jamaica-leuke-plekken-zien-gebieden

Wat te doen in Jamaica? De leukste bezienswaardigheden

Een bezoek aan Jamaica maak je compleet met het bezichtigen van al het moois dat het vakantieland te bieden heeft. En gelukkig is dat erg veel. Zowel in het kader van natuur als cultuur ben je op het eiland aan het juiste adres. Ontdek wat je kan gaan doen tijdens je vakantie dankzij dit overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Jamaica.

1. Blue Mountains
Waar je in Jamaica ook voor terecht kunt, is voor een stukje ongerepte natuur. Onder andere in het gebied van de Blue Mountains vind je dat. De naam zegt het al: dit is een berggebied. De hoogste top is ruim 2,2 duizend meter hoog. Als je de berg wilt bewandelen moet je rekening houden met een vrij pittige klim. De uitzichten zijn er fenomenaal: het is een onwijs groen gebied waarbij je ver kunt kijken. Een bezoek aan de Blue Mountains kun je ook samen met een gids doen. Dan zie je de mooiste delen van de natuur en krijg je er meer informatie over.

jamaica-mooie-plekken-bezienswaardigheden2. Blue Lagoon
Blue Lagoon is een plek op Jamaica die absoluut thuishoort in het rijtje van de mooiste bezienswaardigheden. De naam zegt het al: het is een meer met prachtig blauw water. Met recht een van de mooiste plekken van het eiland te noemen. Het is er erg idyllisch en groen. Midden in de natuur vind je het meer met het helderblauwe water. Erg leuk voor het nemen van een verfrissende duik en maken van mooie foto’s.

jamaica-mooiste-plekken-bezienswaardigheden3. Mayfield watervallen
Eén van de leukste bezienswaardigheden in Jamaica vind je bij de Mayfield watervallen. De watervallen liggen in het Westmoreland van Jamaica en zijn erg mooi. Het is een sprookjesachtige plek met meerdere watervallen die worden afgewisseld door natuurlijke zwembaden. En dat midden in een tropische jungle omgeving. Het water is er erg helder en het water vrij kalm, ideale omstandigheden om ook in de natuurlijke zwembaden te zwemmen.4. Watervallen bij de Dunn’s river
Nog meer watervallen vind je bij de Dunn’s river. Ook deze watervallen zijn prachtig om te zien. Het is dan ook een van de meest bekende bezienswaardigheden van Jamaica, die je niet wilt missen als je het land bezoekt. Midden in het regenwoud kun je de waterval bewonderen van in totaal 55 meter hoog. Eigenlijk bestaat de waterval uit een soort trap van allemaal kleine watervallen, er zijn meerdere plateaus.

Houd je van avontuur? Met een gids is het zelfs mogelijk om de watervallen te beklimmen. Je kunt dat ook op eigen houtje doen maar dan moet je wel heel voorzichtig zijn met de stroming en er goed op gekleed zijn.

jamaica-leuke-dingen-doen-zien5. Rio Grande
In Jamaica heb je de Rio Grande, letterlijk vertaald als grote rivier. En het is ook wel echt een grote rivier, hij is vooral erg breed. Dit maakt het mogelijk om mooie tochten over het water te maken en de natuur in Jamaica al varende te verkennen. Dit kun je bijvoorbeeld doen per raft. Dan zit je met meerdere mensen in een boot en vaar je over de rivier door het tropische regenwoud. Een bijzondere ervaring waarbij je echt in de natuur tot rust komt.

jamaica-mooie-bezienswaardigheden-plaatsen6. Martha Brae
Een andere rivier is de Martha Brae. De Martha Brae river begint in het noorden van Jamaica en stroomt richting het westen van het land. Ook hier kun je op je gemak een mooie tocht over het water maken waarbij je het natuurschoon van dichtbij meemaakt. Vanaf het water bevind je je in het hart van de natuur en zie je de mooiste dingen.7. Dolfijnen in Jamaica
Houd je van dolfijnen? Dan is ook deze activiteit iets wat je absoluut niet wilt missen. Op Jamaica is het zowel mogelijk om de dolfijnen te spotten als ermee te zwemmen. De dieren vind je bij Dolphin Cove. Dit is een grote baai in het tropische regenwoud. Alleen de locatie is al bijzonder mooi.

