mooie-plekken-stranden

 

 

Mooiste bezienswaardigheden en plekken van Bonaire

Waarom is Bonaire eigenlijk zo populair? Welke leuke dingen kan ik er allemaal zien en doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit handige overzicht van leuke activiteiten.

1. Duiken op Klein Bonaire
Op het eerste gezicht heeft het onopvallende eiland Klein Bonaire voor de kust van Bonaire alleen vlak land en droge struiken te bieden. Maar onder water is er een absoluut fantastische biodiversiteit. Elk jaar trekt dit bijzonder stukje aarde meer dan 50.000 toeristen die hier komen duiken. Je ziet er talloze bootjes met internationale duikers die hier de pracht en praal van het koraalrif komen ontdekken.2. Fort Oranje

Een goede stadstour door Kralendijk begint bij het knalgele Fort Oranje, dat aan de kustweg Kaya Hellmund ligt. Het fort werd in 1639 gebouwd om de haven van Bonaire te versterken en werd aan het einde van de 17e eeuw uitgebreid verbouwd. In 1810 werd rond het fort de Engelse nederzetting Playa gebouwd, dat dertig jaar later door de Nederlanders werd overgenomen en omgedoopt tot de huidige Kralendijk, wat koraaldijk betekent.

In 1932 werd de vuurtoren gebouwd, die nog steeds troont in het midden van het fort. De toren wordt omringd door enkele oude Britse kanonnen uit het begin van de 19e eeuw, die op de drie meter hoge muren van Fort Oranje staan. Tegenwoordig huisvest het fort de regionale rechtbank.

bonaire-wat-doen-fort3. Pekelmeer

Het Pekelmeer in het zuiden van het Caribische eiland Bonaire trekt met zijn zoutvelden een groot aantal flamingo’s aan. In de prachtige omgeving zijn ook tal van duikplekken en de zogenaamde slavenhutten. Het Pekelmeer Flamingo Sanctuary is de thuisbasis van één van de grootste flamingokolonies op het westelijk halfrond met wel 40.000 dieren. Vanaf 1968 werden in het gebied ook zoutpannen aangelegd voor de zoutwinning.

highlights-bonaire-vakantie-wat-doen4. Slavenhutten

In het Pekelmeer gebied, kort na de vuurtoren, staan ​​nog meer bijzondere gebouwen langs de weg. In de zogenaamde slavenhutten woonden vroeger de slaven die in het gebied werkten, voornamelijk op de zoutvelden. In 1992 zijn ze gerestaureerd. Met een voetafdruk van ongeveer 2 × 2 meter zijn de kleine huisjes nauwelijks groter dan honden hokken en werden ze gebruikt om maximaal drie slaven te huisvesten. Ongelofelijk onder welke schandalige levensomstandigheden mensen in die tijd werden gehouden. De twee duikplekken ‘Red Slave’ en ‘White Slave’ zijn vernoemd naar de respectievelijke kleur van de slavenhutten.

bonaire-hoogtepunten-bezienswaardigheden-mooie-plekken5. Mangroves van Lac Bay

De fascinerende wereld van de dichtbegroeide mangrovebossen bij Lac Bay in het zuiden van Bonaire kan per kajak worden verkend boven en met behulp van snorkeluitrusting ook onder water. Lac Bay is de grootste lagune van de Nederlandse Antillen, en bevindt zich op het Sorobon schiereiland. Aan de zuidkant van dit schiereiland kun je surfen en zwemmen. In het noorden, te midden van prachtige mangroven, kun je duiken en genieten van adembenemende flora en fauna. Zo kan je er onder andere schildpadden, vissen, pelikanen en reigers zien.

