nieuw-zeeland-vakantie-informatie

Toeristische informatie over Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een klein land met de diversiteit van een heel continent. De twee grote eilanden op het zuidelijk halfrond barst van de unieke natuur paradijzen en is bevolkt met uiterst gastvrije inwoners. Fantastische stranden, imposante vulkanen, dichte jungle en groene heuvels met schapen – een reis naar Nieuw-Zeeland belooft fascinerende natuurbelevenissen.

In de eilandstaat in de Stille Oceaan wonen slechts 4,9 miljoen mensen. Dat komt overeen met 18 inwoners per vierkante kilometer. Door de afgelegen ligging in de Stille Zuidzee heeft Nieuw-Zeeland een unieke flora en fauna. Meer dan driekwart van de planten komt alleen hier voor, waaronder de roodbloeiende Pohutukawa, de Nieuw-Zeelandse kerstboom. In de dierenwereld valt vooral de kiwi op: de nationale vogel van Nieuw-Zeeland.

Ook liefhebbers van goede wijn zullen genieten van de reis door Nieuw-Zeeland, want naast weelderige groene weiden, geisers en vulkanen wordt het landschap gekenmerkt door wijnbouw. Het Noordereiland met de steden Auckland en Wellington biedt een spannende mix van ongerepte natuur en een levendige culturele scene. Het Zuidereiland is juist weer een paradijs voor wandelaars, outdoor liefhebbers en avonturiers.

Wil jij binnenkort op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Lees dan ons reisblog met toeristische informatie, de mooiste bezienswaardigheden, leuke vakantiegebieden in Nieuw-Zeeland en alle mooie steden die je niet mag missen. Aan het einde vertellen we je ook meer over het klimaat in Nieuw-Zeeland, zodat jij precies weet wanneer je het beste op vakantie kunt gaan naar dit afwisselende vakantieland.

nieuw-zeeland-vakantie-mooie-gebieden

 

Mooie bezienswaardigheden en plekken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, bestaande uit twee grote eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland, is een ongelooflijke bestemming om te verkennen. Met onvergetelijke landschappen, spectaculaire Nieuw-Zeelandse bezienswaardigheden, adembenemende natuur en een ongeëvenaarde combinatie van meren, bergen en weelderig groen, moet de eilandnatie bezocht worden om er echt een gevoel voor te krijgen.

Tongariro National Park
Het Tongariro National Park op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt alles wat het hartje van een vakantieganger begeert. Wandelen door regenwouden en rokende maanlandschappen, bergbeklimmen op vulkanische plateaus, raften op de rivier, mountainbiken en van juni tot november zelfs alpine tochten en skipistes.

Tongariro National Park ligt in het centrum van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, ten zuiden van het beroemde Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. De bossen worden bewoond door meer dan 50 verschillende vogelsoorten, waaronder natuurlijk de kiwi, de nationale vogel van Nieuw-Zeeland.

Sommige scènes uit de Lord of the Rings trilogie zijn opgenomen in het Tongariro National Park. De Ngauruhoe vulkaan fungeerde bijvoorbeeld als Mount Doom en aan de noordkant van de Ruapehu vulkaan zijn scènes uit Mordor opgenomen.

nieuw-zeeland-wat-doen-mooie-plekkenThe Catlins

Het landschappelijk zeer aantrekkelijke gebied “The Catlins” ligt in het uiterste zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en is een van de meest adembenemende landschappen van de Southern Scenic Road. Langs de ruige kust tussen Waipapa Point en Nugget Point wonen nauwelijks mensen, maar er zijn veel bedreigde vogelsoorten, zeeleeuwen, pinguïns en pelsrobben.

