calabrie-italie-informatie

 

De leukste plekken en bezienswaardigheden van Calabrië

Ontdek wat je zoal kan doen tijdens een vakantie in het mooie Calabrië. Zo hoef je geen mooie plekken en bezienswaardigheden te missen.

1. Corigliano kasteel in Calabro
Calabria heeft in de regio verschillende kastelen liggen. Een van de grootste kastelen die je kan bezoeken is het Corigliano kasteel in Calabro. Het kasteel is gebouwd in 1073, op aandringen van de Normandische koning Robert Guiscard.

Tegenwoordig is het kasteel niet meer in gebruik, maar ingericht als kunsthistorisch museum. Je kan hier helemaal teruggaan in de tijd en ontdekken hoe het land er vanaf de middeleeuwen uit heeft gezien. Stap voor stap word je meegenomen in de veranderingen die de regio heeft doorstaan. Dankzij de mooie structuur van het kasteel worden er ook veel conferenties, tentoonstellingen, bruiloften en evenementen georganiseerd.

calabrie-kasteel-wat-zien2. Kasteel in Isola di Capo Rizzuto

Isola di Capo Rizzuto is een eiland in de regio Calabria, waar je geweest moet zijn. Het eiland zelf heeft jou namelijk al veel te bieden. De natuur is hier adembenemend mooi, je kan er uren rondwandelen en er komt ongetwijfeld veel flora en fauna tegen die je thuis niet hebt.

Eén van de bezienswaardigheden op het eiland is het kasteel. Het kasteel is eeuwen geleden gebouwd en staat nog altijd overeind. Vandaag de dag kan je deze bezoeken en ontdekken hoe de geschiedenis zich ontwikkeld heeft. Vanaf het kasteel heb je ook een mooi uitzicht op de rest van het eiland en de regio. Neem daarom je tijd om de omgeving helemaal in je op te nemen.

isola-capo-rizzuto-calabrie3. Nationaal park del Pollino

Het Nationaal Park del Pollino is het grootste nationale park van Italië. Ook is het uitgeroepen tot UNESCO Geopark. Er zijn verschillende hoge bergen te vinden, zoals Monte Pollino en Monte di Orsomarso. De diepe kloof Gole del Raganello is een ander hoogtepunt om te bezoeken. Je kan in het nationaal park rondlopen en ziet na iedere hoek van het wandelpad weer een andere verrassing.

Het park staat vol met oeroude Bosnische dennenbomen. Deze zijn tot wel 40 meter hoog. Als je jouw klim maakt op de Monte Dolcedorme heb je bij mooi weer ook uitzicht op Sicilië. In het nationaalpark zijn een aantal bezienswaardigheden waar je een stop moet maken. Denk aan het bezoekerscentrum, waar je veel informatie krijgt. Ook Rotonda, een stadje in het midden van het nationale park, mag niet ontbreken. Het middeleeuws centrum laat jou je ogen uitkijken. Als laatste moet je bij de grot van Romito geweest zijn. Rotstekeningen van ongeveer 13.000 jaar oud zijn hier te bewonderen.

calabrie-bezienswaardigheden-pollino4. Nationaal park Aspromonte

Het nationaal park Aspromonte is een ander nationaal park dat je in de regio van Calabria kan vinden. Het ligt in het zuiden van de Apennijnen. Het park is opgericht in 1989 en is ongeveer 641 vierkante kilometer groot. De geschiedenis begint echter al in 1968, toen het Nationaal Park Calabrië werd opgericht.

Het landschap in het park bestaat voornamelijk uit bergen en bos. Ook kan je hier veel diersoorten in harmonie zien samenleven. Het is daarom wel belangrijk dat je op de wandelpaden blijft, zodat je de natuurlijke leefomgeving van deze dieren niet stoort. Het beukenbos in de Valle Infernale is in 2021 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

calabrie-mooie-plekken-natuur5. Sila Nationaal park

Het Sila Nationaal Park ligt in het midden van Calabria, ten oosten van Cosenza en ten noorden van Lamezia Terme, Crotone e Catanzaro. Het nationaal park staat bekend om de vele bomen die je hier terug kan vinden. De grootte van het park is ongeveer 750 vierkante meter en het merendeel ervan is bedekt met bos.

