zuid-afrika-bezienswaardigheden-mooie-plekken

Een vakantie naar Zuid Afrika is er één om niet snel te vergeten. Het meest zuidelijke land van het continent Afrika heeft veel te bieden. Van indrukwekkende natuur tot een bijzondere geschiedenis. Er zijn weinig vakantielanden die zo divers zijn als Zuid Afrika. Je hebt er mooie rotskliffen, één van de meest groene canyons ter wereld, woeste kustgebieden en veelzijdige natuurparken.

Het verkennen van Zuid Afrika doe je meestal met een rondreis. Dit is de ultieme manier om veel mooie plekken te zien. Een rondreis kun je zowel op eigen houtje doen of door gebruik te maken van een georganiseerde reis. Het land heeft genoeg mooie plekken te bieden voor een geslaagde vakantie.

Om goed voorbereid op pad te gaan lees je in dit artikel meer over het land. We geven toeristische informatie zoals handige overzichten met de mooiste plekken, vakantiegebieden en steden in Zuid Afrika. Ook krijg je uitleg over het klimaat en de beste reisperiode.

zuid-afrika-mooiste-bezienswaardigheden

 

Toeristische informatie over Zuid Afrika

Als je met het vliegtuig naar Zuid Afrika gaat, duurt de vlucht ongeveer 11 á 12 uur. Je legt een behoorlijk grote afstand af. Van tijdsverschil met Zuid Afrika is in de zomertijd geen sprake. In de winter is het in het land echter één uur later.

Op het gebied van criminaliteit zijn er enkele dingen waar je in Zuid Afrika op kunt letten. Zo wordt het aangeraden om niet na zonsondergang de straat op te gaan. Let er ook goed op in welke wijken je wel en niet komt. In sommige wijken heb je meer criminaliteit dan in andere wijken. Het blijft bovendien van belang om niet met waardevolle spullen te koop te lopen. Zorg ervoor dat ze niet opvallen en geef criminelen geen kans. Laat je spullen ook nooit onbeheerd achter. Ook wordt afgeraden om je met het openbaar vervoer van A naar B te laten brengen. Eigen vervoer is veiliger.

Qua inentingen is het handig om een vaccinatie voor Hepatitis A te nemen. Dit wordt voornamelijk aangeraden als je van plan bent te verblijven op minder hygiënische locaties. Verder is het slim om rekening te houden met malaria. Waar je namelijk op zou kunnen letten is het malariaseizoen in Zuid Afrika. Ben je van plan om het land in de maanden van oktober tot en met mei te bezoeken? Dan zijn de malariamuggen actief. Hier valt ook het kustgebied en het Krugerpark onder. Dit is vooral het geval in het oosten van het land. Houd daar dus rekening mee en ga goed voorbereid op pad. Malariapillen kunnen handig zijn om mee te nemen.

In Zuid Afrika heb je over het algemeen weinig kans op grote natuurrampen. Orkanen komen er bijvoorbeeld amper voor. Waar je wel kans op kunt hebben zijn tornado’s. De grote wervelwinden komen voornamelijk in de zomermaanden van Zuid Afrika voor. In de maanden van november tot februari dus. Ook kunnen er in deze periode van het jaar overstromingen in het land ontstaan door hevige regenval.

zuid-afrika-wat-doen-zien-vakantie

 

Ontdek de leukste plekken en gebieden in Zuid Afrika

Zuid Afrika kent vele mooie plekken. Uiteraard vooral de mooie natuurgebieden maar ook historische en culturele plekken. Je vindt hier een handig overzicht van de meest bekende en mooie plekken van Zuid Afrika.

