nieuw-zeeland-mooie-gebieden-plekken-vakantie

Geniet van de leuke bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, bestaande uit twee grote eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland, is een ongelooflijke bestemming om te verkennen. Met onvergetelijke landschappen, spectaculaire Nieuw-Zeelandse bezienswaardigheden, adembenemende natuur en een ongeëvenaarde combinatie van meren, bergen en weelderig groen, moet de eilandnatie bezocht worden om er echt een gevoel voor te krijgen.

Ontdek wat je kan gaan doen tijdens je vakantie dankzij dit overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland.

1. Tongariro National Park
Het Tongariro National Park op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt alles wat het hartje van een vakantieganger begeert. Wandelen door regenwouden en rokende maanlandschappen, bergbeklimmen op vulkanische plateaus, raften op de rivier, mountainbiken en van juni tot november zelfs alpine tochten en skipistes.

Tongariro National Park ligt in het centrum van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, ten zuiden van het beroemde Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. De bossen worden bewoond door meer dan 50 verschillende vogelsoorten, waaronder natuurlijk de kiwi, de nationale vogel van Nieuw-Zeeland.

Sommige scènes uit de Lord of the Rings trilogie zijn opgenomen in het Tongariro National Park. De Ngauruhoe vulkaan fungeerde bijvoorbeeld als Mount Doom en aan de noordkant van de Ruapehu vulkaan zijn scènes uit Mordor opgenomen.

nieuw-zeeland-wat-doen-mooie-plekken2. The Catlins

Het landschappelijk zeer aantrekkelijke gebied “The Catlins” ligt in het uiterste zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en is een van de meest adembenemende landschappen van de Southern Scenic Road. Langs de ruige kust tussen Waipapa Point en Nugget Point wonen nauwelijks mensen, maar er zijn veel bedreigde vogelsoorten, zeeleeuwen, pinguïns en pelsrobben.

Tussen Kaka Point en Fortrose strekt zich een schilderachtige symfonie uit van dichte regenwouden, verborgen meren en tuimelende watervallen, omzoomd door een ruige kustlijn met spectaculaire vergezichten over de oceaan. Dromerige zonsondergangen en een overweldigende sterrenhemel troosten je met het barre klimaat aan de winderige kust.3. Marlborough Sounds

De talloze eilanden en inhammen van de Marlborough Sounds in het noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland kunnen voornamelijk per boot worden verkend en behoren tot de meest fascinerende landschappen van het land. De havensteden Picton en Havelock aan de noordkust van het Zuidereiland zijn toeristische centra en populaire startpunten voor excursies door de Marlborough Sounds.

Tussen Tasman Bay en Cloudy Bay in Nieuw-Zeeland staan ​​af en toe huizen die alleen per boot of per 4×4 te bereiken zijn. Er zijn nauwelijks wegen en infrastructuur in de Marlborough Sounds en dus is het leven er beperkt tot drop-outs, eenlingen en toeristen die genieten van het prachtige landschap. Op tal van beschutte eilanden brengen kiwi’s hun jongen groot, ongestoord door landroofdieren, en de wateren zijn de thuisbasis van dolfijnen, pinguïns en zeehonden.

nieuw-zeeland-wat-doen-leuke-plekken4. Otago Peninsula

Het schiereiland Otago wordt beschouwd als één van de centra voor natuur en ecotoerisme van Nieuw-Zeeland. Het is vooral bekend om zijn enorme albatros kolonie. Op slechts een paar minuten rijden van Dunedin is de kolonie Otago Albatross de enige ter wereld die zo gemakkelijk kan worden bezocht. Het Royal Albatross Centre in het noorden van het schiereiland geeft informatie over de majestueuze vogels, die ook in grote aantallen in het wild te zien zijn.

Naast de reuzenalbatrossen kunnen er op het schiereiland Otago ook andere dieren worden gespot, waaronder pelsrobben, pelsrobben, de bedreigde geeloog pinguïn en af ​​en toe een walvis of dolfijn. De kustweg en enkele binnenwegen van het schiereiland Otago leiden naar de mooiste plekjes langs de Pacifische kust.

nieuw-zeeland-mooie-plekken-plaatsen5. Ohope

Als één van de veiligste stranden van Nieuw-Zeeland is Ohope Beach de perfecte plek voor een strandvakantie op het Noordereiland met zijn romantische zonsondergangen en idyllische landschap. Vakantiegangers en dagjesmensen (inclusief hun honden) ontmoeten elkaar op het kilometerslange strand met de meeste zonuren van het land om te zwemmen, baden en ontspannen.