Tussen Kaka Point en Fortrose strekt zich een schilderachtige symfonie uit van dichte regenwouden, verborgen meren en tuimelende watervallen, omzoomd door een ruige kustlijn met spectaculaire vergezichten over de oceaan. Dromerige zonsondergangen en een overweldigende sterrenhemel troosten je met het barre klimaat aan de winderige kust.Marlborough Sounds

De talloze eilanden en inhammen van de Marlborough Sounds in het noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland kunnen voornamelijk per boot worden verkend en behoren tot de meest fascinerende landschappen van het land. De havensteden Picton en Havelock aan de noordkust van het Zuidereiland zijn toeristische centra en populaire startpunten voor excursies door de Marlborough Sounds.

Tussen Tasman Bay en Cloudy Bay in Nieuw-Zeeland staan ​​af en toe huizen die alleen per boot of per 4×4 te bereiken zijn. Er zijn nauwelijks wegen en infrastructuur in de Marlborough Sounds en dus is het leven er beperkt tot drop-outs, eenlingen en toeristen die genieten van het prachtige landschap. Op tal van beschutte eilanden brengen kiwi’s hun jongen groot, ongestoord door landroofdieren, en de wateren zijn de thuisbasis van dolfijnen, pinguïns en zeehonden.

nieuw-zeeland-wat-doen-leuke-plekkenOtago Peninsula

Het schiereiland Otago wordt beschouwd als één van de centra voor natuur en ecotoerisme van Nieuw-Zeeland. Het is vooral bekend om zijn enorme albatros kolonie. Op slechts een paar minuten rijden van Dunedin is de kolonie Otago Albatross de enige ter wereld die zo gemakkelijk kan worden bezocht. Het Royal Albatross Centre in het noorden van het schiereiland geeft informatie over de majestueuze vogels, die ook in grote aantallen in het wild te zien zijn.

Naast de reuzenalbatrossen kunnen er op het schiereiland Otago ook andere dieren worden gespot, waaronder pelsrobben, pelsrobben, de bedreigde geeloog pinguïn en af ​​en toe een walvis of dolfijn. De kustweg en enkele binnenwegen van het schiereiland Otago leiden naar de mooiste plekjes langs de Pacifische kust.

nieuw-zeeland-mooie-plekken-plaatsenOhope

Als één van de veiligste stranden van Nieuw-Zeeland is Ohope Beach de perfecte plek voor een strandvakantie op het Noordereiland met zijn romantische zonsondergangen en idyllische landschap. Vakantiegangers en dagjesmensen (inclusief hun honden) ontmoeten elkaar op het kilometerslange strand met de meeste zonuren van het land om te zwemmen, baden en ontspannen.

Het pittoreske bad- en vakantieoord Ohope, ook wel Ohope Beach genoemd, ligt aan de oostkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland in de prachtige Bay of Plenty. In de Nieuw-Zeelandse zomer van november tot april wordt het strand zelfs bewaakt door strandwachten.Egmont National Park

Egmont National Park ligt in Nieuw-Zeeland aan de westkust van het Noordereiland. Het wordt gedomineerd door de prachtig symmetrische Taranaki-vulkaan, waarvan de relatief gemakkelijke klim ook de belangrijkste attractie van het nationale park is. De meest populaire activiteiten in het nationale park zijn natuurlijk wandelen.

Wandelingen door het nationale park leiden eerst door weelderig regenwoud op lagere hoogten, waarvan de groei wordt bevorderd door het warme kustklimaat en de frequente regenval. Te midden van de dichte vegetatie verschijnen steeds weer ruisende watervallen, idyllische rivierlopen en grandioze uitkijkpunten. Hoe hoger je komt, hoe meer alpine de vegetatie wordt.

nieuw-zeeland-wat-doen-zien-natuurMoeraki Boulders

De fascinerende rotsformaties van de zogenaamde Moeraki Boulders bij Oamaru op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn ontstaan ​​uit zeemodder in de tijd van de dinosauriërs en zijn vandaag de dag nog bijna uniek in de wereld. Op het eerste gezicht lijken de mysterieuze Moeraki Boulders op knikkers die over het strand van Kumara heeft uitgestrooid. Talloze stenen liggen willekeurig in het zand en in de branding, die opvallen door hun bijna perfecte bolvorm.

