aruba-leuke-bezienswaardigheden-wat-doen

Toeristische informatie over Aruba

Bon bini op Aruba, of wel wees welkom op het tropische Aruba. Het is warm, de zon schijnt en overal wordt je omringd door brede witte zandstranden met turkoois kleurige water, koraalriffen en kleurrijke vissen en zeedieren. De paradijselijke stranden van Aruba zijn zonder twijfel de belangrijkste reden om voor een vakantie op Aruba te kiezen. Op de Nederlandse Antillen, waar ook Bonaire en Curaçao toebehoren, is het genieten op z’n Caribisch.

Aruba is het eerste van de Nederlandse Caribische eilanden net ten noorden van Venezuela. Het eiland biedt activiteiten voor alle soorten vakantieganger. Voor de mensen die komen om te relaxen, zijn er de stranden stranden met turkoois blauw water, vol met beach bars en restaurants. Voor de actieve vakantiegangers zijn er wind en golven om op te surfen, natuurparken om in te wandelen of fietsen, en mooie koraalriffen voor unieke duikervaringen.

In het centrum kan je een bezoekje brengen aan de plaatselijke VVV-vestiging. Daar kan je meer ideeën opdoen over wat je zoal kan zien en doen op Aruba.

aruba-vakantie-informatie-toerisme-tips

 

Wat kan ik doen op Aruba? De bezienswaardigheden

Aruba is al vele jaren een populaire vakantiebestemming. Maar waarom eigenlijk? Alleen om het weer en de stranden? Wat is er te zien en doen? Je kunt het hier ontdekken dankzij dit overzicht van mooie plekken en activiteiten.

1.  Nationaal Park Arikok
Het Arikok National Park ligt in het zuidoosten van het Caribische eiland Aruba en beslaat bijna een vijfde van de totale oppervlakte van het bijzondere eiland. Naast een adembenemende flora en fauna met zeldzame dieren en planten, kun je ook grotten en prachtige stranden bezoeken. Het nationale park werd opgericht in de jaren tachtig en omvat vier van de belangrijkste geologische formaties: lava, kwarts en mica en kalksteen.

Naast de adembenemende flora en fauna heeft het Arikok National Park nog een aantal andere natuurlijke en historische bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het vertrekpunt, een modern bezoekerscentrum bij de ingang van San Fuego. Hier koop je de tickets voor het nationale park en krijg je een plattegrond met de attracties zodat je niets hoeft te missen van dit prachtige park.

aruba-mooiste-plekken2. Oranjestad

De hoofdstad van Aruba, Oranjestad, is tevens de grootste stad van het eiland. Het biedt een unieke mix van pastelkleurige koloniale architectuur en schreeuwerige winkelcentra in felle kleuren. De Amerikaanse invloed kan hier nauwelijks over het hoofd worden gezien. Het centrum van Oranjestad is dan ook pompeus te noemen. Iedereen die op zoek is naar het nachtleven van Aruba, zal het hier in Oranjestad vinden.

aruba-mooie-plaatsen

 

De hoofdstad van Aruba werd vanaf 1796 gebouwd rond Fort Zoutman, dat toentertijd door de Nederlanders is opgericht. Toen Aruba in 1986 onafhankelijk werd van de Nederlandse Antillen, won deze mooie stad ook aan belang als hoofdstad van dit deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Veel bezoekers meren aan in Oranjestad op één van de cruiseschepen met Aruba als tussenstop. Andere komen aan op de internationale luchthaven Reina Beatrix, net buiten Oranjestad. Hier komen vluchten aan vanuit veel steden in Europa en vooral Amerika.

aruba-leuke-dingen-doen-plaatsen3. Fort Zoutman

De oprichting van Fort Zoutman in de Oranjestraat is te danken aan de markante stadhouder  Willem III. De toren kan bijna niet over het hoofd worden gezien. Het fort, genoemd naar de toenmalige Nederlandse heerser, werd in 1798 gebouwd ter bescherming tegen piraten en is, na de Alto Vista kapel in het noordwesten, het oudste nog bestaande gebouw op Aruba.