Het pittoreske bad- en vakantieoord Ohope, ook wel Ohope Beach genoemd, ligt aan de oostkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland in de prachtige Bay of Plenty. In de Nieuw-Zeelandse zomer van november tot april wordt het strand zelfs bewaakt door strandwachten.6. Egmont National Park

Egmont National Park ligt in Nieuw-Zeeland aan de westkust van het Noordereiland. Het wordt gedomineerd door de prachtig symmetrische Taranaki-vulkaan, waarvan de relatief gemakkelijke klim ook de belangrijkste attractie van het nationale park is. De meest populaire activiteiten in het nationale park zijn natuurlijk wandelen.

Wandelingen door het nationale park leiden eerst door weelderig regenwoud op lagere hoogten, waarvan de groei wordt bevorderd door het warme kustklimaat en de frequente regenval. Te midden van de dichte vegetatie verschijnen steeds weer ruisende watervallen, idyllische rivierlopen en grandioze uitkijkpunten. Hoe hoger je komt, hoe meer alpine de vegetatie wordt.

nieuw-zeeland-wat-doen-zien-natuur7. Moeraki Boulders

De fascinerende rotsformaties van de zogenaamde Moeraki Boulders bij Oamaru op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn ontstaan ​​uit zeemodder in de tijd van de dinosauriërs en zijn vandaag de dag nog bijna uniek in de wereld. Op het eerste gezicht lijken de mysterieuze Moeraki Boulders op knikkers die over het strand van Kumara heeft uitgestrooid. Talloze stenen liggen willekeurig in het zand en in de branding, die opvallen door hun bijna perfecte bolvorm.

Volgens de Maori legende zijn de unieke rotsen de gefossiliseerde palingmanden, kalebassen en aardappelen van de mystieke zeilkano Araiteuru, die eeuwen geleden voor de kust van Nieuw-Zeeland schipbreuk leed. De kano zelf werd de kliffen van Shagpoint en de kapitein is nog steeds te zien als een richel in de kliffen. De wetenschappelijke verklaring voor de Moeraki Boulders is bijna spectaculairder.

Gevormd uit koolstof en andere elementen uit modder, leem, klei en oude sedimenten op de zeebodem, worden de onnatuurlijk ogende bollen van gesteente gevormd op een manier die vergelijkbaar is met hoe parels zich vormen in schelpen. Als de Moeraki Boulders werden gebroken, wordt hun zachtere innerlijke letterlijk weggespoeld.

nieuw-zeeland-vakantie-informatie-tips8. Huka Falls

Op minder dan tien kilometer van de bron bij Lake Taupo moet de Waikato-rivier, de grootste rivier van Nieuw-Zeeland, zich door een nauwe kloof wringen en de donderende Huka-watervallen vormen, die de hele regio Wairakei Park in een toeristische zone hebben veranderd.

De eerder 100 meter brede rivier stroomt door een slechts 15 meter brede kloof, die in verschillende cascades naar een opening in de rots leidt, waardoor het water een goede 10 meter de diepte in duikt. Langs de rivier bieden verschillende uitkijkpunten verschillende uitzichten op het overstromingswater en geweldige fotomomenten.

nieuw-zeeland-vakantiebestemmingen-tips9. Te Puia Thermal Zone

De thermische zone Te Puia in de geothermische vallei van Whakarewarewa ligt op slechts 5 minuten rijden van Rotorua en is de beroemdste geothermische zone van Nieuw-Zeeland. Met een oppervlakte van ongeveer 60 hectare zijn er niet alleen ongeveer 500 geisers en warmwaterbronnen, maar ook een kiwihuis en het Nieuw-Zeelandse Maori Arts and Crafts Institute.

Volgens de Maori-legende reisden twee godinnen ooit door dit gebied op zoek naar hun broer, en waar ze hun handen ook op de aarde legden, spoot heet water naar de oppervlakte. Als je je blik over de spuwende, dampende en rokende vloer laat dwalen, klinkt dat heel aannemelijk.10. Lake Tekapo

Het Lake Tekapo in het centrum van het Zuidereiland is één van de mooiste meren van Nieuw-Zeeland vanwege de pittoreske ligging aan de voet van de Nieuw-Zeelandse Alpen. Vanwege zijn adembenemende schoonheid kan geen enkele Nieuw-Zeelandse vakantieganger langs Lake Tekapo komen zonder te pauzeren en zijn camera tevoorschijn te halen. Naast het fantastische landschap panorama zijn er nog een paar andere interessante bezienswaardigheden rond Lake Tekapo te ontdekken.

