jimbaran-bali-bezienswaardigheden

 

Toeristische informatie over Jimbaran

Jimbaran is één van de beroemde vissersdorpjes van Bali. Het is gelegen ten zuiden van de luchthaven, op het eiland Bali. Het dorp was vroeger nog niet bekend bij toeristen. Het enige wat de meesten kenden, was de vis- en seafoodbarbecue die je op het strand kan houden. Sinds de laatste jaren hebben toeristen de plek echter wel gevonden.

De ontspannen sfeer in combinatie met een luxe vakantie is wat ervoor gezorgd heeft dat Jimbaran een toeristische trekpleister is geworden. Er is daarbij veel te beleven voor iedereen die naar het eiland en het vissersdorp komt. Denk aan een winkelcentrum, trendy restaurants en wellness. Ook is alles wat je in Bali wilt zien binnen een korte afstand.

jimbaran-bali-wat-doen

 

Wat te doen in Jimbaran? De bezienswaardigheden

Jimbaran heeft verschillende plekken waar je naartoe kan. Ondanks dat het vissersdorp niet volledig is gericht op toeristen, zijn er voldoende bezienswaardigheden te vinden. Hieronder zie je een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden op een rij.

1. Jinggala Gallery
Als je van kunst houdt, moet je bij de Jinggala Gallery zijn geweest. Het is een grote galerij, welke ook als showroom voor keramiek wordt gebruikt. Keramiek wordt namelijk ook in Bali gemaakt. Met enige regelmaat zijn er tentoonstellingen waar je naar kan kijken. Je ziet dan schilderijen en kunstwerken van lokale kunstenaars. Het gebouw zelf is ook de moeite waard om te bekijken. Het is een roze gebouw, gemaakt van kalksteen. Tevens heb je een café om na jouw bezoek nog even een drankje te doen.2. Jimbaran Bay

De Jimbaran Bay is de baai met een mooi strand, waar menig toerist en lokale inwoner samenkomt. Het is een geschikte plek om overdag te genieten van de zon, maar ook om de zonsondergang te zien in de avonduren. Het strand is omringd door verschillende restaurants en barretjes, waar je lokale en internationale gerechten kan vinden. Rondom het strand is ook voldoende schaduw te vinden door de bomen. Zelfs als het warm is, kan je hier dus urenlang genieten en even helemaal tot rust komen.3. De Pura Ulun Siwi tempel

Pura Ulun Siwi is een tempel die midden in de stad ligt. Jimbaran is namelijk erg gehecht aan tradities, waarbij religie een grote rol speelt. Als je naar deze tempel gaat, kijk je aan de buitenkant jouw ogen uit. Wel moet je de openingstijden goed in het achterhoofd houden. De tempel is namelijk niet altijd te bezoeken. De buitenkant laat jou echter al voldoende zien. Het is een immens gebouw en je moet ver naar boven kijken om de top te zien. Het laat jou nadenken over hoe ze deze hebben kunnen bouwen en hoe het na al die jaren nog altijd overeind blijft staan.

jimbaran-wat-doen-info4. Pura Muaya

Puru Muaya is één van de religieuze bezienswaardigheden die Jimbaran te bieden heeft. De tempel is groot en vanaf de buitenkant al voorzien van veel versieringen. De tempel is te vinden aan het strand, waardoor je hem niet kan missen tijdens jouw vakantie. Het is een tempel die voor de Hindoe nog altijd een perfecte plaats is om de goden te aanbidden en hun religie uit te oefenen. Er zijn daarom ook nog regelmatig religieuze ceremonies in de tempel. Als je geluk hebt, kan je deze ook ervaren. Heb dan wel respect voor de mensen die de ceremonies uitvoeren.5. Jimbaran Hills Activity Valley

Voor de fanatiekelingen is de Jimbaran Hills Activity Valley een geschikte keuze. Het is een plek waar je een groot aantal outdoor activiteiten kan doen. Denk aan duiken, quad rijden of paintball schieten. Je kan hier met grote groepen naartoe, maar ook gewoon met het gezin. Voor iedereen is er wel iets te beleven en je kan ervoor zorgen dat er urenlang speelplezier is.

