genua-activiteiten

 

Genua; de leukste plekken en bezienswaardigheden

De noord Italiaanse stad is bij veel mensen niet echt bekend. Desondanks zijn er allerlei mooie plekken en bezienswaardigheden te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld de volgende highlights:

1. Palazzi van Via Garibaldi
De Via Garibaldi is een straatje midden in de binnenstad, waar je een groot aantal bezienswaardigheden kan vinden. Eén van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens jouw bezoek aan de binnenstad is de Palazzi. Het is een paleis uit de 16e of 17e eeuw, welke voor langere tijd één van de woningen van de koninklijke familie was.

De straat zelf is ook de moeite waard om rond te lopen. Je vindt hier namelijk nog meer gebouwen van deze eeuwen. Ook staat de straat op de Werelderfgoedlijst. Reden genoeg om hier rond te lopen en te ontdekken wat de historie van de stad is.

genua-bezienswaardigheden2. Boccadasse

Boccadasse is een voormalig vissersdorp. Het is gelegen in de buurt van de oude haven Porto Antico. Het vissersdorp is nog altijd levendig, waardoor je de hele dag boten in en uit ziet varen. De beste tijd om hier te wandelen is echter in de avonduren. Met de zonsondergang krijgt het water een mooie schittering. Overdag kan je aan het strand zitten en volledig tot rust komen. Het vissersdorp zal je versteld doen staan van hoe simpel het leven kan zijn en hoe hard sommige mensen werken om de naam van het dorp hoog te houden.

genua-wat-doen3. Het Aquarium van Genua

De oude haven heeft veel plekken waar je jouw ogen uit kan kijken. Zo ook bij het Aquarium van Genua. Het reusachtige aquarium is één van de drukst bezochte plekken van de stad en dat is niet voor niets. Je ziet hier namelijk veel verschillende vissen voorbij komen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om dolfijnen te spotten. Vergeet daarom niet om het grote aquarium te bezoeken als je met jouw gezin in Genua verblijft.4. Piazza de Ferrari

Italië staat bekend om een groot aantal pleinen met mooie fonteinen. Piazza de Ferrari is een plein waar een grote fontein centraal staat. Het is één van de mooiste pleinen van Genua. Rond het plein is ook voldoende te ontdekken. Hier zie je namelijk een groot aantal historische gebouwen, die indrukwekkend zijn. Ook kan je een standbeeld van generaal Giuseppe Garibaldi vinden. Tevens is één van de gebouwen de Ligurische Academie voor de Schone Kunsten. Je kan een deel van de gebouwen bezoeken, maar moet er wel rekening mee houden dat de gebouwen nog altijd in gebruik zijn en je dus niet in alle zalen kan kijken.

genua-plein-wat-zien5. San Donato Kathedraal

De San Donato Kathedraal is een Romaanse kathedraal die gebouwd is in de vroege middeleeuwen. De kerk is hierdoor ook geheel anders dan de andere kerken die in en rondom de stad te vinden zijn. Als je de kathedraal bezoekt, moet je vooral naar een van de zijkapellen gaan. Hier vind je namelijk een prachtig altaarstuk. De kathedraal zelf is ook rijkelijk versierd, waardoor je voortdurend nieuwe dingen ziet. Zelfs als je al een keer in de kathedraal bent geweest, zal je bij jouw volgende bezoek weer jouw ogen uitkijken.

genua-kerken-highlights6. De vuurtoren van Genua

Genua ligt aan het water. Een goede vuurtoren is daarom ook een vereiste om de veiligheid van de schepen te waarborgen. De belangrijke vuurtoren heet La Lanterna en is een iconisch symbool van Genua. Deze is in de 14e eeuw gebouwd. Oorspronkelijk zou de vuurtoren seinen sturen naar de schepen die de haven wilden bereiken. Tegenwoordig zijn er vernieuwende technologieën die de schepen naar de haven leiden. Wel is de vuurtoren een mooie bezienswaardigheid waar je jouw ogen uitkijkt en van waar je ook een mooi uitzicht hebt op het water en de stad.

genua-mooiste-plekken7. Walvisexcursie

Als je in de haven bent, wil je het liefste ook verschillende dieren ontdekken die in het water leven. Alleen zal je die niet zomaar tegenkomen als je vanaf de zijkant naar het water kijkt. Je kan daarom ook een walvisexcursie boeken. Vanuit de oude haven van de stad kan je mee met deze expeditie en de walvissen spotten.
Niet alleen heb je tijdens deze excursie een gids die jou meer vertelt over de omgeving, ook is er op het schip vaak een zeebioloog aanwezig die jou kan vertellen over de walvissen en dolfijnen. Vooral als deze dieren tevoorschijn komen, zal je hier dus alles over leren. Houd er wel rekening mee dat de dieren niet altijd zichtbaar zullen zijn.8. Kathedraal San Lorenzo