Een tocht door de mangrovebossen van Bonaire is een geliefde activiteit onder natuurliefhebbers.

bonaire-hoogtepunten-vakantie-leuke-activiteiten-doen6. Slagbaai

Washington Slagbaai National Park ligt in het noorden van Bonaire en beslaat ongeveer twintig procent van de oppervlakte van het eiland. Met meer dan 130 exotische vogelsoorten heeft het ornithologen veel te bieden. Het strekt zich uit over een oppervlakte van ruim 5.600 hectare rondom het hoogste punt van Bonaire, de 240 meter hoge Subi Brandaris en is het grootste aaneengesloten natuurgebied van de Antillen.

In Slagbaai kunnen vijf verschillende ecosystemen worden verkend: stranden, zandduinen, mangrove bossen, zoutvelden en beboste gebieden. De flora wordt gekenmerkt door uitgestrekte cactus bossen, waaronder enkele zeldzame gigantische cactussen en de vreemd gekromde Divi-Divi bomen, die hun takken naar de wind buigen.

bonaire-welke-leuke-dingen-doen-zien7. Zoutpier

De Zoutpier ligt heel dicht bij het Pekelmeer, waar nog steeds zout wordt gewonnen. Tussen de houten palen van het bijna griezelig industriële complex is het verrassend genoeg zeer de moeite waard om eens te duiken. Hier is een micro ecosysteem te bewonderen met tal van vissen en zelfs schildpadden in de buurt van het strand.8. 1000 Steps

Een heel bijzonder strand op Bonaire is het 1000 Steps Beach  Het bijzondere hier is dat je via een lange kalkstenen trap naar het strand afdaalt en kunt genieten van een prachtig uitzicht op de turkoois blauwe zee. De trappen zijn ook geweldig als Instagram fotoplek. En maak je geen zorgen, er zijn niet echt 1000 stappen, het zijn slechts 76 stappen. Het strand zelf bestaat uit alluviale stukken koraal, hier vind je geen zand. Tevens is dit één van de mooiste snorkel- en duikplekken op Bonaire, direct aan de pittoreske Queens Highway in het noordwesten van het eiland.

bonaire-wat-doen-leuke-plekken9. Ga op ontdekkingstocht in grotten

Bonaire heeft maar liefst 400 grotten. Een gedeelte hier van kan je zelf of met een gids bezoeken. Het kan leuk zijn om dit tijdens een snorkelexcursie te gaan doen. Daarbij ga je met een gids naar grotten die gedeeltelijk gevuld zijn met water. Unieke snorkelplekken zorgen voor een originele activiteit.

bonaire-grotten-wat-doen-zien-ideeen10. Museum van Bonaire

Op de hoek van de Kaya JC van de Ree in Kralendijk ligt een prachtig gekleurd landhuis, waar tegenwoordig het natuurhistorisch Museum van Bonaire is gevestigd. Op een interessante manier wordt de geschiedenis en sociale achtergrond van het eiland aan bezoekers gepresenteerd. Het is collectie die over de jaren liefdevol is verzameld en wordt  aangevuld met tijdelijke exposities en tentoonstellingen.11. Ontdek zelf de kust
Wil je het eiland eens vanaf het water gaan ontdekken. Dan zou je een bootje kunnen huren. Vanaf het water heb je een heel ander uitzicht op de baaien dan vanaf het land. Ook zorgt een boot er voor dat je eenvoudig op allerlei rustige plekjes komt. Bijvoorbeeld om even te picknicken, zwemmen of snorkelen.

Je kunt in meerdere badplaatsen een bootje huren. Waaronder in Kralendijk. Meestal heb je geen vaarbewijs nodig en is de besturing vrij eenvoudig. Ook zijn de bootjes geregeld voorzien van een zonnedak zodat je minder last hebt van de zon.12. Mountainbiken

De mooie natuur van het eiland is zeker de moeite waard om te gaan ontdekken. Per mountainbike kan je vrij eenvoudig allerlei mooie plekken gaan bekijken. Dit kan ook een leuk uitje zijn om met het hele gezin te gaan doen.