Volgens de Maori legende zijn de unieke rotsen de gefossiliseerde palingmanden, kalebassen en aardappelen van de mystieke zeilkano Araiteuru, die eeuwen geleden voor de kust van Nieuw-Zeeland schipbreuk leed. De kano zelf werd de kliffen van Shagpoint en de kapitein is nog steeds te zien als een richel in de kliffen. De wetenschappelijke verklaring voor de Moeraki Boulders is bijna spectaculairder.

Gevormd uit koolstof en andere elementen uit modder, leem, klei en oude sedimenten op de zeebodem, worden de onnatuurlijk ogende bollen van gesteente gevormd op een manier die vergelijkbaar is met hoe parels zich vormen in schelpen. Als de Moeraki Boulders werden gebroken, wordt hun zachtere innerlijke letterlijk weggespoeld.

nieuw-zeeland-vakantie-informatie-tipsHuka Falls

Op minder dan tien kilometer van de bron bij Lake Taupo moet de Waikato-rivier, de grootste rivier van Nieuw-Zeeland, zich door een nauwe kloof wringen en de donderende Huka-watervallen vormen, die de hele regio Wairakei Park in een toeristische zone hebben veranderd.

De eerder 100 meter brede rivier stroomt door een slechts 15 meter brede kloof, die in verschillende cascades naar een opening in de rots leidt, waardoor het water een goede 10 meter de diepte in duikt. Langs de rivier bieden verschillende uitkijkpunten verschillende uitzichten op het overstromingswater en geweldige fotomomenten.

nieuw-zeeland-vakantiebestemmingen-tipsTe Puia Thermal Zone

De thermische zone Te Puia in de geothermische vallei van Whakarewarewa ligt op slechts 5 minuten rijden van Rotorua en is de beroemdste geothermische zone van Nieuw-Zeeland. Met een oppervlakte van ongeveer 60 hectare zijn er niet alleen ongeveer 500 geisers en warmwaterbronnen, maar ook een kiwihuis en het Nieuw-Zeelandse Maori Arts and Crafts Institute.

Volgens de Maori-legende reisden twee godinnen ooit door dit gebied op zoek naar hun broer, en waar ze hun handen ook op de aarde legden, spoot heet water naar de oppervlakte. Als je je blik over de spuwende, dampende en rokende vloer laat dwalen, klinkt dat heel aannemelijk.Lake Tekapo

Het Lake Tekapo in het centrum van het Zuidereiland is één van de mooiste meren van Nieuw-Zeeland vanwege de pittoreske ligging aan de voet van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Vanwege zijn adembenemende schoonheid kan geen enkele Nieuw-Zeelandse vakantieganger langs Lake Tekapo komen zonder te pauzeren en zijn camera tevoorschijn te halen. Naast het fantastische landschap panorama zijn er nog een paar andere interessante bezienswaardigheden rond Lake Tekapo te ontdekken.

In het zuidwesten van Lake Tekapo profiteert de thermale spa van Tekapo Springs van de warmwaterbronnen rondom het spectaculaire meer. Drie terrasvormige zwembaden met verschillende temperaturen (warm, heet en zeer heet) bevinden zich direct aan het meer en laten zelfs in de winter zwemmen en pootje baden in de open lucht toe.

nieuw-zeeland-mooie-bestemmingen-vakantiePancake Rocks

De bizarre rotsformaties in Paparoa National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland staan ​​bekend als Pancake Rocks. Direct aan de kust van de Tasmanzee bij de kleine nederzetting Punakaiki, zijn hier gedurende 30 miljoen jaar verschillende lagen kalksteen en klei over elkaar heen gelegd.

