Mooie bezienswaardigheden en plekken in Parijs
Parijs, de stad van de liefde, fascineerde al in de middeleeuwen reizigers uit heel Europa. Maar wat kan ik er eigenlijk allemaal doen en zien? Je kunt het ontdekken in dit overzicht van leuke plekken.
1. Eiffeltoren
De Eiffeltoren is ontworpen en gebouwd door Gustave Eiffel en is nu het onbetwiste symbool van Parijs. Op in totaal drie verdiepingen biedt de beroemde toren bezoekers een prachtig uitzicht over Parijs. De Eiffeltoren rijst ruim 300 meter boven de daken van de Franse hoofdstad Parijs uit als een stalen oriëntatiepunt. Door zijn futuristische uiterlijk lokte het stalen gevaarte bij velen wrok en protest uit en werd het zelfs een doorn in het oog genoemd. Toch is het nog steeds onlosmakelijk verbonden met de skyline van de stad en behoort het tot de top bezienswaardigheden van Parijs.
Een bezoek aan de Parijse Eiffeltoren mag tijdens een verblijf in Parijs niet ontbreken, maar moet ook goed gepland zijn. Als een van de top bezienswaardigheden in Parijs trekt het gebouw dagelijks enkele duizenden bezoekers, aanzienlijk meer in de zomer dan in de winter. Het is daarom aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de avond met het bezoek te beginnen. Je moet er echter zeker rekening mee houden dat je een tijdje in de rij moet wachten.
2. Notre Dame
De kathedraal van Notre Dame (“Onze Lieve Vrouw”) is in het centrum van Parijs op een eiland gebouwd in het midden van de Seine, het Ile de la Cité en is een van de belangrijkste gebouwen in Frankrijk. Het is opgedragen aan de Maagd Maria en was vroeger het toneel van talrijke kroningen van verschillende koningen en koninginnen, waaronder Napoleon Bonaparte.
De gedetailleerde gevel figuren in de ronde bogen boven de drie portalen en de uitbundig versierde zuilen geven de Notre Dame een imposante uitstraling en waardigheid. Maar niet alleen de grote bouwers, ook andere mensen droegen hun steentje bij aan de geschiedenis van de Notre Dame in Parijs. Victor Hugo’s roman “De klokkenluider van de Notre Dame” gaf haar bekendheid een flinke boost.
3. Sacre Coeur
De schitterende witte “Basilique du Sacre Coeur de Montmartre” in Parijs biedt een prachtig uitzicht over de Franse hoofdstad vanwege de ligging op de top van de heuvel waarop de wijk Montmartre is gevestigd. Voordat de rooms-katholieke bedevaartskerk Sacre Coeur op Montmartre werd gebouwd, waren er in de Romeinse tijd twee tempels op de heuvel van Parijs. De Sacre Coeur basiliek werd ingehuldigd in 1919, vijf jaar na de voltooiing als gevolg van de Eerste Wereldoorlog.
De indrukwekkende koepel van de kerk in Romaans Byzantijnse stijl is te bereiken via een aantal treden, een inspanning die zeker de moeite waard is, aangezien het uitzicht over Parijs vanaf deze hoogte nog fascinerender is. Zoals met de meeste Parijse attracties, kan de basiliek het beste worden bezocht in de vroege ochtend of late avond, wanneer de drukte het minst is. Je mag alleen foto’s nemen buiten de basiliek, binnen is het verboden.
4. Champs Élysées
De Avenue des Champs Élysées, misschien wel de beroemdste boulevard van Parijs, strekt zich uit van de Arc de Triomphe op de Place Charles de Gaulle tot de Place de la Concorde recht tegenover het Louvre. Aan het einde van de boulevard, op de Place de la Concorde, midden in het drukke verkeer, staat een obelisk, een geschenk uit Egypte, dat oorspronkelijk de buitengevel van de tempel in Luxor, Egypte sierde.
