durban-informatie

 

Durban; de mooiste plekken en bezienswaardigheden

Voorkom dat je mooie plekken mist in Durban dankzij dit handige overzicht van bezienswaardigheden. Zo kan je alvast ontdekken wat je kan doen tijdens een vakantie in de Zuid Afrikaanse stad.

1. De Golden Mile
Een bezienswaardigheid die bovenaan het lijstje moet staan in Durban is zeker de Golden Mile. De gouden zandstranden die zich over de volledige lengte van de stad verspreid over de kust van Durban uitstrekken hebben de bijnaam “Golden Mile” gekregen. Het deel van de promenade tussen Addington Beach en Blue Lagoon wordt het meest bezocht door wandelaars, hardlopers en fietsers.

Huur hier bijvoorbeeld een fiets en rijd op je gemak over het strand terwijl je surfers op de golven ziet surfen en anderen zandkastelen bouwen. Na een lekkere tijd ontspannen op het gouden zand kun je een lekker rustig dagje het beste in een van de vele strandtenten afsluiten.

durban-bezienswaardigheden2. Het Moses Mabhida Stadion

Het Moses Mabhida Stadion diende als locatie voor de wedstrijden tijdens de 2010 FIFA World Cup, die toen in Zuid-Afrika werd gehouden. Je kunt hier zeker nog steeds naartoe om de verschillende voetbalwedstrijden te bekijken en af en toe shows bij te wonen, maar naar de top van dit beroemde bouwwerk gaan, waar je kunt genieten van een uitzicht dat de hele stad Durban omvat, is verreweg de beste optie. Je hebt de mogelijkheid om dit te doen via de SkyCar, die je in een mum van tijd naar de top van het stadion brengt, of je kunt kiezen voor de Adventure Walk, die 500 treden lang is.

Het stadion herbergt een aantal attracties, waaronder de grootste schommel ter wereld. Met de naam “The Big Rush Big Swing” heeft deze attractie een vrije val van 80 meter in het stadion, gevolgd door een schommel die een afstand van 220 meter overbrugt.

durban-highlights-info3. Het stadhuis

Het stadhuis in Durban is een prachtig stukje van de architectuur dat geïnspireerd is door het bekende stadhuis in Belfast, dat in Noord-Ierland ligt. Je hebt gratis toegang tot de galerie, de bibliotheek en het bijzondere wetenschapsmuseum die zich allemaal in het stadhuis gebouw bevinden. Het is een gelegenheid om een meer diepgaand onderzoek te doen naar wilde en inmiddels uitgestorven dieren. Naast verschillende pluchen dieren en een mummie bevat de collectie in het stadhuis ook het skelet van de uitgestorven dodo vogel.

Je krijgt in dit museum ook een unieke kijk in de koloniale tijd van vroeger en hebt de gelegenheid om een tentoonstelling te bekijken over de teelt van suikerriet, dat historisch gezien een van de belangrijkste geldbronnen voor het gebied was. De overeenkomsten tussen de tentoongestelde koloniale voorwerpen, zoals pijpen en kettingen, en hun Zulu tegenhangers zijn ook erg leuk om te zien.

durban-wat-te-doen4. De Sardine Run

De Sardine Run die ieder jaar plaatsvindt in Port St. John is ook een leuke bezienswaardigheid. Het spectaculaire natuurverschijnsel dat bekend staat als de “Sardine Run” vindt plaats in de maanden mei, juni en juli en wordt gekenmerkt door de migratie van miljoenen sardines van de koelere Atlantische Oceaan naar de meer gematigde Indische Oceaan. Ze reizen in scholen bij elkaar en worden vaak achtervolgd door verschillende roofdieren, waaronder haaien, dolfijnen, zeehonden en verschillende soorten vogels.

De vissen zwemmen vrij dicht bij de kust in Port St. Johns aan de Wilde Kust, waardoor dit de ideale locatie is om dit spectaculaire gebeuren te zien. Het is misschien een lange weg van Durban, namelijk 360 kilometer, maar wie van duiken en natuur houdt, zal ontdekken dat het een ervaring is die maar één keer in zijn of haar leven voorkomt en het combineren met een reis naar Durban meer dan waard is.

durban-zuid-afrika-informatie5. De Inanda Heritage Route

De Inando Heritage Route, een reis door de rijke geschiedenis van de vallei, is te vinden in het noorden van Durban. Ten tijde van de apartheid werden mensen van Afrikaanse afkomst gedwongen naar deze regio te verhuizen. Het was ook in deze regio dat Mahatma Gandhi zijn strijd voor burgerrechten voor Indiase immigranten begon en zijn verzet tegen het aannemen van wetgeving met geweldloze middelen. De reis begint met de gemeenschap van Phoenix Settlement, die door Gandhi werd opgericht, en voert je verder langs een aantal belangrijke plaatsen.6. De KwaZulu-Natal Sharks Board

Als preventieve maatregel tegen de aanwezigheid van talrijke wilde haaien zijn langs de hele kust van de Golden Mile netten geplaatst. De KZN Sharks Board is er verantwoordelijk voor dat de visnetten goed worden gecontroleerd en dat alle dieren die gevangen worden geïnspecteerd worden en voorzien worden van identificatieplaatjes.