Je kan hier uren rondlopen en geniet van de schone lucht die is ontstaan door de bomen. Het nationaal park is vooral in de zomermaanden erg in trek. Je kan hier namelijk altijd genieten van schaduw en een koel briesje. Niet alleen kan je hier wandelen, ook kan je door het park heen rijden en stoppen bij een van de sportieve activiteiten die het park te bieden heeft.

sila-park-calabrie-natuur6. Scilla

Scilla is een plaats in Calabria. Het is een oude en schilderachtige stad, waar je een mooi uitzicht hebt op het eiland Sicilië. In Scilla zijn een groot aantal bezienswaardigheden te vinden, die je gezien moet hebben als je in de regio verblijft. Kasteel Ruffo is hier één van. Het kasteel ligt op een grote rots. Volgens mythische verhalen was dit de rots het thuisfront van een zeskoppig zeemonster, welke ervoor zorgde dat zeelieden verdronken. Het kasteel zelf is gebouwd in het Etruskische tijdperk. De Romeinen hebben het kasteel later uitgebreid en in gebruik genomen. Sinds de jaren 70 kan je hier vooral genieten van de cultuur.

Ook de vuurtoren van Scilla mag je niet over het hoofd zien. Deze is gebouwd in 1913 en is nog altijd in gebruik. Het gebouw staat op 72 meter boven zeeniveau. Vergeet ook niet naar een van de wijken te gaan van de stad. Hier zie je hoe lokale bewoners hun dagen doorbrengen.

scilla-plaats-calabrie-italie7. Tropea

Tropea is een klein dorpje met ongeveer 6500 inwoners. Het is een van de hoogtepunten als je in de regio bent en ligt aan de Tyrreense zee. Dit komt vooral door de mooie ligging aan de zee. Er zijn veel reusachtige kliffen, zodat je vanaf het stadscentrum gelijk de zee op kan kijken. Het strand is in 2007 uitgeroepen tot één van de mooiste stranden in Europa.

In het stadje kan je onder andere de Santa Maria dell’isola bekijken. Het is een Normaans kasteel, boven op de kliffen. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en is dé plaats als je verschillende exposities wilt bewonderen. Ook ligt er een mooie tuin bij. Het oude centrum van het dorpje kent verschillende winkeltjes, restaurants en barretjes.

tropea-calabrie-mooie-plaatsen8. Gerace

Gerace is een andere stad waar je naartoe moet. Het is een stad waar je veel verschillende scenario’s aantreft. Zo heb je aan een kant de Ionische Zee, aan de andere kant indrukwekkende bergketens. Ook heeft de stad een oude binnenstad, waar je urenlang in rond kan lopen.

De kathedraal van Gerace, met de officiële naam Kathedraal dell’Assunta, is één van de grootste Romaanse kathedralen van de regio. Het bouwwerk is ontstaan rond 1100 en heeft een enorme omvang. Binnenin zijn drie brede gangpaden en verschillende versieringen te vinden.

Ook het Piazza Delle Tre Chiese is een plek waar je even rond moet kijken. Het plein van de drie kerken geeft jou voldoende bezienswaardigheden. De nauwe straatjes geven jou elke keer weer andere verrassingen.
Een laatste bezienswaardigheid waar je moet zijn is de Porta del Sole. Deze poort van de zon staat op het oosten, waar je bij zonsopkomst kan genieten van de zon die door de poort heen komt. Vooral voor fotografen is dit een plek om op de lijst te zetten.

gerace-mooie-plek-calabrie

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan eens de handige pagina’s over de mooiste plekken in Italië en de diverse bezienswaardigheden in Italië.

Of bekijk de pagina’s over Italiaanse gebieden zoals Toscane, het zuidelijke Campanië of de noordelijke Dolomieten.

 

© 2024 SuggestMe.com