Een ander fenomeen van deze regio zijn de zogenaamde “blow holes”. Wanneer de zee onder de rotsen spoelt, gebeurt het soms dat de golf, in plaats van zich vredig terug te trekken, een weg zoekt door de poreuze rots en deze vindt. Dan komen sissende, gorgelende geluiden tevoorschijn in de gaten en kanalen in het gesteente.Abel Tasman Nationaal Park

Abel Tasman is waarschijnlijk het bekendste en populairste nationale park van Nieuw-Zeeland. De belangrijkste attractie is de Abel Tasman Coast Track, die 51 kilometer langs de kust loopt. Het park heeft een spectaculair uitzicht als je de top van de bergkam bereikt en dan terug naar beneden naar beschutte zwem- en picknickplekken wandelt. De route is geschikt voor mensen van alle leeftijden en wandelervaring en duurt drie tot vijf dagen.

Veel zomer vakantiegangers die naar Nieuw-Zeeland komen, kiezen ervoor om slechts korte stukken van het pad te wandelen en kunnen de bootdiensten van Kaiteriteri of Mārahau gebruiken om terug te keren naar hun startpunt. Attracties onderweg zijn onder meer de wateren van het Tonga Island Marine Reserve, dat langs het Abel Tasman National Park loopt.

nieuw-zeeland-mooie-natuurgebieden-plekkenHistorisch reservaat Ōtātara Pā

Het Ōtātara Pā Historic Reserve omvat een van de grootste pā-complexen in Nieuw-Zeeland. Een Pā is een traditioneel Maori heuvelfort en woongemeenschap. Ōtātara Pā strekt zich uit over meerdere heuvels van het hoger gelegen Hikurangi tot aan het lagere Ōtātara. Tegenwoordig kunnen bezoekers van Pā de overblijfselen van terrassen, woningen en opslag putten zien en zich de levendige gemeenschap voorstellen die Ōtātara ooit was.

Dit historische Pā-complex beslaat meer dan 40 hectare en is een van de grootste en oudste in Hawke’s Bay. Het was zo groot geworden vanwege zijn strategische ligging, met weidse uitzichten en toegang tot natuurlijke hulpbronnen. Het wordt door velen beschouwd als de grootste pā in de regio en heeft in historische tijden veel invloed gehad.Subantarctische eilanden

De sub-Antarctische eilanden zijn kleine toevluchtsoorden voor enkele van ’s werelds meest bijzondere en unieke dieren in het wild. Ze liggen in de gematigde of sub-Antarctische zone ten zuiden en ten oosten van Nieuw-Zeeland in de grote Zuidelijke Oceaan rond Antarctica. De sub-Antarctische eilanden bestaan ​​uit zes groepen eilanden: de Bounty-eilanden, de Antipodes, de Snares, de Auckland-eilanden, Campbell Island en Macquarie Island. Toerisme is toegestaan, maar alleen met speciale toestemming, en het aantal bezoekers is beperkt om de impact te minimaliseren en een wildernis- en wildernis ervaring van wereldklasse te garanderen.Bay of Islands

De Bay of Islands is een klein, prachtig district in de regio Northland in Nieuw-Zeeland. De regio staat bekend om zijn prachtige stranden, ongerepte eilanden, bruisend zeeleven, watervallen, bossen en avontuurlijke attracties. Ontdek gouden zandstranden omzoomd met inheemse bomen, helderblauw water, zachte branding of beschutte baaien. Of ga op een cruise om wilde dieren te spotten terwijl je met dolfijnen zwemt, snorkelt, duikt, kajakt en vaart.

nieuw-zeeland-vakantie-bestemmingen-tips

 

Leuke vakantiegebieden in Nieuw Zeeland

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland kenmerkt zich  door actieve vulkanen, eiland reservaten, Maori geschiedenis, prachtige kustlijnen, uitgestrekte landerijen en geothermische wonderen. De westkust is nogal ruig, de oostkust is wat meer bevolkt met als meest bezochte stad Auckland. Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, ligt op het zuidelijkste puntje van het Noordereiland, genesteld tussen de haven en de groene heuvels.

