el-gouna-informatie-vakantie

Toeristische informatie over El Gouna

Sinds 1989 is Egypte een mooie badplaats rijker; het bijzondere El Gouna. Aan de kust van de Rode Zee is op een creatieve manier een badplaats ontworpen dat zich richt op de luxere vakantiegangers. De plaats is verdeeld over meerdere landtongen die mooi zijn begroeid met palmbomen en allerlei planten. De verschillende landtongen zijn onderling verbonden door bruggen. Door dit bijzondere ontwerp wordt El Gouna ook wel het “Venetië van Egypte” genoemd.

De eilanden, de vele begroeiing, het vele water en het ontbreken van hoogbouw, zorgt voor een sfeervolle uitstraling. De vele jachten maken het plaatje helemaal af.
Wat er wel mist zijn historische bezienswaardigheden. Doordat de badplaats pas ruim 20 jaar bestaat zal je hier geen historie vinden. Het is vooral een vakantiebestemming voor liefhebbers van een luxe zonvakantie.

Wil je toch eens wat mooie historische bezienswaardigheden zien? Dan kan je een excursie boeken waarbij je allerlei mooie plekken gaat zien. Je kunt bijvoorbeeld een boottocht over de Nijl gaan maken. De historie die El Gouna wel heeft is te vinden in het plaatselijk historisch museum.

De afstand tot het vliegveld en de populaire badplaats Hurghada is slechts 25 kilometer. Toch is er een belangrijk verschil; in El Gouna vind je nog een fijne rust. Dat is ook te merken aan de winkeliers, deze zijn vaak minder fanatiek dan collega’s uit andere Egyptische plaatsen.

el-gouna-egypte-informatie

 

El Gouna als milieuvriendelijke bestemming

Reeds bij de bouw van El Gouna is rekening gehouden met het milieu. Men streeft er naar om een klimaat neutrale plek te zijn. Dit komt onder andere tot uiting dankzij de vele zonnepanelen, de intensieve recycling van het afval en de ontziltingsinstallatie.
El Gouna is geen natuurlijke oase. De vele begroeiing is gecreëerd net behulp van zeewater waar het zout uit is gehaald. Heel authentiek is de badplaats dus niet maar daarom niet minder mooi.

 

Wat te doen in El Gouna? De bezienswaardigheden

Voor een rustige zonvakantie heeft El Gouna genoeg leuke activiteiten te bieden. Verwacht echter geen attracties zoals waterparken en discotheken. Je vindt hier een handig overzicht van bezienswaardigheden en leuke dingen die je kan gaan doen.

1. De hoogwaardige golfbaan
Het is een groot contrast in de zanderige omgeving maar je kunt zelfs gaan golfen in El Gouna. Ondanks de omgeving is de 18 holes golfbaan keurig bedekt met groene grasvelden. Je kunt er heerlijk genieten van de sport, de omgeving en het weer. Ben je op vakantie met kinderen? Dan kunnen zijn ondertussen zich uitleven bij het zwembad van de golfbaan.

Ter info; de golfbaan is alleen voor de geoefende golfer.

el-gouna-wat-te-doen2. Het centrum

Ondanks dat het centrum ook pas ruim 20 jaar bestaat, is het toch aardig sfeervol. Mede dankzij de bouwstijl, begroeiing en diverse restaurants. Je kunt er leuk wandelen, winkelen en uiteten. ’s Avonds is het ook een leuke plek om nog even een drankje te doen op één van de terrassen.
Doordat ook de jachthaven onderdeel is van het centrum, ontstaat extra sfeer. Vanaf de wandelboulevard en de terrassen heb je een leuk uitzicht op het water en de diverse jachten.

el-gouna-centrum-info3. Het enorme waterskipark

El Gouna heeft de beschikking over één van de grootst waterskibanen ter wereld. Je kunt er over het water suizen achter een touw dat aan een bewegende kabel is gekoppeld. De kabel hangt hoog boven het water aan palen. Je kunt daarbij kiezen uit meerdere banen waarbij elke baan dus een eigen route heeft.
Ook is er een aquapark, restaurant, volleybalveld, twee zwembaden en kan er ‘s avonds gefeest worden.4. Ontdek de onderwaterwereld

Uiteraard staat Egypte bekend om de mooie onderwaterwereld. Daarom wordt het land ook veel bezocht door duikers. En ook de wateren rond El Gouna hebben allerlei moois te bieden. Daarom zijn ook rond de badplaats allerlei mogelijkheden op het gebied van snorkelen en duiken.

Geniet van de vele tropische vissen en planten. Vaak hoef je niet lang te zoeken om allerlei moois te ontdekken. En met een beetje geluk kan je zelfs schildpadden en dolfijnen zien! Dolfijnen kan je met name zien vanaf een boot. Bijvoorbeeld wanneer je per boot naar een duiklocatie wordt gebracht.
Koraal zal je echter niet veel zien doordat El Gouna kunstmatig is aangelegd. Veel stranden lopen hierdoor langzaam af waardoor je hier weinig grotere vissen ziet. Inwoners kunnen je echter wel adviseren over de mooiste snorkelplekken.

