marsa-alam-informatie-egypte

Toeristische informatie over Marsa Alam

Tot vrij kort geleden was Marsa Alam alleen nog maar een vissersdorpje. Tegenwoordig is het vooral een toeristische bestemming met een grote ambitie. Het is momenteel nog een rustige plaats maar het aantal toeristische voorzieningen wordt flink uitgebreid. Zo is er zelfs een vliegveld aangelegd. Het gebied bestaat uit de plaatsen El Quseir, Coraya Bay, Port Ghalib en Marsa Alam.

De badplaats staat vooral bekend om de prachtige onderwaterwereld. Meteen voor de kust liggen namelijk al koraalriffen. Daardoor kan je vanaf de meeste stranden, al eenvoudig een prachtige onderwaterwereld gaan zien. Voor liefhebbers van snorkelen en duiken maakt dit de badplaats extra leuk.

marsa-alam-mooie-bezienswaardigheden

 

Een ander groot voordeel is de goede wegverbinding met de Nijlvallei. Daardoor kan je vlot bekende bezienswaardigheden gaan zien. Vanuit andere Egyptische badplaatsen moet je daar soms lang per bus voor reizen of zelfs een klein vliegtuigje moeten nemen. Bekende hoogtepunten zoals de tombe van Toetanchamon en tempels liggen in de buurt.

Door de ligging in het zuiden is dit één van de warmste plekken van het land. Echter zorgt de zeewind voor een lagere gevoelstemperatuur. In de zomermaanden ligt de temperatuur gemiddeld rond de 34 graden, met uitschieters naar meer dan 40 graden. In de wintermaanden kan je er gemiddeld genieten van een aangename 23 graden.

Tijdens de wintermaanden is het in Egypte één uur later dan in Nederland. Tijdens de zomermaanden is er geen tijdsverschil.

egypte-toerisme-beste-reisperiode-klimaat

 

Wat te doen in Marsa Alam? De bezienswaardigheden

Naast het genieten van zon, zee en strand, ben je natuurlijk ook benieuwd wat er nog meer te doen is in Marsa Alam. Je vindt hier een overzicht van de bezienswaardigheden en activiteiten.

1. Excursies
Ook in de omgeving zijn genoeg leuke dingen te zien en doen. Tijdens één van de diverse excursies kan je het land gaan verkennen. Bijvoorbeeld per boot, auto, bus, quad of kameel. Je kunt bijvoorbeeld naar bekende historische bezienswaardigheden in de Nijlvallei.

Of je kunt de woestijn gaan verkennen. Het “woestijngevoel” is een bijzondere ervaring. De woestijn rond Marsa Alam bestaat niet uit zandduinen maar vooral uit een kale rotsige vlakte. Afgewisseld met lichte begroeiing, bergen en rotsformaties. Ook kan je er bijzondere nederzettingen uit de Romeinse tijd, oases, dadelpalmtuinen en bedoeïenen zien.

Ook kan je een excursie per boot gaan doen. Bijvoorbeeld in de vorm van een dolfijnenexcursies waarbij je de vrolijke dieren kunt zien leven in hun natuurlijke omgeving.

egypte-leuke-dingen-doen2. Het fort in El Quseir

De nabij gelegen plaats El Quseir is ooit opgezet om belangrijke handelsroutes te verdedigen. Hier zijn de overblijfselen nog steeds van te zien, in de vorm van een fort. Je kunt het bouwwerk zowel van buiten, als van binnen gaan bekijken. In het 16e eeuwse fort is een museum over de geschiedenis van het fort en de regio.

marsa-alam-mooiste-bezienswaardigheden


3. De kerk van El Quseir
Een ander mooi bouwwerk in El Quseir is de orthodoxe kerk. Met name van binnen is het bijzonder. De vele versieringen, de gele kleuren en de bijzonder sfeer, kunnen het tot een interessante bezienswaardigheid maken. De kerk kan geregeld van binnen worden bekeken.

marsa-alam-plekken-centrum4. Aqua Coraya

Centraal in het gebied ligt het mooie waterpark Aqua Coraya. Je kunt er genieten van vele glijbanen. Het par staat vooral bekend om het aantal echts snelle glijbanen. Het park hoort bij een resort maar is ook toegankelijk voor niet-hotelgasten. De prijs is echter wat onduidelijk. De receptiemedewerkers van je hotel kunnen misschien uitkomst bieden.5. Historische bezienswaardigheden

Verschillende wereldberoemde bezienswaardigheden liggen redelijk in de buurt. Maar desondanks toch op circa 200 kilometer afstand. Daarom zal je tijdens de excursies al zeer vroeg in de morgen worden opgehaald en zal je pas aan het eind van de avond door de bus worden afgezet. Wil je iets meer ontspanning? Dan kan je ook kiezen voor een twee daagse excursies. Zo heb je meer tijd en minder drukte.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende bouwwerken gaan bekijken:

  • de tempels bij Luxor
  • piramides van Gizeh en de naast gelegen Sfinx
  • hoofdstad Cairo
  • rivier de Nijl
  • de tempel van Hatsjepsut
  • de Vallei der Koningen

 

egypte-mooiste-bezienswaardigheden-hoogtepunten6. Dolfijnen spotten

Je kunt zelfs dolfijnen onder water gaan zien. De dieren leven namelijk geregeld bij het Sataya-rif. Daardoor ook wel het “Dolphin House Reef” genoemd. Met een boot kan je je naar het rif laten varen. Daar kan je gaan zwemmen, snorkelen of duiken met de vrolijke dieren. Vaak is er ook een lunch op de boot bij de excursie inbegrepen. Echter kan je verschillende soorten excursies naar het rif kiezen.7. Golfen

Er wordt hard gewerkt aan het uitbreiden van de toeristische voorzieningen. Zo wil men onder andere een golfbaan gaan aanleggen. Momenteel (begin 2023) is dit nog niet voltooid maar wanneer je deze informatie leest, zou het maar zo kunnen dat je ondertussen wel kunt golfen tijdens je vakantie.8. De jachthaven van Port Ghalib

Eén van de vier plaatsen van de regio Marsa Alam, is het chique Port Ghalib. Bij het (kleine) centrum ligt een mooie jachthaven. Je kunt er over de boulevard gaan wandelen en ondertussen prachtige jachten zien liggen. Ook zijn er verschillende te vinden.

marsa-alam-bezienswaardigheden9. Watersporten

Op diverse plekken kan je watersporten gaan doen. Veel resorts bieden deze mogelijkheid ook aan omdat ze vaak een eigen strand hebben. Op de website van de resorts staan de actuele mogelijkheden. Over het algemeen kan je kiezen voor watersporten zoals windsurfen, zeilen, parasailen en kajakken.10. Glasbodemboot

Wil je genieten van de onderwaterwereld maar niet nat worden? Ook dat kan tegenwoordig. Je kan namelijk een tochtje maken in een glasbodemboot. Een boot met een gedeeltelijk glazen bodem waardoor je onderwater kan kijken.
De schipper zal langs plekken varen waar meestal veel te zien is. Met wat geluk kan je zelfs dieren als schildpadden, roggen, zeekoeien en dolfijnen zien zwemmen.11. Sportieve activiteiten

Naast de diverse watersporten, kan je ook op het land verschillende sportieve activiteiten gaan doen. Zoals paardrijden, bowlen, tennissen en squashen. Ook bieden veel resorts een fitnessruimte aan. Ook golfen zal in de toekomst mogelijk worden dankzij de plannen voor een golfbaan.12. De mooie stranden

Een overzicht van de mooiste stranden is niet nodig. Vrijwel alle stranden zijn namelijk mooi. Bedekt met fijn zand, voorzien van goede voorzieningen en grenzend aan azuurblauw water. Wat opvalt in Marsa Alam, is dat veel resorts een eigen privé strand hebben. Daardoor behoren ook de voorzieningen bij je hotel, wat extra makkelijk kan zijn.

marsa-alam-stranden-info13. De accommodaties

Veel hotels bieden ook allerlei activiteiten aan. Daardoor komen veel toeristen maar vrij weinig van het resort tijdens de vakantie. Met name de grotere resorts bieden extra vermaak. Maar je hebt ook de keuze uit kleinere accommodaties zoals hotels en appartementen. In de meest gevallen gaat om (vrij) luxe accommodaties die vrij recent zijn gebouwd.14. De wondere onderwaterwereld

Ten slotte voor velen één van de belangrijkste bezienswaardigheden, de onderwaterwereld. Deze is namelijk op veel plekken echt prachtig. Al op enkele meters van het strand kan je genieten van koraalriffen, tropische vissen, schildpadden en met een beetje geluk, zelfs dolfijnen.

Het water van de Rode zee is kraakhelder waardoor je al het moois, goed kunt zien.

egypte-mooiste-plekken-bestemmingen

 

Zoals je hebt kunnen zien, heeft de badplaats niet zoveel historische bezienswaardigheden. Het is vooral een bestemming waar je even helemaal tot rust kan komen. Het weer, de stranden en de onderwaterwereld, zijn voor de meeste vakantiegangers de belangrijkste reden van hun bezoek. Anderzijds bieden de excursies wel de nodige actie en culturele plekken.

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan eens de handige pagina’s over de mooiste plekken in Egypte en de diverse bezienswaardigheden in Egypte.

Of bekijk de pagina’s over andere geliefde badplaatsen zoals Hurghada, het bekende Sharm el Sheikh of het bijzondere El Gouna.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties in het mooie Marsa Alam. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com