Wanneer je naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland reist, zie je de meest ongerepte natuurlijke landschappen die je ooit zult ervaren. Hier ontmoeten machtige bergen vredige geluiden, en woeste kusten versmelten met uitgestrekte vlaktes. Op het meest noordelijke puntje van het Zuidereiland ligt de Marlborough regio, de grootste wijnregio van Nieuw-Zeeland en de regio met de meest zon van het land.

Northland

De Northland regio strekt zich uit van Cape Reinga op de top van het Noordereiland, meer dan 300 kilometer naar het zuiden tot aan Auckland. In het uiterste noorden van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland bieden Cape Reinga en zijn vuurtoren een prachtig uitzicht op de samenvloeiing van de Tasmanzee en de Stille Oceaan. Zelfs op rustige dagen. Het is een spirituele plek voor de Maori, van waaruit de zielen van de overledenen beginnen aan hun laatste reis naar hun voorouderlijk thuisland.


Waikato

Verder naar het zuiden van Auckland, Nieuw-Zeeland begint de regio Waikato. Weelderige weiden, vruchtbare grond en het land van hobbits. Fans van “Lord of the Rings” moeten zeker naar Matamata gaan en Hobbiton bezoeken, een dorp dat speciaal is gebouwd voor de filmlocaties van de film.
Als je meer een surfer bent, heeft Raglan de langste linkergolf ter wereld. Ga voor een ondergrondse ervaring naar de Waitomo grotten waar de natuurlijke schoonheid van de stalagmieten en stalactieten wordt verlicht door het blauwe licht van de vuurvliegjes. De stad Hamilton charmeert met prachtige tuinen, een divers nachtleven en goede accommodatie.

nieuw-zeeland-toeristische-attracties


Wellington

Wellington, de regio rondom de gelijknamige hoofdstad van Nieuw-Zeeland, ligt op het zuidelijkste puntje van het Noordereiland, genesteld tussen de haven en de groene heuvels. Hier kun je naar de top van Mount Victoria klimmen en genieten van adembenemende panoramische uitzichten. Je moet zeker de avond in de stad doorbrengen, want Wellington heeft meer bars en restaurants per hoofd van de bevolking dan New York. Bezoek ook het Te Papa National Museum, dat op een zeer interactieve manier veel leert over de geschiedenis, kunst en cultuur van de bevolking van Nieuw-Zeeland.


Nelson

Nelson, in het uiterste noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is de toegangspoort tot Abel Tasman National Park, een plaats van zonneschijn en gouden stranden. De kustlijn van het park is onderscheidend. Rotsformaties van graniet en marmer omlijnen de landtongen verborgen in dicht bos. Tussen bos en water nodigen fijne zandstranden uit om te ontspannen. Kristalheldere stromen kronkelen door bemoste valleien en monden uiteindelijk uit in zee. Aalscholvers, Jan-van-gent en kleine blauwe pinguïns duiken naar voedsel en zeehonden zonnebaden op de rotsen bij Tonga Island.

dominicaanse-republiek-wat-doen-zien-bezoeken


West Coast

Iets verder naar het zuiden aan de westkust liggen de majestueuze gletsjers van Nieuw-Zeeland. Ze nemen over de hele wereld af, maar er zijn er hier nog steeds die bijna tot zeeniveau dalen. De Fox gletsjer en de Franz Josef gletsjer zijn gemakkelijk en comfortabel te bereiken. Gemakkelijke wandelpaden leiden langs de rivierbeddingen naar de voet van de twee gletsjers. Hier kun je deelnemen aan begeleide excursies en tours of per vliegtuig of helikopter over de adembenemende gletsjerwereld vliegen.

nieuw-zeeland-toeristische-hoogtepunten-zien


East Coast

Dunedin, de op één na grootste stad op het Zuidereiland, wordt vaak het “Edinburgh” van Nieuw-Zeeland genoemd vanwege zijn Schotse oorsprong en Victoriaanse architectuur. Het kasteel van Larnach, op 15 kilometer afstand, is een must-see als je hier bent voor een uitstekend uitzicht op het schiereiland Otago en de oceaan.

