antillen-vakantie-leukste-bezienswaardigheden-eilanden

 

 

Mooiste bezienswaardigheden en plekken van Curaçao

Curacao is een populaire vakantiebestemming. Maar waarom eigenlijk? Wat kan ik er zien en doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit handige overzicht van mooie plekjes.

1. Christoffelpark
Het Christoffelpark, in het noordwesten van Curaçao, biedt een exclusieve mix van tropische natuur, spectaculaire uitzichten, eenzame stranden, historische ruïnes en fascinerende wandelingen. Ook de flora en fauna van het Christoffelpark zijn indrukwekkend. Naast drie verschillende soorten zuilcactussen en de Divi-Divi bomen, is de grond gedeeltelijk begroeid met bromelia’s. Daartussen groeien zeldzame orchideeën en andere exotische bloeiende planten.
Af en toe zijn witstaartherten, kolibries, warawara’s, valken en kerkuilen te zien in het struikgewas van het park. Hagedissen en leguanen ritselen constant in het kreupelhout.

antillen-natuur-excursies-wat-doen2. Punda

In de wijk Punda in Willemstad zijn niet alleen de historische gebouwen en kleurrijke gevels van de huizen een publiekstrekker, Punda is ook de belangrijkste winkelbestemming van Willemstad. De wijk Punda (Punt), ten zuidoosten van de Sint-Annabaai, is het oudste deel van Curaçao’s hoofdstad Willemstad en werd in 1997 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

In Punda begonnen de Nederlanders hun stad te bouwen in 1634 nadat ze Curaçao van de Spanjaarden hadden veroverd. Hun eerste officiële daad was de bouw van een fort om de haveningang te beschermen, het Fort Amsterdam. Het historische fort herbergt nu de gouverneurs zetel en regerings- en administratieve gebouwen. Het is een goed startpunt om een een sightseeing tour te gaan doen door de wijk.

curacao-wat-doen-leuke-plekken-dingen3. Waterfort

De machtige, beschermende Waterfort muur werd ooit gebouwd om Willemstad vooraan de Caribische Zee te versterken. Nu is het de thuisbasis voor veel restaurants en boetieks. Het Waterfort in Willemstad ligt direct aan de Caribische Zee en aan de Sint Annabaai. Het werd gebouwd in 1634 samen met Fort Amsterdam en staat als een van de oudste gebouwen op Curaçao sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

In die tijd bestond Willemstad alleen uit wat nu het district Punda is, dat door Fort Amsterdam en Waterfort tegen aanvallen van vijandelijke schepen werd beschermd. Het Waterfort is eigenlijk gewoon een vestingmuur die was uitgerust met kanonnen en schietgaten en pas in 1748 werd uitgebreid tot de huidige acht meter breedte. De bekende booggewelven, die nu nog steeds zichtbaar zijn, werden ook in die tijd gebouwd en dienden als opslag voor munitie en proviand.

curacao-mooie-bezienswaardigheden-activiteiten-tips4. Otrabanda

Otrabanda werd in 1707 aan de andere kant van de Sint Annabaai gebouwd, omdat Punda langzamerhand te klein werd. Otrabanda kreeg ook een fort om het te beschermen. Dit Riffort ligt precies tegenover Fort Amsterdam en heeft de mogelijkheid om binnen historische muren te dineren. De wijk kan het beste te voet worden verkend met zijn kronkelende straatjes, oude monumenten en verborgen pleinen.

Otrabanda was vroeger een belangrijke slavenmarkt in het Caribisch gebied en is nog steeds het centrum van de gekleurde middenklasse op Curaçao, nadat veel bevrijde slaven zich hier in de 18e en 19e eeuw vestigden.5. Nationaal park Shete Boka

De Shete Boka is een klein nationaal park aan de ruige noordkust van Curaçao en staat vooral bekend om zijn spectaculaire branding, waar de golven op de grillige rotsen denderen en tot 10 meter hoog spuiten. Zeeschildpadden leggen hun eieren in beschutte baaien van het park. Het Shete Boka National Park betekent in Nederlands het zeven baaien park.

