sevilla-bezienswaardigheden-stedentrip-wat-doen

Wist je dat; Sevilla bekend staat als stad van de Tapas. De regio van Sevilla is zo’n beetje de bakermat van de tapas cultuur.

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië, het zuidelijke deel van het Spaanse schiereiland. Deze aantrekkelijke stad heeft niet voor niets 700.000 inwoners. Voor inwoners en toeristen is er van alles te zien en te doen. Net als in de redelijk Nabij gelegen stad Malaga. Die Spaanse stad ligt aan de kust op ongeveer 150 kilometer afstand.

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden van Sevilla

Sevilla, de vierde grootste stad van Spanje, staat ook wel bekend als de Spaanse stad met de meeste zonuren. Maar vooral het historische centrum is wat Sevilla zo bijzonder maakt. Beïnvloed door de Arabieren, is de architectuur absoluut schitterend maar ben je ook zo op de mooie zandstranden.

Dankzij dit overzicht kan je ontdekken wat je zoal kan zien en doen in Sevilla.

1. Metropol Parasol
De Metropol Parasol is een futuristisch gebouw, geheel gemaakt van hout, dat dienst doet als grote parasol boven het centrale plein van Sevilla. Het bizarre gebouw, ontworpen door de Duitse architect Jürgen Mayer, werd in 2011 voltooid en overspant de Plaza de la Encarnación. Het doet denken aan een paddenstoel of een paraplu, en is zo groot dat het is onmogelijk om de hele parasol in één enkele foto te passen. Van de schaduw onder de Metropol Parasol wordt dankbaar gebruik gemaakt door kinderen en jongeren die daar spelen en skaten.

In de kelder is een archeologisch museum, waar tevens de kaartjes voor de Skywalk verkrijgbaar zijn. Je kunt de merkwaardige structuur van boven verkennen op deze skywalk die tot 22.30 uur geopend is. Logischerwijs is de wachtrij vlak voor zonsondergang vrij lang, dus ga er op tijd heen, op een ander tijdstip. Op de Skywalk heb je in ieder geval een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Sevilla. Ondertussen is het uitgegroeid tot één van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van de stad.

sevilla-stedentrip-weekend-weg-bezienswaardigheden2. Santa Maria de la Sede

De grootste gotische kerk van Spanje is ook één van de grootste ter wereld. Vanaf 1401 is Santa María de la Sede in 118 jaar gebouwd op de plek waar eerst een grote moskee stond. Het resultaat is echt een bezoek waard. Het graf voor Christoffel Columbus bevindt zich in de kathedraal, hoewel de werkelijke locatie van zijn botten eigenlijk onduidelijk is. Vanaf de entreeboog kom je binnen op de binnenplaats met een fontein die ooit gebruikt werd voor ritueel wassen. Ook dit is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

sevilla-bezienswaardigheden-stedentrip-centrum-hotels3. Sevilla Real Alcázar

Misschien wel de mooiste plek van Sevilla, zo niet van Andalusië: het koninklijk paleis complex Real Alcázar. Het is zo mooi dat veel toeristen het twee keer bezoeken. Ook als je weinig tijd hebt, mag je deze parel van Sevilla niet missen. Het Real Alcázar is opgetrokken in Mudejar stijl. Te herkennen aan de sierlijke versieringen met kleurrijke tegels, bogen en waterbassins.

Neem ook de tijd voor de grote tuinen van Sevilla Real Alcázar. In de grote, weelderig aangelegde tuin kun je even ontsnappen aan de drukte van de binnenstad. Behalve het af en toe blaffen van honden, en het rustige geritsel van bladeren, is er bijna volledig stilte. Ook is er een leuk café binnen de muren van de Alcázarr. Daar wordt de rust regelmatig onderbroken door groepjes nieuwsgierige pauwen, die sommige mensen afschrikken.
Al met al met recht een hoogtepunt dat de meeste toeristen tijdens hun stedentrip niet zullen overslaan.

sevilla-citytrip-mooie-bezienswaardigheden-wat-doen4. Plaza de España

De Plaza van España was het toneel voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Tegenwoordig zie je dit nog terug in de betegelde hokjes die verschillende regio’s representeren. Indrukwekkende architectuur omsluit het zonovergoten plein in een halve cirkel. Vaak hoor je het gekletter van paardenhoeven als een van de talloze paardenkoetsen weer over het plein rijdt.

