cancun-bezienswaardigheden-info

De mooiste bezienswaardigheden van Cancun

Voor veel bezoekers zijn de stranden en het zomerse weer, de belangrijkste bezienswaardigheden van Cancun. Bezienswaardigheden zoals historische bouwwerken, zijn er namelijk weinig te vinden. Wel kan je genieten van mooie plekken zoals:

1. De prachtige zandstranden
Cancun is gelegen op een smalle landtong. Een unieke locatie dat zorgt dat de hotels allemaal vlakbij de zee staan. En dus ook bij de stranden. Praktisch en het zorgt voor een leuke sfeer. De stranden behoren met recht tot de hoogtepunten van Cancun. Het zand is heerlijk zacht, het water kraakhelder en de voorzieningen zijn top. Dat komt mede doordat veel stranden bij hotels behoren. Daardoor kan je gebruik maken van de voorzieningen van je hotel tijdens je dagje strand.

Er zijn echter ook openbare stranden. Deze kunnen leuk zijn ter afwisseling. Keuze is er genoeg want de toeristische landtong heeft 20 kilometer aan stranden.

mexico-vakantie-leuke-gebieden-bestemmingen2. Het uitgaansleven

Niet alleen de stranden, ook het uitgaansleven valt onder de bezienswaardigheden. Cancun heeft namelijk een uitgaansgebied met mooie discotheken. Er zijn zelfs geregeld wereldberoemde dj’s te bewonderen. Het uitgaansleven is vooral aan de boulevard Kulkulcán te vinden. Daarbij kan je kiezen uit enorme discotheken of kleine barretjes.

Cancun is onder andere populair onder Amerikaanse studenten. Daarom is het uitgaansleven extra bruisend tijdens “Spring Break”. Een Amerikaanse vakantie in het voorjaar.3. Museo de Cancun (Centro Cultural del INAH)

Veel historie heeft de badplaats niet te bieden. Het is vooral een verzameling van hotels, restaurants, winkels en ander vermaak. Wel kan je een bezoekje brengen aan het plaatselijke historisch museum. Je kunt het vinden nabij het Plaza Caracol aan de Kukulcan boulevard.

Het museum is niet zo groot maar biedt wel een ruime collectie aan objecten uit de Maya beschaving. Ook kan je er een beeld krijgen van de ontwikkeling van Cancun.4. De onderwaterwereld

De zee rondom Cancun is prachtig helder en er is volop onderwaterleven te zien. Dat maakt de badplaats ook een leuke bestemming voor liefhebbers van snorkelen en duiken. Mede dankzij de verschillende koraalriffen die soms al op ondiepe niveaus te zien zijn. Daardoor kan je ze zelfs tijdens snorkelen zien.
Wil je toch een keer gaan duiken? Dan kan je terechte bij één van de verschillende duikscholen.

cancun-duiken-wat-doen5. Het ruime winkelaanbod

Ook uitgebreid winkelen is geen probleem in Cancun. Er zijn namelijk allerlei kleinere winkels maar ook meerdere grote winkelcentra. La Isla Shopping Village is het grootste met honderden winkels.

De winkelcentra zijn vooral op toeristen gericht en liggen op de smalle landtong met de hotelzone. Wil je wat meer cultuur? Dan kan je de winkels in het nabij gelegen stadje bezoeken. Deze zijn gericht op de inwoners waardoor je er meer Mexicaanse cultuur vindt. Ook is er geregeld een weekmarkt en een vlooienmarkt.

cancun-wat-te-doen6. Isla Mujeres

In de buurt van de hotelzone ligt het eilandje Isla Mujeres, ofwel Vrouweneiland. Je kunt het bezoeken met één van de excursieboten. Relatief veel toeristen zullen dit tijdens hun vakantie gaan doen. Desondanks zijn de stranden er vrij rustig.

Eenmaal aangekomen kan je genieten van mooie stranden, rustige natuur en het onderwaterleven. Met wat geluk kan je hier namelijk zeedieren zien zoals zeeschildpadden, walvishaaien en roggen.

Dankzij de rust en verschillende wandelpaden, kan je ook mooi wandelen over het eiland. Fijn om even tot rust te komen. Dit kan echter alleen op het smalle gedeelte. Op het bredere gedeelte zijn namelijk toeristische voorzieningen zoals wat hotels, restaurants en stranden.

isla-mujeres-yucatan-info7. Museo Subacuático de Arte

Een andere plek met een bijzonder onderwaterleven, is het Museo Subacuático de Arte. Een heus onderwatermuseum waar je 470 beelden kan zien. De beelden zijn geplaatst om een koraalrif te laten ontstaan maar momenteel is de kunst nog vrij goed zichtbaar. Tijdens snorkelen of duiken kunnen de beelden een bijzondere omgeving bieden.