Met de juiste uitrusting kun je het water induiken en tussen de dolfijnen zwemmen. Dat doe je onder begeleiding. In sommige gevallen mag je de dieren zelfs aaien of voeren. Zo zie je van dichtbij hoe de dieren leven. Wat er ook nog mogelijk is, is zwemmen tussen de pijlstaartroggen en het zien van een haaien show. Iets dat je niet snel meer gaat vergeten!

jamaica-toeristische-attracties-plekken8. Reggae Beach
Reggae is waar je aan denkt bij Jamaica. Voor de complete Reggae ervaring breng je een bezoek aan Reggae Beach. Hier kom je terecht in een oase van rust met prachtige stranden. Terwijl de Jamaicaanse muziek je in de oren klinkt, kijk je uit over parelwitte stranden met helderblauw water en palmbomen. Het is een plek waar je echt de Reggae cultuur kunt proeven. Geregeld komen er zangers, dansers en andere artiesten en muzikanten optreden. Leun dus lekker achterover en geniet van de sfeer op Reggae Beach.9. Montego Bay
Een ander strand dat de moeite van een bezoek meer dan waard is op Jamaica, is Montego Bay. Dit strand ligt in de buurt van een stad en is een plek waar je volledig tot rust komt. Alle ingrediënten voor een goede stranddag kun je er vinden: de zee, zon, een zandstrand, palmbomen en faciliteiten in de buurt voor een hapje of een drankje. Hou je van watersport? Dan ben je bij Montego Bay ook aan het juiste adres. Er worden meerdere activiteiten georganiseerd.

jamaica-mooie-stranden-bezienswaardigheden10. Het Bob Marley museum
In de stad Kingston kun je naar het Bob Marley museum. Dit is een typische bezienswaardigheid voor Jamaica. In dit museum heeft Bob Marley in het verleden gewoond en muziek opgenomen in zijn studio. Je leert er meer over zijn leven en zijn muziek. Het leuke is ook dat er nog steeds muziek wordt gemaakt op deze plek. Dus let goed op want misschien kom je wel een bekende artiest tegen.11. De Nationale Galerij
Een andere plek waar je in Kingston langs kunt gaan om meer over Jamaica te weten te komen is de Nationale Galerij van Jamaica. Dit werd in 1974 gevestigd en is het grootste en oudste museum met kunst in het Caribische gebied. Je vindt er wisselende tentoonstellingen. Zowel moderne als traditionele kunstwerken worden er tentoongesteld. Een diverse collectie.12. Cockpit Country
Een bijzonder deel van Jamaica is in de Cockpit Country. Wat dit gebied bijzonder maakt is het verleden en de natuur. In de Cockpit Country wonen namelijk de Maroons, dat zijn afstammelingen van slaven uit Afrika. De Maroon gemeenschap kan je op meerdere manieren een beter beeld geven van Jamaica. Zo kun je samen met een lokale gids de grotten, rivieren of jungle ontdekken. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de cultuur en leefwijze in de Cockpit Country. Bezoek bijvoorbeeld een school, slaap in de omgeving of eet eens bij de mensen thuis. Er wordt veel georganiseerd dus er is van alles mogelijk.

jamaica-wat-doen-mooie-plekken-tips13. Holywell Recreational Park
Prachtig in Jamaica is bovendien het Holywell Park. Als je van wandelen houdt ben je in dit park aan het juiste adres. Het is een park midden in de natuur waar je uitkijkt over allerlei groene bergtoppen. Onderweg vind je de mooiste flora en fauna, van varens tot tropische bloemen er is van alles te zien. Ook kom je er mooie vogels en andere dieren tegen. Voor de actieve toerist en natuurliefhebber is Holywell Park een leuke bestemming op Jamaica. En het leuke is dat er in het Holywell Recreational Park ruimte is gemaakt voor picknicks met barbecue gelegenheden.14. Green Grotto grotten
Ook onder de grond is er in Jamaica genoeg te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld eens de Green Grotto grotten aan de noordkust van het land. Dit een mysterieuze plek waar je een grottenstelsel vindt die voor een groot deel nog onontdekt is. Je ziet er prachtige rotsen, helder water, stalagmieten en stalactieten. In het verleden is de grot ook als schuilplaats en smokkelroute gebruikt. Er gaan bijzondere verhalen in de rondte. Al met al een mooie bezienswaardigheid op Jamaica.

jamaica-vakantie-tips-informatie15. Black River Great Morass
Last but not least is de bezienswaardigheid: Black River Great Morass. Dit is een moeras aan het einde van de Black river. Dit is op het gebied van natuur één van de mooiste plekken op het eiland. Je kunt het al varende met een gids verkennen. En dat is een bijzondere ervaring. Het is in de Black River Great Morass namelijk mogelijk om wilde dieren te spotten.

Daarbij kun je onder andere denken aan de zeldzame zeekoeien, krokodillen en alligators. Vogels zijn er ook in overvloed. Je hoeft je onderweg dus niet te vervelen, je kijkt er je ogen uit.

jamaica-leuke-dingen-doen-vakantie

 

 

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er allerlei leuke dingen te zien en doen in Jamaica. Hieronder kan je ter inspiratie alvast allerlei vakanties bekijken.

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina over de mooiste plekken in Jamaica.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com