costa-verde-toerisme-info

 

De leukste plekken en bezienswaardigheden van de Costa Verde

Ontdek wat je zoal kan doen tijdens een vakantie in het mooie Costa Verde. Zo hoef je geen mooie plekken en bezienswaardigheden te missen.

1. Braga
Wanneer je langs de Costa Verde aan het reizen bent, is Braga een echte aanrader. Braga is niet alleen één van de grootste en oudste steden van Portugal, maar ook nog eens de heiligste stad van het land. Deze bruisende stad is de thuisbasis van een groot aantal religieuze vieringen, evenals meer dan 30 prachtige kerken en een heus paleis voor de bisschop.

Wanneer je Braga wilt bezoeken kun je dit het beste in de maand maart doen. In deze tijd wordt er de Semana Santa gevierd en is de hele stad versierd met de meest kleurrijke en mooiste bloemen.

costa-verde-mooiste-plekken

 

De Sé kathedraal, die dateert uit de 12e eeuw, wordt beschouwd als het belangrijkste symbool van Braga. Romaanse, gotische en barokke stijlen zijn allemaal vertegenwoordigd in de architectuur van deze kathedraal. Santuário do Bom Jesus do Monte ligt net buiten Braga en is ook zeker een bezoekje waard.

Een enorme trap met maar liefst 686 treden die versierd is met heel bijzondere beelden, veel symbolische fonteinen, unieke kapellen en de mooiste barokke versieringen kan worden genomen om het heiligdom van dichtbij te bekijken. De meest toegewijde pelgrims nemen deze trap vaak op hun knieën, maar dat hoef jij natuurlijk niet te doen. Je hebt ook nog de mogelijkheid om met een kabelbaan naar de top te gaan.

costa-verde-bezienswaardigheden2. Avilés

Avilés werd voor een behoorlijke tijd beschouwd als een duister centrum voor de vervuilende industrie. Gelukkig heeft deze zware industrie inmiddels plaatsgemaakt voor de hightech sector. Als gevolg daarvan heeft de stad zich nu weer opgebouwd tot een heus commercieel centrum, zelfs buiten het historische centrum.

Als je door het oude en kleurrijke centrum van Avilés loopt, zie je gebouwen van licht zandsteen, woningen met fel beschilderde buitenkanten en pleinen waar je heerlijk van de zon kunt genieten. Het is een leuk gebied om rond te hangen en er zijn veel restaurants en cafés in de buurt van waaruit je het dagelijkse leven in Asturië kunt bekijken.3. Guimarães

Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, werd in Guimarães geboren. Het historische centrum van Guimares staat sinds 2001 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft een erg sfeervol centrum dat bestaat uit kronkelende straatjes die door bogen met elkaar verbonden zijn, schilderachtige pleinen, woningen met opvallende balkons van smeedijzer en granieten luifels en prachtige kloosters, torens, herenhuizen en paleizen.

Voor een adembenemend panorama kun je het beste de kabelbaan naar de top van de Monte da Penha nemen. Hier bevindt zich ook het Santuário van Nossa Senhora da Penha, wat ook zeker een bezoekje waard is.

costa-verde-portugal-informatie4. Cabo de Peñas

Eén van de meest schilderachtige stukken kust in heel Costa Verde is te vinden langs het schiereiland Cabo de Peñas. Het is een uniek stukje land dat boven de Cantabrische Zee uitsteekt en is aangewezen als beschermd gebied vanwege zijn buitengewone en bijzondere uiterlijk. Kliffen van meer dan honderd meter hoog domineren de oceaan op het meest noordelijke punt van deze regio en de kustlijn is hier bezaaid met vissersdorpjes en prachtige stranden waar je lekker tot rust kunt komen.