Ga voor het spotten van walvissen, zeehonden en dolfijnen naar de badplaats Kaikoura. De stad ligt op slechts twee uur rijden van Christchurch en is een mooie dagtocht of tussenstop op weg naar Marlborough. Er worden meerdere keren per dag walvisexcursies aangeboden en de zeehondenkolonie ter plaatse zorgt altijd voor goed amusement. Er zijn tal van cafés, restaurants en winkels in de stad.

 

 

Mooie steden en plaatsen in Nieuw-Zeeland

Naast de hoofdstad Wellington is Auckland, met zijn 328 meter hoge Skytower, de belangrijkste bestemming voor vakantiegangers die steden willen bezoeken. Omdat Nieuw-Zeeland altijd een immigratieland is geweest, zijn de lokale bevolking en Maori’s kosmopolitisch en bijzonder gastvrij. Andere veel bezochte steden in Nieuw-Zeeland zijn Christchurch en Queenstown op het Zuidereiland, vaak als startpunt voor excursies in de regio.

Auckland

Het multiculturele Auckland is gebouwd op meer dan vijftig slapende vulkanen. De belangrijkste stad van Nieuw-Zeeland heeft tal van groenvoorzieningen en parken, die zich ook midden in het drukke stadscentrum bevinden en zo een beetje rust en ontspanning brengen in de drukte van het dagelijks leven. Auckland staat ook wel bekend als de City of Sails omdat de stad aan de zeebaai ligt en hier veel zeilboten voor anker liggen.

De beste manier om een ​​goed overzicht te krijgen van Auckland en de omgeving is vanaf de Sky Tower. Dit 328 meter hoge gebouw is het hoogste gebouw van het zuidelijk halfrond. De legendarische One Tree Hill en Mount Eden bieden ook prachtige uitzichten.

Queens Street biedt de mooiste winkelmogelijkheden en ligt midden in het stadscentrum. Het stadhuis en het centrum van Aotea zijn ook in de buurt. Een bezoek aan het Auckland War Memorial Museum brengt de bezoeker dichter bij de cultuur en geschiedenis van de Maori en de natuur van Nieuw-Zeeland. Kunstliefhebbers moeten ook de Auckland Art Gallery, Auckland City Gallery en de New Gallery bezoeken. Ook het Scheepvaartmuseum is erg interessant.

nieuw-zeeland-mooie-steden-plaatsen


Wellington

Economisch, politiek en cultureel is Wellington het centrum van het land. De Nieuw-Zeelandse filmindustrie is hier ook gevestigd. De stad heeft een haven en prachtige ongerepte natuur. Daarnaast zijn er veel gebouwen in koloniale stijl. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland heeft zich intussen ontwikkeld tot een echte toeristische bestemming en biedt heel wat bezienswaardigheden zoals de Wellington Museum of City and Sea, Wellington Zoo, botanische tuinen en de City Gallery Wellington.

Een beroemde en populaire bezienswaardigheid van de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is de kabelbaan. De ingang is vlak bij de regeringswijk. Een ritje met de kabelbaan is een absolute must voor elke bezoeker aan de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en biedt bovendien een prachtig uitzicht over de hele stad.

Ook sportliefhebbers komen aan hun trekken in Wellington. De stad biedt watersportliefhebbers met name mogelijkheden om te surfen, zeilen, vissen, jetskiën en duiken. De omliggende heuvels nodigen fietsliefhebbers uit voor een mountainbiketocht.

nieuw-zeeland-bezienswaardigheden-hoogtepunten


Christchurch

Christchurch, een stad met ongeveer 350.000 inwoners, ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland in de regio Canterbury. Het wordt wel de meest Engelse van alle Nieuw-Zeelandse steden genoemd vanwege de duidelijke Engelse invloeden in de architectuur. De grootste stad op het Zuidereiland dankt zijn naam trouwens aan het Christ Church College in Oxford.