leuke-dingen-doen-bonaire-kinderen-gezin13. Paardrijdtochten

Voor liefhebbers van paardrijden kan een tocht te paard over Bonaire een mooie ervaring zijn. Met name door de geheel andere omgeving dan je gewend bent. Geniet van de tocht door de natuurgebieden en over de stranden. Maar je kunt ook zelfs gaan zwemmen met het paard. Even lekker afkoelen en genieten van de verbinding met je paard. Een unieke ervaring.
Op het eiland zijn meerdere maneges waar je tochten kunt gaan maken.14. De ezelopvang

Ooit zijn er ezels naar het eiland gebracht om in te zetten als lastdier. Later bleken de dieren niet meer nodig als vervoersmiddel en zijn ze los gelaten in de natuur. Ondertussen leven er honderden ezels en geiten in het wild. De droge en soms dorre natuur maakt het leven van die dieren echter niet altijd makkelijk. De dieren die zwak of ziek zijn, worden opgevangen in de ezelopvang. Ondertussen wonen er al honderden ezels in de opvang. De grote kudde ezels is een bijzonder gezicht.

De opvang is toegankelijk voor bezoekers. Het kan een leuke plek zijn voor dierenliefhebbers. Je kunt de dieren aaien, voeren en verzorgen.

bonaire-wat-te-doen15. Gotomeer

In het noorden van Bonaire ligt het grootste zoutwatermeer van het eiland. Het is het Gotomeer, ook wel bekend als de Salina Goto. Rond het meer kan je mooi wandelen en uitkijken over de omgeving. Ook kan je er meestal diverse flamingo’s spotten. Het is een mooie plek voor een tussenstop tijdens een rondtour over het eiland. Verwonder je bijvoorbeeld over de enorme cactussen.

Ook kan je er even een frisse duik nemen. Lekker rustig en met weinig golfslag.

bonaire-mooie-bezienswaardigheden16. Botanische tuinen

De Botanische tuinen op Bonaire zijn een oase van rust en een must voor alle planten liefhebbers. Je bezoekt de tuinen met een rondleiding waar je niet alleen veel mooie inheemse planten kunt bewonderen, maar ook veel te weten komt over permacultuur, duurzaamheid en natuurlijke medicijnen. De meeste bezoekers vinden een bezoek aan deze prachtige tuinen inspirerend en verrassend.17. Vuurtoren Spelonk

In het uiterste oosten, aan de rand van het Caves en Karst natuurreservaat, staat één van de twee vuurtorens van het eiland. Het is alleen bereikbaar via een onverharde weg maar desondanks kan het een mooie plek zijn om eens te bezoeken. Je kunt er namelijk de vuurtoren bekijken maar ook het vervallen huis van de vuurtorenwachters. Tegenwoordig is het niet meer in gebruik.
Daarnaast kan het uitzicht van de kliffen op de zee leuk zijn. De zee is hier vaak behoorlijk wild waardoor de golven hard tegen de rotsen slaan. Een mooi gezicht.

bonaire-mooiste-plekken-tips

 

Zoals je hebt kunnen zien, heeft Bonaire allerlei leuke plekjes en bezienswaardigheden te bieden. In de hotels en badplaatsen vind je meer ideeën over wat je er zoal kan zien en doen.

 

 

De mooiste stranden van Bonaire

De stranden op Bonaire zijn nauwelijks te vergelijken met de stranden op Curaçao en de stranden op Aruba. Als je kilometerslange zandstranden zoekt, vindt je die hier helaas niet. Maar Bonaire biedt wel enkele van de beste stranden om te snorkelen, duiken en andere watersporten. Een zeer positief aspect is dat geen van de stranden van Bonaire overvol is en ze allemaal gratis toegankelijk zijn. Terwijl de oostkust van Bonaire extreem ruig is en daarom niet geschikt om te zwemmen, liggen bijna alle goede stranden van Bonaire aan de westkust.