Vanaf Boka Tabla loopt een onverharde weg van oost naar west langs de noordkust, dwars door het nationale park. De weg gaat door een onherbergzame kalksteenwoestijn, waarop de zon meedogenloos brandt. Op zonnige dagen kun je enorme hitte verwachten in het park en kun je beter in een 4×4 rijden dan lopend het park verkennen.

Langs deze weg liggen zes pittoreske, afgelegen baaien die de broedplaats zijn voor drie verschillende soorten zeeschildpadden: Boka Wandomi, Boka Kortalein, Boka Plate, Boka Mansalina, Boka Djegu en Dos Boka. Vier van deze baaien zijn te bezoeken. Een leuke activiteit om te gaan doen met natuurliefhebbers.

curacao-vakantie-leuke-dingen-doen6. Fort Beekenburg

Een andere attractie op Curaçao is het Fort Beekenburg, dat zeer dicht bij het scheepswrak van een sleepboot ligt. Het kleine kasteel fort in het zuiden van het eiland ligt direct aan zee en biedt een geweldig uitzicht op het turkoois blauwe water. Over het algemeen zijn de kasteelmuren een geweldige achtergrond voor mooie Instagram waardige foto’s. Als je een drone bij je hebt, is dit een geweldige plek om te vliegen, het is hier namelijk legaal.

curacao-mooie-plekken-bezienswaardigheden7. Landhuizen van Schottegat

De landhuizen op Curaçao zijn de erfenis van de koloniale heersers van de afgelopen eeuwen. De historische gebouwen worden tegenwoordig op veel verschillende manieren gebruikt en sommige kunnen worden bezocht. Ten oosten van het Schottegat, de indrukwekkende havenstad van Willemstad, staan ​​vier bekende landhuizen langs de Schottegatweg.

In het uiterste noorden ligt het Rooi Catootje, waar in 1950 in de ‘Round Table Conference’ tot onafhankelijkheid van Nederland werd besloten. De slavenbel die ooit de slaven tot appèl riep, is nog steeds te zien aan de noordkant van het huis. De huisbibliotheek is op afspraak te bezoeken.

De volgende twee landhuizen zijn Groot Davelaar en Zeelandia, die tegenwoordig beide restaurants bevatten waar je kunt dineren in een statige historische setting. ‘De Taveerne’ in het mooie rood-wit gedecoreerde Groot Davelaar is zelfs een van de bekendste restaurants van de stad. Het meest zuidelijke en waarschijnlijk bekendste landhuis aan de Schottegatweg is het landhuis Chobolobo, waar al meer dan 100 jaar de wereldberoemde Curaçao likeur wordt geproduceerd.8. Riffortfort

Het Riffortfort ligt in de Curaçaose hoofdstad Willemstad direct aan de monding van de Sint Annabaai in de Caribische Zee. Het fort biedt sensationele uitzichten gecombineerd met heerlijk eten en drinken achter historische muren. Het fort is tussen 1824 en 1828 gebouwd en is te betreden via een imposante toegangspoort. Een smalle trap leidt naar het dakterras, dat een prachtig weids uitzicht biedt over de open zee en de wijk Punda met het indrukwekkende Fort Amsterdam en de muren van het Waterfort.

curacao-wat-te-doen-zien9. Koningin Julianabrug

De indrukwekkende Koningin Juliana Brug overspant de Sint-Annabaai, net voor het Schottegat. Het werd gebouwd nadat de oorspronkelijke brug in 1967 instortte en werd geopend op 30 april 1974, de verjaardag van Koningin Juliana der Nederlanden.

