zuid-afrika-mooie-steden-kaapstad

De mooiste bezienswaardigheden en plekken in Kaapstad

Het veelzijdige Kaapstad wordt een steeds populairdere vakantiebestemming. Maar wat is er eigenlijk te zien en doen? Op deze pagina kan je ontdekken of de mooiste plekken van Kaapstad ook jou kunnen overtuigen.

1. Victoria & Alfred Waterfront
Tot in de 19e eeuw had de stad een bevoorradingshaven voor schepen van de VOC. Tegenwoordig is dit Victoria & Alfred Waterfront vooral een leuke plek voor toeristen. Mede dankzij de vele schepen, het reuzenrad, de horeca, de bioscoop, de kermis en het amfitheater. Ook leuk zijn de zeeleeuwen die hier op de steigers liggen uit te rusten alsof ze in de rustige natuur zijn.

De haven is een levendige plek waar veel toeristen wel even langs lopen tijdens hun vakantie in Kaapstad. Mede doordat de excursieboten naar Robbeneiland vertrekken vanuit deze haven.

kaapstad-capetown-bezienswaardigheden2. Chapman’s Peak route

Een bezienswaardigheid dat je waarschijnlijk niet kent is de Chapman’s Peak-route. Een autoroute dat bekend staat als één van de mooiste ter wereld. De route is slechts 9 kilometer lang maar leidt je desondanks via 114 bochten! Ook de vele rotswanden waar je onderweg langs rijdt, maakt de route speciaal. De weg brengt je van de plaats Houthoek naar Noordhoek.

kaapstad-wat-te-doen3. Robbeneiland

Een andere wereldberoemde bezienswaardigheid is Robbeneiland. Het is het eiland waar Nelson Mandela werd opgesloten door het Apartheidsregime. De gevangenis werd dus met name bekend door de aanwezigheid van de Zuid-Afrikaans anti-apartheidsstrijder en politicus.
Ontsnappen van Robbeneiland was niet eenvoudig. Het werd namelijk omringd door ijskoud water. Hierdoor lukte het slechts drie gevangenen om te ontsnappen.

Tegenwoordig is het eiland een museum dat vier keer per dag met en veerboot bezocht kan worden. Doordat de gevangenis pas in 1991 werd gesloten, is er veel uit het verleden behouden gebleven.

zuid-afrika-mooiste-bezienswaardigheden-plekken4. De verborgen watertunnels

Ook onder de grond heeft de stad interessante plekken te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld de verschillende tunnels die in 1652 door Nederlanders zijn gebouwd. Het netwerk met een lengte van 6.7 kilometer was bedoeld om water te vervoeren van de Tafelberg naar de haven. Bij de bouw waren de tunnels open aan de bovenzijde en waren het dus grachten. Later leek het de Engelsen beter om de grachten onder de grond te laten lopen.

De knap gebouwde tunnels zijn tegenwoordig alleen nog een toeristische attractie. Met een gids kan je door de buizen lopen en uitleg krijgen over de geschiedenis.5. Boulders Beach

Net buiten de stad ligt het bekende Boulders Beach. Een strand dat bekend is geworden om de aanwezigheid van maar liefst 3000 pinguïns. Een strand met pinguïns, dat verwacht je niet zo snel. Het is een leuk gezicht vanaf de verschillende uitkijkplatforms. Op de gedeelten waar de dieren leven, is het strand namelijk afgesloten. Vanaf de houten uitkijkplatforms zijn de dieren echter toch goed te zien.
Andere gedeelten van het strand is wel toegankelijk voor bezoekers. Je vindt er prachtig wit zand maar ook grote keien Vandaar ook de naam “Boulders Beach”. Het strand ligt vol met grote keien.

zuid-afrika-vakantie-ideeen-bestemmingen6. Tafelberg

We kunnen er niet omheen, de bekende Tafelberg. Het torent hoog boven de stad uit en is letterlijk het hoogtepunt van Kaapstad. Met name de bijzondere vorm, heeft de berg zo populair gemaakt. Het heeft namelijk de vorm van een tafel dankzij de rechte zijkanten en vlakke bovenkant.

