curacao-wat-doen-vakantie-tips

 

De badplaatsen en dorpen van Curaçao

Veel plaatsen heeft Curaçao niet, maar geliefd zijn ze wel. Ontdek hier welke plaats geschikt voor je kan zijn als vakantiebestemming.

Willemstad

De meest bekende badplaats en tevens de hoofdstad, is Willemstad. De stad heeft ongeveer 140.000 inwoners en is onder andere bekend van de populaire pontonbrug in het centrum. De stad is leuk om tijdens je vakantie te bezoeken. Je kunt er namelijk leuk winkelen dankzij de uiteenlopende winkels. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden, heeft de stad een mooie ligging aan de zee en kan je er verschillende activiteiten gaan doen.

Meer informatie vind je op de pagina over de mooiste bezienswaardigheden in Willemstad.

willemstad-curacao-bezienswaardigheden


Mambo Beach

Mambo Beach is waarschijnlijk de bekendste badplaats van Curaçao. Wellicht omdat het ook het langste strand van het eiland is. Het is zeer centraal gelegen ten zuiden van Willemstad en het Zeeaquarium. Het strand van Mambo Beach is kunstmatig aangelegd en wordt door grote stenen beschermd tegen de open zee. Zodoende is er bijna geen stroming en is het ideaal voor gezinnen met kinderen.

Op het zandstrand groeien talloze palmbomen en er zijn diverse strandtentjes met live muziek. Ook zijn er diverse watersportactiviteiten te doen. Hier krijg je een puur Caribisch gevoel en zit je tegelijkertijd midden in de actie.

Officieel is Mambo Beach geen dorp maar meer een verzameling van voorzieningen rondom het strand. Door het lage aantal dorpen op Curaçao, is het toch in dit overzicht opgenomen.

curacao-plaatsen-info-kinderen


Westpunt

Gelegen aan de noordwestelijke punt van het eiland, is Westpunt een rustig en schilderachtig dorp dat bekend staat om zijn prachtige stranden, waaronder Playa Kenepa (Knip) en Playa Lagun. Verder zijn er natuurlijke bezienswaardigheden zoals het Christoffelpark en Shete Boka National Park.

Westpunt staat bekend als een ontspannen kustplaatsje waardoor het een geliefde vakantieplek is voor veel toeristen. Het plaatsje heeft een rijke geschiedenis en een levendige lokale cultuur. Bezoekers kunnen genieten van de vriendelijke sfeer van het dorp, lokale gerechten proeven in de restaurants en de kleurrijke architectuur en historische bezienswaardigheden verkennen.

Maar ook de serene rust rond het dorp is een fijn voordeel voor veel mensen. Ver weg van de drukte van de stad, is dit de perfecte plek om te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven.

plaatsen-curacao-westpunt


Soto

Soto is een klein dorp op Curaçao, gelegen in de Bandabou-regio. Het dorp ligt nabij de baai van Santa Martha in het noord westen van Curacao. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de plantagetijd. Tegenwoordig is het een dunbevolkt en vrij arm dorp waar je echter nog wel een fijne rust vindt.

Een belangrijke bezienswaardigheid in Soto is Playa Santa Martha, een rustig strand gelegen aan de baai van Santa Martha. De baai zelf staat bekend om zijn azuurblauwe wateren. Vroeger was er een hotel aan het strand, maar tegenwoordig is het vooral een rustige plek voor bezoekers. Voorzieningen zijn er dan ook niet zoveel te vinden. Rust en mooie natuur des te meer.

Ook kan je een bezoekje brengen aan Landhuis Klein Santa Martha. Een historisch landhuis dat oorspronkelijk bij een suikerplantage behoorde. Tegenwoordig is het landhuis gerestaureerd en functioneert het als een boutique hotel en restaurant. Je kunt er genieten van mooie uitzichten over de baai en de omgeving.


Sint Willibrordus

Sint Willibrordus is een charmant dorpje gelegen aan de zuidkust van Curaçao, niet ver van de hoofdstad Willemstad. Het plaatsje staat bekend als een rustige vakantieplek en als de woonplaats van diverse flamingo’s. Ze zijn vaak te zien zijn in de zoutpannen van het nabijgelegen Jan Kok reservaat.

Eén van de opvallendste kenmerken van Sint Willibrordus is de historische architectuur. In het dorp staan namelijk nog verschillende koloniale landhuizen, zoals Landhuis Jan Kok en Landhuis Daniel, die dateren uit de 18e en 19e eeuw. Deze landhuizen zijn prachtige voorbeelden van de Nederlandse koloniale architectuur en bieden een in de historie van het eiland. Ook de imposante Sint Willibrorduskerk uit de 19e eeuw, is een bezoekje waard. De kerk staat bekend om zijn prachtige architectuur en is een belangrijk religieus en cultureel centrum voor de lokale gemeenschap.

Sint Willibrordus is omgeven door een prachtig natuurlijk landschap, met heuvels, valleien en mooie uitzichten over de oceaan. Het gebied is ideaal om te wandelen, vogels te spotten en te genieten van de rust van de natuur.

plaatsen-curacao-info


 

Barber

Dit rustige dorp in het noordwesten van Curaçao biedt een glimp van het lokale leven op het eiland. Bezoek de historische landhuizen zoals Landhuis Ascencion en geniet van de landelijke omgeving en de vriendelijke sfeer van dit charmante dorpje.

Barber heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Nederlandse koloniale periode. Het dorp werd gesticht in de 18e eeuw en speelde een belangrijke rol in de landbouwgeschiedenis van Curaçao, vooral vanwege de aanwezigheid van verschillende plantages in de omgeving.

In het dorp vindt je meerdere winkels en restaurants. Ook zijn er kunstwerken en voorbeelden van het typische dagelijkse leven. Ondanks het toerisme is de plaatselijke cultuur in Barber goed behouden.

Hoewel Barber zelf geen stranden heeft, ligt het dorp dicht bij enkele mooie stranden zoals Playa Kenepa (Knip) en Playa Lagun.

curacao-leuke-dorpjes

 

Weinig dorpen op Curacao

Curaçao heeft een totale oppervlakte van ongeveer 444 vierkante kilometer. Daarmee is het eiland slechts circa drie keer zo groot als het Nederlandse Waddeneiland Texel. Desondanks is het een populaire vakantiebestemming dat jaarlijks 1.5 miljoen toeristen trekt!

Er zijn relatief weinig dorpen op het eiland. Wat mede veroorzaakt wordt door de vele natuurgebieden en het grote formaat van hoofdstad Willemstad. Vrijwel alle dorpen heb je kunnen ontdekken in het bovenstaande overzicht.

 

Meer informatie vind je op de pagina over de mooiste stranden van Curaçao. Of bekijk de pagina over wat je kan doen op Curaçao. Of bekijk het handige overzicht met de mooiste stranden van Curacao.

© 2024 SuggestMe.com