De 56 meter hoge autobrug is de hoogste brug in het Caribisch gebied en één van de hoogste ter wereld. Als je over één van de vier rijstroken over de Koningin Julianabrug rijdt, heb je een fantastisch uitzicht over Willemstad en de twee stadsdelen Punda en Otrabanda. Door zijn enorme hoogte kunnen zelfs enorme tankers en cruiseschepen onder de 3.400 ton wegende brug doorvaren.

curacao-mooie-plekken-plaatsen-tips10. Blue Curaçao likeur

In het landhuis Chobolobo, in het oosten van de hoofdstad Willemstad, kun je gratis de productie van de wereldberoemde Blue Curaçao likeur bijwonen. Inclusief proeverij natuurlijk. De likeur Blue Curaçao, waar het Caribische eiland wereldwijd om bekend staat, wordt nog steeds volgens een oude traditie gemaakt in het landhuis Chobolobo. Een wandeling door de productiehal onthult de geschiedenis van de likeur vanaf de uitvinding in de 19e eeuw tot heden.

Het wereldberoemde Blue Curaçao is alleen blauw omdat het kunstmatig gekleurd is. De pure Curaçao likeur is volledig kleurloos en is ook verkrijgbaar in rode, groene, zwarte en gouden varianten.

Al in 1499, slechts een paar maanden na de ontdekking van Curaçao, begonnen de Spanjaarden Sinaasappelbomen te kweken. Het klimaat was echter te warm en te droog voor de fruitbomen en de grond te onvruchtbaar. De vruchten bleven klein en zuur en de plantages raakten in de loop van de tijd overgroeid. Volgens de legende is de Curaçaose likeur ontdekt door een lid van de senioren familie. Edgar Sr. merkte het heerlijke aroma op dat uit de schillen van de sinaasappels kwam nadat hij erop was gaan staan ​​en hij besloot ermee te experimenteren. Sindsdien zijn de schillen de basis van de beroemde likeur.11. Ontdek de Streetart

Willemstad is de laatste jaren opgefleurd met mooie streetart. Meestal in de vorm van muurschilderingen in allerlei stijlen. Maar je kunt er zelfs 3D muurschilderingen zien. Daarbij zijn er objecten zoals grote bloemen en bladeren op de muur bevestigd waardoor de muurschildering diepte krijgt.

Je vindt de streetart in de wijken Punda en Otrabanda. Beide te vinden aan de beide uiteinden van de bekende Pondjesbrug. Voor liefhebbers van kunst vallen de diverse mooie kunstwerken zeker onder de hoogtepunten van de stad.

curacao-mooie-plekken-wat-doen12. Klein Curacao

Heb je zin in een uitstapje? Dan kan je een bezoek brengen aan Klein Curaçao. Het is een klein eiland op ongeveer 25 kilometer afstand van Curaçao. Een veerboot kan je er in ongeveer anderhalf uur heen varen. Of je kan kiezen voor de extra snelle powerboot.

Op het onbewoonde eiland kan je genieten van de mooie zandstranden, de onderwaterwereld, de historische vuurtoren, de natuur en de rust. Verder zijn er weinig bezienswaardigheden te zien en activiteiten te doen op het eilandje.

curacao-wat-te-doen13. De ecologische struigvogelboerderij

Verscholen in de rustige natuur in de buurt van de Sint Joris baai en Willemstad, staat een ecologische struisvogelboerderij. In de afgelopen 40 jaar is het uitgegroeid tot een flinke boerderij en een toeristische attractie. Je kunt er namelijk honderden struisvogels zien leven. Maar ook andere dieren zoals zwijnen, pauwen, schapen zonder vacht en zelfs krokodillen.

Om de dieren handig te zien, kan je een safaritour gaan doen. Daarbij laat je rondrijden in een vrij hoge truck waardoor je een goed zicht hebt. Ook krijg je onderweg uitleg over de dieren en het bedrijf. Verder is er een:

• Aloë Vera Plantage
• Afrikaans restaurant
• uitkijktoren
• speeltuin
• souvenirwinkel

curacao-mooiste-plekken-plaatsen14. Het Kura Hulanda Museum

Denk je aan Curacao, dan denk je vaak voornamelijk aan de prachtige stranden, de Caribische sfeer en het mooie onderwaterleven. Maar het eiland heeft ook een andere kant. Die van de wat duistere geschiedenis. Er heeft namelijk ook een periode van slavernij plaats gevonden. Maar ook de Joodse gemeenschap heeft een geschiedenis op het eiland. Daardoor vind je er ook de oudste synagoge van het westelijke halfrond.