Kaap de Goede Hoop

Eén van de bekende plekken in Zuid Afrika is Kaap de Goede Hoop. Dit is één van het meest zuidelijke punten van het land. Veel mensen kennen het van de verhalen uit de geschiedenis. Het was ooit een essentieel punt voor ontdekkingsreizigers en handel met de rest van de wereld. Kaap de Goede Hoop is een plek midden in de natuur. Het ligt in hetzelfde gebied als de Tafelberg. De omgeving is er ongekend mooi en je hebt ver uitzicht vanaf de mooie kliffen. Er is een oude vuurtoren en een kabelbaan. Je kunt er ook een wandelroute lopen, waarbij je langs de mooiste plekken komt in de natuur.

zuid-afrika-toeristische-attracties-tips


Robbeneiland

Iconisch voor de geschiedenis van Zuid Afrika is het Robbeneiland. Op dit eiland staat een gevangenis. Het is een berucht gevangeniseiland aan de kust van Kaapstad. Veel mensen kennen het omdat Nelson Mandela hier 18 jaar in gevangenschap heeft gezeten. En niet alleen Nelson Mandela, het robbeneiland is in totaal 400 jaar als gevangenis gebruikt. De VOC heeft hier ook een rol bij gespeeld. Een bezoek aan het eiland is intens en bewonderenswaardig tegelijk. Je krijgt er echt te zien hoe er op het eiland werd geleefd en hoe het er in die tijd aan toe ging.

zuid-afrika-mooiste-bezienswaardigheden-plekken


Tsitsikamma National Park

Tussen de steden Hermanus en Port Elizabeth in het uiterste zuiden van het land, ligt een extra vruchtbaar gebied. Wolken vanaf zee raken namelijk de bergen waardoor er neerslag ontstaat. De mooie natuur die hierdoor is ontstaan kan je onder andere bekijken in het Tsitsikamma National Park. Hier kan je de Tuinroute lopen. Een lange wandelroute midden door de natuur. Uiteraard kan je ook een gedeelte van de route bewandelen. De route is goed te doen en wordt daarom door vrij veel toeristen als uitje gekozen.

zuid-afrika-wat-doen-zien-vakantie


Wijngebied Stellenbosch

Op ongeveer 50 kilometer afstand van Kaapstad, ligt de westelijke stad Stellenbosch. De omgeving van de stad is het wijngebied van Zuid Afrika. Al meerdere eeuwen wordt hier op grote schaal druiven verbouwd. Je kunt er vele wijngaarden bekijken en de opbrengst proeven tijdens wijnproeverijen. Bijvoorbeeld in bekende wijnplaatsen als Paarl en Franschhoek.
Wat ook opvalt zijn de vele eikenbomen. Deze zijn eeuwen geleden geplant omdat de wijnboeren hout nodig hadden voor de wijnvaten.

zuid-afrika-leuke-dingen-doen


Boulders Beach

Tijdens je vakantie in Zuid Afrika, kan je vele wilde dieren gaan spotten. En je zult het haar niet geloven, maar je kan er zelfs pinguïns gaan zien. Ten zuiden van Kaapstad ligt namelijk het Boulders Beach. Een prachtig zandstrand met grote ronde stenen. Maar daarnaast leven er ook duizenden pinguïns. Een bijzonder tafereel in de Afrikaanse hitte.

Er leven circa 3000 Afrikaans pinguïns die je van dichtbij kunt bekijken. De dieren zijn namelijk niet bang voor mensen. Een bijzondere plek dat vrij veel toeristen aan doen tijdens een rondreis.

zuid-afrika-vakantie-ideeen-bestemmingen

 

Sawadee reizen Zuid-Afrika

 

Het bekende Krugerpark

Het eerste wildpark dat je waarschijnlijk te binnen schiet als je denkt aan Zuid Afrika, is het Krugerpark. Dit is het meest bekende natuurpark van het land waar jaarlijks veel bezoekers op af komen om de natuur en de dieren te bewonderen. Daarom hoort het zeker in het rijtje van de mooiste gebieden van Zuid Afrika thuis.

Het Krugerpark is erg groot, het heeft een oppervlakte van in totaal 20 duizend vierkante kilometer. Om al het schoon te kunnen bewonderen en misschien de ‘Big Five’ te spotten, kun je met een ervaren ranger op pad gaan. Vaak is dit met een jeep. Je kunt ook op eigen houtje door het park gaan. Hiervoor heb je wel een goede auto nodig. Vooral als je op de onverharde wegen wilt gaan reden heb je wel een 4 wheel drive nodig.