In 1868 werd de toren verhoogd, die destijds dienst deed als klokkentoren en vuurtoren. Het Fort is vandaag de dag ook het historisch Museo Arubano, dat vertelt over de geschiedenis van Aruba en ook steeds weer bijzondere tentoonstellingen presenteert.4. Casibari en Ayo

De stoere rotsen van Casibari en Ayo liggen schijnbaar willekeurig verspreid in het midden van het Caribische eiland Aruba en vormen een imposante afwisseling van het kale, vlakke landschap van centraal Aruba. De enorme rotsblokken zijn gemaakt van kwarts en doriet. Een paar minuten ten zuiden van Paradera, kun je deze stapels stenen bezichtigen, opgestapeld als bergen.

aruba-bezienswaardigheden-mooie-plekken-stranden

Fotograaf: Kenneth Theysen5. Bushiribana goudmijn

De oude muren van de Bushiribana goudmijn op Aruba zijn overblijfselen uit de tijd dat avonturiers en ontdekkingsreizigers de Caraïben doortrokken op zoek naar roem en fortuin. Volgens de legende heette Aruba vroeger Oro Ruba, wat ‘rood goud’ betekent. Aangetrokken door deze schijnbare belofte, kwamen duizenden schatzoekers naar Aruba en drukten hun stempel op de geschiedenis van het eiland. In 1824 werd er voor het eerst echt goud ontdekt. De prenten in het museum zijn de stille getuigen van de voormalige, kortstondige,  goudkoorts op Aruba.6. Zandduinen

Bezoekers zijn altijd blij verrast om hier in het Caribisch gebied, aan de noordoostkust van het eiland, uitgestrekte zandduinen te vinden. De duinen mogen alleen te voet worden betreden. Alle soorten voertuigen zijn hier verboden. Bijzonder opmerkelijk zijn de uitgestrekte ‘California dunes’ bij Hudishibana, ook in het noordoosten van Aruba. De duinen zijn vernoemd naar het Amerikaanse schip ‘Californi’, wiens wrak hier ergens op de oceaanbodem ligt.7. Ezelopvangcentrum

Het Arubaanse ezelopvangcentrum bestaat sinds 1997 en is opgericht door de stichting ’Save Our Donkeys’. In het verleden werden de dieren gebruikt als lastdieren. Maar dit gebruik verminderde met de toename van auto’s en andere machines. Daardoor werden veel dieren gewoon in de steek gelaten en moesten ze op zoek naar voedsel en water.

In Santa Lucia worden momenteel ongeveer veertig ezels verzorgd. Het heiligdom in Santa Lucia van Aruba kan worden bezocht en er worden rondleidingen gegeven met informatie over alles wat met de dieren te maken heeft. Ook is er de mogelijkheid om hapjes en drankjes te nuttigen, en om versnaperingen en ezel souvenirs te kopen. De gemaakte winst komt ten goede aan de stichting.8. California vuurtoren

De stenen ‘California lighthouse’ is gebouwd op een heuvel aan de kust, ter hoogte van Hudishibana. Dit gebied heet de ‘California Dunes’ en bevindt zich in het noordoosten van het eiland. De toren dankt zijn naam aan het wrak van het Amerikaanse schip ‘Californië’ dat hier op de zeebodem ligt.

De vuurtoren is een van de belangrijkste herkenningspunten van het eiland. De toren is zo hoog, dat de bezoeker een uniek uitzicht heeft over alle delen van Aruba. Het is onvergetelijk mooi om hier een zonsondergang mee te maken.

aruba-bezienswaardigheden-mooie-plekken-gebieden

Fotograaf: Kenneth Theysen9. Lourdesgrot

De meerderheid van de Arubanen belijdt het katholieke geloof. Dit is ook te zien aan de vele kerken die over het hele eiland te vinden zijn. Op de rit van San Nicolas naar de noordoostkust passeer je een katholiek heiligdom dat in de rots is ingebed. Deze grot bevindt zich in Seroe Preto (Black Hill). De Lourdesgrot, genoemd naar het beroemde bedevaartsoord in Frankrijk, werd in 1958 aangelegd onder leiding van priester Erkamp. Er staat hier een Mariabeeld van maar liefst 700 kilo. Elk jaar op 11 februari maakt een processie van de St. Theresiakerk in San Nicolas een pelgrimstocht naar de grot en houdt er een dienst.10. Rotsbrug

De natuurlijke brug van Aruba was tot 2005 één van de grootste natuurlijke rotsbruggen ter wereld. En tevens één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Aruba en stond in elke reisgids en toeristische brochure. Het is gelegen aan de noordkust van Aruba in het pittoreske Boca Andicuri tussen Andicuri Beach en de oude Bushiribana goudmijn. Ondanks de ineenstorting is het nog steeds een populaire plek bij toeristen op het prachtige Caribische eiland.