Bovendien heeft de KZN Sharks Board een leuk museum, maar een tochtje op de boot is eigenlijk nog veel leuker. Deze boot vertrekt elke ochtend om 6:30 uur uit de haven bij Wilson’s Wharf. Het valt nog te bezien of je ook echt wilde haaien in de visnetten zal zien zitten, maar er is wel een grote kans dat je getuige bent van andere bewoners van het water, zoals bijvoorbeeld tropische vissen en dolfijnen.7. De Botanical Gardens van Durban

De bijzondere botanische tuinen in Durban zijn de oudste botanische tuinen van heel Afrika, opgericht in 1849. Je vindt hier onder andere een aantal plantensoorten die bedreigd zijn, zoals bijvoorbeeld de fossiele palmvarens. Als deze planten de tuinen zou verlaten, is het vrij onwaarschijnlijk dat deze planten zouden kunnen overleven. Het is aan te bevelen je reis op een zaterdag te plannen, omdat dit de dag is waarop nieuwe bruidsparen er vaak voor kiezen hun trouwfoto’s in de tuinen te laten maken en volop gebruik te maken van de weelderige tropische omgeving, wat erg leuk is om mee te nemen.

durban-hoogtepunten-centrum8. Het Oribi Gorge reservaat

Het adembenemende natuurreservaat Orbi Gorge is vanuit Durban in iets minder dan twee uur rijden te bereiken. Over de uitzichten hoeven we het niet eens te hebben, want die spreken voor zich wat betreft hoe prachtig ze zijn. Als je op zoek bent naar een spannende nieuwe ervaring, is het aan te raden om van een van de vele prachtige bergen te gaan abseilen, te gaan wildwatervaren op de Umzimkhulu rivier of een kabelbaan te nemen van de twee toppen. Dit uitstapje is perfect voor een dagje of een weekendje weg.

durban-wat-doen9. De uShaka Marine World

Het enorme waterpark dat bekend staat als uShaka Marine World heeft verschillende glijbanen, zwembaden en een enorm aquarium. Dit aquarium is een van de meest bekende en daarnaast grootste van de wereld en herbergt veel verschillende soorten vissen en zoogdieren uit de hele wereld, zoals haaien, dolfijnen en zeeschildpadden.

Ook al is uShaka Marine World voornamelijk gericht op gezinnen met jonge kinderen, volwassenen zullen zich hier ook gegarandeerd vermaken dankzij de vele glijbanen en andere waterattracties die er zijn. De Chimp & Sea is ook een aanrader. Dit is een erg spannende tokkelbaan waarbij de rijders op enorme hoogtes over de bladeren van het park zweven.10. Little India

Durban is één van de meest veelzijdige steden in heel Zuid-Afrika en het is ook de thuisbasis van de grootste gemeenschap aan Indiase mensen, naast India zelf natuurlijk. In de Indiase wijk staan veel prachtige oude gebouwen en zelfs de omliggende straten hebben hier en daar een vleugje Indiase smaak.

Zowel de Juma Masjid Moskee, als de levendige Victoria Street Market zijn de belangrijkste attracties in dit deel van de stad. Hier vind je ongeveer 150 verschillende verkopers die een grote verscheidenheid aan goederen aanbieden, variërend van elektrische goederen tot cd’s uit Afrikaanse landen, maar ook kleurrijke stoffen, Chinese snuisterijen, wierook en kruiden uit India. Maak hier zeker even een wandeling over deze charmante markt, onderhandel voor je aankopen en probeer ook zeker het plaatselijke eten dat bekend staat als “Bunny Chow”, een sneetje brood met een hete curry.

durban-informatie-tips11. The Phoenix Settlement

In het noorden vanaf Durban ligt de Phoenix Settlement. De Phoenix Settlement werd in het begin van de 20e eeuw gesticht door Mahatma Gandhi, die er ook een aantal jaren woonde. Gandhi vestigde enkele boerderijen in wat toen suikerrietvelden waren en gaf ook de families die op deze boerderijen woonden het recht om het land waarop ze woonden te bewerken. Van hieruit gaf hij les in vreedzaam verzet aan de aanzienlijke Indiase en zwarte bevolking die in de stad en de gebieden eromheen woonde.

Er is nog steeds een bescheiden tentoonstelling over Gandhi’s tijd in Durban te zien in zijn huis in de Phoenix gemeenschap.12. De Valley of a Thousand Hills

Nabij de stad, in het KwaZulu-Natal gebied, ligt een mooi natuurgebied. Het is het lieflijke Valley of a Thousand Hills. Een mooi gebied om te gaan wandelen en even helemaal tot rust te komen. De aam is afkomstig van de duizenden heuvels die rondom de Umgeni rivier liggen.

Naast het wandelen, kan je hier meer leuke dingen doen. Zoals wilde dieren spotten of een wijntje drinken bij één van de wijnboerderijen. Het gebied ligt op ongeveer een uur rijden van Durban.

durban-mooie-plekken

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan de handige informatiepagina’s over de mooiste plekken in Zuid Afrika en het overzicht van de bezienswaardigheden in Zuid Afrika.

Of bekijk de pagina over de mooie hoofdstad Kaapstad.

 

© 2024 SuggestMe.com