De waterbassins worden gebruikt om creatieve foto’s te maken met prachtige reflecties. Over het algemeen is het plein altijd vol met poserende, selfie makende toeristen. Hoe anders moet het daar zijn geweest voordat de fotografie werd uitgevonden.

stedentrip-sevilla-toerisme-informatie-tips5. Casa de Pilatos

Het Casa de Pilatos is één van de best bewaarde gebouwen in Sevilla en dateert uit de 16e eeuw. Het Casa ligt in de historische wijk Santa Cruz, naast de kathedraal en het koninklijk paleis. Het stadspaleis combineert Italiaanse Renaissance met de Spaanse Mudéjar stijl. Binnen vind je een grote verscheidenheid aan Romeins beelden, meubels en porselein. De palmbomen zijn prachtig rond het Casa de Pilatos, als ook de vele kleine steegjes en het straat doolhof van het oude Sevilla.

sevilla-wat-doen-leuke-plekken6. Palacio de las Dueñas

Sevilla staat bekend om zijn vele prachtige paleizen, vaak met verborgen binnentuinen die niet te bezoeken zijn. Een bijzondere uitzondering is Palacio de las Dueñas. De bezoeker wordt verrast door de grote tuin waar je kunt genieten van stilte. Alleen de uilen doorbreken hier de stilte als ze synchroon hun zangtalent aan je laten horen. Het water uit de fonteinen spettert en de lucht ruikt naar de citrusvruchten die overal aan de bomen hangen. Het is het beste om hier ’s ochtends of’ s middags heen te gaan, dan valt het licht gunstig voor mooie foto’s.7. Torre del Oro

Vanaf de twaalfkantige Torre del Oro, de gouden toren, heb je een geweldig uitzicht over de stad, alsmede de kathedraal. De toren staat direct aan de rivier, niet ver van de Santa Maria de la Sede. Het is het beste om er in de middag heen te gaan, dan heb je de zon in de rug als je naar de oude stad kijkt. Het gekke is dat de toren niet zo hoog is. Maar in tegenstelling tot veel andere historische gebouwen, staat het in alle richtingen op een relatief vrij terrein, waardoor je een prachtig uitzicht rondom hebt.

sevilla-mooie-gebouwen-hoogtepunten-centrum-hotels8. Triana

Als je het oorspronkelijke Sevilla wilt leren kennen, moet je een omweg maken naar de wijk Triana. Hier kun je tussen de 50.000 inwoners, de Zuid-Spaanse flair ten volle voelen. Bijzonder mooi zijn de kleurrijke tegels, de azulejos, die in Triana veel gevels sieren en soms grote muurschilderingen vormen. De wijk staat ook bekend om zijn nachtleven.9. Palacio de Lebrija

Het Casa Palacio de la Condesa de Lebrija is ook een prachtig paleis. Onder leiding van een ervaren gids krijg je toegang tot de eerste verdieping van dit bijzondere paleis. Een wonderbaarlijke ervaring. Het sierlijke gebouw heeft veel elementen van de typische Zuid-Spaanse Mudejar stijl en is een bezoek meer dan waard, ook al is de binnentuin vrij klein.10. Arena de Sevilla

De Arena de Sevilla ligt in het midden van de oude stad en wordt beschouwd als een goed voorbeeld van Andalusische en Arabische architectuur. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en was lange tijd een van de belangrijkste locaties voor stierengevechten in het zuiden van het land. Helaas vinden er nog steeds bloedige wedstrijden plaats die populair zijn onder de Spanjaarden. Desondanks is het gebouw zelf is nog steeds erg mooi om te zien en herbergt ook een museum.