Wil je hier wel wat meer over de geschiedenis van Curacao weten? Dan kan je een bezoekje brengen aan het Kura Hulanda Museum. Je vindt het museum bij de haven van Willemstad.15. Grotten van Hato

Vlakbij het vliegveld en de noordelijke kust, liggen de grotten van Hato. Deze hebben een rijk verleden. De grotten zijn namelijk bewoond geweest. Eerst door indianen en veel later door slaven. Tijdens de periode van de slavernij op het eiland, gebruikten gevluchte slaven de grotten namelijk als schuilplaats.
Tegenwoordig is het vooral een bezienswaardigheid. Elk heel uur start er een rondleiding door een meertalige gids.

curacao-wat-doen-zien

 

Wat is er te doen op Curaçao?

Naast het bekijken van de verschillende bezienswaardigheden, zijn er uiteraard ook allerlei leuke activiteiten te doen op Curacao. Je vindt hier enkele voorbeelden.

Ga schildpadden te spotten
Over het algemeen zijn de kansen om zeeschildpadden in hun natuurlijke habitat op Curaçao tegen te komen redelijk goed. Hoe meer je langs de westkust naar het noorden trekt, hoe groter de kans dat je ze ziet. De dieren zijn regelmatig te vinden op Cas Abao Beach, Knip Beach en de stranden van de dorpen Lagun en Westpunt. Veel rederijen en particuliere aanbieders hebben een rondvaart in hun programma, vaak gecombineerd met een strandverblijf op Knip of Cas Abao Beach.


Duiken
Eén van de topactiviteiten op het eiland is een duiktour met één van de vele duikcentra. De centra bieden verschillende duikexcursies over het eiland aan. Degenen die geen ervaring hebben met duiken, kunnen hun eerste duiklessen nemen op Curaçao. Ervaren duikers kunnen mee met een rondleiding door de prachtige onderwaterwereld van het eiland. Een van de spannendste hoogtepunten van Curaçao is de nachtduik naar het koraalrif.


Ga eens flamingo’s spotten
Naast dolfijnen en schildpadden, hebben flamingo’s zich ook op Curaçao gevestigd. De dieren leven in het wild en zijn het meest waarschijnlijk te vinden in de buurt van Landhuis Jan Kok. De streek rond Sint Willibrordus staat bekend om de sierlijke roze dieren die daar door het water waden. Het beste kun je je auto langs de  weg parkeren en vervolgens te voet naar Salina Sint Marie gaan. Daar is de kans groot dat je een groep flamingo’s tegenkomt. Pak je camera in en maak een paar foto’s van de nobele dieren. Pas echter op dat je niet te ver in hun leefgebied doordringt.

wat-te-doen-curacao-bezienswaardigheden-vakantie


Dolphin Academy
Een unieke ervaring, en daarom onmisbaar voor een vakantie op Curaçao, is een bezoek aan de Dolphin Academy. Daar heb je de unieke kans om met dolfijnen te zwemmen en ze van dichtbij te zien. De Dolphin Academy biedt deze unieke ervaring voor alle bezoekers, ouder dan acht jaar, die geïnteresseerd zijn in de majestueuze dieren. In totaal moet je ongeveer en halve dag plannen voor een bezoek aan de Dolphin Academy. Met de dolfijnen ben je ongeveer een uurtje in het water. Daarna kun je zelf nog even lekker zwemmen of snorkelen.


 

Beklim de Christoffelberg
Zoek je een sportieve activiteit? Dan zou je bijvoorbeeld de Christoffelberg kunnen gaan beklimmen. Met een gids kan je een mooie wandeling midden door de weelderige natuur maken. Na een flinke wandeling wordt je beloond met een mooi uitzicht over het eiland.

wat-doen-antillen-bezienswaardigheden-informatie

 

In het centrum van hoofdstad Willemstad kan je een bezoekje brengen aan de plaatselijke VVV-vestiging. Daar kan je meer ideeën opdoen over wat je zoal kan zien en doen op Curacao.

