ciutadella-menorca-centrum-info

 

Toeristische informatie over Ciutadella

Ciutadella is een mooie stad in het westen van Menorca. Het is een van de dichtstbevolkte steden van het eiland en bijna net zo groot als Mahon. Het is een oude stad, die door de jaren heen veel naamswisselingen heeft gehad. Dit komt mede door de veroveringen die in de geschiedenis hebben plaatsgevonden. Volgens de verhalen is het een van de oudste steden van het eiland, welke ontstaan is in de tijd van de Talaiotische periode. Ook zouden hier de eerste kolonisten op Menorca zich hebben gevestigd.

Ciutadella heeft veel schoonheid. Dit komt mede door de Britse overheersing. In deze tijd zijn er namelijk veel bezienswaardigheden bijgekomen, zoals de kathedraal. Deze is opgebouwd uit de resten van een oude moskee. Vandaag de dag is het daarom ook een van de populairste steden om te bezoeken. Regelmatig komen er veel toeristen naar de stad en ook de lokale inwoners hebben veel plezier om hier te leven. De verschillende restaurants en winkelgelegenheden maken het helemaal af.

ciutadella-menorca-centrum-haven

 

Wat te doen in Ciutadella? De bezienswaardigheden

Ciutadella is een plek die bruist van het toerisme. Er zijn daarom ook veel bezienswaardigheden waar je een bezoekje aan kan brengen. Enkele van deze bezienswaardigheden staan hieronder vermeld.

1. Plaça d’es Born
Placa d’es Born is één van de mooiste pleinen van Ciutadella. Het is tevens een van de belangrijkste pleinen die je in de omgeving tegenkomt. Er staan verschillende belangrijke gebouwen rondom het plein, zoals het Palau de Torre-Saura, het theater en de Iglesia de Sant Fransesc. Midden op het plein vind je ook een 22 meter hoge obelisk, welke gebouwd is in 1558 ter nagedachtenis aan de Turkse aanval. In de zomermaanden vind je hier een markt, waar je ook jouw souvenirs aan kan schaffen. Vanaf het plein heb je ook een mooi uitzicht over de haven die de stad kent. Je kan uren genieten van het moois dat hier te aanschouwen is.

ciutadella-wat-doen2. Kathedraal van Menorca

De kathedraal van Menorca is het grootste gebouw van het eiland. Het geloofsgebouw is gemaakt in de gotische stijl en gebouwd aan het einde van de 13e eeuw. Voor de bouw zijn de restanten van een oude moskee gebruikt. Koning Alfonso III van Aragon heeft de opdracht gegeven om de kathedraal te bouwen.

De kathedraal torent boven de stad uit. Vanaf de haven kan je de kathedraal al goed zien. Als je door de smalle straatjes loopt, zal het echter wel even duren voordat je het gebouw gevonden hebt. De kathedraal is aan de binnenkant erg licht, waardoor het veel groter lijkt. De glas-in-loodramen zorgen tevens voor nog meer lichtinval.

ciutadella-menorca-bezienswaardigheden3. Iglesia de Sant Fransesc

Het historische Iglesia de Sant Fransesc is een gebouw uit de 13e eeuw. In de 16e eeuw is het gebouw tijdens de Turkse aanval volledig verwoest, waardoor alles gerestaureerd diende te worden. De broeders van de kerk zijn tijdens de aanval ontvoerd en meegenomen naar Constantinopel. Aan het einde van de 16e eeuw is het bouw herbouwd. Vanaf dat moment heeft de kerk zijn huidige uiterlijk gekregen.

Aan de binnenzijde van het gebouw is het vrij sober. Alleen het altaar is rijkelijk versierd. Zo kan je hier onder andere Korintische zuilen vinden.4. De haven van Ciutadella

Eén van de mooiste havens van het eiland ligt in Ciitadella. Het is een gezellige plek met allerlei restaurants. De haven is eenvoudig te bereiken via de trappen die vanuit de binnenstad leiden. Vroeger was de haven voornamelijk bedoeld voor de vissers, tegenwoordig zijn er ook veel pleziervaartuigen te vinden. Vissers hebben hun route ergens anders gevonden. Houd er wel rekening mee dat bij hoge golven een groot deel van de haven onder water staat.

menorca-leuke-plekken-plaatsenSes Voltes

Ses Voltes is de belangrijkste winkelstraat van Ciatudella. Vanaf de winkelstraat kom je namelijk bij een groot aantal bezienswaardigheden uit. Waar de winkelstraat voornamelijk om bekend staat, zijn de gewelfbogen die hier te vinden zijn. In het eerste deel van de straat is er één grote boog te vinden, aan de andere kant zijn er twee. In de straat zelf vind je een groot aantal winkeltjes en boetiekjes te vinden. Je kan dus altijd een nieuwe outfit bij elkaar shoppen of jouw souvenirs aanschaffen.

 

Het gezellige centrum van Ciutadella

Ciutadella staat bekend om een gezellig centrum, waar je op iedere hoek van de straat wel iets nieuws ontdekt. Zo kan je als eerste uren rondlopen in de winkelstraat. Je vindt hier alle souvenirs die je nodig hebt om mee naar huis te nemen. Ook is het centrum voorzien van een mooie jachthaven. Deze is direct vanuit het historische centrum te bereiken. Via mooie trappen ben je bij de haven, waar met enig regelmaat nieuwe boten aankomen. Je kan hier ook urenlang over de boulevard lopen. Het mooie uitzicht laat jou iedere keer weer versteld staan.

In en rond het centrum van Ciutadella zijn er ook veel restaurants te vinden. De restaurants hebben voornamelijk visgerechten op het menu staan, maar je kan ook een aantal andere gerechten terugvinden. In de avonduren is het wel erg druk in de restaurants. Een reservering maken is wel een vereiste. Het nachtleven in Ciutadella mag er ook zijn. Er zijn verschillende barretjes die tot laat in de avond geopend zijn. De Spaanse cultuur leeft voornamelijk in de avonduren op. Zo zie je veel straatmuzikanten die live muziek geven. In de barretjes zelf heb je ook voldoende muziek. Genietend van een drankje en de muziek beleef je te allen tijde een mooie tijd in Ciutadella.

 

 

De mooie stranden rond Ciutadella

Ciutadella staat voornamelijk bekend om de jachthaven. Vlakbij de haven is wel een mooi strand te vinden. Het strand is lang en breed, dus er is voldoende ruimte om helemaal te kunnen ontspannen.

Maar ook langs de volledige kustlijn van Menorca zijn allerlei mooie stranden te vinden. Van gezellig druk tot “onontdekt”. Dankzij de vele begroeiing op Menorca, heb je langs veel stranden schaduwplekken van de bomen. Ook kan je vaak genieten van restaurantjes en barretjes.

ciutadella-menorca-strand

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Menorca.

Ten slotte kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com