sevilla-wat-te-doen-stedentrip11. Basílica de la Macarena

Voor liefhebbers van kerkgebouwen is de Basílica de la Macarena een mooie plek om tijdens je stedentrip te zien. De basiliek is niet indrukwekkend groot maar heeft wel originele gele kleuren. Zeker in combinatie met de naastgelegen gele poort en andere gebouwen.
Het is een neobarok kerkgebouw uit 1949 dat is gebouwd ter ere van de maagd ‘Virgen de la Esperanza Macarena’. De basiliek is van buiten mooi maar ook de binnenzijde is een bezoekje waard. Daarnaast is er een klein museum over de heilige maagd. Je kunt het gebouw gratis bezoeken.12. Arco de la Macarena

Naast de Macarena bassiliek ligt een ander origineel geel bouwwerk; de Arco de la Macarena. Een historische stadspoort in dezelfde gele kleur. Vroeger was het de toegang tot Sevilla voor de koning. Tegenwoordig is het vooral een toeristische trekpleister.
Je vindt beide mooie gebouwen in de volkswijk Macarena.

sevilla-mooie-plekken-stedentrip13. Palacio de San Telmo

Een ander mooi gebouw is het Palacio de San Telmo. Volgens velen is dit één van de mooiste gebouwen van Sevilla. Mede door het grote oppervlak en de vele versieringen. Het barokke paleis werd voltooid in 1862 en momenteel in gebruik door de voorzitter van de regionale regering. Daardoor is het niet van binnen te bekijken. Desondanks kan het een leuke plek zijn om tijdens je vakantie langs te lopen.

sevilla-wat-doen-tips14. Salvadorkerk

Een andere mooie plek in het centrum is de Salvadorkerk, ofwel de Iglesia Colegial del Salvador. Een prachtige kerk met een warme rode kleur. Niet alleen aan de buitenkant, ook binnen is rood de belangrijkste kleur.
Binnen valt met name het diepe houtsnijwerk en het mooie altaar op.15. Pretpark / Waterpark Isla Mágica

Wil je even iets heel anders dan alleen maar mooie gebouwen? Dan kan je bijvoorbeeld een dagje naar Isla Mágica, het pretpark in de stad. Gelegen in de wijk Triana, verrassend dicht bij het centrum. Uiteraard ook leuk tijdens een vakantie met kinderen.

Het pretpark bestaat “pas” sinds 1997 en biedt allerlei attracties voor jong en oud. Daarnaast is er een waterpark met allerlei glijbanen.16. Barrio de la Cruz

Wil je even lekker verdwalen in een wirwar van kleine straatjes? Dan kan je door de oude joodse wijk Barrio de la Cruz gaan wandelen. Je vindt hier het echt Portugese leven met sierlijke balkons vol was, pleintjes, fonteinen, kleurrijke huizen en betegelde binnenplaatsen.17. Alameda

Een hele andere wijk is Alameda. Een moderne en wat alternatieve wijk vol leven. Je vindt er namelijk vele winkels, restaurants en barretjes. Maar ook het Alameda de Hercules, een plein met bomen en Romeinse zuilen.18. Fietstours door de stad

Wil je even wat anders dan wandelen? Dan kan je ook kiezen voor een fiets. Je kunt namelijk op verschillende plekken fietsen huren. Een leuke en handige manier om Sevilla te gaan verkennen. Heb je geen zin om zelf de weg te moeten zoeken? Ook dat is geen probleem. Dan kan je kiezen voor een fietstour met een gids. Deze zal je tijdens de rondleiding allerlei mooie plekken en bezienswaardigheden laten zien.
Via de volgende link kom je op de pagina over de leuke: fietstours door Sevilla.

 

Baja Bikes banner algemeen 250x250

 

Zoals je ziet zijn er in de stad genoeg hoogtepunten te zien voor een stedentrip van meerdere dagen dagen. Een weekendje weg kan zelfs wat kort zijn door de diverse bezienswaardigheden.

In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in Sevilla.

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Sevilla

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

Hotels in het centrum van Sevilla

Met zoveel toerisme, is er aan hotels en andere accommodatie geen tekort in Sevilla. Een mooi voorbeeld is het statige Palacio Marmoles. Hier overnacht je in een prachtig historisch stadspaleis. De sfeer is heel bijzonder en speciaal, je waant je bijna in een museum. Hoewel het Palacio Marmoles midden in het centrum ligt, is het hier toch erg rustig.