Lac Bay
De pittoreske lagune Lac Bay is de belangrijkste bestemming van Bonaire. Het zacht glooiende strand met zacht zand is ook ideaal voor gezinnen met kinderen. De prachtige lagune van dit Caribische eiland ligt aan de gelijknamige baai in het zuiden van het eiland. De dromerige, blauw groen glinsterende lagune is vanuit de hoofdstad Kralendijk via de Kaminda Sorobon in ongeveer een kwartier te bereiken.

Na de Lac Bay splitst de Kaminda Cai zich af. De weg die naar het schiereiland Cai leidt, brengt je naar de plek waar de snorkeltochten door de mangroven beginnen. Ver weg van de drukte ben je in Cai vaak bijna alleen en kun je in alle rust genieten van de idyllische omgeving van Lac Bay.

bonaire-watersport-activiteiten-waar-wat-doenBachelor’s Beach

Bachelor’s Beach ligt ten westen van Bonaire, vlakbij de luchthaven. Helaas is het strand nauwelijks geschikt om te ontspannen, omdat het smalle stuk zand bij bijna elke golf volledig wordt overspoeld. Maar het is een echt plaatje, mooier turkooisblauw water vind je bijna nergens. Bachelor’s Beach staat bij de lokale bevolking bekend als een echt duikparadijs. Er is een geweldig koraalrif en af ​​en toe heb je de kans om zeeschildpadden of zelfs pijlstaartroggen te zien.Te Amo Beach

Je kunt Te Amo Beach al zien als je Bonaire nadert vanuit het linkerraam van het vliegtuig, omdat het vlak naast het einde van de landingsbaan ligt. Het strand is een van de mooiste stranden van Bonaire, omdat het een geweldige plek is om te snorkelen en tegelijkertijd te ontspannen. Meestal staat hier zelfs een foodtruck, die zorgt voor een perfect vakantiegevoel met Caribische muziek.

Direct voor het brede zandstrand ligt een geweldig koraalrif met veel zeeleven. De toegang tot het water is erg ondiep en er zijn nauwelijks stromingen en golven, dus ook ideaal voor kinderen.

mooie-stranden-bonaire-tips-snorkelenDonkey Beach

Donkey Beach is eigenlijk niet bijzonder spectaculair, omdat het door de rotsen minder geschikt is om te zwemmen en te zonnebaden. Maar ‘ s avonds is het Bonaire’s place to be, want dan ontmoeten veel locals elkaar voor een barbecue of gewoon voor een of ander drankje. In het weekend gaan de kleine privé strand feestjes tot diep in de nacht door en toeristen zijn altijd van harte welkom.Pink Beach

Pink Beach ligt in het zuidwesten van Bonaire recht tegenover de grote zoutbassins. Vandaar zijn naam, omdat het zoute water in de zoutpannen roze lijkt. Op dit strand vind je veel rust en ontspanning. Hoewel het direct aan de hoofdweg ligt, wordt het nauwelijks bezocht. Een paar palmbomen waaien hier in de wind en er is in ieder geval een kleine parkeerplaats en vuilnisbak. Verder ziet het strand er erg onopvallend uit.

bonaire-leuke-stranden-plekkenWayaka Beach

Aan de noordwestkust van Bonaire liggen de drie Wayaka stranden. De strandjes zijn onderdeel van het Washington Slagbaai National Park en vooral geliefd onder liefhebbers van rust. Voorzieningen vind je namelijk niet op de strandjes. Wel rust, mooie natuur en schaduwplekken. Onder andere dankzij de hoge steil krijtrotsen. De strandjes zijn bedekt met fijn zand.
Omdat de “onontdekte” strandjes in het Nationaal park liggen, moet je bij de ingang wel even een entreekaartje kopen.

onbekende-stranden-baaien-bonaire-waar-zwemmen

 

 

Leuke badplaatsen op Bonaire

Het is inmiddels wel duidelijk dat je naar Bonaire op vakantie gaat voor je rust, de natuur en voor het duiken of snorkelen. Bonaire is ook maar heel erg klein, en alle hotels, accommodaties en resorts liggen rondom de twee hoofdplaatsen geconcentreerd. Onder meer omdat een groot deel van de natuurlijke omgeving gelukkig beschermd is. Ga je naar Bonaire op vakantie, dan kun je kiezen tussen Kralendijk en Rincon.