In wat waarschijnlijk de beroemdste boulevard van Parijs is, vindt je tal van luxe boetieks en parfumerieën, zoals Louis Vuitton, Versace en Marionnaud, elegante cafés en elegante restaurants. Zelfs als je niet van plan bent hier geld uit te geven, zijn al de pompeuze vitrines in de imposante glazen gevels en de drukte van de welgestelden, al de moeite van een wandeling waard.
5. Arc de Triomphe
De bouw van de Arc de Triomphe op Place Charles de Gaulle in Parijs werd in het begin van de 19e eeuw in opdracht van Napoleon gedaan om het Franse leger te eren na hun overwinning bij Austerlitz. De bouw duurde 30 jaar. Tegenwoordig ligt aan de voeten het graf van de onbekende soldaat als een gedenkteken voor degenen die zijn omgekomen in de Eerste Wereldoorlog.
Vanaf het dakterras van de Arc de Triomphe op een hoogte van 50 meter heeft men een prachtig uitzicht over Parijs en kan men in de verte ook de imposante nieuwe triomfboog La Grande Arche (de Grote Boog) zien liggen. Deze is twee keer zo hoog als de Arc de Triomphe en ligt in de nieuwe, moderne wijk La Défense.
6. Pont Neuf
De Pont Neuf verbindt de twee oevers van de Seine met het Ile de la Cité in de Franse hoofdstad Parijs. In het midden staat een monument voor Henry IV, die de brug aan het begin van de 17e eeuw inwijdde. Toen al uniek, nu is het één van de beroemdste bruggen ter wereld en ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs. Pont Neuf, die in totaal uit twaalf bogen bestaat en maar liefst 20 meter breed is, werd in 2004 volledig gerestaureerd.
De oudste van de overgebleven bruggen over de Seine, de Pont Neuf, is de afgelopen jaren ook een aantal keren een artistieke locatie geweest. Zo wikkelde verpakkingskunstenaar Cristo het in 1985 volledig in stof, wat erg goed werd ontvangen door de bezoekers. De brug speelde ook een hoofdrol in verschillende Hollywood films.
7. Place de la Bastille
De Place de la Bastille in de Franse hoofdstad Parijs ontleent zijn naam aan de ooit imposante Bastille, een goed versterkt kasteel in het midden van de stad dat dienst deed als gevangenis voordat het werd gesloopt. De machtige Bastille werd in de 14e eeuw gebouwd onder koning Karel V, die het wilde gebruiken om een effectief verdedigingssysteem voor Frankrijk tegen Engelse troepen te creëren. Onder Lodewijk XIII werd het gebouw omgebouwd tot een gevangenis, waar prominente figuren als Voltaire en de markies de Sade gevangen zaten.
De Place de la Bastille schreef geschiedenis in 1789. De bestorming van de Bastille in Parijs leidde tot de Franse Revolutie en daarmee de opstand van het gewone volk tegen de autoriteiten. Onmiddellijk daarna werd het machtige bolwerk afgebroken. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de woede van de woedende mensen van die tijd, maar tegenwoordig betreuren veel mensen het feit dat er zelfs geen overblijfselen zijn van wat ooit een prachtig bouwwerk was om te bezoeken. De vroegere contouren van de Bastille zijn echter nog in het trottoir te zien.
8. Cimetière du Père Lachaise
De Cimetière du Père Lachaise in het oosten van Parijs was de eerste begraafplaats ter wereld die als park werd ingericht. Tegenwoordig is de grootste begraafplaats van de stad één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Parijs vanwege de prominente begraafplaatsen. Het wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 2 miljoen mensen, waaronder talrijke fans van beroemde mensen die begraven liggen op de bekende begraafplaats.
Naast de graven van wereldberoemde musici, acteurs en politici mag ook de architectuur van de soms spectaculaire grafstenen en magnifieke kapellen niet over het hoofd worden gezien. De begraafplaats in Parijs is nog steeds een bedevaartsoord voor alle grote namen die onder de talrijke kruisen begraven liggen. Tot de beroemdste behoren de graven van zanglegende Edith Piaf, componist Frédéric Chopin en rockster Jim Morrison, ooit de zanger van de band The Doors.