aruba-wat-doen-leuke-plekken11. Natural Pool

In het noorden van het Arikok Nationaal Park, is na miljoenen jaren aan de kust een “natuurlijk zwembad” ontstaan. Het is een heel klein meertje dat wordt omringd door rotsen. Zo wordt het afgescheiden van de ruige zee. In het warme en heldere water kan je activiteiten doen zoals lekker zwemmen en snorkelen.
Klein nadeel: de Natural Pool is vrij lastig te vinden. Ook kunnen de rotsen glad zijn. Waterschoentjes gebruiken en de meest veilige route over de rotsen nemen is daarom verstandig.

mooie-bezienswaardigheden-plekken-aruba-vakantie-tips12. De diverse sportieve activiteiten

Naast het bezoeken van de bezienswaardigheden, zijn er ook allerlei andere leuke dingen te doen op Aruba. Uiteraard allerlei watersporten maar ook activiteiten zoals yoga. De strandsessies zijn voor yogaliefhebbers een echte aanrader. Maar je kunt ook gaan wandelen, fietsen of mountainbiken door de natuur. Of kies één van de excursies waarbij je bijvoorbeeld gaat zeilen, duiken, off-road rijden of dolfijnen en walvissen spotten.

In de hotels en badplaatsen vind je nog veel meer leuke tips. Genoeg te doen in ieder geval.13. Geniet van het uitgaansleven

Aruba is geen bestemming voor groepen jongeren die op zoek zijn naar een feestvakantie. Maar desondanks kan je er toch leuk uitgaan. Geen stampende discotheken maar wel sfeervolle danscafés waar je soms zelfs in de openlucht kunt dansen. Met name in de grotere badplaatsen zijn vaak meerdere uitgaansgelegenheden.
Er worden ook geregeld thema-avonden georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld salsa avonden waar de locals de vrolijke dans voor doen. Uiteraard kan je daarna zelf de heupen los gooien.14. Palm Island

Voor de zuid west kust van het eiland, ligt een klein eilandje. Het koraaleiland kan een leuke bestemming zijn voor een dagje uit. Het is namelijk omgebouwd tot een all-inclusive resort. Je kunt een ticket kopen en vervolgens de hele dag genieten van al het vermaak. Je kunt er bijvoorbeeld de volgende leuke dingen gaan doen:

• snorkelen bij de prachtige omliggende koraalriffen
• het waterpark gaan ontdekken
• genieten van de verschillende mooie zandstrandjes
• een bananenboottocht maken
• een onderwaterwandeling maken dankzij een snorkelhelm
• genieten van een massage
• flamingo’s bekijken

Tussendoor kan je onbeperkt genieten van de drankjes en hapjes bij de verschillende bars en het restaurant.15. Fontein Grot

Vlakbij de noord oost kust ligt de Fontein Grot. Een vrij onbekende bezienswaardigheid, ondanks dat het echt een mooie plek is. De ligging in de natuur zorgt waarschijnlijk voor de rust. In de grot kan je bijzondere rotsformaties zien die er wat uitzien als een fontein. Vandaar de naam Fontein Cave.

Maar je kunt ook eeuwen oude wandschilderingen zien van de eerste Europese bewoners van het eiland. De betekenis van de tekeningen is tot op de dag van vandaag onbekend.

Verder heb je bij de grot natuurlijke voetenbaden. In de baden leven visjes die eelt van voeten afknabbelen. Je kunt hier dus een gratis schoonheidsbehandeling krijgen.

Tip: twee kilometer verderop is de Quadirikiri grot te zien.

aruba-mooiste-bezienswaardigheden16. Rotsbrug Wariruri

Een ander natuurlijk hoogtepuntje is de Wariruri rotsbrug. Het hangt boven een zandstrandje in het noorden van het eiland. Het is een leuke plek waar je ook even kunt zwemmen. Ook kan je er heerlijk tot rust komen want het is geen toeristische rotsbrug. Het is namelijk alleen te bereiken via een onverharde weg.

Ook bij Baby Beach en Black Stone Beach zijn twee natuurlijke bruggen te zien.

aruba-wat-te-doen

 

Zoals je hebt kunnen zien, heeft Aruba allerlei mooie plekken en bezienswaardigheden te bieden. En uiteraard moeten we de prachtige zandstranden niet vergeten. Benieuwd naar de vakantie mogelijkheden? Je alvast wat inspiratie opdoen via de onderstaande fotoknop.