In het zuidwesten van Lake Tekapo profiteert de thermale spa van Tekapo Springs van de warmwaterbronnen rondom het spectaculaire meer. Drie terrasvormige zwembaden met verschillende temperaturen (warm, heet en zeer heet) bevinden zich direct aan het meer en laten zelfs in de winter zwemmen en pootje baden in de open lucht toe.

nieuw-zeeland-mooie-bestemmingen-vakantie11. Pancake Rocks

De bizarre rotsformaties in Paparoa National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland staan ​​bekend als Pancake Rocks. Direct aan de kust van de Tasmanzee bij de kleine nederzetting Punakaiki, zijn hier gedurende 30 miljoen jaar verschillende lagen kalksteen en klei over elkaar heen gelegd.

Een ander fenomeen van deze regio zijn de zogenaamde “blow holes”. Wanneer de zee onder de rotsen spoelt, gebeurt het soms dat de golf, in plaats van zich vredig terug te trekken, een weg zoekt door de poreuze rots en deze vindt. Dan komen sissende, gorgelende geluiden tevoorschijn in de gaten en kanalen in het gesteente.12. Abel Tasman Nationaal Park

Abel Tasman is waarschijnlijk het bekendste en populairste nationale park van Nieuw-Zeeland. De belangrijkste attractie is de Abel Tasman Coast Track, die 51 kilometer langs de kust loopt. Het park heeft een spectaculair uitzicht als je de top van de bergkam bereikt en dan terug naar beneden naar beschutte zwem- en picknickplekken wandelt. De route is geschikt voor mensen van alle leeftijden en wandelervaring en duurt drie tot vijf dagen.

Veel zomer vakantiegangers die naar Nieuw-Zeeland komen, kiezen ervoor om slechts korte stukken van het pad te wandelen en kunnen de bootdiensten van Kaiteriteri of Mārahau gebruiken om terug te keren naar hun startpunt. Attracties onderweg zijn onder meer de wateren van het Tonga Island Marine Reserve, dat langs het Abel Tasman National Park loopt.

nieuw-zeeland-mooiste-plekken-bestemmingen13. Historisch reservaat Ōtātara Pā

Het Ōtātara Pā Historic Reserve omvat een van de grootste pā-complexen in Nieuw-Zeeland. Een Pā is een traditioneel Maori heuvelfort en woongemeenschap. Ōtātara Pā strekt zich uit over meerdere heuvels van het hoger gelegen Hikurangi tot aan het lagere Ōtātara. Tegenwoordig kunnen bezoekers van Pā de overblijfselen van terrassen, woningen en opslag putten zien en zich de levendige gemeenschap voorstellen die Ōtātara ooit was.

Dit historische Pā-complex beslaat meer dan 40 hectare en is een van de grootste en oudste in Hawke’s Bay. Het was zo groot geworden vanwege zijn strategische ligging, met weidse uitzichten en toegang tot natuurlijke hulpbronnen. Het wordt door velen beschouwd als de grootste pā in de regio en heeft in historische tijden veel invloed gehad.


 

Banner - Stem & Win14. Subantarctische eilanden

De sub-Antarctische eilanden zijn kleine toevluchtsoorden voor enkele van ’s werelds meest bijzondere en unieke dieren in het wild. Ze liggen in de gematigde of sub-Antarctische zone ten zuiden en ten oosten van Nieuw-Zeeland in de grote Zuidelijke Oceaan rond Antarctica. De sub-Antarctische eilanden bestaan ​​uit zes groepen eilanden: de Bounty-eilanden, de Antipodes, de Snares, de Auckland-eilanden, Campbell Island en Macquarie Island. Toerisme is toegestaan, maar alleen met speciale toestemming, en het aantal bezoekers is beperkt om de impact te minimaliseren en een wildernis- en wildernis ervaring van wereldklasse te garanderen.15. Bay of Islands

De Bay of Islands is een klein, prachtig district in de regio Northland in Nieuw-Zeeland. De regio staat bekend om zijn prachtige stranden, ongerepte eilanden, bruisend zeeleven, watervallen, bossen en avontuurlijke attracties. Ontdek gouden zandstranden omzoomd met inheemse bomen, helderblauw water, zachte branding of beschutte baaien. Of ga op een cruise om wilde dieren te spotten terwijl je met dolfijnen zwemt, snorkelt, duikt, kajakt en vaart.

nieuw-zeeland-vakantie-bestemmingen-tips16. Lichtgevende glimwormen

Binnen Nieuw Zeeland zijn de glimwormen een bekende bezienswaardigheid. Onder toeristen zijn de bijzondere diertjes een stuk minder bekend. De wormen leven vooral graag in grotten en hebben de bijzondere eigenschap dat ze licht geven in het donker. Doordat ze vaak in grote aantallen leven, ontstaat er een sterrenhemel aan lichtjes in de grotten. Een bijzonder natuurverschijnsel dat lastig op goed op foto is vast te leggen.

