marrakech-marokko-vakantie-informatie

Wat te doen in Marokko? De leukste bezienswaardigheden

Marokko is een land met een grote diversiteit aan landschappen. Variërend van woestijn tot drukke steden en van bergen tot stranden. Ontdek wat je kan gaan doen tijdens je vakantie dankzij dit overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Marokko.

1. De Sahara
De grootste woestijn ter wereld ligt voor een deel in Marokko. Het is dan ook een unieke kans om de grootsheid van dit gebied eens met eigen ogen te zien. Er zijn in de Sahara meerdere steden van waaruit je een excursie in de woestijn kunt maken. Verken het op de rug van een kameel of ga mee met een safari.

Ben je op zoek naar een adrenalinekick? Probeer dan eens het sandboarden. Je gaat dan met een sandboard, dat is vergelijkbaar met een snowboard, van de zandduinen naar beneden. Je kunt er behoorlijke snelheden mee halen dus maak het niet te gek.

Als het een mogelijkheid voor je is om in de Sahara te overnachten, dan is dat zeker aan te raden. In een traditionele berber tent kun je er slapen onder de sterrenhemel. Voordat de sterren tevoorschijn komen, zie je één van de mooiste zonsondergangen die er zijn. Een mooie en indrukwekkende bezienswaardigheid.

peru-wat-doen-leuke-dingen2. Het Atlasgebergte
Een mooi gebied in Marokko bestaat uit het Atlasgebergte. Adembenemend is er voor het goede woord. Je ziet er van alles: indrukwekkende steile rotsformaties, kloven en rivierbeddingen. Net een maanlandschap. Kamelen zijn er genoeg, er lopen hele kuddes langs de weg. De natuur, dorpen, dieren en natuurlijke bezienswaardigheden, maken het Atlasgebergte tot één van de mooiste toeristische plekken van Marokko.

marokko-wat-doen-zien-vakantie3. Aït Ben Haddou
In Marokko is ook Aït Ben Haddou een bijzondere plek. In het verleden fungeerde Aït Ben Haddou als militaire burcht, ook wel kasbahs genoemd. Vanwege het feit dat de burcht goed bewaard is gebleven is het erg leuk om het te bezoeken. Je krijgt er echt een beeld van het verleden. Daarom worden er ook vaak films in Aït Ben Haddou opgenomen.

De bouwwerken in de stad kun je vergelijken met levensgrote kastelen met een zandkleur. Door de ligging kwamen er in Aït Ben Haddou veel mensen die op weg waren naar het Atlas gebergte. Het ligt daarvoor goed op de route.

marokko-mooie-plekken-plaatsen-tips4. De Todra kloof
Ook de Todra kloof is een bezienswaardigheid in Marokko die je niet wilt missen. De kloof bevindt zich in het Atlasgebergte. Het formaat van de kloof is een van de eerste dingen die je opvalt. Het bestaat uit rotswanden van wel 300 meter hoog. Het lijkt er net of de rotswanden er recent gespleten zijn.

Een wandelpad brengt je bij het spectaculaire ravijn, waar je ook weer tussendoor kunt lopen. Het wordt alsmaar smaller, totdat je een breedte van 10 meter bereikt. De Todra kloof is absoluut spectaculair te noemen.

marokko-mooie-bezienswaardigheden-vakantie5. Romeinse ruïnes in Volubilis
In de buurt van de noord westelijke stad Meknes, liggen de Romeinse ruïnes van Volubilis. Een stad uit de Romeinse tijd waar je nog allerlei overblijfselen van kunt zien. Zo kan je bijvoorbeeld tempels, badhuizen en mozaïeken bekijken.
Ook vindt je er veel ooievaars. De vogels hebben er massaal hun nesten gebouwd. In de omgeving van Volubilis zie je olijfbomen, graanvelden en heuvels met cactussen.


 

 

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina over de mooiste plekken in Marokko.


6. Merzouga
De woestijn is voor ons westerlingen een onbekende wereld. Daarom kan het leuk zijn om één van de Marrokaanse woestijnen te zien tijdens je vakantie. Dat kan onder andere vanuit Merzouga. Een dorp in het zuid westen van het land, in de Erg Chebbi woestijn.

In het dorp is niet zoveel te zien en doen. De omliggende woestijn is de bezienswaardigheid waardoor Merzouga toch populair is. De hoge zandduinen die boven het dorp uittorenen, zijn een indrukwekkend gezicht. Maar vanuit het dorp worden ook verschillende soorten excursies naar de woestijn georganiseerd. Zo kan je nog meer het eindeloze woestijngevoel ervaren. Bijvoorbeeld met een kameel, quad, 4 × 4 auto of lopend.