9. Paleis van Versailles
Het paleis van Versailles, net buiten Parijs, is geëvolueerd van een vervallen huisje in een boerendorp tot een prachtig barok gebouw dat ooit de zetel van de regering in Frankrijk was. Zonnekoning Lodewijk XIV, gebruikte het paleis regelmatig als zomerverblijf en liet de grootste uitbreidingen bouwen als een demonstratie van zijn macht en rijkdom. Tegenwoordig herbergt het vele musea en trekt het jaarlijks 3 miljoen bezoekers.
De beroemdste kamers van het paleis zijn de twee prachtig gedecoreerde slaapkamers van de koning en de koningin, de prachtig versierde spiegelzaal ertussen, de ossenoog zaal met twee enorme ronde ramen, de Hercules-salon, de akoestisch perfecte houten hofopera en de paleiskapel met zijn prachtige plafondschilderingen. Lodewijk XIV trouwde hier met Marie Antoinette.
10. Catacomben
Bijna 250 jaar geleden waren de Parijse begraafplaatsen zo overvol dat de ledematen van de overledenen uit de graven staken, en in de aangrenzende kelders begaven de muren het onder druk van de vele lijken. Omdat ziekten en epidemieën zich razendsnel verspreiden, moest er snel een oplossing worden gevonden. Dus werden de lijken overgebracht naar de in onbruik geraakte steengroeven onder Parijs.
De botten van de doden werden zorgvuldig opgestapeld. Dit nieuw gevormde dodenrijk werd later opengesteld voor het publiek. Tijdens de ondergrondse tour voert de route je langs hele muren van botten en schedels. Als die beschrijving je niet afschrikt, dan is een bezoek aan de Catacomben iets voor jou.
11. Disneyland Parijs
Disneyland Parijs is niet alleen het pretpark, maar eigenlijk een heel Disney dorp. Want naast de twee parken is er ook het Disney Village met restaurants, bioscopen, winkels en cafés. En handig, er zijn ook tal van hotels in de buurt. Als je gewoon een leuke dag in een pretpark wilt hebben, dan is een dagtrip vanuit Parijs de juiste keuze. Disneyland ligt op ongeveer een uur rijden van Parijs en is gemakkelijk bereikbaar met de metro. Als je langer in de wereld van Mickey, Donald, Star Wars en de Pirates of the Caribbean wilt zijn en echt alles in het park wilt zien en doen, dan moet je twee of meer dagen in één van de hotels verblijven.
12. Moulin Rouge
Het cabaret met de rode molen is waarschijnlijk de beroemdste in zijn soort. Al meer dan 125 jaar wacht de Moulin Rouge in Parijs op zijn gasten aan de voet van de heuvel van Montmartre. Het weelderig ingerichte interieur in de stijl van de jaren 20 biedt plaats aan 850 gasten. Dit is waar de Cancan werd geboren, met wijde rokken hoog in de lucht en waarbij veel been getoond. Veel huid en weinig kostuum, maar juist wel weer veel veren, strass-steentjes en pailletten sieren de danseressen. Een reis door de tijd naar de Belle Époque!
13. Jardín du Luxembourg
Eén van de mooiste parken van Parijs is de Jardín du Luxembourg. Ten zuiden van de Seine, vlakbij het Panthéon, kun je comfortabel slenteren door het park met de vele sculpturen of genieten van de zon aan de kleine vijver. In het paviljoen in het park kom je op zondag wel eens strijkkwartetten of zanggroepen tegen. In het park vind je ook het Palais du Luxemburg, een 17e-eeuws paleis. Helaas kun je het paleis alleen van buitenaf zien, want hier zit de Franse Senaat.