Kralendijk

Kralendijk, de kleine maar fijne hoofdstad van Bonaire, trekt met nette huizen, gezellige winkels en cafés en een heerlijk onopvallend snufje historie en cultuur. Het mooie Kralendijk is de enige echte stad op het Caribische eiland Bonaire en, net als het hele eiland, een rustige, ontspannen plek met een magische charme. Aan de boulevard van Kralendijk staan mooie kleurrijke huisjes met kleine tuinen en in de haven liggen tal van kleine boten voor anker.

bonaire-leuke-badplaatsen-hoofdstad

 

De belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad van Bonaire zijn klein in aantal en kunnen gemakkelijk te voet worden bereikt. De tour van Kralendijk is in uiterlijk een halve dag voltooid en het is raadzaam om hier te verblijven als vertrekpunt naar de adembenemende duik- en snorkelgebieden van Bonaire.


Rincon

Rincon werd in de 16e eeuw door de Spanjaarden gesticht als de eerste nederzetting op Bonaire. Ook nu nog vertellen de historische huizen en hun bewoners over zoutwinning, houthandel en slavernij. Het rustige Rincon is, naast de hoofdstad Kralendijk, de enige officiële stad op Bonaire en de oudste nederzetting op het eiland, die vandaag de dag nog bevolkt wordt door afstammelingen van de voormalige slaven.

Volgens archeologische vondsten is de nederzetting van Bonaire terug te voeren tot rond 900 voor Christus. Na de ontdekking van Bonaire door Amerigo Vespucci in 1499, werden alle originele inwoners van het eiland verscheept naar Hispaniola (nu de Dominicaanse Republiek en Haïti) om in de kopermijnen te werken.

Bijna 30 jaar later kwamen de Spanjaarden terug naar Bonaire en stichtten in 1527 hun eerste nederzetting in een vruchtbare vallei: Rincon. In 1636 breidde de West-Indische Compagnie, die al lang op Curaçao vertegenwoordigd was, haar claim uit naar Bonaire en de Nederlanders waardeerden het eiland om zijn hout en rijke zoutvoorraden.

bonaire-leuke-plekken-plaatsen-vakantie

 

Hotels en all inclusive resorts op Bonaire

Verreweg de meeste toeristen verblijven in een van de vele accommodaties in Kralendijk. In de hoofdstad is het meest te beleven en heb je alles wat je nodig hebt voor een tropische vakantie. Van lekkere restaurants tot gezellige tropische barretjes en winkels vol met souvenirs en lokaal vervaardigde beeldjes en sieraden. Ook zijn er tal van excursies te boeken die je in Kralendijk komen ophalen.

Er zijn veel soorten hotels en accommodaties op Bonaire. Van luxe hotels en resorts tot simpelere backpacker hostels en villa’s voor een familievakantie. In Rincon is het een stuk rustiger en ook iets minder prijzig. Kies je voor een accommodatie in het binnenland, dan is het aan te raden een auto te huren.

Als je kiest om in Kralendijk te verblijven, dan is het aan te raden om iets te zoeken in de buurt van de volgende stranden: Bachelor’s Beach, Esmeralda Beach, Te Amo Beach en Bari Reef. Wil je in het bruisende deel van Bonaire logeren, kies dan voor een hotel in de buurt van de Cruisehaven of de Kaya Nikiboko Zuid.

