dubai-bezienswaardigheden-wat-doen-zien

De hoogte van de Burj Khalifa

In 2004 is begonnen met de bouw van de Burj Khalifa. In 2010 is het geopend en sindsdien is dit het hoogste gebouw ter wereld. Het is maar liefst 828 meter hoog. Een niet voor te stellen hoogte dat het bouwwerk tot een heuse attractie maakt. De omliggende wolkenkrabbers zijn al enorm hoog maar lijken desondanks haast op laagbouw.

Het gebouw is zo hoog dat de zon op de hoogste verdieping, 3 minuten later ondergaat dan op de begane grond.

In de 828 meter zijn 163 verdiepingen verwerkt. Ook dit is een indrukwekkend aantal. In Nederland vinden we een 20e verdieping al bijzonder. Gelukkig heeft de Burj Khalifa ook een lift en hoef je dus niet met de trap naar de 163e verdieping.
Maar het kan nog gekker. Er zijn namelijk plannen om een nieuwe eyecatcher te bouwen in Dubai. Dit gebouw moet zelfs hoger worden dan een kilometer . . .

burj-khalifa-tickets-kopen-online

 

Tickets kopen om de Burj Khalifa te bezoeken

De wolkenkrabber is uitgegroeid tot één van de populairste attracties van de stad. Daarom kunnen er wachtrijen ontstaan voor de kassa’s. Het kan zodoende verstandig zijn om alvast online tickets te bestellen. Zo heb je de zekerheid dat je het uitkijkplatform kan zien op de gewenste dag. Daarnaast hoef je hierdoor minder lang te wachten. Je kunt kiezen uit twee opties:

Observatieplatform “At The Top”
Op de 124e verdieping ligt het observatieplatform voor bezoekers. Dankzij de hoogte van 452 meter kan je er genieten van geweldige uitzichten over de stad, zee en woestijn. Een snelle lift kan je in een minuut naar het uitkijkpunt brengen. Vanaf deze etage kan je 360 graden uitkijken over de stad.

Tickets kan je bij aankomst kopen of alvast online bestellen. Daarbij kan je een gewenst tijdblok aangeven.

burj-khalifa-informatieObservatieplatform At The Top – Burj Khalifa SKY

Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een uitkijkpunt dat nog hoger ligt. Het At The Top – Burj Khalifa SKY ligt namelijk op de 148e verdieping. Dankzij de hoogte van 555 meter heb je er extra mooie uitzichten. Ook krijg je daarbij een gids mee. Deze kan je uitleg geven over alles wat je ziet. Verder is dit hogere platform extra luxe uitgevoerd. Zo is er een chiquere aankleding en kan je er dankzij een groot scherm een virtuele vlucht over Dubai maken.

Deze voordelen zijn helaas niet gratis. Een ticket voor dit exclusieve uitkijkpunt is duurder dan het normale platform.

Om teveel drukte te voorkomen, mogen er een beperkt aantal mensen per tijdsblok naar boven. Ook wordt hierdoor een mooie ervaring verzekerd. Het kan dus gebeuren dat je door teveel drukte niet naar boven kan. Tenzij je een online ticket hebt gekocht.

Veel toeristen kiezen er voor om de Burj Khalifa tussen 18:00 en 19:00 uur te bezoeken. Dit is namelijk een uur voor de zonsondergang. Door dit tijdstip kan de stad zowel met licht, tijdens de zonsondergang en in het donker worden bekeken.

Wil je juist alle rust? Dan kan je juist vroeg in de ochtend gaan.

 

Online entreetickets via het bekende Tiqets.com

 

De functies van de Burj Khalifa

Uiteraard is het gebouw vooral een stukje marketing voor Dubai. In de stad van records draait het om futuristische projecten om zich te tonen aan de wereld. Daarnaast heeft het gebouw uiteraard ook praktische functies. Dat zijn de volgende:

Appartementen
Een gedeelte van de etages is in gebruik voor appartementen. Tot de 108e verdieping zijn er circa 84 verdiepingen in gebruik als woonoppervlak. Boven de 108e verdieping zijn geen woningen. In totaal zijn er ruim 900 appartementen. Uiteraard geen goedkope woonruimte. Zo kost het duurste appartement ruim 14 miljoen euro.Zakelijke suites

