zuid-afrika-mooie-plekken-plaatsen

De mooiste bezienswaardigheden en plekken in Zuid Afrika

Zuid Afrika kent vele mooie bezienswaardigheden. Uiteraard vooral de mooie natuurgebieden maar ook historische bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten. Je vindt hier een handig overzicht van de meest bekende en mooie bezienswaardigheden van Zuid Afrika.

1. Kaap de Goede Hoop
Eén van de bezienswaardigheden in Zuid Afrika is Kaap de Goede Hoop. Dit is één van het meest zuidelijke punten van het land. Veel mensen kennen het van de verhalen uit de geschiedenis. Het was ooit een essentieel punt voor ontdekkingsreizigers en handel met de rest van de wereld. Kaap de Goede Hoop is een plek midden in de natuur. Het ligt in hetzelfde gebied als de Tafelberg. De omgeving is er ongekend mooi en je hebt ver uitzicht vanaf de mooie rotskliffen. Er is een oude vuurtoren en een kabelbaan. Je kunt er ook een wandelroute lopen, waarbij je langs de mooiste plekken komt in de natuur.

zuid-afrika-toeristische-attracties-tips2. Robbeneiland
Iconisch voor de geschiedenis van Zuid Afrika is het Robbeneiland. Op dit eiland staat een gevangenis. Het is een berucht gevangeniseiland aan de kust van Kaapstad. Veel mensen kennen het omdat Nelson Mandela hier 18 jaar in gevangenschap heeft gezeten. En niet alleen Nelson Mandela, het robbeneiland is in totaal 400 jaar als gevangenis gebruikt. De VOC heeft hier ook een rol bij gespeeld. Een bezoek aan het eiland is intens en bewonderenswaardig tegelijk. Je krijgt er echt te zien hoe er op het eiland werd geleefd en hoe het er in die tijd aan toe ging.

zuid-afrika-mooiste-bezienswaardigheden-plekken3. Tsitsikamma National Park

Tussen de steden Hermanus en Port Elizabeth in het uiterste zuiden van het land, ligt een extra vruchtbaar gebied. Wolken vanaf zee raken namelijk de bergen waardoor er neerslag ontstaat. De mooie natuur die hierdoor is ontstaan kan je onder andere bekijken in het Tsitsikamma National Park. Hier kan je de Tuinroute lopen. Een lange wandelroute midden door de natuur. Uiteraard kan je ook een gedeelte van de route bewandelen. De route is goed te doen en wordt daarom door vrij veel toeristen als uitje gekozen.

zuid-afrika-wat-doen-zien-vakantie4. Wijngebied Stellenbosch

Op ongeveer 50 kilometer afstand van Kaapstad, ligt de westelijke stad Stellenbosch. De omgeving van de stad is het wijngebied van Zuid Afrika. Al meerdere eeuwen wordt hier op grote schaal druiven verbouwd.  Je kunt er vele wijngaarden bekijken en de opbrengst proeven tijdens wijnproeverijen. Bijvoorbeeld in bekende wijnplaatsen als Paarl en Franschhoek.
Wat ook opvalt zijn de vele eikenbomen. Deze zijn eeuwen geleden geplant omdat de wijnboeren hout nodig hadden voor de wijnvaten.

zuid-afrika-leuke-dingen-doen5. Boulders Beach

Tijdens je vakantie in Zuid Afrika, kan je vele wilde dieren gaan spotten. En je zult het haar niet geloven, maar je kan er zelfs pinguïns gaan zien. Ten zuiden van Kaapstad ligt namelijk het Boulders Beach. Een prachtig zandstrand met grote ronde stenen. Maar daarnaast leven er ook duizenden pinguïns. Een bijzonder tafereel in de Afrikaanse hitte.
Er leven circa 3000 Afrikaans pinguïns die je van dichtbij kunt bekijken. De dieren zijn namelijk niet bang voor mensen.

zuid-afrika-vakantie-ideeen-bestemmingen

 

Sawadee reizen Zuid-Afrika

 

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina over de mooiste plekken in Zuid Afrika.

 

© 2022 SuggestMe.com