Als je naar hotels zoekt in Sevilla, let dan of er een dakterras is. Zeker als het hotel  in het centrum ligt,  wacht je op het dakterras een spectaculair uitzicht over Sevilla. De zonsondergang bekijken vanaf je eigen terras met uitzicht over al het moois van Sevilla, is een bijzondere ervaring.

Een andere tip is om een hotel te zoeken met hamam en wellness faciliteiten. Mocht dat niet lukken, bezoek dan een van de vele ‘Aires’ die je tegenkomt in Sevilla. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Marokkaanse hamams wordt je hier niet geschrobd, maar baad je in de water basins, die elk een andere temperatuur hebben. Vaak is er ook een zoutwaterzwembad en een stoombad.

 

De winkels in het centrum van Sevilla

Eerlijk gezegd is Sevilla niet de winkel hoofdstad van Spanje. Maar gelukkig kom je overal in het historische centrum leuke en soms curieuze winkeltjes tegen. Vooral de wijk Triana, aan de overzijde van de rivier heeft ons buitenlanders veel interessants te bieden. Verder is er een grote winkelstraat met alle bekende merken die de oude stad doorkruist, de Calle Sierpes.

De Calle Sierpes kronkelt ongeveer 400 meter lang door de oude binnenstad van Sevilla. Vanaf de Plaza de la Campana strekt de belangrijkste winkelstraat van de Andalusische hoofdstad zich uit tot aan de Plaza de San Francisco. Talloze cafés, restaurants, bars en boetiekjes liggen hier dicht bij elkaar. In de zomer schermen open markiezen de autovrije straat af van de hete middagzon, zodat je hier altijd een schaduwplekje kunt vinden.

sevilla-winkels-klimaat-stedentrip-attracties

 

Welke musea je niet mag missen tijdens je Sevilla stedentrip

Het Museo de Bellas Artes is gehuisvest in een vorstelijk gebouw met drie mooie binnenplaatsen, een top museum dat je niet mag missen als je Sevilla bezoekt. De binnenplaatsen zijn beplant en de muren zijn versierd met de typische azulejos. Het museum is gevuld met veel kunstwerken, vooral schilderijen, van de middeleeuwen tot de moderne tijd. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer musea om te bezoeken in Sevilla:

Museo de Artes y Costumbres Populares
Het in 1972 geopende Museum voor Volkskunst en Tradities in Sevilla herbergt de grootste collectie kleding, keramiek en ander handwerk uit Andalusië. Op de begane grond vind  je de steeds wisselende tentoonstellingen. Aan de achterkant van het gebouw ligt het prachtige Plaza de America met een idyllische vijver en veel palmbomen, en duiven. Een ruime groene omgeving nodigt toeristen uit om er een mooie wandeling te maken.

sevilla-musea-wat-doen-leuke-dingen

 

Museo del Baile Flamenco
Sevilla is de bakermat van de flamenco. Het Museo del Baile Flamenco is gewijd aan deze vurige dans. In speciale kroegen, de tablaos flamencos, kun je elke dag optredens bewonderen. Het zijn net clubhuizen van een sport. De “Bienal Flamenco” trekt om de twee jaar de beste dansers ter wereld naar Sevilla. Het museum en de show zijn niet heel erg goedkoop, maar het zou zonde zijn om te missen als je in Sevilla bent.

Archivo General de Indias
Direct naast de kathedraal ligt het Archivo General de Indias (India Archief), dat vaak weinig aandacht krijgt. Toch jammer, want het opvallende gebouw herbergt een zeer interessante collectie. Er liggen meer dan 86 miljoen manuscripten en 8000 kaarten bewaard en opgeslagen. Hier liggen originele brieven van Columbus, Cervantes en George Washington.

Tevens in het gebouw aan de binnenzijde ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Een mix van zware houten lambrisering en gedessineerde glanzende tegels zorgen voor een statige interieur waardig voor al die kennis over de grote dagen van wereldontdekking van de Spanjaarden.