14. Tour Montparnasse
Na de Eiffeltoren is de Toren van Montparnasse het hoogste gebouw van Parijs en tevens de enige wolkenkrabber in het centrum. De Tour Montparnasse is in de eerste plaats een kantoorgebouw. De 56e verdieping is echter gereserveerd voor bezoekers. Een lift brengt je in een paar seconden naar de top. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Parijs onder het genot van een kopje koffie of mousserende wijn aan de bar. Een trap leidt ook naar het dakterras, zodat je onder de blote hemel 210 meter boven de daken van Parijs staat.
15. Pantheon
Als je een uitzonderlijk mooi gebouw wilt bezoeken dat een beetje buiten de gebaande paden ligt, dan is het Pantheon in Parijs de plek voor jou. Met zijn enorme zuilen bij de ingang doet het denken aan de Romeinse oudheid of Griekse architectuur. De voormalige kerk is nu gewijd aan de helden en revolutionairen van Frankrijk als een plaats van glorie en gedenkteken.
Aan de koepel hangt de slinger van Foucault, waarmee Jean Bernard Foucault bewees dat de aarde draait. Het is moeilijk uit te leggen hoe dit werkt, maar als je er eenmaal voor staat, snap je het zeker. Deze helden en revolutionairen zijn begraven in de crypte van het Pantheon. Daar liggen onder meer Marie en Pierre Curie, Victor Hugo, Alexandre Dumas en Louis Braille, de uitvinder van braille.
16. De stad per fiets verkennen
Doordat Parijs een enorme stad is, liggen de mooie plekken niet allemaal op loopafstand van elkaar. Daarom zal je tijdens je stedentrip de metro en bus moeten gebruiken. Maar je kunt ook kiezen voor de fiets. Zo kan je vlot allerlei leuke plekken en highlights zien. Daarnaast kan het voor je voeten wel even lekker zijn om niet te hoeven lopen.
Je kunt kiezen om alleen een fiets te huren of voor een fiets met een gids. Deze kan je rondleiden in een gebied naar wens en onderweg allerleuk leuke plekken laten zien. Uiteraard met de nodige uitleg.
Via de volgende link kom je op de pagina met het aanbod van: fietstours door Parijs.
Tickets voor de bezienswaardigheden in Parijs
Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.
Leuke wijken in Parijs
Parijs is een grote stad met maar liefst 2.2 miljoen inwoners. Maar gelukkig is het metronetwerk zeer uitgebreid en kun je dus vrij gemakkelijk alle toeristische plekjes bereiken, waar je ook verblijft. Beroemde wijken zijn Notre Dame, Saint Michel, Le Marais en de Champs Elysees. De wijken zijn prachtig, maar niet goedkoop. Zoek je een goedkoper alternatief en wil je meer tussen de echte Parijzenaren zitten, kies dan voor wijken als Saint Germain en Canal Saint Martin.
Notre Dame en Saint Michel
De Seine stroomt dwars door Parijs en in het midden van de Seine ligt het kleine eiland Île de la Cité. Parijs werd 2500 jaar geleden op dit eiland gesticht. Het eiland en de zuidkust zijn het zeer originele Parijs, waar je nog veel kleine straatjes uit de middeleeuwen vindt. Op de zuidelijke oever, in de wijk Saint-Michel, vind je betaalbare hotels en tal van verrassend goedkope restaurants en cocktailbars. Vanuit Saint-Michel kun je veel te voet bereiken.
De Notre Dame en de gotische Saint-Chapelle zijn direct op het eiland te vinden. De Jardin du Luxembourg, het Pantheon en de Sorbonne liggen slechts een paar meter verderop. Aan de andere kant van de rivier vind je de wijk Le Marais met het Centre Pompidou en vele andere musea.
Le Marais
Iedereen is een beetje anders in de Marais. Het voormalige moeras dat uiteindelijk door de Tempeliers werd omgevormd tot bewoonbaar land, is nu één van de meest fascinerende gebieden van Parijs. Een wijk vol microkosmos die overlappen. Niemand hier verbergt wie hij is. In de Marais maken de mensen de sfeer, niet de architectuur. Hier vind je smalle straatjes, pleintjes en fel gekleurde graffiti op de muren.
