zuid-afrika-safari-mooie-plekken

Wat te doen in Zuid Afrika? De leukste bezienswaardigheden

Zuid Afrika kent vele mooie bezienswaardigheden. Uiteraard vooral de mooie natuurgebieden maar ook historische bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten. Ontdek wat je kan gaan doen tijdens je vakantie dankzij dit handige overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Zuid Afrika.

1. Kaap de Goede Hoop
Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Zuid Afrika is Kaap de Goede Hoop. Dit is één van het meest zuidelijke punten van het land. Veel mensen kennen het van de verhalen uit de geschiedenis. Het was ooit een essentieel punt voor ontdekkingsreizigers en handel met de rest van de wereld. Kaap de Goede Hoop is een plek midden in de natuur. Het ligt in hetzelfde gebied als de Tafelberg. De omgeving is er ongekend mooi en je hebt ver uitzicht vanaf de mooie rotskliffen. Er is een oude vuurtoren en een kabelbaan. Je kunt er ook een wandelroute lopen, waarbij je langs de mooiste plekken komt in de natuur.

zuid-afrika-toeristische-attracties-tips2. Robbeneiland
Iconisch voor de geschiedenis van Zuid Afrika is het Robbeneiland. Op dit eiland staat een gevangenis. Het is een berucht gevangeniseiland aan de kust van Kaapstad. Veel mensen kennen het omdat Nelson Mandela hier 18 jaar in gevangenschap heeft gezeten. En niet alleen Nelson Mandela, het robbeneiland is in totaal 400 jaar als gevangenis gebruikt. De VOC heeft hier ook een rol bij gespeeld. Een bezoek aan het eiland is intens en bewonderenswaardig tegelijk. Je krijgt er echt te zien hoe er op het eiland werd geleefd en hoe het er in die tijd aan toe ging.

zuid-afrika-mooiste-bezienswaardigheden-plekken3. Tsitsikamma National Park

Tussen de steden Hermanus en Port Elizabeth in het uiterste zuiden van het land, ligt een extra vruchtbaar gebied. Wolken vanaf zee raken namelijk de bergen waardoor er neerslag ontstaat. De mooie natuur die hierdoor is ontstaan kan je onder andere bekijken in het Tsitsikamma National Park. Hier kan je de Tuinroute lopen. Een lange wandelroute midden door de natuur. Uiteraard kan je ook een gedeelte van de route bewandelen. De route is goed te doen en wordt daarom door vrij veel toeristen als uitje gekozen.

zuid-afrika-wat-doen-zien-vakantie4. Wijngebied Stellenbosch

Op ongeveer 50 kilometer afstand van Kaapstad, ligt de westelijke stad Stellenbosch. De omgeving van de stad is het wijngebied van Zuid Afrika. Al meerdere eeuwen wordt hier op grote schaal druiven verbouwd.  Je kunt er vele wijngaarden bekijken en de opbrengst proeven tijdens wijnproeverijen. Bijvoorbeeld in bekende wijnplaatsen als Paarl en Franschhoek.
Wat ook opvalt zijn de vele eikenbomen. Deze zijn eeuwen geleden geplant omdat de wijnboeren hout nodig hadden voor de wijnvaten.

zuid-afrika-leuke-dingen-doen5. Boulders Beach

Tijdens je vakantie in Zuid Afrika, kan je vele wilde dieren gaan spotten. En je zult het haar niet geloven, maar je kan er zelfs pinguïns gaan zien. Ten zuiden van Kaapstad ligt namelijk het Boulders Beach. Een prachtig zandstrand met grote ronde stenen. Maar daarnaast leven er ook duizenden pinguïns. Een bijzonder tafereel in de Afrikaanse hitte.
Er leven circa 3000 Afrikaans pinguïns die je van dichtbij kunt bekijken. De dieren zijn namelijk niet bang voor mensen. Hierdoor is deze plek uitgegroeid tot een heuse bezienswaardigheid.

zuid-afrika-vakantie-ideeen-bestemmingen

 

Sawadee reizen Zuid-Afrika

 

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina over de mooiste plekken in Zuid Afrika.6. De bekende Tafelberg

Eén van de meest bekende bezienswaardigheden van het land, is de Tafelberg. De opvallend platte berg bij Kaapstad. De berg heeft een hoogte van ruim 1000 meter en 3000 meter breed. Toeristen die iets sportiefs willen doen tijdens hun vakantie, kiezen geregeld voor een wandeling naar de top. Of ze gaan één van de andere sportieve dingen rond de berg doen. Zoals abseilen, klimmen, mountainbiken of paragliden.

Maar wees gerust, je kan ook voor de kabelbaan kiezen. Deze brengt je in vijf minuten naar de top en trakteert onderweg op prachtige uitzichten. De Tafelberg kijkt namelijk uit op de zee, Kaapstad en de omliggende bergen.