Tip: let op de openingstijden van de Jimbaran Hills Activity Valley, zodat je op de dag zelf niet teleurgesteld wordt.

jimbaran-bali-activiteiten6. Nakula Sahadewa Statue

Het standbeeld Nakula Sahadewa is een standbeeld dat je vanaf verschillende plekken van het eiland kan ontdekken. Het is een beeld dat bestaat uit een tweeling. Het waren twee broers, die samen tot de vijf Pandava broers behoorden. Het standbeeld is nog goed onderhouden. Hier staan de lokale bewoners ook om bekend. Het standbeeld is goed te combineren met andere bezienswaardigheden in de stad.7. De luxe van de hotels

Naast het zien van bezienswaardigheden en het doen van leuke activiteiten, wil je vast ook lekker ontspannen tijdens je vakantie. De hotels rond Jimbaran zijn hier uitermate geschikt voor. Ze hebben namelijk meestal een luxe uitstraling en bieden een rustig gevoel. Mede door de ligging in de rijke begroeiing van het gebied. Hierdoor kan je extra ontspanning ervaren wanneer je bij het zwembad ligt.

uluwatu-bali-zwembad

 

Het gezellige centrum van Jimbaran

Jimbaran mag dan niet al jarenlang een toeristische plek zijn, het centrum van het vissersdorp laat jou toch anders lijken. Zo zijn er voldoende mogelijkheden om te winkelen in dit dorp. Sinds de komst van toeristen is er namelijk een winkelcentrum gebouwd, waar je de meest luxe winkels terug kan vinden. Verschillende merken zijn hier samengekomen. Ook kan je keramiekwinkeltjes vinden, zodat je jouw souvenirs direct mee naar huis kan nemen. Wil je wat creatiefs gaan doen? Dan kan je één van de potschildercursussen volgen.

Verder kan je er cultuur gaan snuiven dankzij het dagelijkse Indonesische leven. Verwonder je bijvoorbeeld over de bijzondere gerechten, ingrediënten, het verkeer en de bouwstijlen.

Ook uitgaan is een beetje mogelijk in het centrum. Er zijngeen discotheken maar je kunt er wel genieten van muziek en drankjes. Houd er wel rekening mee dat het centrum van Jimbaran niet voor langere tijd open is. Om 23:00 uur is namelijk vrijwel alles al gesloten. Wil je langer op stap? Dan kan je het bruisende nachtleven van Kuran en Seminyak bezoeken. Er gaan voortdurend taxi’s naartoe en je bent er binnen een half uur. Zo ervaar je toch hoe het nachtleven op Bali er aan toe gaat en ontdek je tevens weer geheel nieuwe plekken.

Verder heeft ook een gedeelte van de hotels een bar. Ook hier kan je ’s avonds nog even gezellig een drankje drinken. Ondertussen kan je genieten van de bijzondere omgeving en het lekkere weer.

bali-legian-rustig-strand

 

De mooie stranden van Jimbaran

Jimbaran heeft één strand bij het vissersdorp. Dit is de Jimbaran Bay. Het strand is lang en breed en over het algemeen vrij rustig. Tijdens jouw bezoek hoef je dus niet tegen andere toeristen of lokale inwoners aan te liggen om van de zon te genieten. Je kan op het strand ligbedden en strandstoelen huren en ook parasols zijn beschikbaar.

Er komen regelmatig mensen voorbij die jou drankjes en hapjes aanbieden. Je hoeft je plek dus niet meer te verlaten als je hier bent. Langs het strand zijn ook nog restaurants beschikbaar. Hier hebben ze voornamelijk visgerechten op het menu staan. Wel moet je rekening houden met de sterke branding, omdat Jimbaran aan de westkust van Bali ligt. Als je andere stranden wilt ontdekken, kan je ook naar de plaatsen in de omgeving trekken.

jimbaran-strand-info

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de pagina over de highlights van Bali.

Of bekijk dan de handige informatiepagina’s over de mooiste plekken in Indonesië en het overzicht van de bezienswaardigheden in Indonesië.

Ook kan je informatie lezen over andere leuke bestemmingen op Bali, zoals Uluwatu, het populaire bergdorp Ubud of de rustige badplaats Nusa Dua.

© 2024 SuggestMe.com