Afgezien van zijn unieke, vriendelijke, maar niet altijd gepolijste karakter, is de centrale ligging wat Le Marais het meest interessant maakt om te verblijven. Deze wijk van Parijs is niet ver weg zijn de Seine eilanden, de Notre-Dame, het Centre Pompidou en het Louvre. En midden in Le Marais zelf vind je het Hôtel de Ville, het Picasso Museum en misschien wel het mooiste plein van Parijs: de Place des Vosges.
Champs Élysées
Voor wie van luxe houdt, is er vlak bij het Louvre in Parijs het ene vijfsterrenhotel na het andere. Tussen de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren vind je andere bekende hotels, waarvan sommige met een fantastisch uitzicht op de toren. In de straten rechts en links van de Champs Élysées vind je ook het ene na het andere hotel.
Omdat je de 70 meter brede Champs Élysées en de Eiffeltoren nauwelijks kunt missen, is het relatief eenvoudig om je weg te vinden in dit gebied. Zo kun je te voet naar het Louvre, de Place de la Concorde, de Arc de Triomphe, het Musée d’Orsay en de Eiffeltoren. Ook met de metro ben je snel in alle richtingen, langs de Champs Élysées vind je in totaal zeven van de veertien metrolijnen.
Montmartre
Wil je na een dag vol indrukken van Parijs lekker eten en de avond afsluiten met een glas wijn, dan kies je voor accommodatie in Montmartre. Je hebt de keuze uit talloze gezellige en typisch Franse restaurants die zowel goed als betaalbaar zijn. Al meer dan 200 jaar staat de heuvel van Montmartre bekend als het kunstenaars- en uitgaansgebied. Waar Van Gogh en Dalí ooit door de straten zwierven, vind je tegenwoordig meer voetbalartiesten, straatmuzikanten, illustratoren en karikaturisten.
De Sacre Coeur Basiliek, het Dalí Museum en het Musée de Montmartre zijn niet te missen tijdens een wandeling door de wijk. Op de Boulevard de Clichy vind je naast de Moulin Rouge verschillende bars en clubs. In het weekend kun je hier gemakkelijk feesten tot het ochtendgloren.
Canal Saint-Martin
Blijf je liever weg van de drukte van toeristen, maar wil je toch relatief centraal in Parijs verblijven, dan is de wijk rondom Canal Saint-Martin de juiste plek voor jou. Hier vind je toffe cafés, hipsters en veel street art. Het Canal Saint-Martin is het hart van dit gebied. Als het mooi weer is, kun je met een fles wijn, wat stokbrood en camembert bij de lokale bevolking aan de rand van het kanaal zitten en genieten van de dag. In de late avond kuier je in Parijse stijl van bar naar bar aan de Rue Oberkampf.
Saint Germain des Prés
Saint Germain maakt deel uit van het 6e arrondissement in Parijs en ligt op de linkeroever van de Seine. Door de centrale ligging is de wijk praktisch gezien een goede keuze. Maar dat is niet echt het punt. Wat Saint-Germain echt onderscheidt, is zijn flair. Markten, bars, cafés en kleine boetiekjes die de gemiddelde Rolls Royce-eigenaar verleiden, maken het gebied populair bij zowel de lokale bevolking als bezoekers.
In meerdere wijken in het centrum, zijn toeristische informatiepunten gevestigd. Hier kan je meer ideeën opdoen over wat je nog meer kan gaan zien en doen in de stad van de liefde.
De musea in Parijs
Kunstliefhebbers hebben een ongelooflijke selectie in Parijs. Naast de grote bekende musea als het Louvre en Centre Pompidou zijn er veel kleine musea die ofwel uit privécollecties zijn voortgekomen ofwel geheel aan één kunstenaar zijn gewijd. Er zijn hier ook tal van musea die zich bezighouden met fotografie, film, geschiedenis, cultuur, wetenschap, natuurlijke historie, digitale kunst of stadskunst. Hier geven we een overzicht van de belangrijkste musea.