 

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Aruba vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

De mooiste stranden op Aruba

De stranden aan de westkust van Aruba behoren tot de mooiste van het hele Caribisch gebied. Vooral Palm Beach en Eagle Beach, ten noorden van Oranjestad, bieden een authentieke Caribisch sfeer met fijn wit zand, turquoise blauwe zee en knoestige Divi-Divi bomen.

De hele westkust van Aruba is door koraalriffen beschermd tegen de ruwe zee en heeft een aantal absoluut prachtige stranden. Het water op de stranden van Aruba is het hele jaar door aangenaam warm en het fijne zand, dat eeuwenlang uit koraalsteen is gevormd, wordt nooit te heet voor strandwandelingen op blote voeten.

Palm Beach
Palm Beach, de prachtige zandkust in het noordwesten van Aruba, is een van de mooiste stranden in het Caribisch gebied. Met name door de adembenemende achtergrond en het witte zand. Het ondiepe water en de bijna onbestaande golven maken het strand ideaal voor gezinnen met kinderen.

Het eerste strandhotel op het Caribische eiland met 15 kamers opende in 1957 op Palm Beach. Onnodig te zeggen dat dit slechts het begin was van de toeristische groei op het paradijselijke eiland, die kort daarna een spurt nam met de opening van het eerste luxehotel, ook op Palm Beach.

aruba-vakantie-informatie-mooie-bezienswaardighedenEagle Beach

Eagle Beach in het zuiden is gespaard gebleven van de grote hoteltorens. Hier vind je slechts een paar strand restaurants en schaduwrijke stro parasols in het poederachtige zand. Hier en daar markeren rode en witte houten balken de broedplaatsen van schildpadden, zodat hun nesten niet per ongeluk worden vernietigd. Met veel geluk is het uitkomen van de jongen ’s nachts te zien.

Verder heerst er een puur Caribisch gevoel op het langste strand van Aruba. Ook hier heb je een turquoise blauwe zee omzoomd met palmbomen en de onmiskenbare Divi-Divi bomen. Deze bomen zijn typisch voor de Nederlandse Antillen en vaak te zien op klassieke Aruba ansichtkaarten. Eagle Beach behoort tot de top stranden van het hele Caribische gebied.

antillen-aruba-mooie-plekken-plaatsen-strandenManchebo Beach

Manchebo is niet het langste, maar wel het breedste strand van Aruba. Het ligt ten zuiden van Eagle Beach, ook aan de prachtige westkust. In tegenstelling tot Palm Beach is Manchebo Beach niet zo vlak en zijn de golven hier meer aanwezig, maar zeker niet gewelddadig.

Surfers komen geregeld naar Manchebo Beach. Vooral beginnende surfers. Want de beste wind is aan de noordkust bij Urirama, bij de kalksteenterrassen van Andicuri bij de (voormalige) Natural Bridge en bij Dos Playa verder naar het zuiden. De laatstgenoemde ligt al binnen de grenzen van het Arikok National Park .Baby Beach Reef

Baby Beach, Coco Beach en Rodgers Beach zijn drie stranden die behoren tot de hoogtepunten op de zuidoostelijke punt van Aruba. Binnen de golfbreker is de turquoise zee kalm en helder en omzoomd met pittoreske zandbanken. Het zicht over zee wordt gecomplementeerd met een landschap van stenen kliffen en smaragdgroene vegetatie. Het Santana Reef en Baby Beach Reef op de zuidpunt van Aruba worden tevens bevolkt door talloze tropische en kleurrijke vissen.

mooie-stranden-plekken-aruba-vakantie-boekenBoca Beach

Boca Keto Beach ligt in het oosten van Aruba in het Arikok National Park. Hier naar het strand gaan is een kleine missie, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt de baai bereiken met vierwielaandrijving via de officiële paden van het nationale park, of met een wandeling vanaf de andere kant.