 

 

Een Sevilla stedentrip met kinderen

Net als in veel steden, kun je met de kids het makkelijkste met een hop-on hop-off bus ticket alle belangrijke attracties bezoeken. Zeker in de drukte en hitte van Sevilla. Er zijn twee grote aanbieders van stadstours met de bus. De rode bussen behoren tot de internationale hop-on, hop-off keten, de groene bussen behoren tot een Spaanse maatschappij uit Sevilla. Beide rijden min of meer dezelfde route. Check wel even of ze een Nederlandse audiotour hebben, dat maakt het nog leuker voor de kinderen.

Seville Duck Store
Er is een winkel in Sevilla die alleen badeendjes verkoopt: de Seville Duck Store. Altijd een succes bij de kids. Eendjes zijn er in alle vormen en kleuren en voor elk denkbaar onderwerp, beroep of gelegenheid. Het is eigenlijk een klein rubbereend museum. Absoluut een badeend eldorado.

Rondvaart in een luchtballon
In Sevilla kun je van bovenaf genieten van het uitzicht over de stad, in een ouderwetse luchtballon. Het vertrekpunt ligt buiten de stad, welke je makkelijk met de bus of een taxi kunt bereiken. Je bent al gauw de hele dag onderweg. De meeste mensen boeken een boottocht op de Rio Guadalquivir om weer terug te keren naar Sevilla. Die stopt namelijk in het centrum aan het Plaza de España.

Río Guadalquivir
Midden door de stad loopt de Rio Guadalquivir, de rivier die de historische binnenstad scheidt van de volkswijk Triana. Hier bevindt zich ook de brug Puente de Isabel II, die in 1845 werd gebouwd om de oude binnenstad van Sevilla te verbinden met wijken aan de andere zijde. Vanaf de brug kun je prachtige foto’s maken en genieten van een prachtig uitzicht.

Langs de rivier is het natuurlijk bijzonder mooi in de avond, als de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. En je kunt ook heerlijk ronddwalen in alle groene parken en weides die je langs de rivier vindt. De perfecte plek voor kinderen om lekker te spelen, terwijl de ouders even uitrusten en genieten van een picknick.

sevilla-wat-doen-zien-weekendje-weg

 

Welke gratis activiteiten kan je doen in Sevilla?

Wandelen is de lokale sport. Mits het mogelijk is vanwege de frequente hitte. Wandelen betekent voor een Sevillaan bewust langzaam gaan, een soort van flaneren eigenlijk. Ook al heb je tassen voor boodschappen in je hand. Er is altijd tijd om even te stoppen om te praten of te genieten van iets moois. En leven zoals een inwoner van Sevilla, dat kost je helemaal niets.

Azulejos van Sevilla
Als je door de stad loopt, valt iedereen altijd de kleurrijke, geglazuurde tegels en mozaïeken op – de azulejos. Ze sieren de ingangen van veel oude huizen en de muren van talloze paleizen. De productie technologie van de beroemde azulejos is door de Moren meegebracht. Ze gebruikten vooral de kleuren blauw, groen, oker, wit en zwart. De keramische tegels zijn bijzonder typerend voor de stad. Tot de dag van vandaag staan er in de wijk Triana nog veel keramiekfabrieken.

sevilla-hoogtepunten-overnachten-hotel-centrum

 

Parque de Maria Luisa
Naast het park op Plaza de America zijn er andere groene oorden in Sevilla die zowel de lokale bevolking, als de toeristen, leuk vinden. Het Parque de Maria Luisa werd in de 19e eeuw aangelegd met veel vijvers, monumenten en fonteinen. Waarom huur je geen fiets, en maak je een tochtje langs al dat mooie groen? Sevilla heeft veel en veilige fietspaden. Veel mensen huren fietsen naast het Maria Luisa Park.

Dit park is geïnspireerd op de luxe Franse paleistuinen, wat het des te romantischer maakt. Pauwen en zwanen leven hier nu en genieten waarschijnlijk ook van de geweldige blauw-witte fontein composities. Op de locatie van 400.000 vierkante meter groot, bevinden zich ook twee musea. De lokale architect Anival González ontwierp hier tevens een pittoreske ontmoetingsplaats voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929.