Tegenwoordig kan een kabelbaan je vlot naar de top brengen. Onderweg kan je genieten van de tocht en de mooie uitzichten. Eenmaal boven kan dit nog veel meer. Je kunt namelijk richting alle kanten genieten van weidse uitzichten over de stad, de oceaan en het Afrikaanse land. De bekende berg is voor veel toeristen, letterlijk één van de hoogtepunten van de vakantie.

kaapstad-bezienswaardigheden-info7. Zeitz MOCAA Museum

Houd je van moderne kunst? Dan kan het Zeitz MOCAA Museum een leuke bestemming zijn tijdens je citytrip. Ook deze attractie staat bij het Victoria & Alfred Waterfront. De levendige haven van de stad.
Het kunstmuseum is gevestigd in een silo maar dat is eigenlijk nauwelijks meer te zien. Ondertussen heeft het bouwwerk namelijk een futuristisch uiterlijk. Alleen het gebouw kan al interessant zijn. Maar je kunt er ook een hoogwaardige collectie van moderne Zuid Afrikaanse kunst bekijken.8. The Old Biscuit Mill

In een oude koekjesfabriek in het centrum van de stad, is tegenwoordig een vrolijke mix van horeca te vinden. In de gebouwen kan je verschillende restaurants, bars en winkeltjes vinden. Ook wordt er elke zaterdag wordt er een foodmarket gehouden. De creativiteit van deze hippe plek is ook te zien aan de galerieën en de verschillende kunstwerken in en rond de gebouwen.9. Sea Point promenade

Wil je even wat anders dan de drukte van de stad? Dan kan je een leuke wandeling gaan maken over de Sea Point promenade. Een park dat langs de kust loopt en allerlei leuke plekken biedt. Zo zijn er mooie uitkijkpunten vanaf waar je de zee tegen de kliffen kan zien klappen. Maar in het park zijn ook grote speeltuin, eetkraampjes en allerlei kunstwerken. Ook kan je even gaan zwemmen bij het Rocklands beach of in het zwembad. Genoeg te doen dus, ook met kinderen.10. Company’s Garden

In een ver verleden is in het centrum van de stad een groentetuin aangelegd voor de VOC-schepen. Tegenwoordig is het een mooie botanische tuin waar je leuk kan wandelen en tot rust kan komen. Bijvoorbeeld bij het gelijknamige restaurant in de tuin. Verder kan je er uiteraard vele soorten planten en bomen bekijken.

kaapstad-wat-zien-doen11. Kirstenbosch National Botanical Garden

Een andere botanische tuin is de Kirstenbosch National Botanical Garden. Het staat bekend als één van de mooiste tuinen van Zuid Afrika. Het ligt niet in het centrum maar desondanks zeker een bezoek waard. Met bijvoorbeeld een bus of taxi is het park goed bereikbaar.

Het is een opvallend grote tuin met honderden soorten planten en bomen. Maar ook met leuke onderdelen zoals de hoge loopbrug die tussen de bomen slingert.

kaapstad-mooiste-plekken12. De mooie stranden

Heb je even genoeg bezienswaardigheden gezien? Dan kan je even lekker uitwaaien en bijtanken op één van de mooie zandstranden. Echter is niet elk strand geschikt om te zwemmen, soms is de stroming namelijk te sterk. Daarnaast liggen de meeste stranden een stukje buiten de stad. Je zult dus minimaal 20 minuten moeten rijden.

Een strand waar je wel kan zwemmen is Hout Bay. Je vindt er tevens een sfeervolle haven met allerlei restaurants. Elke zondag is er extra drukte, dan wordt namelijk de wekelijkse markt gehouden. Daarbij is vaak extra gezelligheid in de vorm van muziek en dans. Hout Bay is een leuke plek waar vaak van alles is te doen.

kaapstad-mooie-stranden13. St. George kathedraal

Net als veel bezienswaardigheden in Kaapstad, staat ook de mooie St. George kathedraal midden in het centrum. De kathedraal staat bekend als “de kathedraal van het volk”. Het heeft namelijk altijd voor alle rassen de deuren geopend.