Met een navigatie app kun je het beste naar de Daimari Ranch gaan, een paardenranch in een kleine vallei in de buurt van Daimari Beach. Vandaar gaat het laatste stuk van de weg die je naar het strand brengt. Dit deel van de route  is een beetje hobbelig en in behoorlijk slechte staat. Als je geen vierwielaandrijving hebt, moet je bij de ranch parkeren en te voet verder gaan.

aruba-mooiste-stranden-plekken-tipsTres Trapi

Het meest bijzondere strand van het eiland is Tres Trapi. Het is namelijk een klein strand dat net onder water ligt. Ingeklemd tussen rotsen en bereikbaar via een uitgehakt trappetje. Het staat bekend als één van de mooiste snorkelplekken van het eiland. Mede dankzij de vele rode zeesterren op de bodem.

aruba-mooie-stranden-plekken-plaatsen

 

Leuke plaatsen op Aruba

Aruba is maar een klein eiland en heeft maar één echte stad, Oranjestad. Daarnaast zijn er nog wat kleinere plaatsjes zoals San Nicolas, Paradera, Palm beach en Malok. Elk stadje op Aruba heeft hotels, accommodaties, villa’s, restaurants en bars. Maar Oranjestad is het bruisende hart van het eiland. Het heeft een onmiskenbare charme met de mix van historische en moderne gebouwen. Er is een ruime keuze aan restaurants, cafés, bars en nachtclubs.

San Nicolas

San Nicolas is de stad van zonsopgang, in het zuiden van het eiland Aruba. Sinds de eerste Aruba Art Fair in september 2016 kun je in San Nicolas op veel gevels van huizen street art van internationale kunstenaars bewonderen. In San Nicolas zijn ook veel kleine galerieën en musea die je zeker eens moet bezoeken. Charlie’s Bar is een van de bekendste bars van Aruba en bevindt zich ook in San Nicolas, direct naast de in onbruik geraakte raffinaderij.


Malmok

Malmok Beach ligt in het zuidelijke deel van Boca Catalina Beach. Het dorp grenst aan het rotsachtige en natuurlijke strand. Er zijn geen parasols en ligbedden in Malmok. Zorg dus goed voor bescherming tegen de zon en neem je eigen strandstoelen mee om op te zitten. Verder staat Malmok bekend om zijn vele luxe villa resorts en de enige 18 hole golfbaan op Aruba.

Op Malmok Beach vind je de Tres Trapi Steps. Het is de naam van de trap die in de rots is uitgehouwen. Je kunt op deze treden uit het water komen, zoals in een zwembad. Het gebied van de Tres Trapi Steps en Malmok Beach zijn perfect om te snorkelen. Tijdens een snorkeltocht zie je niet alleen koralen en vissen, maar ook gezonken boten en piratenschepen.

 

In welke hotels kan je zoal overnachten in Aruba?

De hoofdstad van Aruba, Oranjestad, is heel charmant met haar kleurrijke gevels. Vooral langs de korte tramroute die cruisetoeristen naar de stad brengt. Hier vind je verreweg de meeste hotels en kun je genieten van een uitgebreid nachtleven. Ook zijn er veel tax free winkelcentra. Wel zeggen veel mensen dat Oranjestad een beetje Amerikaans aan doet. Niks mis mee, maar moet je wel van houden natuurlijk. Het is een uitstekend vertrekpunt voor excursies over heel Aruba.

Palm Beach staat bekend om zijn hoge hotel torens, zoals we die ook van de Costa de Sol kennen. Hier vind je hotels van alle grote internationale ketens. Palm Beach wordt omgeven door idyllisch groen en prachtige witte stranden. De luxe accommodatie torens vallen niet alleen op vanwege bijzondere architectuur en comfort, maar ook vanwege de prijs. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom welgestelde Amerikanen hier graag verblijven.

In het rustigere Eagle Beach liggen de hotels voornamelijk aan de Lloyd G. Smith Boulevard. In tegenstelling tot de hoogbouw hotels in Palm Beach, wordt deze zone juist gekenmerkt door laagbouw accommodatie. Hier is de maximale hoogte van de gebouwen beperkt tot 5 verdiepingen. De hotels en resorts op Eagle Beach zijn dus ruime complexen met meerdere gebouwen en veel ruimte voor zwembaden en groen. De hotels zijn niet zo luxueus als de paleizen op Palm Beach en trekken vooral Europese en jonge gasten aan.

 

Wat kan je doen op Aruba?

Het warme water biedt uitstekende omstandigheden om het unieke onderwaterlandschap van de kustgebieden te ervaren met duikbrillen, snorkels en vinnen. Je kunt ook een boot huren om naar meer afgelegen snorkelgebieden te gaan. Dat kan bijvoorbeeld bij een van de watersport bedrijfjes aan de boulevard van Oranjestad en Palm Beach. Veel snorkel excursies zijn een rondvaart van een halve of hele dag met lunch en drankjes aan boord.