Als je naar het uiterste puntje van het eilandje afreist, kom je een vuurtoren tegen die in het jaar 1852 werd gebouwd. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een spectaculair uitzicht waar je zeker een foto van wilt nemen.

costa-verde-bezienswaardigheden-tips5. Luanco

Eén van de meest fascinerende plaatsen om te bezoeken langs de Costa Verde is het dorp Luanco. Dit dorp biedt namelijk niet alleen toegang tot prachtige stranden, maar heeft ook een oud centrum dat bestaat uit een aantal historische bouwwerken. In dit gebied is een groot aantal paleizen en huizen te vinden, waarvan de meeste dateren uit de 18e eeuw. Daarnaast is er een schilderachtige oude en pittoreske vissershaven en een leuke promenade.

costa-verde-mooie-plaatsen6. Mirador del Fitu

Je zult gegarandeerd sprakeloos zijn als je de Mirador del Fitu bereikt, een prachtig uitkijkpunt gelegen aan een bergweg. Je kunt hier zeker enkele van de meest adembenemende bezienswaardigheden in de regio zien. Hoewel er op deze locatie een klein café en een cadeauwinkel te vinden zijn, is het uitzicht zelf de voornaamste reden dat mensen hierheen komen. Maak na het parkeren daarom zeker even de korte wandeling naar het observatieplatform om het adembenemende panorama van de bergen en de zee in je op te nemen.

costa-verde-highlights7. Caminha

Caminha is een oud stadje langs de grens dat jaarlijks een grote verscheidenheid aan bezoekers, waaronder dagjesmensen, toeristen en pelgrims die de route afleggen, aantrekt. Een paar kilometer landinwaarts vanaf de monding van de rivier is het stadje vrij eenvoudig te vinden. De prachtige zandstranden hier zijn ook helemaal niet moeilijk te bereiken.

De historische wijk van Caminha heeft een sfeer die doet denken aan de middeleeuwen. Op het belangrijkste plein, het Praca Conselheiro Silva Torres plein, is het dankzij de vele terrasjes en oude bouwwerken vaak behoorlijk druk. In het centrum is ook de schitterende fontein Chafariz do Terreiro te zien, die dateert uit de 16e eeuw.

De Torre do Relógio de Caminha is een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen wanneer je in Caminha bent. Je kunt naar de top van deze klokkentoren klimmen om een vogelperspectief over de hele stad te krijgen. De toren werd oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van de oudere vestingwerken van de stad. Aan de rand van de stad, naast de kerk Igreja Matriz de Caminha, zijn nog restanten van de stadsmuur te zien.

costa-verde-wat-doen8. Moledo

De schilderachtige gemeente Moledo ligt ongeveer 5 kilometer ten zuiden van Caminha. In deze plaats staat voornamelijk het strand centraal. De bebouwing is op bescheiden hoogte gehouden en er zijn ongewoon veel strandhuisjes. Het schijnt dat een flink aantal prominente Portugezen hier ook vaak hun vakanties doorbrengen. Langs de promenade is een verlaten gebouw gerenoveerd tot een trendy horeca patio en er zijn ook een strandbar, evenals een paar restaurants en trendy winkels, in het stadje te vinden.

Op enige afstand van de kust ligt het stoere Forte da’nsua op een zandbank. Een paar van de oorspronkelijke molens staan nog steeds op hun oorspronkelijke plaats langs de kust. Als je je hoofd naar het noorden draait, zie je in de verte de Monte de Santa Tecla liggen. Deze beroemde top kun je vinden in Spanje, dat op een vrij korte afstand ligt.

costa-verde-wat-te-doen9. Aveiro

Vanwege zijn lagunes, grachten met gondels en eilanden wordt er over de havenstad Aveiro in Portugal ook wel gezegd dat het het Venetië van Portugal is. In de charmante straatjes, met fel gekleurde en prachtig versierde gebouwen, vind je allerlei gezellige restaurantjes, leuke, kleine winkeltjes en daarnaast ook knusse cafés.

costa-verde-plaatsen-tips10. Het sfeervolle dorpje Amarante

Niet alleen langs de kust, ook in de binnenlanden van de Costa Verde zijn allerlei leuke plekken te bezoeken. Zoals het dorpje Amarente staat bekend om zijn adembenemende omgeving, waaronder het Serra do Maro gebergte, de Ansiees Vallei en de Tamega rivier, die dwars door het centrum van het dorp loopt.

costa-verde-dorpen

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan eens de handige pagina over de mooiste plekken in Portugal en het overzicht van leuke bezienswaardigheden in Portugal.

Of bekijk de pagina’s over Portugese steden als Porto of hoofdstad Lissabon. Ook een Portugees gebied als de Costa Adeje kan interessant zijn.

 

© 2024 SuggestMe.com