Bezoek bijvoorbeeld één van de plaatsen van het eiland. Meer informatie vind je op de pagina over de leukste plaatsen op Curacao.

 

De bezienswaardigheden per fiets ontdekken

Zoals je ziet zijn er allerlei bezienswaardigheden en mooie plekken op Curacao. Je kunt het eiland onder andere eens per fiets gaan bekijken. Bijvoorbeeld tijdens één van de leuke fietstours met een gids via het bekende bedrijf Baja Bikes. Handig, leuk en met Nederlandse uitleg.

Meer informatie vind je op de website van Baja Bikes over de leuke fietstours door Curacao.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Curacao vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

 

Hotels en all inclusive resorts op Curaçao

Het aanbod aan hotels en accommodaties op Curaçao is erg groot. Voor een langer verblijf op Curaçao raden wij aan om minimaal een keer van accommodatie te veranderen. Zo kun je zowel het noorden als het zuiden heerlijk bezoeken. Voor een ruwe oriëntatie: Het noorden is meer geschikt voor een actieve vakantie. Je hebt aan drie tot vijf dagen genoeg. Het zuiden is veel levendiger. Hier kom je om te relaxen in een resort, of je maakt een dagtocht naar bijvoorbeeld Klein Curaçao.

curacao-hotels-antillen-overnachten-tips

 

Praktische informatie voor je Curaçao vakantie

Op de hoogte zijn van de praktische zaken van je vakantiebestemming is verstandig. Maar helemaal wanneer er een andere cultuur is dan we in Nederland gewend zijn. Zoals bijvoorbeeld bij Curaçao het geval is. Dankzij de onderstaande praktische informatie kan je goed voorbereid vertrekken.

• Het eiland heeft een oppervlakte van 65 bij 15 kilometer waarop 158.000 inwoners leven.

• Tijdens onze zomertijd is het op Curaçao zes uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is dat vijf uur.

• Het drinkwater is van dezelfde kwaliteit als bij ons in Nederland. Dit kan je dus gewoon drinken.

• Het netstroom heeft een voltage van 110 tot 130 Volt. Reisstekkers meenemen is dus handig.

• Op het eiland worden meerdere talen gesproken. De officiële talen zijn Nederlands en Papiaments. Maar vrij veel inwoners spreken ook Spaans en Engels. Enkele woorden Papiaments spreken wordt vaak gewaardeerd.

• Je hoeft geen visum aan te vragen. Wel dient je paspoort bij aankomst nog minimaal 3 maanden geldig zijn.

• Ook worden er geen inentingen geadviseerd.

• De officiële munteenheid is de Antilliaanse Gulden, ook wel bekend als de Nederlands-Antilliaanse florijn (Nafl). Ook de Amerikaanse Dollar is er een officieel betaalmiddel. Verder kan worden betaald met je bankpas en een creditcard. Tip: zorg dat je bankpas staat ingesteld op “Werelddekking”.

• Bij het pinnen kan je moeten kiezen tussen “checkings” en “savings”. Bij “checkings” zal het geld van je lopende rekening af gaan. Die keuze wordt geadviseerd.

• Op het eiland komen vrijwel geen orkanen voor.

• De noodnummers variëren per hulpverleningsdienst. Daarom kan het verstandig zijn om altijd een lijstje bij je te hebben. Politie en brandweer is 911, ambulance is 912, de kustwacht is 913 en de wegenwacht is 9247.

Na het boeken van je vakantie op Curaçao, zal je meestal nog praktische informatie van de reisorganisatie ontvangen.