Plaza del Cabildo
Dit prachtige pleintje is behoorlijk verborgen en wordt vaak over het hoofd gezien. De ingang bevindt zich tussen een huizenrij tegenover de kathedraal. Het plein wordt omsloten door een halfrond, schitterend woongebouw. Er is een fontein aan het ene uiteinde. Een paar kleine winkels aan de andere. Het Plaza del Cabildo ligt in de wijk El Arenal.

 

Korting dankzij de Sevilla Pass

Sevilla heeft een metro, de Sevilla Metro, en maakt deel uit van het treinnetwerk van Cercanías Cádiz. Tevens is er een groot busstation op Plaza de Armas met regionale en internationale busverbindingen. Tevens is dit de beste manier om naar het strand te gaan, of naar het natuurpark Doñana.

In de metrostations kun je meerdaagse OV tickets kopen waarmee je vrij kunt reizen in de stad. Als je meerdere attracties wilt bezoeken, overweeg dan de Sevilla Pass. Daarmee krijg je niet alleen toegang tot alle belangrijke bezienswaardigheden in Sevilla, maar ook nog eens fast track toegang zodat je niet lang in de zon hoeft te wachten.

 

Welke activiteiten kan je doen buiten Sevilla?

Wanneer je een vakantie van meerdere dagen in Sevilla wilt boeken, kan het leuk zijn om ook te zien wat de omgeving te bieden heeft. In de omliggende regio kunnen de volgende bezienswaardigheden leuk zijn:

Het historische Cordoba
Met de trein ben je in slechts 45 minuten in die andere parel in Andalusië, Cordoba. Het is dus de moeite waard voor een dagje heen en weer. Plan zo mogelijk een extra dag tijdens jouw verblijf in Sevilla om Córdoba met zijn Mezquita kathedraal, bloemenstraten en Romeinse brug te bezoeken.

sevilla-spanje-stedentrip-wat-doen-zien-activiteiten

 

De historische stad Carmona
Dertig kilometer ten oosten van Sevilla torent het goed bewaard gebleven Alcázar de la Puerta de Sevilla hoog uit boven de nabijgelegen stad Carmona, één van de oudste in Andalusië. Gebouwd in de derde eeuw voor Christus, werd de strategische plek eerst overgenomen door de Romeinen en vervolgens door de Arabieren. Ze hebben allemaal hun details aan het gebouw toegevoegd. Een complete restauratie vond plaats in 1975.

Deze bijzondere Alcázar is per bus te bereiken vanaf Sevilla. Of met een eigen huurauto natuurlijk. Nadat je hebt genoten van de vestingmuren en het uitzicht, is het de moeite waard om de prachtige oude stad, de kerken van San Pedro en Santa María de la Asunción, en het koninklijk paleis in Carmona te bezoeken.

De witte dorpen
Vanuit Sevilla kun je ook prima de Pueblos Blancos ontdekken, de witte dorpen in Andalusië. Bijvoorbeeld het stadje Setenil de las Bodegas, waar je unieke grotwoningen kunt bezichtigen. In Ronda daarentegen, een van de meest populaire excursiebestemmingen in Andalusië, moet je de beroemde Puente Nuevo brug gezien hebben. Deze leidt over een kloof, waarboven de oude stad uitstijgt. Werkelijk waar een fenomenale plek die je niet mag missen als je toch op vakantie gaat naar Sevilla.

sevilla-wat-doen-in-buurt-omgeving

 

Het fijne klimaat van Tapas-stad Sevilla

Zoals altijd bij stedentrips zijn de lente en herfst de beste seizoenen. In het voorjaar zijn er veel (culturele) festivals en staat alles in bloei. Vooral de paarse Jacaranda bomen die de straten verfraaien met de fel paarse bloemen. Dan zijn de prijzen echter ook het hoogst.

In de herfst is de kans op neerslag groter. De ideale reistijd in de herfst is daarom van half september tot half oktober. De zomer is vanwege de hitte alleen geschikt voor toeristen die van de warmte houden.

 

Wil je je ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk de informatiepagina over de mooiste plekken in Spanje, sinaasappelstad Valencia of hoofdstad Madrid.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het mooie Sevilla. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Heb je al ervaringen met Sevilla? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Sevilla-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com