Het leuke aan het Krugerpark is dat je er ook kunt overnachten. Er zijn in het park meerdere lodges waar je de nacht kunt doorbrengen. Dit maakt het ook mogelijk om al vroeg te vertrekken om het park te zien. Rond zonsopgang heb je namelijk veel kans om de wilde dieren te spotten. Op dat moment zijn ze erg actief.

Een beter beeld kan je krijgen op de informatiepagina over het mooie Kruger Park.

zuid-afrika-safari-mooie-plekken


Pilanesberg

Ook bekend is het natuurpark Pilanesberg. Het park ligt op 2 uur rijden van Pretoria en Johannesburg. Daarom is het ook erg geschikt om een dagje naartoe te gaan. Dit park heeft een oppervlakte van 55 duizend hectare. Daarmee is het een stuk kleiner dan het Krugerpark, maar nog steeds groot genoeg om prachtige natuur te bewonderen. Het gebied kent vele heuvels en een stuwmeer en is de krater van een oude vulkaan. De Pilanes vulkaan om precies te zijn.

Ook in dit park kun je namelijk terecht voor het spotten van de Big Five. Je vindt er met wat geluk de leeuw, de neushoorn, de olifant, de buffel en een luipaard. Samen met een gids maak je een grotere kans om de wilde dieren te zien. In totaal leven er zo’n 7 duizend dieren in het park. Andere dieren die je er onder andere kunt spotten zijn gieren, hyena’s, maraboes, wrattenzwijnen en het wildebeest. Deze 5 dieren worden ook wel de Ugly Five genoemd, maar daar zijn de meningen over verdeeld.

Het grote voordeel van Pilanesberg is bovendien dat het in een zone van het land ligt waar malaria niet voorkomt. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen en alsnog wildparken wilt bezoeken, is dit dus een goede optie. Dit wil niet zeggen dat er geen insecten zijn die je kunnen steken. Het wordt je daarom alsnog aangeraden om genoeg anti-insectenmiddel mee te nemen als je het park gaat bezoeken.

Wil je Pilanesberg op een unieke manier ervaren? Doe dit dan met een ballonvaart. Je kunt vanuit een luchtballon het gebied op een unieke manier verkennen. Je hebt er mooi uitzicht op allerlei wilde dieren en ziet er misschien wel meer dan dat je vanuit de jeep zou doen. Het is prachtig om dit tijdens een zonsopkomst te doen. Dan krijgt het gebied prachtige kleuren van de zon.

zuid-afrika-leuke-dingen-doen-zien


Blyde River Canyon

In Zuid Afrika kun je ook terecht voor de groenste canyon op de wereld: de Blyde River Canyon Dit mag je zeker niet missen als je naar het land op vakantie gaat. Het is een onwijs groene plek door de diverse subtropische flora en fauna. De route die door de canyon heen loopt maakt deel uit van de panoramaroute. Als je deze route volgt kom je langs de mooiste uitzichtpunten van het gebied.

Een voorbeeld van zo’n uitzichtpunt is Three Rondavels View Point. Vanaf deze plek kijk je uit op prachtige rotswanden een een kronkelende rivier die door het landschap gaat. Bij mooi weer kun je erg ver kijken. Ook de God’s Window is een mooi uitzichtpunt die je zeker niet wilt missen.

Bij de panoramaroute kom je bovendien langs het punt waar de Blyde rivier samenkomt met de Treur. Bourke’s Luck Potholes is daarvan de naam. Een bijzonder stukje natuur. De samenkomst van de rivieren veroorzaakten draaikolken waardoor er gaten in de rotsen zijn geslagen.

zuid-afrika-highlights-toeristische-attracties


Addo olifantenpark

Een mooi nationaal park is Addo Elephant National Park. Dit park werd ooit opgericht vanuit het goede doel om olifanten te redden die met uitsterven werden bedreigd. Het is een plek met ultieme natuur. Naast olifanten heb je er tegenwoordig allerlei dieren. Waaronder de Big Five. Je kunt er zelfs de witte haai en walvis zien met wat geluk, dat is uniek voor de hele wereld.


