florida-leuke-plaatsen

De mooiste plekken en bezienswaardigheden van Florida

Bekijk de onderstaande mooie plekken, gebouwen en bezienswaardigheden en je zult al snel zien dat je in Florida echt het Amerikaanse gevoel zal kunnen ervaren. Wie weet kan het ook voor jou een leuke bestemming zijn voor een culturele zonvakantie.

1. Miami
Miami is de hoofdstad van Florida. Miami is als bezoek zeker een bezoek waard als je in Florida bent. De kans is groot dat je er langskomt, hier vind je namelijk een van de grootste vliegvelden in de omgeving. Op zichzelf is Miami een drukke en moderne stad. Zowel overdag als in de nacht is er veel te zien en te doen. Tot in de vroege uurtjes geniet je van het uitgaansleven.

Bovendien heeft de stad diverse leuke wijken, Little Havana is daar één van. En ligt Miami aan een mooi tropisch strand met wit zand en groene palmbomen. Miami Beach is een van de bekendste plekken in de stad. Vlakbij Miami ligt ook Fort Lauderdale, wat het venetië van Amerika wordt genoemd. De wirwar van kanalen doet denken aan de Italiaanse stad. Een leuk deel van de stad om eens te gaan kijken dus.

Benieuwd geworden? Meer informatie vind je op de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden in Miami.

florida-bezienswaardigheden-tips2. Everglades National Park

Het Everglades National Park is waarschijnlijk een van de eerste dingen die in je opkomen als je aan Florida denkt. Het nationaal park vol moerassen is de ideale leefomgeving van bekende dieren. Het Everglades National Park staat met name bekend om de krokodillen en alligators. Daarnaast zijn er nog veel meer andere reptielen te zien.

Dé manier om het Everglades National Park te verkennen, is per boot. Met de boot kom je op de meest afgelegen plekken van het moerasgebied en kom je soms wel erg dichtbij de alligators. Tijdens een vakantie naar Florida, is het het Everglades National Park niet te missen. Een park dat je niet snel meer gaat vergeten.

florida-mooiste-plekken3. Biscayne National Park

Een ander nationaal park in Florida, is Biscayne National Park. Biscayne National Park is vooral onder water een prachtig natuurgebied. De koraalriffen zijn er ongekend mooi. De vele kleuren van het koraal en de tropische vissen zijn een bijzonder totaalplaatje.

Met het heldere water van de zee biedt het park de ideale gelegenheid om te gaan snorkelen. Ben je niet zo van het snorkelen? Huur dan een kano in de omgeving. Er zijn namelijk kano’s met een transparante bodem, zodat je onder water kunt kijken. Ook het strand met het witte zand, de heldere zee en palmbomen geeft je een tropisch vakantiegevoel.

florida-mooie-plekken-natuur4. Key West

Ook erg bekend als bezienswaardigheid in Florida, is Key West. Key West is een eiland aan de kust van Florida, helemaal in het zuiden. Om meerdere redenen is Key West een bezoekje waard. Je kunt er namelijk van alles doen.

Denk bijvoorbeeld aan het beoefenen van watersporten, het relaxen op de stranden, of het bekijken van de oude architectuur. In Key West zijn er veel excursies te boeken en proef je de Caraïbische sfeer. Leuk voor een dagje weg vanuit Florida dus.

florida-mooiste-bezienswaardigheden-stranden5. Dry Tortugas National Park

Naast alle stadse drukte en de vele bezienswaardigheden in Florida, kan het heerlijk zijn om ergens eens goed te relaxen. Hoe doe je dat beter dan met een boottochtje naar het Dry Tortugas National Park? Het Dry Tortugas National Park ligt in de baai van Key West en is een eiland waar een groot Amerikaans fort op staat.