 

 

Toeristische informatie over Bonaire

Wie op Bonaire op vakantie is, wil niet alleen cultuur en strand, maar ook duiken. De duikgebieden rondom Bonaire behoren tot de beste ter wereld en de lokale milieuorganisatie zorgt ervoor dat dat zo blijft met het Bonaire Marine Park. De meeste bezienswaardigheden van Bonaire bevinden zich dan ook onder water en je hebt minimaal een masker en een snorkel nodig om ze te ontdekken.

Eén van de meest spectaculaire koraalriffen ter wereld strekt zich uit rondom Bonaire. Het eiland is slechts zes vierkante kilometer groot en heeft maar liefst dertig aangewezen duikplekken. Sinds 1971 wordt het onderwaterlandschap van Klein Bonaire strikt beschermd.

Het is hier niet toegestaan ​​om te vissen of voor anker te gaan op Bonaire. Door de ongestoorde zee en de kalme golven langs het Kralendijk rif, die amper een kilometer breed is, is een zicht van tientallen meters mogelijk. Aan de bezoekers van Bonaire wordt zo een adembenemende wereld van koralen en tropische vissen wordt onthuld.

curacao-mooie-stranden-plekken

 

Duiken en snorkelen op Bonaire

De duikgebieden rond het Caribische eiland Bonaire behoren tot de best beschermde en ongerepte ter wereld. De kalme zee, de unieke koraal wereld, zicht tot 50 meter en kleurrijke scholen tropische vissen maken elke duik op Bonaire tot een onvergetelijke ervaring. De fantastische koraalriffen van Bonaire hebben zich de afgelopen decennia prachtig ongestoord kunnen ontwikkelen. En dit wordt zo gehouden, aangezien duiktoerisme één van Bonaire ’s belangrijkste inkomstenbronnen is.

Door het absoluut ongestoorde onderwaterlandschap is een helder zicht van 30 tot 40 meter niet ongewoon in de wateren met een gemiddelde diepte van 60 meter. Je kunt engelvissen, murenen, snapper vissen, lipvissen, papegaaivissen, schildpadden en soms zelfs roggen en walvishaaien zien in de kleurrijke zee wereld, die elke duik tot een onvergetelijke ervaring maken.

Voor adembenemende onderwaterfoto’s en ’s nachts duiken, zijn de Salt Pier bij Pekelmeer of Margate Bay, waar indrukwekkende zachte koralen gedijen, een aanrader. Iets verder naar het noorden ligt Angel City, ook bekend als een ideale duikstek. Vlak ernaast ligt het wrak van de Hilma Hooker. De verkenning van het vrachtschip, dat werd gebruikt om marihuana te smokkelen en dat in 1984 ten onder ging, is een van de meest spectaculaire duiken op Bonaire.

bonaire-duiken-leuke-dingen-doen

 

Beginners en snorkelaars komen het meest aan hun trekken in de vrij ondiepe, stromings-arme wateren van Calabas Reef en Front Porch bij Kralendijk of bij de 1000 treden in Boka di Tolo in het noorden. Het hoogtepunt van de laatste is de steenkoraal, een dierlijke plant van meer dan 3 meter hoog, die letterlijk wordt omringd door zeeschildpadden, roggen en dolfijnen. Ook tussen de afgemeerde boten van Bari Reef langs de kust zuidwaarts naar Kralendijk zijn tal van zeedieren te zien.

Iedereen die het afgelopen jaar niet op Bonaire heeft gedoken, wordt gevraagd om een ​​informatiesessie bij te wonen in duikscholen. Deze wordt meestal elke dag om 9.00 uur gehouden. In de sessie worden de regels van het marinepark aan aspirant duikers uitgelegd. Daarna heb je het recht om de Marine Park Tag te kopen die een kalenderjaar geldig is en die je nodig hebt om te kunnen duiken in de territoriale wateren van Bonaire. Er wordt overigens niet heel streng op gecontroleerd, zeker niet bij snorkelaars. Toch wordt het wel aangeraden de tag te kopen, want het geld helpt mee het marine park te behouden in al zijn glorie.