De Drakensbergen

In het noordoosten van Zuid Afrika vind je de ruige Drakensbergen. Dit gebergte is een absolute must-see als je het land gaat bezoeken. Het gebergte ligt op de grens bij Lesotho en het heeft pieken van wel 3500 meter hoog. Dat maakt het het hoogste berggebied van Zuid Afrika. Als bezoeker valt er in de Drakensbergen veel te zien.

In het noorden van het gebergte ligt het Royal Natal Nationaal park. Al wandelend kun je in het park op zoek gaan naar het natuurlijk gevormde amfitheater. Onderweg kun je genieten van de mooiste uitzichten over het land.

Waar de Drakensbergen ook om bekend staan is de hoge waterval. De waterval in dit gebergte is de op één na hoogste van de wereld. Met een hike van een paar uur kun je de waterval bewonderen. Als je de kans hebt om de Drakensbergen te bezoeken is dat dus zeker een aanrader.

zuid-afrika-wat-te-doen


 

Tsitsikamma kustroute

In het zuiden van Zuid Afrika vind je aan de kust een prachtige route om te bewandelen. Het staat ook wel bekend als de tuinroute. Die route eindigt in Hermanus en start in Port Elizabeth. De route loopt dwars door het Tsitsikamma Nationaal park. Je kunt hier genieten van de mooiste uitzichten. De omgeving is overwegend groen omdat er veel regen valt. Onderweg zie je veel indrukwekkende kliffen met groene bossen en loop je over een hangbrug van wel 77 meter lang.

 

 

 

Tip: ook de pagina over de mooiste bezienswaardigheden in Zuid Afrika kan interessant voor je zijn.

Of bekijk de pagina over hoofdstad Kaapstad of het bekende Kruger National Park.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

De mooiste Zuid Afrikaanse steden en plaatsen

Al denk je al snel aan de wildparken van Zuid Afrika, het land heeft ook veel steden die de moeite meer dan waard zijn om te bezoeken. In steden kom je vaak meer te weten over het land. Je leert er over de levenswijze van bewoners, de geschiedenis en de cultuur. Het bijzondere aan Zuid Afrika is bovendien dat het drie verschillende hoofdsteden heeft. Dat zijn Kaapstad, Bloemfontein en Pretoria.

Kaapstad

Kaapstad is volgens velen één van de mooiste steden van Zuid Afrika en zelfs van de wereld. Er is in de stad veel moois te zien en te beleven. De stad is onlosmakelijk verbonden met toeristische plekken zoals de welbekende Tafelberg en het robbeneiland voor de kust. Hier staat Kaapstad om bekend. De ligging van de stad is uniek.

Bovendien is Kaapstad een stad met vele gezichten. Enerzijds heb je er vele sloppenwijken, waar mensen een arm bestaan hebben en leven onder een dak van golfplaten. En anderzijds heb je er de mooiste natuur en hippe plekken waar veel mensen op af komen.

In het kader van natuur in Kaapstad kun je natuurlijk een bezoek brengen aan de Tafelberg. Met een kabelbaan kun je tot grote hoogte komen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast heb je in de buurt van Kaapstad de Boulders Beach. Dit is een plek aan de kust waar je een kolonie pinguïns kunt bewonderen. Ook heb je in Kaapstad Lions Head. Dit is een berg met een hoogte van ruim 600 meter. Die kun je als toerist beklimmen.

Je kunt de stad onder andere per fiets gaan bekijken. Je kunt een fiets huren of kiezen voor één van de leuke fietstours met een gids via Baja Bikes.

Meer informatie over de mooie hoofdstad vind je op de pagina over de mooiste plekken in Kaapstad.

zuid-afrika-mooie-steden-kaapstad


Bloemfontein

Ben je op zoek naar een plek met veel cultuur? Dan ben je in Bloemfontein aan het juiste adres. Er zijn in de grote stad genoeg mogelijkheden om meer te weten te komen over het verleden en de cultuur in Zuid Afrika. Er zijn meerdere musea te bezoeken en in de stad zijn er veel culturele plekken.

