los-angeles-bezienswaardigheden

Los Angeles; ontdek de typisch Amerikaanse bezienswaardigheden

In films er series zie je Amerikaanse steden zoals Los Angeles uiteraard vaak voorbij komen. Daar opeens zelf in lopen, voelt daarom vaak wat onwerkelijk. Een leuke ervaring, zeker in combinatie met de diverse mooie bezienswaardigheden en plekken van de stad.

1. Het befaamde Hollywood
Hollywood is natuurlijk één van de eerste dingen waar je aan denkt bij Los Angeles. Vanuit veel straten zie je natuurlijk al de letters van Hollywood op de heuvel staan. Daar zou je naartoe kunnen wandelen of met de auto een stuk afleggen. De wandeling start bij de Mulholland Drive. Het is een prachtige route door de natuur met uitzicht over de stad.

Maar het echte Hollywood gevoel krijg je bij de Walk of Fame. Deze straat zit letterlijk en figuurlijk vol met bekende sterren. Alleen grote acteurs en artiesten hebben hier een plaatsje gekregen. Het is dus leuk om er eens overheen te lopen en te kijken of je iemand herkent. De Hollywood Boulevard is dan ook een echte tip.

los-angeles-hoogtepunten2. Venice Beach

Ook de kust van Los Angeles is populair. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om het strand hier op te zoeken. Je ziet bij Venice Beach veel sporters, mensen die potjes basketbal spelen, maar ook veel skaters en surfers. Het skatepark bij Venice Beach wordt altijd wel druk bezocht. En het brede strand met krachtige golven biedt surfers ideale condities om een golf te pakken.

Maar ook een wandeling over de boulevard en langs de strandhuisjes is op Venice Beach een aanrader. Je hoeft dus niet sportief aangelegd te zijn om naar het strand te komen. In de straat achter de kuststrook zijn bovendien veel leuke en hippe restaurants, conceptstores, boetiekjes en bars te vinden. Dat is langs de Abbot Kinney Boulevard.

los-angeles-mooiste-plekken3. Universal Studio’s

In het verlengde van Hollywood, liggen in Los Angeles de Universal Studio’s. In dit themapark zie en leer je van alles over de filmindustrie. Zo kun je lopen door de bekende sets zoals die van Harry Potter of van Friends en komt de serie of film echt even tot leven.

De Universal Studio’s zijn voor het hele gezin een leuk uitje. Dat komt ook, doordat er in het park veel attracties zijn waar je in kunt. Naast dat het zich echt richt op de filmervaring, kun je je in het pretpark dus goed vermaken.

los-angeles-attracties-bezienswaardigheden4. Warner Bros park

Naast de Universal studio’s, krijg je in het Warner Bros park ook een complete film ervaring. Je ziet hier de filmset van bekende en minder bekende films. Van vroeger en nu. In tegenstelling tot de Universal studio’s is het Warner Bros park in mindere mate een pretpark te noemen. Bij Warner Bros draait het meer om het filmleven. Er lopen zelfs geregeld bekende acteurs rond.5. Beverly Hills

Waar Los Angeles daarnaast om bekend staat, is dat er veel celebrities wonen. Je hebt er het luxe leven en kunt in Beverly Hills struinen door de rijke straten. Wellicht herken je delen van de wijk van de serie die er in het verleden is opgenomen. Je kijkt er je ogen uit. De dure winkelstraten zijn vooral gevuld met grote merken en worden afgewisseld met imposante villa’s.

los-angeles-highlights-wat-doen6. Rodeo Drive

Eén van de bekendste straten in Beverly Hills is de Rodeo Drive. De Rodeo Drive zit vol met winkels. En niet zomaar winkels. Maar de meest luxe winkels die je je kunt bedenken. De Rodeo Drive is een van de meest bekende straten in Los Angeles. Ook als je geen honderden euro’s voor een nieuw kledingstuk neer wilt leggen, kan het leuk zijn om er eens een kijkje te nemen.

los-angeles-mooie-plekken-wijken7. Disneyland

Los Angeles is één van de Amerikaanse steden, waar je naar Disneyland kunt gaan. Walt Disney is voor het hele gezin een leuk uitje. Voor Disney Fans is het een droom die uitkomt. Maar ook als je in mindere mate Disney fan bent, kan het leuk zijn om er eens heen te gaan. De attracties, themarestaurants en personages maken het tot een uniek park voor een dagje weg.8. Runyon Canyon

Wat niet iedereen weet, is dat je in de omgeving van Los Angeles ook erg goed kunt hiken. Ga bijvoorbeeld eens naar Runyon Canyon. Dit park in de buurt van Los Angeles heeft nog een ruige natuurlijke omgeving, waarvandaan je de stad goed kunt zien liggen.