Le Louvre
Het Louvre in de Franse hoofdstad Parijs, vroeger een koninklijk paleis, is nu het grootste museum ter wereld. Met de in de jaren 80 gebouwde glazen piramide is het een van de absolute hoogtepunten voor toeristen in Parijs. Het wereldberoemde Louvre ligt in het centrum van Parijs, direct aan de Seine, aan de weg van de Eiffeltoren naar de Notre Dame.
Het voormalig koninklijk paleis is nu het grootste museum ter wereld. Daar zijn kunstwerken van over de hele wereld te zien. De bekendste daarvan is natuurlijk Leonardo da Vinci’s portret van de Mona Lisa, en je kunt je ook vergapen aan onder andere de Venus van Milo of de Nike van Samothrake. Daarnaast is ook het Egyptische gedeelte van het Louvre wereldberoemd.
In de jaren tachtig liet de toenmalige president François Mitterrand de Chinees-Amerikaanse architect Ming Pei de grote glazen piramide voor het Louvre bouwen als nieuwe ingang van het museum. Aanvankelijk stuitte de piramide op grote weerstand van critici, maar tegenwoordig is de glazen piramide onlosmakelijk verbonden met het beeld van het Louvre.
Centre Pompidou
Met een spectaculair uitzicht op de bezienswaardigheden van Parijs, zoals de Nôtre Dame, de Sacré Coeur of de Eiffeltoren, biedt het Centre Pompidou in het stadscentrum hedendaagse kunst en architectuur op zijn best. Samen met het wereldberoemde Louvre en het spectaculaire Musée d’Orsay vervolledigt het Centre Pompidou het Parijse aanbod van kunstgalerijen uit een grote verscheidenheid aan tijdperken. Het wordt elk jaar door ongeveer 6 miljoen mensen bezocht.
Het Centre Pompidou in Parijs is gewijd aan wereldwijde kunst en cultuur in uitgebreide afdelingen op de zes verdiepingen. Meer dan 70.000 werken van bekende namen zijn hier te bewonderen, waaronder Pablo Picasso, Joan Miro, Henri Matisse, Marc Chagall en Salvador Dali. Naast de vaste tentoonstellingen presenteert het Centre Pompidou jaarlijks zo’n 25 bijzondere tentoonstellingen, die zich richten op kunst en kunstenaars vanaf de 20e eeuw.
Musee d’Orsay
Het Musée d’Orsay is niet alleen een must-see voor kunstliefhebbers in Parijs. Met zijn indrukwekkende schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, sculpturen en meubels uit de late 19e en vroege 20e eeuw, is het een van de belangrijkste kunstmusea in Parijs. Bijna 4 miljoen bezoekers per jaar laten de werken van de grote meesters hun magie uitwerken in een buitengewoon aantrekkelijke sfeer.
Het indrukwekkende museum ligt direct aan de Seine tegenover het wereldberoemde Louvre en herbergt het hele scala van de Franse kunstelite van 1848 tot 1914. Bekende namen waarvan werken hangen in dit museum zijn Paul Cézanne, Vincent van Gogh, Édouard Manet, Henri Matisse en Claude Monet. Bovenal is de verzameling Franse impressionisten met enkele wereldberoemde meesterwerken ongeëvenaard waar ook ter wereld.
Petit Palais
Zoals de naam al doet vermoeden, is het Petit Palais kleiner dan het Grand Palais en een meer klassiek gebouw. Hier vind je permanent het Museum voor Schone Kunsten van Parijs. In het prachtige paleis wordt een breed spectrum van de Franse en Italiaanse Renaissance kunst tentoongesteld. Hier kun je werken van Monet, Renoir, Delacroix en Toulouse-Lautrec bewonderen. Op de binnenplaats vind je een geweldige tuin met een klein café – een perfecte plek voor een pauze in de zomer.