Een goed voorbeeld is het Nationaal museum die je in Bloemfontein vindt. Hier krijg je een goed beeld van het Zuid Afrika en de stad van vroeger en nu. In een tentoonstelling kun je bijzondere objecten bewonderen, die elk hun eigen verhaal vertellen. Dit zijn objecten die lang geleden gevonden zijn en objecten die recenter ontdekt zijn.

Een ander museum is het Anglo-Boer War museum. Hier leer je van alles over de oorlogen die tussen de Boeren en de Britten hebben plaatsgevonden. Met verschillende tentoonstellingen krijg je een goed beeld bij de ingrijpende oorlog die heeft plaatsgevonden. Door middel van foto’s, objecten en oude wapens wordt het verhaal je duidelijk gemaakt. Een belangrijk monument die bij het museum hoort is het “Nasionale Vrouwemonument”. Dit is een eerbetoon aan alle vrouwelijke slachtoffers en kinderen van de betreffende Tweede Boerenoorlog.

Ook is het de moeite waard om de botanische tuin van de stad te bezoeken en heb je in Bloemfontein een planetarium. Dit heet het Naval Hill Planetarium. Op deze plek kun je van heel dichtbij de sterren bewonderen. Je komt er meer te weten over het sterrenstelsel en onze planeet. En ben je meer van de kunst? Dan kun je ook nog naar het Oliewenhuis Art museum gaan. Hier staan kunstwerken van allerlei kunstenaars tentoongesteld.

zuid-afrika-bloemfontein-leuke-plaatsen


Pretoria

Qua ligging vind je Pretoria naast Johannesburg. Het is een stad die over het algemeen niet vaak wordt bezocht, maar zeker wel de moeite waard is. In Pretoria vind je veel sfeer, een groene omgeving en de nodige rust. De sfeer in de stad zou je als ‘laid-back’ kunnen omschrijven. Er zijn meerdere koloniale gebouwen die je zou kunnen bezoeken. Voor gezelligheid zijn er veel leuke straten en restaurants.

Een bijzonder gebouw is het Palace of Justice. Hier werd Nelson Mandela in het verleden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Het paleis bevindt zich aan het Church Square. Een andere plek die indrukwekkend kan zijn is het Voortrekker Monument. Dit monument is een symbool voor de apartheid in het verleden. Het is een bijzonder bouwwerk met een belangrijke betekenis.

Ook voor musea ben je in Pretoria op de juiste plek. Er zijn meerdere opties. Zo heb je het Paul Kruger House museum, het militair museum en het museum van Schone kunsten. Voor nog meer kunst kun je ook nog naar de Kunstgalerie in Pretoria gaan. Genoeg te zien dus, het is maar net waar je van houdt.

zuid-afrika-pretoria-vakantie-bestemmingen


Stellenbosch

Voor wijnliefhebbers is het een unieke ervaring om de wijnvelden bij Stellenbosch te bezoeken. Ook om de heerlijke wijnen staat Zuid Afrika bekend. De stad Stellenbosch wordt als wijnhoofdstad van Zuid Afrika gezien. Als je in de omgeving van Stellenbosch bent zie je enorm veel wijnvelden en wijnhuizen. Die wijnhuizen zijn op een mooie manier gebouwd; Kaaps-Hollandse architectuur.

Je kunt de wijnroute volgen waarbij je langs de meest bekende wijnplekken in de omgeving komt. Ook kun je de wijnen proeven en een kijkje achter de schermen nemen bij het produceren van de wijnen. Voor de volle ervaring is het bij sommige wijnhuizen zelfs mogelijk om te overnachten.

Op zichzelf is Stellenbosch ook een leuke stad om te bezoeken. Het is net als Kaapstad een van de oudste steden van het land. Dat maakt dat er op het gebied van historie veel te zien is in Stellenbosch.


Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid Afrika. Vergeleken met Kaapstad vinden veel mensen Johannesburg niet de mooiste stad. De sfeer is minder bruisend dan in andere steden. Toch is er meer te beleven dan veel mensen weten. Vooral in de laatste jaren is er in de stad geïnvesteerd om het gezelliger te maken. Op het gebied van veiligheid is er veel verbeterd en ook zijn er in het centrum veel gezellige restaurants en bars bijgekomen.