wat-doen-aruba-vakantie-informatie-tips

 

De beste reistijd qua klimaat

Rond de Nederlandse Antillen, waaronder Bonaire, heerst een tropisch droog klimaat. Gedurende het hele jaar ligt het aantal zonuren tussen de 7 en 10 uur per dag. De vrij koele noordoost passaat winden waaien grotendeels over het eiland waardoor het klimaat erg aangenaam is. Het hele jaar door is de gemiddelde regenval van 550 millimeter erg laag, en er is geen klassiek regenseizoen op Bonaire. Toch kun je zeggen dat de meeste neerslag valt tussen oktober en januari.

Er zijn geen seizoenen of grote temperatuurschommelingen. De gemiddelde dagtemperatuur is 29 tot 33 graden Celsius en koelt ’s nachts slechts licht af tot 23 tot 26 graden Celsius. Dus niets staat lange avonden op het strand in de weg. Ook de watertemperaturen zijn het hele jaar door warm met waarden tussen de 26 en 29 graden.

Bonaire en de benedenwindse ABC eilanden liggen buiten de zogenaamde orkaangordel. Statistisch gezien wordt Bonaire slechts om de 30 jaar door een tropische cycloon getroffen. Dankzij deze uitzonderlijke ligging is het eiland praktisch regenvrij en zelfs in de wintermaanden zeer zonnig. Er zijn op Bonaire vooral in de nattere maanden muggen. Het is daarom aan te raden om geschikte spray (voor tropische gebieden) bij de apotheek aan te schaffen.

Zoals je aan de klimaatgegevens kunt zien, is het eiland eigenlijk het hele jaar door ideaal voor een vakantie. Als we dan toch een beste reistijd voor Bonaire zouden moeten aangeven, dan zouden we vooral de maanden februari t/m mei aanraden. De enige reden daarvoor is dat het van oktober tot januari mogelijk kan regenen. Alhoewel die regen spaarzaam is, dus eigenlijk verwaarloosbaar.

 

 

In de hoofdstad kan je een bezoekje brengen aan de plaatselijke VVV-vestiging. Daar kan je meer ideeën opdoen over wat je zoal kan zien en doen op Bonaire.

Ben je wel eens benieuwd naar de andere ABC eilanden? Dan kan je ook eens een kijkje nemen op de pagina’s over Aruba of het veelzijdige Curaçao. Of bekijk de informatiepagina over: mooie vakantie eilanden.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Bonaire vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met Bonaire? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Tim en mike op 21-03-2024
"Mooie natuur"

Fijne plek om echt tot rust te komen. Vooral de cultuur, bouwstijl en natuur vinden we fijn op Bonaire. Denk wel om een hotelkamer met raamhorren. Miet alleen tegen muggen maar ook tegen andere diertjes.

Laura en Sven op 29-10-2023
"Test"

Vrij rustig eiland met vele verborgen zwemplekjes langs de kust. allerlei strandjes maar ook snorkelplekken langs rotsen. We vonden Bonaire een ontspannen bestemming. we hebben overnacht een stuk buiten Kralendijk bij een rustig hotel op een heuvel. Daardoor hadden we … Lees meer
Vrij rustig eiland met vele verborgen zwemplekjes langs de kust. allerlei strandjes maar ook snorkelplekken langs rotsen. We vonden Bonaire een ontspannen bestemming. we hebben overnacht een stuk buiten Kralendijk bij een rustig hotel op een heuvel. Daardoor hadden we mooie uitzichten en merkten we meer van de natuur. De dieren zag je soms vanuit het zwembad lopen in de omgeving. … Lees minder

Nettie en Johan op 23-03-2022
"Genoeg te doen"

We dachten dat er op Bonaire minder leuke dingen te doen zijn dan op Curacao. Maar dat vonden we reuze meevallen. We hebbem er een leuke vakantie gehad. Op Curacao is wel wat meer uitgaansleven.

Deel jouw Bonaire-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com