Rondom het eiland heb je een prachtige baai met een mooie onderwaterwereld. Er liggen veel bootjes en het strand is er een aanrader. Al met al is het Dry Tortugas National Park dus een fijne bestemming voor een dagje uit in Florida.

florida-leuke-plekken-tips6. Fort Myers

Fort Myers is een stad in het westen van Florida die je tijdens een vakantie niet over wilt slaan. Fort Myers staat om meerdere kenmerken bekend: het trekt veel toeristen vanwege de oude authentieke bezienswaardigheden en kleurrijke huizen bij het strand. In de kuststrook bij Fort Myers liggen diverse eilanden. Die ook in het koloniale verleden belangrijk waren.7. Big Cypress National Preserve

Ook al is vooral het Everglades National Park bekend, ernaast ligt ook het Big Cypress National Preserve dat eigenlijk net zo mooi is. Het moerasgebied biedt ruimte voor talloze bloemen en dieren. De Big Cypress National Preserve beslaat in totaal zo’n 720 duizend hectare. Alligators zijn hier dus ook zeker te vinden.

florida-mooie-plekken-highlights8. Kennedy Space Center

Een andere leuke bezienswaardigheid in Florida is het Kennedy Space Center. In dit centrum is de NASA gevestigd en heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld. Vanuit het Kennedy Space Center werden namelijk raketten gelanceerd die de ruimte in gingen. Bij het Space Center kun je veel leren over de ruimtevaart, van nu en in het verleden.9. Tampa Bay

Tampa Bay klinkt je als bezienswaardigheid misschien minder bekend in de oren, maar het is zonde om over te slaan. Bij Tampa Bay omgeef je je weer in een hele andere wereld dan in de rest van Florida. De Spaanse en Cubaanse cultuur is hier beter zichtbaar. Dat proef je dan ook terug in de sfeer die er hangt.

Tampa zelf is een leuke stad bij de baai. Het kent een knus centrum met historische elementen, een nachtleven en een mooi strand. Ook in de omgeving van Tampa Bay zijn er veel mooie stranden te vinden. Om nog niet te spreken van alle attracties en parken. Zo heb je er dierentuinen, kun je er pretparken bezoeken en hoef je je geen dag te vervelen.

florida-wat-doen-info10. Orlando

Ongeveer in het midden van de staat, ligt de stad Orlando. Orlando is een vrij grote stad met veel inwoners. De Skyline is er prachtig en bij Orlando vind je veel attractieparken. De lokale bevolking beweert dat je in het centrum van Orlando het “echte” Florida kunt beleven. De ligging aan de baai is kenmerkend voor de stad.

florida-attracties-wat-zien11. Walt Disney World Florida

Wil je een betoverend uit in Florida? Ga dan naar Walt Disney World. Dit park is welbekend bij menig toerist en leuk voor jong en oud. Het ligt in de buurt van Orlando en staat vol met toffe attracties. Voor kinderen is het park een magische sprookjesachtige wereld, er zijn waterattracties en er lopen verklede personages rond waar je mee op de foto kunt.

Het park is te groot om alles te kunnen zien. Daarom is het leuk om meerdere dagen te gaan. Overnachten is er mogelijk in een van de themahotels, je kunt een balletje slaan bij een van de golfbanen en je kunt terecht op de camping. Voor souvenirs ben je er ook aan het juiste adres, er zijn veel winkels te vinden met merchandise.12. Universal Studios Florida

Nog zo’n leuk themapark in de buurt van Orlando, is Universal Studios Florida. Dit park staat volledig in het teken van film. Als je er doorheen loopt, kom je veel restaurants tegen en kun je shoppen bij één van de vele winkels. Waar Universal Studios Florida om bekend staat, is het ‘Ride the movies’ fenomeen. Tijdens een ritje kun je door filmthema’s heen rijden. Denk aan Harry Potter of Hollywood als thema.

florida-attracties-vakantie-plekken13. Turtle Hospital Florida

Het is belangrijk om wildlife te beschermen, dat geldt ook voor de zeeschildpadden in Florida. De zeeschildpadden worden in het Turtle Hospital gered, opgevangen en verzorgd. Zodat ze later weer in de natuur uitgezet kunnen worden. Als bezoeker kun je er veel leren over de diersoort en de situatie in Florida.

 

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er allerlei mooie bezienswaardigheden en plekken in de Algarve. Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan eens de handige pagina’s over de mooiste plekken in de Verenigde Staten of over de vele bezienswaardigheden in de Verenigde Staten.

Of bekijk de pagina over de bekendste stad van Florida; het zomerse Miami.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties in het mooie Florida. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com