In het bouwwerk zijn verschillende vergaderruimten te huur. Daarbij is vaak ook de verzorging van lunches en diners mogelijk. Huurders maken met de unieke locatie meestal de nodige indruk op zakenpartners. Men kan kiezen voor zakelijk suites op de verdiepingen 111 t/m 121, 125 t/m 135 en 139 t/m 154.Technische ruimten

Maar liefst 23 verdiepingen zijn in gebruik als technische ruimte. De immense hoogte vereist natuurlijk ook hoogwaardige techniek. Simpele voorzieningen zoals elektriciteit, water en koeling zijn bij deze hoogten een stuk complexer.
Zo wordt in het gebouw maar liefst circa 950.000 liter per dag gebruikt. Dit moet gedeeltelijk naar enorme hoogten worden gepompt.Hotel

Op de 9e tot en met de 16e verdieping is het Armani Hotel gevestigd. Een stijlvol hotel waarvan het hotelinterieur is ontworpen door de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani. Het luxe interieur en de mooie uitzichten maken de hotelkamers niet goedkoop. De prijzen variëren tussen 800,- en 50.000 euro per nacht! Maar daarbij heb je wel suites van circa 800 vierkante meter. Een unieke ervaring.

Het is tevens het enige Armani hotel ter wereld.Restaurants

Op meerdere plekken zijn restaurants en lounges te vinden. Zoals restaurant en lounge At.mosphere  op de 122e verdieping. Door de ligging van 422 meter, is dit het hoogste restaurant ter wereld. Borrelen kan echter nog hoger. Namelijk in the Lounge, Burj Khalifa. De grootste en hoogste lounge ter wereld. Het is gevestigd op de 152e, 153e en 154e verdieping. Dankzij het dakterras kan je ook naar buiten tijdens je bezoek.Toeristische attractie

Slechts 4 van de 163 verdiepingen zijn toegankelijk voor publiek. Echter zijn die vier etages zeker de moeite waard. Je vindt er namelijk geweldige uitzichten. Maar eigenlijk kunnen hier de etages met het hotel en de restaurants nog bij gerekend worden.

Het uitkijkplatform was met 452 meter hoogte, de hoogste ter wereld. Echter werd men ingehaald en is vervolgens het hogere dek geopend. Ondertussen is dat echter ook niet meer het hoogste uitkijkpunt ter wereld. In de Chinese stad Shanghai kan je nog hoger genieten van mooie uitzichten.

 

Waar staat de Burj Khalifa?

Het gebouw staat in het modern centrum van de stad Dubai. Door de immense hoogte zal je niet hoeven te zoeken. Uit de meeste hoeken van de stad, is het bouwwerk namelijk te zien.

Het staat in de wijk Downtown Dubai. Het modernste gedeelte van het centrum. Hier vind je meer bezienswaardigheden zoals de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. Ook kan je er de grootste fonteinshow ter wereld bekijken. Door de verschillende bezienswaardigheden en vele winkels, is dit één van de drukste wijken van de stad. Met name door toeristen. En niet alleen overdag, ook ’s avonds is het er vaak gezellig druk. Onder andere door mensen die de verlichte fonteinshow willen zien.

burj-khalifa-tickets-kopen-info

 

Leuke weetjes

  • De bouw heeft maar liefst 1.25 miljard euro gekost! Dit was echter snel terug verdient met de verkoop van de appartementen.
  • De duizenden ramen worden door 36 ramenwassers met speciale apparatuur schoon gehouden.
  • De snelle lift heeft een snelheid van 10 meter per seconde. Dit is hetzelfde als 36 kilometer per uur.
  • De top kan wel 1.5 meter heen en weer bewegen door de wind op deze enorme hoogte.
  • Zelfs op een afstand van bijna 100 kilometer, kan je de top nog zien.
  • Bepaalde momenten hebben er maar liefst 12.000 mensen tegelijk aan het gebouw gewerkt.
  • De toren heeft het uiterlijk van de Hymenocallis bloem. Een bloem dat uit verschillende lagen bestaat. Met name vanuit de lucht is de bloem wat te herkennen.
  • In de toren zit de hoogste lift ter wereld. De langste schacht heeft een lengte van 504 meter!

 

Benieuwd naar de rest van de indrukwekkende stad? Bekijk dan de informatiepagina over de mooiste bezienswaardigheden in Dubai.

Of bekijk de pagina over de highlights van Abu Dhabi.

 

© 2024 SuggestMe.com