marrakech-marokko-vakantie-informatie

Mooiste bezienswaardigheden en plekken in Marokko

Marokko is een land met een grote diversiteit aan landschappen. Je hebt er zowel een woestijn als een gebergte. Om je een beeld te geven van de mooiste plekken van het land, zetten we de bezienswaardigheden op een rijtje.

De Sahara
De grootste woestijn ter wereld ligt voor een deel in Marokko. Het is dan ook een unieke kans om de grootsheid van dit gebied eens met eigen ogen te zien. Er zijn in de Sahara meerdere steden van waaruit je een excursie in de woestijn kunt maken. Verken het op de rug van een kameel of ga mee met een safari.

Ben je op zoek naar een adrenalinekick? Probeer dan eens het sandboarden. Je gaat dan met een sandboard, dat is vergelijkbaar met een snowboard, van de zandduinen naar beneden. Je kunt er behoorlijke snelheden mee halen dus maak het niet te gek.

Als het een mogelijkheid voor je is om in de Sahara te overnachten, dan is dat zeker aan te raden. In een traditionele berber tent kun je er slapen onder de sterrenhemel. Voordat de sterren tevoorschijn komen, zie je één van de mooiste zonsondergangen die er zijn. Een mooie en indrukwekkende bezienswaardigheid.

peru-wat-doen-leuke-dingenHet Atlasgebergte
Een mooi gebied in Marokko bestaat uit het Atlasgebergte. Adembenemend is er voor het goede woord. Je ziet er van alles: indrukwekkende steile rotsformaties, kloven en rivierbeddingen. Net een maanlandschap. Kamelen zijn er genoeg, er lopen hele kuddes langs de weg. De natuur, dorpen, dieren en natuurlijke bezienswaardigheden, maken het Atlasgebergte tot één van de mooiste toeristische plekken van Marokko.

marokko-wat-doen-zien-vakantieAït Ben Haddou
In Marokko is ook Aït Ben Haddou een bijzondere plek. In het verleden fungeerde Aït Ben Haddou als militaire burcht, ook wel kasbahs genoemd. Vanwege het feit dat de burcht goed bewaard is gebleven is het erg leuk om het te bezoeken. Je krijgt er echt een beeld van het verleden. Daarom worden er ook vaak films in Aït Ben Haddou opgenomen.

De bouwwerken in de stad kun je vergelijken met levensgrote kastelen met een zandkleur. Door de ligging kwamen er in Aït Ben Haddou veel mensen die op weg waren naar het Atlas gebergte. Het ligt daarvoor goed op de route.

marokko-mooie-plekken-plaatsen-tipsDe Todra kloof
Ook de Todra kloof is een bezienswaardigheid in Marokko die je niet wilt missen. De kloof bevindt zich in het Atlasgebergte. Het formaat van de kloof is een van de eerste dingen die je opvalt. Het bestaat uit rotswanden van wel 300 meter hoog. Het lijkt er net of de rotswanden er recent gespleten zijn.

Een wandelpad brengt je bij het spectaculaire ravijn, waar je ook weer tussendoor kunt lopen. Het wordt alsmaar smaller, totdat je een breedte van 10 meter bereikt. De Todra kloof is absoluut spectaculair te noemen.

marokko-mooie-bezienswaardigheden-vakantieRomeinse ruïnes in Volubilis
Aan de voet van een gebergte in Marokko, het Zerhoun Gebergte, heb je de romeinse ruïnes. Dit is de stad Volubilis. Het is een stad uit de 2e en 3e eeuw na Christus. Hier was het centrum van het bestuur in Afrika. Nu zie je er vooral veel resten van de oude stad én ooievaars. De vogels hebben er massaal hun nesten gebouwd.

In de omgeving van Volubilis zie je olijfbomen, graanvelden en heuvels met cactussen. Er werden grote hoeveelheden graan verbouwd en naar de rest van het Romeinse Rijk vervoerd. Ook wilde dieren werden verhandeld.

 

 

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina over de mooiste plekken in Marokko.

 

© 2022 SuggestMe.com