Musee du Quai Branly
Bijna naast de Eiffeltoren in Parijs vind je een heel bijzondere wereld in het Musée du Quai Branly. Het museum is geheel gewijd aan niet-Europese kunst en cultuur. Hier vind je Afrikaanse houten beelden, Mexicaanse kostuums van hun doden festival, Maori kunstwerken en natuurlijk nog veel meer. De hele wereld is hier vertegenwoordigd met al zijn tradities. Als je geïnteresseerd bent in vreemde culturen, ben je hier aan het juiste adres. Er is ook een restaurant op het dak van het museum, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de Eiffeltoren.
Musée de l’Orangerie
Het Musée de l’Orangerie is iets specialer. Het draait allemaal om het impressionisme, laat-impressionisme en de Parijse school. Hier vind je onder meer de beroemde waterlelies van Monet. De Oranjerie ligt aan het einde van de Tuilerieën, direct aan de Place de la Concorde. Het Louvre en het Musée d’Orsay liggen beide op slechts een paar meter afstand, dus je kunt je bezoek aan de Orangerie gemakkelijk combineren met een van de twee.
Musée Rodin
Het Musée Rodin gaat over het werk van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Zijn bekendste stukken, zoals “De Kus”, “De Denker” of “De Hand van God” zijn te vinden in Parijs in een stadspaleis uit de 18e eeuw, waar Rodin ook korte tijd heeft gewoond. Ook zijn er enkele werken van Van Gogh, Monet en Renoir te zien.
Musée Picasso
Ongeveer 250 werken van de beroemde Pablo Picasso worden tentoongesteld in dit elegant 17e-eeuws stadspaleis in Parijs. Zijn kunstwerken zijn chronologisch gerangschikt zodat je ook zonder veel achtergrondkennis de ontwikkeling van zijn werk door de jaren heen gemakkelijk kunt volgen. Daarnaast zijn er ook diverse documenten, brieven, foto’s en ontwerpen te zien, waardoor je een heel uitgebreide indruk krijgt van Picasso als persoon.
Uiteraard kan je nog veel meer musea in Parijs bezoeken. Zeker bij slechter weer zoals regen, kan een museum een handig uitje zijn.
Handige toeristische informatie over Parijs
Romantisch en verfijnd tegelijk – Parijs is gewoonweg magisch. Wie voelt zich niet aangetrokken tot de bruisende metropool in het hart van Frankrijk met zijn indrukwekkende bezienswaardigheden en unieke manier van leven? Naast de legendarische Parijse chic heeft de stad van de liefde ook talloze attracties te bieden.
In de Franse hoofdstad aan de Seine wonen ‘slechts’ 2,2 miljoen mensen. Maar Parijs trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Parijs is dan ook een echte klassieker onder de stedentrips. Hier aan de Seine komen geschiedenis en moderniteit op onnavolgbare manier samen. Indrukwekkende kerken, prachtige gebouwen en koninklijke tuinen: wie de hoofdstad van Frankrijk bezoekt, treedt in de voetsporen van de grote Franse heersers.
Slenteren onder de twinkelende lichtjes van de Eiffeltoren, het adembenemende panorama van Parijs bewonderen vanaf de indrukwekkende Sacré Cœur basiliek in de wijk Montmartre, de beste falafel van de stad proeven in de trendy wijk Le Marais, of gaan winkelen in de Galeries Lafayette – er zijn talloze bezienswaardigheden in Parijs te zien en er valt veel te beleven in de stad van liefde en licht.
Het lees je alles wat je moet weten voor een leuke stedentrip naar Parijs. Bijvoorbeeld welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn om te bezoeken, welke wijken in Parijs leuk zijn om te verblijven en welke musea je echt niet mag missen als je naar Parijs gaat.
Toeristische informatie over andere steden vind je op de pagina over: mooie steden binnen en buiten Europa.
Of bekijk de pagina’s over mooie plekken in Frankrijk of over de verschillende fietstours door Parijs.
Ontdek hier alvast eenvoudig mooie Parijs reizen
Handige verwijzingen naar goede reisorganisaties:
Heb je al ervaringen met Parijs? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van de mooie stad. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!
Reviews
Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!
Deel jouw Parijs-ervaring en tips!