is een ideaal uitkijkpunt over de stad. Voor de mooiste plaatjes ga je rond zonsondergang.

san-francisco-mooie-plekken-tips6. Alamo Square
Alamo Square is een bekend plein in San Francisco. Een bekende bezienswaardigheid bij Alamo Square, zijn de zogeheten ‘Painted Ladies’. De Painted Ladies zijn een paar gekleurde historische huizen aan het plein. Het zijn Victoriaanse gebouwen. Ze waren niet altijd even kleurrijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de gebouwen namelijk tijdelijk grijs geverfd.

san-francisco-hoogtepunten-wat-zien7. Fishermans’ Wharf
Een bruisende plek in San Francisco, is de werf langs het water. Hier heb je echt van alles te doen. Een bekende trekpleister is Pier 39. Op deze pier vind je allerlei kleine winkels, restaurants en een gezellige sfeer. Er zijn veel mensen te vinden, maar ook staat Pier 39 bekend om de zeeleeuwen. Die liggen aan het einde van de werf heerlijk te rusten. Ook pelikanen kunnen er voorkomen.

Bij de Fisherman’s Wharf heb je daarnaast een shopping mall en verschillende musea. Zo kun je een bezoek brengen aan Musée Mécanique, heb je het Ripleys believe it or not museum en is er een Madame Tussauds. De Hyde Park Pier is er ook erg leuk om te bekijken.

san-francisco-bezienswaardigheden-zien8. Hyde Park Pier
De Hyde Park Pier ligt in het historische park aan de werf van San Francisco. In dit Hyde Park heb je allerlei winkeltjes, maar kun je ook oude boten en een onderzeeër bewonderen. Zo zie je hier de USS Pampanito, een onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog en een oud cargoschip.

Voor liefhebbers van historie kan de pier een leuke plek zijn om te bezoeken.

san-francisco-mooie-plaatsen9. Lombard Street
San Francisco is een stad vol heuvels en hellingen. Een plek waar je dat op een mooie manier kunt zien, is bij Lombard Street. Dit is een straat in de stad die helemaal vol zit met haarspeldbochten. Van bovenaf is het net een soort slang te noemen. Je hebt er de optie om zelf in een auto de straat naar beneden te rijden, maar kunt ook te voet de helling ervaren.

san-francisco-leuke-plekken-tips10. Chinatown
Een wijk die je kunt bezoeken in San Francisco, is de Chinatown. De Chinatown ligt op een heuvel, waardoor er aardig wat hoogteverschillen zijn. Maak je dus klaar voor een wandeling vol ups en downs.

Je loopt de wijk binnen via de Dragon Gate, een grote opvallende poort die volledig in de Chinese stijl is gemaakt. Al lopende door de wijk maak je kennis met de Chinese cultuur, je ziet alle winkeltjes en kunt er bij de restaurants eten proeven.

san-francisco-plekken-wijken11. Union Square
Het centrum van San Francisco vind je bij Union Square. Op het plein staat een ongekend hoge zuil. Die staat in het midden van het plein en valt erg op. Rondom de Union Square kun je goed shoppen, eten en andere bezienswaardigheden zijn goed te bereiken. De kans is groot dat je eens langs Union Square komt, aangezien hier ook veel restaurants gevestigd zijn.

san-francisco-bezienswaardigheden-plekken12. Fine Arts Museum of San Francisco
Bij het Golden Gate park kun je ook een bezoek brengen aan het volgende museum: Fine Arts Museum of San Francisco. Het museum van de schone kunst. Je ziet hier zowel werken uit de vorige eeuwen als hedendaagse kunst. Het museum is gevestigd op 2 verschillende locaties. Een zit bij de Fisherman’s Wharf in de buurt.13. Ontdek de stad per fiets

Ben je even zat van het geslenter? Dan kan je de stad ook eens per fiets gaan bekijken. Handig en leuk. Je kunt zelf een route kiezen of een fietstour met een Nederlandstalige gids gaan doen. Meer informatie vind je op de website van Baja Bikes over de leuke fietstours door San Francisco.

 

 

Zoals je ziet heeft San Francisco diverse mooie plekken en bezienswaardigheden in de aanbieding. En natuurlijk is het typisch Amerikaanse leven eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Wil je weten wat je nog meer kan zien en doen in en rond de stad? Bezoek dan het plaatselijke VVV-kantoor in het centrum.

Wil je toch eens verdiepen in andere steden? Kijk dan ook eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk het overzicht van de leukste bezienswaardigheden in New York en de vele bezienswaardigheden in Las Vegas.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het mooie San Francisco. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com