Ook op het gebied van geschiedenis heeft Johannesburg interessante plekken. Het bekendste museum is het Apartheid museum. Je leert er van alles over de geschiedenis van de rassensegregatie. In de stad zijn nog steeds de gevolgen van deze periode te zien. In het museum worden enorm veel foto’s, interviews en documentaires van de periode getoond. Zo krijg je er een goed beeld bij.

In Johannesburg ligt de bekende township Soweto. Hier zie je nog veel terug van de rassensegregatie. De wijk Soweto werd net als andere wijken aan de rand van de stad ingericht voor niet blanke mensen. Onder andere bekende namen als Nelson Mandela en Desmond Tutu zijn in Soweto geboren.

johannesburg-zuid-afrika-vakantie-plekken


Durban

Zijn watersporten jouw ding? Dan is een bezoek aan Durban zeker de moeite waard. Durban is een stad aan de kust waar de zon bijna het hele jaar door schijnt. Het kent mooie goudgele stranden en in het water heb je koude en warme golfstromen. Voor surfers is het de ideale plek om het water in te duiken. De ondergrond en de golfstromen maken dat er perfecte golven ontstaan om te surfen. Voor zowel ervaren surfers als beginners is het een erg leuke activiteit.

Naast de activiteiten aan het strand kun je ook in de stad zelf een leuke tijd hebben. Door de stad heen loopt de ‘Golden Mile’, een lange weg waar je allerlei leuke plekken tegenkomt. Zoals gezellige restaurants, pretparken, winkels, een bijzonder mooi aquarium, een spannend waterpark en knusse cafés. Durban is een stad in Zuid Afrika die je niet wilt missen.

Meer informatie vind je op de pagina over Durban.

durban-informatie


Hermanus

Aan de zuidkust van Zuid Afrika ligt het kleine karakteristieke stadje Hermanus. Vanaf Kaapstad kost het je 2 uur rijden om er te komen. Hermanus staat bekend om de mooie omgeving en frisse schone lucht. Er zijn veel leuke restaurants waar je typische gerechten voor het land kunt proeven.

Het bijzondere aan de stad Hermanus is dat je er walvissen kunt spotten. Dit is een van de beste locaties ter wereld om walvissen te kunnen zien. Het is dus niet gek dat de stad ook wel de walvis hoofdstad van Zuid Afrika wordt genoemd. Langs de kust heb je een wandelroute waarvan het mogelijk is om de dieren in de zee te zien. In de maanden vanaf juni tot en met oktober komen de walvissen vanuit Antarctica naar de baai gezwommen om kalveren te baren. Je kunt de dieren onder andere goed zien omdat de mannetjes de mooiste sprongen uit de zee maken om indruk te maken in de paartijd. Een uniek gezicht om te zien. Er is zelfs een omroeper hoorbaar als er een walvis in de zee wordt gezien. Dat maakt het makkelijker om ze te spotten, al blijft het geluk hebben.

Je zou ook een boottocht kunnen maken om je kansen te vergroten. Die worden vanuit de stad georganiseerd. Met wat geluk zie je ook haaien zwemmen of pelsrobben. Vaak wordt er richting Dyer Island gevaren. Onderweg is de kans groot dat je bijzondere dieren in de zee kunt zien.

zuid-afrika-kust-stranden-gebieden-vakantie

 

 

Praktische informatie voor je vakantie door Zuid Afrika

Door de grote verschillen tussen Nederland en Zuid Afrika, is het verstandig om je goed te verdiepen in zaken als cultuur, veiligheid, klimaat en regelgeving. Zo voorkom je onduidelijkheden of vervelende situaties tijdens je vakantie. De volgende praktische informatie geeft je alvast een goed beeld van het land.

• Het netstroom heeft een voltage van 230 Volt. Stopcontacten zijn anders dan bij ons. Daarom is het handig om een wereldstekker mee te nemen.

• De hoofdtalen zijn Afrikaans en Engels.