Verschillende aanbieders van excursies bieden een bezoek aan het museum aan.

yucatan-mooie-plaatsen-tips8. Crococun Zoo

Op circa 30 kilometer afstand, tussen Cancun en de badplaats Playa del Carmen, ligt een bijzondere dierentuin. Het is de educatieve Crococun Zoo. Een park dat oorspronkelijk een krokodillenboerderij was maar tegenwoordig een volwaardige dierentuin is. Je kunt er namelijk ook dieren zoals slangen, apen, herten, vogels en spinnen zien. En niet alleen zien in de natuurlijke verblijven. Maar ook voeren en soms zelfs aanraken. Het park richt namelijk extra op educatie en daarmee behoud van de dieren.

Dankzij de verschillende gidsen, kan je goede informatie krijgen over de dieren. Zowel voor kinderen als volwassenen, kan de Crococun Zoo een interessant uitje zijn.9. Chichén Itzá

Cancun is niet de beste bestemming wanneer je de Mexicaanse cultuur wilt zien. Dat is er namelijk niet zoveel te vinden. Maar doe excursies te gaan doen, kan je toch de nodige historische bezienswaardigheden gaan zien tijdens je vakantie.
Bijvoorbeeld tijdens een excursie naar Chichén Itzá. Een indrukwekkende Maya tempel dat bestaat uit meerdere bouwwerken. Het piramide vormige bouwwerk is veruit het meest populair.

Er worden verschillende excursies aangeboden naar het complex. Een busreis duurt echter wel drie uur. Al kan dit ook wel weer een handige manier zijn om meer van Mexico te zien.

Naast deze tips, kan je nog allerlei andere dingen gaan doen. In en rond veel hotels zijn namelijk ook diverse activiteiten te doen. Zowel voor kinderen als volwassenen worden veel activiteiten aangeboden. Zoals sporten, wellness, entertainment en excursies.

mexico-hoogtepunten-bezienswaardigheden-mooie-plekken

 

Cancun ligt op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Meer informatie over het gebied vind je op de pagina over mooie plekken in Yucatan.

Of bekijk de handige pagina’s over de mooiste plekken in Mexico of het overzicht van bezienswaardigheden in Mexico.

 

De ligging en het vervoer van Cancun

Cancun ligt in het uiterste oosten van Mexico, op het schiereiland Yucatán in de staat Quintana Roo. De badplaats is gelegen op 16 kilometer van het vliegveld. Daardoor kan je na de landing, vlot op het strand liggen.
Mede door het vervoer wat in dit gebied goed geregeld is. Toeristen reizen meestal met een shuttlebus dat bij de reis is inbegrepen, een taxi of één van de bussen. Cancun heeft drie buslijnen, waarvan er twee zelfs 24 uur per dag rijden. De bussen zijn modern, comfortabel en goedkoop.

Ook kan je kiezen voor een taxi. De hanteren vaak een vaste prijs in plaats van een prijs per kilometer. Daarom is het verstandig om voor vertrek een prijs af te spreken.

Cancun bestaat eigenlijk uit twee gedeelten. Het Mexicaanse gedeelte waar de meeste inwoners wonen, en de hotelzone op de smalle landtong. Een smalle stroom land in de helderblauwe zee. De hotelzone staat vol met toeristische voorzieningen zoals (grote) hotels, winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden en ander vermaak. Langs de kust ligt 20 kilometer aan prachtige zandstranden.

De vlucht naar Mexico duurt ongeveer 12 uur. Vaak zal je daarbij een tussenstop maken in de Verenigde Staten.

cancun-tips-highlights

 

Is Cancun een veilige vakantiebestemming?

In bepaalde Mexicaans gebieden komt geweld tussen rivaliserende drugsbendes voor. Echter valt dat in de meeste toeristische plekken mee. Vaak zal je hier niets van merken. Ook in Cancun is vrij weinig criminaliteit.

Er wordt geadviseerd om niet in het donker door Mexico te reizen. De hotelzone van Cancun is echter geen probleem. Maar enige oplettendheid is ook hier ’s avonds en ’s nachts wel aan te raden.

cancun-veilig-tips-info

 

Wat is de beste reistijd?

Tijdens de maanden december tot en met april is het weer het meest gunstig. In deze periode valt er namelijk vrij weinig regen en komen er niet veel orkanen voor. In de maanden juni tot november is de kans op een orkaan een stuk groter. Regen valt er voornamelijk in de maanden mei tot oktober.

De temperaturen zijn het hele jaar prettig. Eigenlijk kan je er het hele jaar van de stranden genieten. Daardoor is het ook een geschikte winterzonbestemming.

 

Welke talen worden er gesproken?

Net als op veel toeristische plekken, wordt ook in Cancun vrij goed Engels gesproken. Met name in de hotelzone. Daarnaast wordt er ook wel Duits gesproken. Verder wordt er uiteraard Mexicaans en het “Maya” gesproken. De oorspronkelijke taal van de Maya bevolking.

Ondanks het ingeburgerde Engels, waarderen de Mexicanen het wanneer je wat Mexicaanse woordjes kent.

mexico-mooiste-plekken-praktische-info

 

Cancun ligt op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Meer informatie over het gebied vind je op de pagina over mooie plekken in Yucatan.

Of bekijk de handige pagina’s over de mooiste plekken in Mexico of het overzicht van bezienswaardigheden in Mexico.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties in het mooie Cancun. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com