 

Toeristische informatie over Curaçao

Samen met Aruba en Bonaire is Curaçao het derde eiland van de benedenwindse Nederlandse Antillen. Op dit Caribische eiland, net ten noorden van Venezuela, kun je het hele jaar door van genieten van een zonvakantie. De fijne zandstranden en perfecte duikgebieden maken van jouw reis naar Curaçao een droomvakantie.

Curaçao is een zeer divers eiland, er is meer dan zon en zee. In de twee nationale parken van Curaçao wandelen vakantiegangers midden in de Caribische natuur. En tussen de pittoreske huizen van de kleurrijke hoofdstad, Willemstad, ontdekken toeristen de sporen van Nederlandse kolonisatie. Oh ja, ga vooral duiken op Curaçao, de onderwaterwereld is net zo mooi als het eiland zelf.

Ben je op zoek naar de leukste activiteiten, bezienswaardigheden en excursies op Curaçao? Dan zit je hier precies goed. De vele excursiemogelijkheden en ervaringen maken Curaçao tot een geweldig vakantieparadijs dat je niet mag missen. Vooral wateractiviteiten zijn populair, aangezien Curaçao een waar snorkelparadijs is. Een van de absolute hoogtepunten op Curaçao is het zwemmen met schildpadden in de open zee.

antillen-leuke-eilanden-wat-doen

 

Beste reistijd qua klimaat voor je vakantie naar Curaçao

Curaçao staat niet alleen bekend om de gelijknamige likeur, maar vooral om tropische temperaturen en een paradijselijk Caribisch gevoel. Het eiland maakt deel uit van de ABC eilanden en ligt geografisch tussen Aruba en Bonaire, die net als Curaçao voor de kust van Venezuela liggen in het invloedgebied van de noordoostelijke passaatwinden.

Aangezien Curaçao een van de zogenaamde benedenwindse eilanden is, wordt het niet direct beïnvloed door de effecten van de passaatwinden. Dit komt vooral doordat Curaçao, in tegenstelling tot de bovenwindse eilanden, van de wind af ligt. Dit betekent dat je op Curaçao het hele jaar door kunt uitkijken naar warme temperaturen met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden.

Een ander voordeel van de ligging van het eiland is de relatief lage regenval en de hoge watertemperatuur. Er is geen typisch regenseizoen, zoals je in andere tropische streken wel vaak hebt. De meeste regendagen kun je op dit Caribische eiland van oktober tot januari verwachten. Maximaal twaalf in december. In de zomermaanden daarentegen moet je rekening houden met slechts drie tot vijf regendagen per maand.

Door de afwezigheid van extreem regenachtige maanden is Curaçao een van de meest populaire bestemmingen voor een strandvakantie. Daarnaast is er de aangename watertemperatuur die het hele jaar rond de 25 tot 28 graden ligt. En met dagtemperaturen van rond de 30 graden, is het gewoon goed vertoeven op het tropische Curaçao.

curacao-wat-doen-vakantie-tips

 

Meer informatie over het eiland vind je via de pagina over de leukste plaatsen op Curacao. Of bekijk het overzicht met de mooiste stranden van Curacao.

Ben je wel eens benieuwd naar de andere ABC eilanden? Dan kan je ook eens een kijkje nemen op de pagina’s over Aruba of het veelzijdige Bonaire. Of bekijk de informatiepagina over de gezellige hoofdstad Willemstad.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Curacao vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met Curacao? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Trea op 13-05-2022
"Leuk eiland"

Het eiland is ons goed bevallen. Handig dat er gewoon Nederlands wordt gesproken maar er toch een hele andere cultuur is. We waren eerst wat huiverig voor de leguanen. Maar deze doen niets bij mensen. Leuk weetje; de inwoners noemen ze "boomkippen".

Daniel en Tom op 18-03-2022
"Heiko "

Eind oktober hebben we genoten van een vakantie op Curacao. Een heel ander eiland dan de Griekse eilanden die we gewend waren. Vooral qua natuur en cultuur. Maar het is ons goed bevallen. Zeker de binnenlanden zijn leuk om eens rustig te bekijken.

Deel jouw Curaçao-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com