• Inentingen zijn niet verplicht maar worden wel geadviseerd. Het is verstandig om ruim voor je vakantie, de website van de GGD te bekijken voor actuele informatie.

• De kwaliteit van de gezondheidszorg kan nogal verschillen per gebied. In stedelijke gebieden is de zorg van goede kwaliteit. Toeristen worden meestal behandeld in privé ziekenhuizen. Daarbij zal meestal contant betaald moeten worden. Een goede reisverzekering wordt geadviseerd.

• Neem je medicijnen mee die onder de Opium wet vallen? Dan is het verstandig om een medische verklaring mee te nemen.

• Omdat in Zuid Afrika muggen leven die ziektes kunnen overbrengen, is het verstandig om bedekkende kleding te dragen. Ook wordt het gebruik van anti-muggen middelen geadviseerd. Gebruik ook een muskietennet tijdens het slapen.

• Wordt je gebeten door een hond of kat? Laat je dan controleren door een arts in verband met hondsdolheid.

• In Zuid Afrika is het één uur later dan bij ons in Nederland, behalve tijdens ons zomertijd.

• Wanneer je vakantie korter dan drie maanden duurt, heb je geen visum nodig. Wel heb je een paspoort nodig dat op je laatste vakantiedag, nog minimaal een maand geldig is.

Na het boeken van je vakantie, ontvang je van de reisorganisatie nog aanvullende praktische informatie en tips.

zuid-afrika-mooie-plekken-plaatsen

 

Het zomerse klimaat van Zuid Afrika

Veel mensen menen dat Zuid-Afrika simpelweg een subtropisch klimaat heeft, maar dat is echter te kort door de bocht. Wegens de variëteit aan landschappen in Zuid-Afrika kent het land verschillende klimaatzones. Zo heb je in het noorden van het land een warm steppeklimaat en een warm woestijnklimaat. In het oosten en langs de kust van het land vind je een land- en zeeklimaat, zoals het gematigd savanneklimaat en het chinaklimaat. Ga je naar het zuiden, dan worden de klimaten iets kouder van temperatuur. In het westen en het midden van het land heerst een koud woestijnklimaat en in het zuiden een koud steppeklimaat.

Aangezien Zuid Afrika aan de andere kant van de evenaar ligt, is het er zomer als het in Nederland winter is. De seizoenen zijn tegenovergesteld. Om die reden is het land geschikt om in de winter te bezoeken als je op zoek bent naar wat zon. In de maanden van november tot maart. In die tijd van het jaar kan het in Zuid Afrika behoorlijk heet zijn met temperaturen boven de 35 graden op bepaalde plekken in het land.

Daarnaast is ook de luchtvochtigheid erg hoog en valt er best wat neerslag. De natuurparken staan in die periode van het jaar ook mooi in bloei. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Enerzijds levert het prachtige groene uitzichten op en anderzijds kan het zijn dat je door de hoge groei de wilde dieren minder snel kunt spotten.

Ga je liever in de Nederlandse zomermaanden? Dan kom je in Zuid Afrika in het koele en droge seizoen terecht. Dan hebben we het over de maanden van juni tot en met augustus. Overdag zijn de temperaturen nog steeds erg aangenaam in die tijd van het jaar. Je kunt meestal rekenen op een gevoelstemperatuur van ongeveer 20 graden. Er is wel een groot verschil met de temperatuur overdag en in de nacht. Het kan flink afkoelen. In de nacht kan vorst voorkomen en soms kan er zelfs sneeuw vallen in bepaalde delen van het land.

zuid-afrika-stranden-mooiste-plekken

 

Zoals je hebt kunnen zien, kan je tijdens een vakantie in Zuid Afrika uiteenlopende mooie bezienswaardigheden en plekken gaan zien. Ben je wel eens benieuwd naar de reismogelijkheden? Via de onderstaande fotoknop vind je verschillende soorten reizen van een specialistische reisorganisatie.

Tip: ook de pagina over de mooiste bezienswaardigheden in Zuid Afrika kan interessant voor je zijn.

 

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

 

Heb je al ervaringen met Zuid Afrika? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het land. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Zuid Afrika-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com