Een bekende plek om de bijzondere beestjes te zien is de Waitomo Cave. Vanuit een bootje kan je de grotten gaan bekijken en krijg je informatie van een gids. Het boottochtje door de grot is echter aardig prijzig. In andere grotten, zoals de Waipu Cave, is de toegang gratis. Al moet je dan wel een stukje lopen en heb je geen gids.

nieuw-zeeland-wat-doen-zien17. Dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns en walvissen spotten

Bij de noord oostelijk stad Kaikoura, is er opvallend veel onderwaterleven voor de kust. Er leven namelijk veel dieren waaronder dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns, zeehonden en walvissen. Er worden verschillende soorten excursies aangeboden waarbij je de dieren bijvoorbeeld vanaf een boot, de kust, uit de lucht, snorkelend of duikend kan zien. Unieke ervaringen die populair zijn onder inwoners en toeristen.

Maar ook de stad Kaikoura is een hoogtepunt van het gebied. Het heeft namelijk een gezellig centrum en biedt een leuke afwisseling naast alle Nieuw Zeelandse natuur.
Gelukkig zijn er nog meer plekken waar je de dieren kan zien. Zoals bij Milford Sound, Nugget Point, Tauranga Bay en het Abel Tasman National Park.

peru-eilanden-hoogtepunten-vakantie18. Franz Josefgletsjer

Waarschijnlijk wist je al dat Nieuw Zeeland nogal afwisselende landschappen heeft. Maar veel mensen weten niet dat je je er zelfs in een land als Oostenrijk kan wanen. Je vindt er namelijk een enorme gletsjer. Omringd door hoge bergen ligt er een ijsmassa met een lengte van maar liefst 12 kilometer op je te wachten. Zeker voor natuurliefhebbers, is dit één van de hoogtepunten van het land.
Rond de gletsjer liggen verschillende wandelroutes. Onderweg krijg je geregeld weer aan ander uitzicht op het ijs. Heb je een ruim budget? Dan kan je ook kiezen voor en helikoptervlucht boven het gebied. Na de rondvlucht zal je landen op de gletsjer en kan je over het ijs lopen. Een bijzondere ervaring.
De Franz Josefgletsjer ligt in het centrale westen van het Zuidereiland.

nieuw-zeeland-highlights-tips19. Geniet van de watervallen

Verdeeld over de twee eilanden, kan je vele watervallen zien. Een wandeling naar één van de klaterende watermassa’s, kan een leuk uitje zijn om te gaan doen. Met name in de noord westelijke helft van het Zuidereiland zijn watervallen in allerlei soorten en maten te vinden.

Toch heeft ook het Noordereiland meerdere mooie watervallen. Waaronder de centraal gelegen Huka Watervallen. Een kolkende watermassa dat zich een weg baant door een smalle kloof. Je kunt een wild ritje maken in speciale speedboten waarbij men probeert zo lang mogelijk tegen de sterke stroom in te varen. Een spannende activiteit dat geliefd is onder toeristen.

Ook de Bridal Veil Falls, gelegen bij de noord westelijke kust, zijn populair. Een smalle watermassa stroomt over de bergrand de diepte in. Beneden klettert het in een klein meertje. Een leuk doel voor wandelingen.

nieuw-zeeland-mooiste-highlights20. De actieve vulkaan op White Island

Voor de kust van het noordelijke gedeelte van het Noordereiland, ligt het eiland Whakaari ofwel White Island. Ondanks het kleine formaat, is het één van de populairste bezienswaardigheden van Nieuw Zeeland. Je vindt er namelijk een actieve vulkaan. Hierdoor zijn er allerlei bijzondere natuurverschijnselen te zien.
Wat dacht je bijvoorbeeld van de enorme krater waar je in loopt, de stomende kern van de krater, borrelende waterplasjes die je tijdens de wandeling passeert, de zwavelgeur en het geel gekleurde zwavelsteen.
Met een beetje geluk kan je als toegift, tijdens de boottocht dolfijnen zien zwemmen. De vrolijke dieren vinden het leuk om rond boten te spelen. De kans is daardoor vrij groot dat er een groep dolfijnen je uitje verder zal aankleden.

nieuw-zeeland-mooiste-bezienswaardigheden

 

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er allerlei leuke dingen te zien en doen in Nieuw Zeeland. Hieronder kan je ter inspiratie alvast allerlei rondreizen bekijken.

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina over de mooiste plekken in Nieuw Zeeland.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com