Het kan leuk zijn om het bouwwerken van buiten en van binnen te bekijken. En je zal het niet verwachten maar in de kelder is tegenwoordig een jazz-club te vinden. Er wordt bijna elke avond een optreden gegeven.14. De stad per fiets verkennen

Wil je even wat anders dan het vele wandelen? Dan zou je een fietstour kunnen gaan doen. Een leuke en snelle manier om de stad te gaan verkennen. Zeker in Kaapstad kan dit een goede tip zijn. De bezienswaardigheden liggen namelijk best er uit elkaar.  Je kunt een fiets huren of een fietstour met een (Nederlandstalige) gids gaan doen. Onderweg krijg je wat uitleg over de stad en wordt de langs de leukste plekken geleidt.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan eens de volgende pagina over fietsverhuur en leuke fietstours door Kaapstad.15. Het stadhuis

Sinds 1905 staat in het centrum aan het Groentemarkplein het sierlijke stadhuis. Het is een enorm gebouw met allerlei sierlijke elementen. Opvallend feitje; het bekleed met gele kalkstenen uit de Engelse stad Bath.
Het stadhuis heeft een rijke geschiedenis. Zo heeft Nelson Mandela hier het Zuid Afrikaanse volk toegesproken na zijn vrijlating uit de gevangenis op Robben-eiland. Tegenwoordig is het voormalig stadhuis een toeristische attractie en een locatie voor concerten.

kaapstad-mooiste-bezienswaardigheden16. Het Zuid Afrika museum

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van het land? Dan kan je een bezoekje brengen aan het South Africa Museum. Je krijgt er een beter beeld van de geschiedenis en cultuur van het land. Mede dankzij allerlei historische voorwerpen.
Ook kan je er van alles leren over de dieren in het land. Mede dankzij de vele opgezette dieren die je er van dichtbij kunt bekijken.

Je vindt het museum in de Company’s Garden. De mooie botanische tuin in het centrum van Kaapstad.17. Kitesurfen

Voor de kust van Kaapstad staat bijna altijd een flinke wind. Dit maakt de zee ideaal voor liefhebbers van kitesurfen. Daardoor is het een populaire bestemming onder kitesurfers geworden. Kaapstad wordt zelfs gezien als één van de beste kitesurfplekken te wereld. De bijna altijd aanwezig wind, de goede golven en de fijne temperaturen zorgen voor ideale omstandigheden.

Mocht je dus nog een sportieve activiteit willen gaan doen tijdens je vakantie, dan zou je een kitesurf-les kunnen gaan volgen. Al kiezen de meeste toeristen liever voor het kijken naar de diverse kitesurfers vanaf de stranden.18. Castle of Good Hope

Dat Kaapstad een rijk VOC verleden heeft, is nog steeds te merken. Onder andere aan het Castle of Good Hope. Dit grote bouwwerk is gebouwd als veilige woonplek voor de VOC-scheepslieden. Ook werd het gebruikt als plek om de schepen weer te bevoorraden.

Tegenwoordig is het gebouw opengesteld voor publiek. Je kunt er een beeld krijgen van het leven in de VOC tijd. Dit wordt meerdere keren per dag opgefleurd met het afschieten van een kanon.

kaapstad-leuke-bezienswaardigheden19. De diverse musea

Naast de al genoemde musea, zijn er nog veel meer leuke opties in Kaapstad. Je vindt hier een handig overzicht:

• Slave Lodge Cape Town
• Koopmans-de Wet House
• Franschhoek Motor Museum
• Cape Town Diamond Museum
• Planetarium
• The Rugby Experience Museum
• South African Jewish Museum20. Lion’s Head

Heb je zin om een sportieve activiteit te gaan doen? Dan zou je bijvoorbeeld de Lion’s Head kunnen beklimmen. Dit is de bijzonder gevormde berg dat naast de Tafelberg ligt. Het heeft een hoogte van 670 meter en kan daardoor in ongeveer 60 tot 90 minuten beklommen worden. Eenmaal boven aangekomen kan je genieten van prachtige uitzichten.

Maar ook de wandelingen naar boven en beneden zijn leuk. Mede dankzij de uitzichten en de Zuid Afrikaanse natuur.

kaapstad-informatie-vakantie

 

Via de volgende links kom je op de handige informatiepagina’s over de leukste bezienswaardigheden in Zuid Afrika en over de mooiste plekken in Zuid Afrika.

Of bekijk het overzicht van mooie steden binnen en buiten Europa.