In alle richtingen heb je uitzicht. Voor de bewoners van Los Angeles is Runyon Canyon een plek om even te gaan wandelen. De kans is dus groot dat je hier bekende acteurs of andere celebrities tegen het lijf loopt.

los-angeles-mooiste-plekken-tips9. Melrose Trading post

Ben je op een zondagochtend in Los Angeles? Laat dan de Melrose Trading post niet aan je voorbij gaan. Deze vlooienmarkt is een bruisende plek waar je veel bewoners van de stad tegen kunt komen. Bij de kraampjes wordt er van alles verkocht en er hangt een rustige sfeer.10. Griffith Observatory in Griffith park
Een heel ander type bezienswaardigheid in Los Angeles, is de Griffith Observatory in Griffith park. De naam zegt het al. Dit is een plek in de stad waar je moet zijn om van het uitzicht te genieten. Vanuit het observatieplatform kun je tot ver over de stad uitkijken. In de verte zie je de skyline en het strand liggen.

Toch is niet alleen het uitzicht over de stad hier bekend. Want waar Griffith Observatory met name bekend om staat, is het observatorium om sterren te kijken. Door de hogere ligging kun je het heelal goed zien vanuit dit park. Daarnaast is Griffith Park op zichzelf ook al een fijne plek in de natuur. Er zijn heel veel dier- en plantensoorten.

los-angeles-wat-te-doen11. Getty Center
Een andere aanrader in Los Angeles, is Getty Center. Getty Center is een plek vol kunst. De kunst en cultuur vliegt je hier om de oren. In het Getty Center zijn unieke werken te bewonderen. Je ziet een collectie van de heer Paul Getty. Daar maken ook werken van Rembrandt en Vincent van Gogh onderdeel van uit.

Toch is niet alleen de binnenkant van het centrum de moeite waard. Het gebouw zelf is gemaakt van een bijzonder staaltje architectuur. De rondingen en witte tegels geven het Getty Center een futuristische look.

los-angeles-wat-bezoeken-vakantie12. Walvissen spotten
Het is misschien niet de eerste activiteit waar je aan denkt bij Los Angeles, maar tussen alle hippe wijken en Hollywood praktijken door, heb je er ook de mogelijkheid om walvissen te spotten. Die zijn aan de kust met regelmaat te vinden. En dat het hele jaar door.

Je kunt met een bootje mee om de dieren van dichtbij te bewonderen. Alleen de snelle boot is al een toffe ervaring. En wie weet zie je veel meer dieren dan alleen walvissen. In de zee zwemmen er ook dolfijnen, orka’s en met wat geluk zie je zelfs de blauwe vinvis.13. Santa Monica Pier
De route 66 is een van de bekendste wegen in de Verenigde Staten, en hij eindigt in Los Angeles. Bij de Santa Monica Pier om precies te zijn. Dit is dan ook een erg gezellige plek in de stad waar je veel toerisme ziet.

De Santa Monica pier is erg gezellig met de vele attracties en restaurants. Niet te missen hier is ook het eind bord van de route 66, als je er dan toch bent kun je dat maar beter goed vastleggen toch?

los-angeles-hoogtepunten-zien

 

De bezienswaardigheden per fiets ontdekken

Zoals je ziet heeft Los Angeles vele mooie plekken en bezienswaardigheden te bieden. En natuurlijk is het typisch Amerikaanse leven eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich.

Ben je even zat van het geslenter? Dan kan je de stad ook eens per fiets gaan bekijken. Handig en leuk. Je kunt zelf een route kiezen of een fietstour met een Nederlandstalige gids gaan doen. Meer informatie vind je op de website van Baja Bikes over de leuke fietstours door Los Angeles.

 

 

In het centrum vind je een toeristisch informatiepunt waar je kan ontdekken wat je nog meer kan gaan zien en doen in de stad.

Wil je ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan ook eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk het overzicht van de leukste bezienswaardigheden in New York en de vele bezienswaardigheden in Las Vegas.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct overzichten van mooie Los Angeles vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

© 2024 SuggestMe.com