Wie al een duikbrevet heeft, kan op Aruba onder begeleiding van ervaren duikinstructeurs fantastisch duiken. Voor beginners worden duikcursussen aangeboden, die het mogelijk maken om in een paar dagen het juiste examen voor een eerste duikbrevet af te leggen.

wat-doen-aruba-vakantie-informatie-tips

 

Niet in de laatste plaats door de continu waaiende passaatwinden, is Aruba razend populair bij windsurfers en kitesurfers. Voor de benodigde apparatuur zijn er talrijke verhuurbedrijven beschikbaar. En er zijn goede trainers voor de onervaren of beginnende surfer. Gevorderden of zelfs professionals kunnen kiezen uit een groot aantal eersteklas sport zones aan de noord- en zuidkust van Aruba.

De vrij constante wind en niet erg golvende zee bieden ideale omstandigheden voor tochten met zeil- of motorboten. Je kunt gewoon ontspannen een georganiseerd tochtje maken of een zelf een boot charteren en voor schipper spelen. Als je een beetje moed en/ of ervaring hebt, mag je de kans niet missen om de zee en het eiland van boven te bezichtigen tijdens een parachute vlucht naar beneden.
Ook kajakken is een populaire activiteit die relatief veel toeristen tijdens hun vakantie gaan doen. Het is namelijk een vrij ontspannen manier om “onontdekte” baaien te ontdekken.

wat-doen-aruba-activiteiten-vakantie-tips

Fotograaf: Wings Global Media

 

De beste reistijd qua klimaat

Aruba ligt in de tropen, waardoor er een tropisch klimaat heerst met gemiddelde temperaturen tussen de 22° en 30° Celsius. De gemiddelde temperatuur ligt meestal rond de 28°C. Het overwegend zonnige weer maakt het verblijf op Aruba voor de meeste bezoekers zeer aangenaam. Bovendien waait er meestal een aangenaam koel briesje uit zee – en valt er gemiddeld slechts 410 millimeter neerslag per jaar. Het is ook bemoedigend dat de kans op orkanen in deze regio klein is.

Het goede nieuws is dat Aruba het hele jaar door een gematigd tropisch klimaat heeft. Het is altijd warm of zelfs heet. Dat wil zeggen dat je het hele jaar door naar Aruba op vakantie kunt. Het orkaanseizoen is van juli tot oktober, maar treft Aruba alleen in die mate dat het extreem heet is. Dit omdat het dan ongewoon windstil is op Aruba en de temperatuur dan flink kan stijgen.

De zee heeft het hele jaar door een temperatuur van minimaal 25 graden. Het wordt nooit kouder. In de zomer kunnen de temperaturen vaak boven de 30 raken. Plan activiteiten daarom in de vroege ochtend of late namiddag (bijvoorbeeld mountainbiken) of ga naar de zee (SUP, kitesurfen, snorkelen of duiken) om lekker af te koelen.

In de wintermaanden regent het af en toe. Vooral in februari regent het volgens de lokale bevolking elke dag een beetje. Maar dat is heel weinig naar onze maatstaven. Ondertussen gebeurt het steeds minder door de klimaatverandering.

 

 

Ben je wel eens benieuwd naar de andere ABC eilanden? Dan kan je ook eens een kijkje nemen op de pagina’s over Bonaire of het veelzijdige Curaçao. Of bekijk de informatiepagina over: mooie vakantie eilanden.

 

Voel je niet verplicht maar via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct het overzicht van mooie Aruba vakanties. Ook vind je er meer informatie en foto’s.
Zo voorkom je dat de mooiste plekjes al vol geboekt zijn en kan je binnenkort al genieten van een topvakantie!

 

Heb je al ervaringen met Aruba? Plaats dan hier onder je vakantie ervaring en help je medereizigers aan een extra goed beeld van het eiland. Alvast bedankt en een mooie vakantie gewenst!

Reviews

Saskia en Jessie op 18-12-2022
"Lekker rustig"

Mooi eiland. Iets rustiger dan Curacao. Dat vinden wij wel fijn. Maar eigenlijk zijn alle drie abc eilanden leuke bestemmingen. Onze tip: informeer bij je telefoonprovider over je mobiele telefoon op Aruba werkt.

Angelique op 23-03-2022
"Leuke sfeer"

Aruba is ons goed bevallen. Leuk sfeertje, mooie natuur en goede stranden. De grote varanen vonden we minder fijn.

Deel jouw Aruba-ervaring en tips!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuggestMe.com