 

De leukste wijken van Kaapstad

Naast het centrum en de kustgebieden, heeft de stad nog verschillende andere leuke buurten. Je vindt hier enkele voorbeelden van wijken die leuk zijn voor toeristen.

De vrolijke Bo Kaap wijk
Voor toeristen is Bo Kaap één van de leukste wijken van Kaapstad. Veel gebouwen zijn namelijk voorzien van een frisse kleur waardoor een bont geheel is ontstaan. Verder is de buurt nogal multi-cultureel en heeft het een rijke geschiedenis. Beide is goed te zien wanneer je door de wijk wandelt.

Wil je graag wat meer informatie over de vrolijke wijk? Dan kan je een bezoekje brengen aan het Bo Kaap museum. Je vindt het in één van de vrolijke huisjes. Je kunt er zien hoe een traditioneel huis er van binnen uitziet en meer leren over de achtergrond van de wijk.

kaapstad-leuke-wijken-buurtenDistrict Six

Een andere bijzondere wijk is District Six. Ook dit was een vrolijke en multiculturele wijk met veel muzikaliteit. Tijdens de Apartheid moesten de tienduizenden bewoners gedwongen de wijk verlaten en werd vervolgens de wijk compleet gesloopt.

Ter herinnering is het District Six Museum geopend. Je kunt er nog een inkijk krijgen in de ooit zo levendige wijk.Het centrum

Uiteraard is het centrum de meest populaire wijk. Met name het meest historische gedeelte. Hier vind je namelijk de meeste bezienswaardigheden. Maar ook veel winkels, restaurants en hotels. Tussen de verschillende historische gebouwen staan ook hoge en moderne gebouwen. Iets dat je misschien niet zo snel in Afrika zal verwachten. De grote contrasten maken de stad extra interessant.

kaapstad-wijken-buurtenWoodstock wijk

Ook de Woodstock buurt kan een aanrader zijn. Er zijn namelijk veel gebouwen voorzien van streetart. De gevels zijn voorzien van creatieve muurschilderingen met allerlei onderwerpen als inspiratie.

In de buurt staat ook de The Old Biscuit Mill. Een oude fabriek dat tegenwoordig een bron is van horeca en kunst. Een hippe plek dat is uitgegroeid tot een bezienswaardigheid.

 

Wil je even wat anders dan wandelen? Dan kan je de stad ook eens per fiets gaan verkennen. Nieuwsgierig? Bekijk eens de volgende pagina over fietsverhuur en leuke fietstours door Kaapstad.

 

Toeristische informatie over Kaapstad

Bij Zuid Afrika denken veel mensen met name aan de natuur, wilder dieren en relatief veel armoede. Hoofdstad Kaapstad is echter een heel andere wereld. Hier ligt het welzijnsniveau namelijk een stuk hoger. Ondertussen is de stad dan uitgegroeid tot een enorme omvang met goede voorzieningen. De mensen zijn vriendelijk, de restaurants opvallend goed en een verrassend hip centrum. De vele mooie plekken, zoals de naast gelegen Tafelberg en stranden, maken het helemaal af.

De stad staat bekend als veilig. Met name in het centrum is de veiligheid best goed. Loop echter niet teveel met dure spullen over straat. Telefoons en sieraden kan je beter wat uit het zicht houden.

De prijzen in de stad liggen een stuk lager dan bij ons in Nederland. Een retourvlucht naar Zuid Afrika kost gemiddeld 600,- tot 800 euro. Per uur valt dat mee want de vlucht duurt maar liefst ruim 11 uur. Maar daarbij krijg niet te maken met een groot tijdverschil. Je zult dus geen last hebben van een jetlag.

kaapstad-toeristische-informatie

 

In het centrum kan je een bezoekje brengen aan de plaatselijke VVV-vestiging. Daar kan je meer ideeën opdoen over wat je zoal kan zien en doen in het verrassende Kaapstad.

Via de volgende links kom je op de handige informatiepagina’s over de leukste bezienswaardigheden in Zuid Afrika en over de mooiste plekken in Zuid Afrika.

Of bekijk het overzicht van mooie steden binnen en buiten Europa.

 

Online entreetickets via het bekende Tiqets.com

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties naar het mooie Kaapstad. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com