Aardbevingen zijn overal in de stad een probleem. De laatste grote aardbeving in deze regio van Nieuw-Zeeland vond plaats in 2011. Door deze natuurkracht zijn er altijd veranderingen in het stadsbeeld. De gerestaureerde tram uit 1880 wordt beschouwd als een toeristische attractie, de universiteitswijk biedt vele culturele attracties zoals galeries, ambachtswinkeltjes en bioscoop.

De botanische tuin trekt met veel mooie planten. In de lente zie je veel grutto’s terugkeren uit het noordpoolgebied en zich vestigen in de monding van de Avon. Deze gebeurtenis is zo belangrijk dat op de dag van de eerste verschijning om 12.00 uur de klokken van de kathedraal luiden.

nieuw-zeeland-vakantie-boeken-tips


Queenstown

Queenstown ligt ook op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland en heeft een landklimaat. Het weer is het hele jaar door gematigd en aangenaam. Het kleine stadje is een zeer populaire toeristische bestemming met breed aanbod aan recreatieve activiteiten voor avontuurlijke vakanties. Activiteiten zijn onder andere jetboot tochten, bungeejumpen, wandelen, skiën en mountainbiken. Het kleine centrum van Queenstown is echter ook geweldig om rond te slenteren. Veel kleine bars, cafés en restaurants nodigen uit tot verpozen.

Het naburige Lake Wakatipu trekt veel wandelaars, watersporters en mountainbikers naar het gebied. Filmliefhebbers kunnen deelnemen aan de Lord of the Rings Tour, die vertrekt vanuit Queenstown, Nieuw-Zeeland. Hier kun je een shuttle nemen naar de locaties van de wereldberoemde filmtrilogie en de avonturen van Frodo en zijn metgezellen opnieuw beleven.

nieuw-zeeland-vakantie-informatie


Napier

Met 56.000 inwoners is Napier één van de kleinere steden in Nieuw-Zeeland, maar Napier heeft de meeste zonuren van het hele land. Napier ligt op 300 km van de hoofdstad Wellington, in de beschutte ligging van Hawke Bay op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. James Cook, de ontdekker van Australië, was de eerste Europeaan die in 1769 naar Napier kwam en contact had met de Maori. Hij werd gevolgd door missionarissen, walvisvaarders en handelaren die zich rond de baai vestigden.

Napier staat tot ver buiten de grenzen van Nieuw-Zeeland bekend om zijn unieke architectuur. De bezienswaardigheden van de stad zijn zeer divers, want het stadsbeeld van Napier is kleurrijk. De Marine Parade, de lange boulevard langs de haven, is prachtig. The Sunken Gardens, een prachtig park met midgetgolfbaan en rolschaatsbaan, is altijd een bezoek waard.

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van de stad is de Pania of the Reef, een monument dat een prominente rol speelt in de Polynesische mythologie. Pania is voor inwoners van Napier wat de kleine zeemeermin is voor Kopenhagen

 

boek je vakantie bij de ANWB

 

Praktische informatie voor je Nieuw Zeeland vakantie

De culturele verschillen tussen Nederland en Nieuw Zeeland zijn vrij groot. Daarom is het verstandig om je vakantie goed voor te bereiden. Niet alleen qua mooie plekken, plaatsen en bezienswaardigheden maar ook de meer praktische zaken. Met de onderstaande praktische informatie heb je alvast een goede basis van je voorbereiding.

• Het land heeft twee hoofdtalen; het Engels en Maori. Voor toeristen is het Engels vaak ideaal.