Duiken is geen probleem omdat je daarbij vaak met een boot naar een mooie duikplek wordt gebracht. Daarbij kan je wel een tijdje moeten varen om bij de natuurlijke plekken te komen.

egypte-mooiste-plekken-bestemmingen5. De speeltuin

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Uiteraard door de stranden maar verdeeld door El Gouna zijn ook meerdere speeltuinen. Verder kan je een bezoek brengen aan Cheeky Monkey. Een grote binnen- en buitenspeeltuin.6. Het kleine aquarium

Wil je de onderwaterwereld liever zien zonder zelf nat te worden? Dan kan je een bezoek brengen aan het aquarium. Het is te vinden in het centrum van de badplaats en kan leuk zijn voor een kort bezoek. Groot is het aquarium namelijk niet. Desondanks kan je er diverse mooie en gevaarlijke vissen zien. Daarnaast zijn er ook schildpadden en een krokodil.7. Excursies

Er zijn meerdere bedrijven waarbij je een excursie kan boeken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een dagje weg naar hoogtepunten zoals de stad Cairo, piramides en andere historische bouwwerken.
Maar je kunt ook kiezen voor een excursie te water. Je kunt bijvoorbeeld gaan relaxen op een boot en ondertussen genieten van de steeds veranderende uitzichten. De schipper zal stoppen bij meerdere mooie plekken.

Heb je een ruim budget? Dan kan je zelfs kiezen voor een excursie per vliegtuig. Meer informatie over de verschillende excursies kan je vinden in je hotel en in het centrum.

egypte-wat-doen-zien-vakantie8. Zwemmen met dolfijnen

Voor de kust van El Gouna leven diverse dolfijnen. De vrolijke en snelle dieren zie je meestal alleen in een dolfinarium. Maar in El Gouna kan je ze ook in het wild zien. Zelfs onder water. Er is namelijk een plek waar de dieren vaak komen. Daarom kan je, onder begeleiding, hier gaan snorkelen of duiken. Uiteraard heb je geen garantie op het zien van de vrolijke dieren maar dankzij moderne technologie kunnen ze steeds beter gespot worden. Zo weet je voor je te water gaat ongeveer je kansen.

el-gouna-bezienswaardigheden-info9. Ervaar het woestijn-gevoel

El Gouna wordt omringd door water en woestijn. De woestijn is echter meer dan alleen maar zand. Het is een indrukwekkend en interessant gebied dat bestaat uit bergen, rotsen, enige begroeiing en veel zand.
Je kunt de woestijn op verschillende manieren gaan verkennen. Bijvoorbeeld auto, kameel, quad, buggy of motor. Welke manier je ook kiest, begeleiding van een gids wordt sterk geadviseerd.

egypte-leuke-dingen-doen10. Leef je uit op de kartbaan

Je zal het niet echt verwachten maar El Gouna heeft zelfs een kartbaan. Je kunt je er even lekker uitleven. Het is openluchtbaan waardoor je dus door een woestijn-achtig landschap scheurt. Een leuke ervaring.
Je betaald per minuut karten. Des te langer je kart, des te goedkoper het wordt.11. De jachthaven

Centraal in het (kleine) centrum ligt de jachthaven. Je kunt er leuk wandelen over de promenade en ondertussen de mooie jachten bekijken. Ook kan je vanuit de haven verschillende excursies boeken.
Met name ’s avonds komt er extra gezelligheid van mensen die er komen flaneren. Bijvoorbeeld onderweg naar de restaurants en barretjes.

el-gouna-bezienswaardigheden-vakantie

 

Zoals je hebt kunnen zien zijn er allerlei leuke dingen te doen in en rond El Gouna. Daarnaast bieden veel hotels ook nog activiteiten aan. Verder kan je uiteraard gewoon nog lekker gaan luieren op de mooie stranden.

 

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina’s over de mooiste plekken in Egypte of bekijk het overzicht van mooie bezienswaardigheden in Egypte.

Of bekijk de pagina’s over populaire badplaatsen zoals Hurghada of het bekende Sharm el Sheikh.

 

el-gouna-bezienswaardigheden

 

Wat is de beste reistijd voor El Gouna?

Dankzij het zomerse klimaat zijn de temperaturen het gehele jaar geschikt voor een vakantie. Echter kunnen de temperaturen tijdens de zomer wat te hoog liggen voor veel toeristen. In de maanden juni, juli, augustus en september ligt de temperatuur namelijk gemiddeld rond de 40 graden.
De rest van het jaar zijn er prettige zomertemperaturen. Zelfs in wintermaanden zoals november, december, januari en februari ligt de temperatuur meestal boven de 20 graden.

 

Hoe is El Gouna te bereiken?

Om in de mooie badplaats te komen, zal je ongeveer zes uur moeten vliegen. Het vliegveld van de populaire badplaats Hurghada ligt het meest dichtbij, een afstand van 25 kilometer. De laatst etappe vanaf Hurghada Airport (HRG) kan je bijvoorbeeld met een shuttlebus of taxi afleggen. Bij de meeste pakketreizen is een shuttlebus inbegrepen waardoor dit vaak de voordeligste optie is.

Vervoer binnen El Gouna wordt door toeristen voornamelijk lopend, fietsend en per Tuk Tuk gedaan. Tuk Tuk’s zal je in Egypte niet zo snel verwachten maar het is toch echt waar. De open wagentjes zie je over al rijden. Het hotel kan een Tuk Tuk voor je bellen of je kan vertrekken vanaf één van de standplaatsen.
Fietsen kan je doen met de E-bikes die je ook over diverse plekken tegen komt. Met een app kan de fiets worden ontgrendeld. Vervolgens betaal je voor de tijd dat je de fiets gebruikt.

el-gouna-wat-doen-bezienswaardigheden

 

Tip: mis ook zeker niet de handige pagina’s over de mooiste plekken in Egypte of bekijk het overzicht van mooie bezienswaardigheden in Egypte.

Of bekijk de pagina’s over populaire badplaatsen zoals Hurghada of het bekende Sharm el Sheikh.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties in het mooie El Gouna. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com