Maar bij Merouga zijn ook andere bezienswaardigheden dan de woestijn. Namelijk de uitlopers van het Atlasgebergte en het zoutwatermeer Dayet Srji. In het gebergte kan je mooi wandelen en mountainbiken. Bij het meer kan je met een beetje geluk dieren zien zoals flamingo’s, hagedissen en slangen.

marokko-wat-doen-bezienswaardigheden7. Ouzoud watervallen

Veel bezoekers van Marrakech, kiezen ook voor een excursie naar de Ouzoud watervallen. Deze liggen namelijk in de buurt en zijn geliefd onder toeristen. De klaterende watermassa is een indrukwekkend gezicht. Vanaf een hoogte van 110 meter stroomt het water de diepte in. Dit gebeurd in meerdere etappes. Hierdoor zijn er dus meerdere watervallen ontstaan.

De Ouzoud watervallen liggen in het Atlas gebergte op ongeveer 2.5 uur rijden van Marrakech. Veel mensen kiezen voor vervoer per bus van een excursiebedrijf. Vaak wordt je dan namelijk bij je accommodatie opgehaald en heb je onderweg het meeste comfort.

Het gebied is mooi begroeid en is daarom ook geschikt om andere activiteiten te gaan doen. Zoals wandelingen, zwemmen, Barbary apen spotten of een terrasje pakken.

marokko-wat-te-doen8. Dadès kloof

De Todra Kloof is één van de bekendere hoogtepunten van Marokko. Desondanks is de minder bekende Dadès kloof nog mooier. Deze kloof is namelijk minder toeristisch en er is meer begroeiing in de omgeving.
Het is een brede kloof waardoor het ook wel als een smalle vallei wordt gezien. Het heeft een lengte van 60 kilometer en loopt van het stadje Boumalne du Dadès tot het dorpje Msemrir. Je kunt de kloof eenvoudig bekijken dankzij de weg die er doorheen loopt. Aan het eind van de weg, kan je verschillende routes kiezen die je dieper het Atlasgebergte in leiden.

marokko-hoogtepunten-highlights9. De rotsbogen op het Legzira strand

In het centrale westen bij de badplaats Sidi Ifni ligt het bijzondere Legzira strand. Het strand behoord tot de highlights van het land dankzij de rotsbogen. De natuur heeft gezorgd voor een opening in de rode rotsen waardoor er twee rotsbogen zijn ontstaan. Een bijzonder gezicht en een leuke plek om te zwemmen en wandelen.

marokko-mooiste-bezienswaardigheden10. De vele bezienswaardigheden van Marrakech

Hoofdstad Marrakech is één van de meest toeristische bestemmingen van het land dankzij de vele bezienswaardigheden. De levendige stad is een bron van cultuur, historie en religie. Het historische centrum biedt smalle straatjes, een hectische markt, luxe hamams, prachtige tuinen en bijzondere religieuze gebouwen. Leuke bezienswaardigheden in de stad zijn:

• de Koutoubia-moskee
• de “geheime” tuinen Le Jardin Secret en Le Jardin Majorelle
• het levendige Djemaa El-Fna Plein
• het El Badipaleis
• de Saädieden Tombes

marrakech-marokko-leuke-plekken11. Aït-Benhaddou kashba

Is het zuiden van het land één van de bestemmingen tijdens je rondreis? Dan kan het plaatsje Aït-Benhaddou kashba een goede tip zijn. Het dorp ligt op de helling van een heuvel en kijkt uit over het omliggende warme en vrij kale landschap. Het historische dorp wordt omringd door een stadsmuur dat uit keien, leem en klei is opgebouwd.

Ook de gebouwen uit het dorp zijn vaak gebouwd van keien en leem waardoor bijna het hele dorp de warme rode kleur heeft. De gebouwen staan dicht op elkaar waardoor een wirwar van straatjes is ontstaan. Door deze eigenschappen is Aït-Benhaddou kashba zelfs het decor geweest van meerdere bekende films, waaronder Gladiator en the Mummy.

marokko-wat-doen-zien-tips12. Paradise Valley

Nabij de zuid westelijke havenstad Agadir ligt Paradise Valley. Een mooie kloof dat is gevuld met water. Daardoor is het een vruchtbare plek en is er allerlei begroeiing. Waaronder oleanders en palmbomen. Dit maakt de plek helemaal compleet. Het wordt dan ook vrij veel bezocht door toeristen. Onder andere om te gaan zwemmen, zonnen en wandelen.

marokko-wat-doen-hoogtepunten

 

 

 

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er allerlei leuke dingen te zien en doen in Marokko. Hieronder kan je ter inspiratie alvast allerlei vakanties bekijken.

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina over de mooiste plekken in Marokko.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties per Marokkaans gebied. Ook vind je hier meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com