• Om ziekten te voorkomen worden vaccinaties geadviseerd. Welke dat zijn, kan je vinden op de website van de GGD. Hier vind je ook overige informatie over het inenten. Let op: vaccinaties moeten vaak al zes tot acht weken voor vertrek worden gekregen.

• Een visumplicht verschilt per nationaliteit. Heb je de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan mag je drie maanden zonder visum in Nieuw Zeeland verblijven. Wel moet je een New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA). Dit is geen visum en kan online worden aangevraagd.

• Er gelden strenge regels over de invoer van voedsel. Men wil namelijk ziektes zoveel mogelijk van het continent houden. Je mag dus geen voedsel invoeren. Maar ook spullen zoals schoenen en kampeerspullen moet je aangeven. Het niet aangeven van dergelijke spullen, kan zelfs voor straffen zorgen.
Bij medicijnen is het van belang dat je het bijbehorende recept kan tonen en ze in de originele verpakking worden vervoert.

• Er is een hoge mate van veiligheid in Nieuw Zeeland. Er is weinig criminaliteit en er zijn niet meer ziektes dan bij ons in Nederland. Inentingen worden zodoende niet geadviseerd.

• Het kraanwater van is goede kwaliteit en kan je dus gerust drinken.

• De gezondheidszorg is goed geregeld. De kwaliteit is hoog en voor toeristen is de zorg soms zelfs gratis. Toeristen vallen namelijk ook onder het Nieuw-Zeelandse systeem van schadevergoeding bij ongevallen.

• Er is een goed en uitgebreid busnetwerk in het land. Het is een ontspannen en goedkope manier van reizen.
Er zijn ook bussen speciaal voor lange afstanden. Deze bussen zijn voorzien van toiletten en airconditioning. Ook wordt er geregeld even gestopt, bijvoorbeeld bij bezienswaardigheden.

• Er zijn weinig gevaarlijke dieren in het land. Wel kan je last hebben van muggen in bepaalde gebieden. Anti muggenmiddelen en bedekkende kleding kan daarom handig zijn.

• In Nieuw Zeeland is het tien tot 12 uur later dan bij ons. Het precieze aantal uren is afhankelijk van het gebied en de periode.

• Het officiële betaalmiddel is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). Bij pinautomaten met een Maestro-logo kan meestal ook worden gepind met je bankpas. Wel dient je bankpas op “werelddekking” te zijn ingesteld.

Na het boeken van je vakantie ontvang je meer praktische informatie van je reisorganisatie. Ook kan vaak je uitleg vinden tijdens je vlucht en in je accommodatie.

 

Groeprondreizen Sawadee

 

Het klimaat van Nieuw Zeeland

Een vakantie in Nieuw Zeeland biedt het hele jaar door prachtige ervaringen. Dankzij het subtropische klimaat is het er permanent aangenaam warm. In het voorjaar van september tot november begroet de natuur je met kleurrijke bloesems, de temperaturen lopen dan op tot 20 graden. De zomer in Nieuw Zeeland, tussen december en februari, is ideaal voor een strandvakantie en activiteiten op zee.

De reistijd van maart tot mei is perfect voor buitenactiviteiten en avontuurlijke excursies. Het weer is erg stabiel in de herfst van Nieuw Zeeland, dus je kunt volop genieten van wandelen, fietsen en kajakken. In de wintermaanden van juni tot augustus is het tijd voor wintersporters. Er ligt veel sneeuw op de bergtoppen en hellingen in Nieuw Zeeland, maar in de lager gelegen gebieden kan het vaker regenen. Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe kouder en droger het wordt.

nieuw-zeeland-mooie-gebieden-plekken-vakantie

 

Toch ook benieuwd naar andere bestemmingen? Kijk dan eens op de pagina over: mooie vakantielanden. Of lees de toeristische informatie over: Australië.

Heb je al ervaringen met Nieuw Zeeland? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het land. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Nog geen reviews. Wees de eerste om een review achter te laten!

Deel jouw Nieuw Zeeland-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 SuggestMe.com