Meer informatie over de hoofdstad vind je op de pagina over de mooiste plekken in Kaapstad.

zuid-afrika-mooie-steden-kaapstad7. Sun City

Niet echt een bezienswaardigheid maar wel verrassend; gokstad Sun City. Het dorp ligt in het noorden van het land, in de buurt van de stad Pretoria. Het is één van de weinige plekken in Zuid Afrika waar gegokt mag worden. En dat is te merken. De plaats staat namelijk vol casino’s, luxe hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Daardoor wordt het ook wel het Las Vegas van Afrika genoemd.

Maar je kunt er ook andere dingen doen dan gokken. Zo zijn er bijvoorbeeld twee hoogwaardige 18-holes golfbanen. Verder zijn extra luxe hotels die allerlei mogelijkheden voor extra activiteiten aanbieden.
Ook kan je je wagen aan de snelste zipline ter wereld. De stalen kabel is maar liefst twee kilometer lang waardoor je onderweg een snelheid kan halen van wel 160 kilometer per uur! Maar wees gerust, tijdens de vlucht ligt je horizontaal in een soort zak, waardoor de snelheid minder eng is dan het misschien lijkt.

Heb je even genoeg van de attracties? Dan kan je ook de rust induiken van het nabij gelegen Pilanesberg National Park.8. Gold Reef City

Bij de stad Johannesburg staat een attractie die je niet zo snel in Afrika zal verwachten, het is namelijk een pretpark. Eigenlijk is het meer een themapark want je kunt er ervaren hoe de goudkoorts in Johannesburg rond 1895 is geweest. Mede dankzij allerlei nagebouwde gebouwen uit de tijd. Van een brandweerkazerne tot een pub en van een theater tot een bank. Maar ook een goudmijn ontbreekt niet. Je kan het met een treintje bezoeken tot een diepte van maar liefst 220 meter!

Maar naast de nagebouwde goudkoorts-wereld zijn er ook allerlei attracties. Zo zijn er verschillende uitdagende achtbanen en andere attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Ook zijn er bij het grote pretpark verschillende (luxe) hotels. Een afwisselend plek waar je van alles kan gaan doen.

zuid-afrika-wat-te-doen9. Apartheid Museum

In de grote stad Johannesburg, vind je onder andere het bekende Apartheid Museum. Je kunt er dankzij een ruime collectie, een beter beeld krijgen van het heden en verleden van Zuid Afrika. Met name over de periode van de Apartheid. Dankzij vele foto’s, videobeelden en interviews, kan je ontdekken wat zich in het land heeft afgespeeld.10. Eén à hoogste waterval ter wereld

De indrukwekkende Drakensbergen zijn een bergachtige gebied waar hoogten worden bereikt van maar liefst 3500 meter. Voor sportieve bezoekers zijn er allerlei natuurlijke bezienswaardigheden in het gebied te zien. Waaronder een letterlijk hoogtepunt, de één à hoogste waterval ter wereld. Het water van de Tugela rivier klettert maar liefst 950 meter de diepte in. Een indrukwekkend gezicht dat je zowel van boven, als onderaan de berg, kan zien. Er lopen namelijk verschillende bekende wandelroutes door het gebied.

zuid-afrika-mooiste-bezienswaardigheden11. Walvissen spotten

Ook het kustplaatsje Hermanus valt onder de highlights van het land. Niet om het plaatsje, maar wel om de vele walvissen voor de kust. Met name in de maanden juni tot november heb je een grote kans om de grote dieren te kunnen zien. De ligging in een rustige baai, is de voornaamste reden dat de dieren hier zo graag wonen.

Vanuit het haventje worden verschillende excursies aangeboden waarbij je per boot op zoek gaat naar de indrukwekkende dieren. Maar ook vanaf de kust zijn de dieren geregeld zichtbaar. Zeker van juli tot oktober wanneer de mannetjes flinke sprongen boven het water maken.

Tip: hoor je een hard trompetgeluid? Dan heeft de walvisomroeper een walvis gespot. Hermanus is nog de enige plek ter wereld waar een walvisspotter actief is.12. Blyde River Canyon

Voor sportieve toeristen is de bekende Panoramaroute een absolute aanrader. Een wandelroute dat je door langs de indrukwekkende Blyde River Canyon leidt. Een kloof dat bekend staat als de groenste kloof ter wereld. Mede dankzij de rivier die er doorheen stroomt.

De vele begroeiing, enorme rotsformaties, kronkelende rivier en de uitzichten, maken de wandeling met recht een echte bezienswaardigheid.

zuid-afrika-mooie-plekken-plaatsen

 

Sawadee reizen Zuid-Afrika

 

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er allerlei leuke dingen te zien en doen in Zuid Afrika. Hieronder kan je ter inspiratie alvast allerlei vakanties bekijken.

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina over de mooiste plekken in Zuid Afrika. Of bekijk de pagina over hoofdstad Kaapstad.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com