Eén van de bekendste kerken is de San Lorenzo kathedraal, ook wel de Duomo di Genova genoemd. Het is te zien op het mooie Piazza San Lorenzo Plein. Het is hier gebouwd tussen 1100 en het eind van de 14de eeuw. Ondertussen is het uitgegroeid tot één van de bekendere bezienswaardigheden van Genua. Het wordt veel bezocht door liefhebbers van historie en architectuur.

genua-wat-te-doen-kerk

 

Maar ook de andere kerken kunnen interessant zijn. In het centrum zijn er opvallend veel te zien. Je kunt bijvoorbeeld de volgende kerken bezoeken:

• Chiesa del Gesù
• Chiesa di San Matteo
• Chiesa di San Pietro
• Santa Maria di Castello
• Chiesa di San Giorgio
• Chiesa di San Torpete

genua-kerken9. Het Zeevaartmuseum

Genua staat bekend om de visserijen en de zeevaart. Niet verwonderlijk dat er daarom ook een heus museum voor ingericht is. Het Galata Museo del Mare is een zeevaartmuseum welke gezien wordt als het grootste museum langs de Middellandse Zee. Als je hier rondloopt, krijg je alles te weten over de geschiedenis van Genua en kan je verschillende replica’s van boten en schepen aanschouwen. Voor het gehele gezin is het een geschikt museum. Met verschillende informatieborden en interactieve elementen zorgen dat ook de kinderen hier voldoende vermaak krijgen.10. Porto Antico

De Porto Antico is de oude haven van de stad. Het is dé plek waar iedereen naartoe gaat die de stad bezoekt. De historische waarde is één van de redenen waarom je hier naartoe moet. Ook zijn er een aantal bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn. Als je even helemaal wilt ontspannen kan je een drankje doen op één van de vele terrasjes of over de boulevard wandelen om de cruiseschepen te zien. Ook is er regelmatig een markt te vinden, waar je jouw benodigdheden kan halen voor de vakantie. Het is een bruisend gedeelte van de stad en waar je voldoende tijd door kan brengen.

genua-hoogtepunten-haven11. Piratenschip Neptune

Als je in Porto Antico bent, mag het piratenschip Neptune niet ontbreken. Het is een schip dat ontworpen is voor de film Pirates uit 1986. Het schip heeft een lengte van 63 meter en is 16 meter breed. Het schip is voorzien van 3 dekken. Het schip is ontworpen naar een Spaans oorlogsschip, dat stamt uit de periode van 1680-1710. Hoewel het schip ontworpen is voor de film, is het wel zeewaardig. Het zou daarom zo gebruikt kunnen worden in geval van nood. Het is een plek die geschikt is voor het gehele gezin.

genua-italie-bezoeken12. La Bolla

Een andere bezienswaardigheid in de haven is de grote glazen bol. Ook wel bekend als de Biosphere. Door de vormgeving kan je het haast niet missen. Het is een kunstwerk van de architect Renzo Piano. In de bol is een kunstmatig regenwoud ontwikkeld. Er leven tropische planten, bomen, vlinders, vogels en reptielen.

genua-leuke-plekjes


13. Mooie uitzichten dankzij de historische liften
Doordat Genua gedeeltelijk op een heuvelhelling is gebouwd, zijn er begin 20e eeuw circa 10 openbare liften gebouwd. Deze brengen je van het het lager gelegen gedeelte, naar hogere plekken. De liften gaan ongeveer 60 meter omhoog en zetten je vervolgens af bij kleine parkjes. Je kan je genieten van mooie uitzichten over de stad.

genua-italie-informatie


14. Palazzo San Giorgio
Zoals je hebt kunnen zien, zijn er rond de haven diverse bezienswaardigheden te vinden. Waaronder het Palazzo San Giorgio. Een sierlijk paleis uit de 13e eeuw. Het staat aan het sierlijke Piazza Caricamento plein maar er loopt helaas wel een viaduct langs het gebouw. Desondanks kan het een interessant gebouw zijn, mede dankzij de diverse versieringen.

genua-paleis15. Bigo Elevator

Een andere attractie bij de haven is de Bigo Elevator. Het is een lift met een opvallend uiterlijk. Het bestaat namelijk uit meerdere lange witte armen die uit het water lijken te komen. Samen lijken ze op havenkranen. Aan één van de armen hangt een observatiebak. Deze kan je naar een hoogte van 40 meter brengen, waarna je kan genieten van mooie uitzichten.

Mooie uitzichten kan je ook zien vanuit het reuzenrad dat in de haven staat.

genua-italie-attracties

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan eens de handige pagina’s over de mooiste plekken in Italië en de diverse bezienswaardigheden in Italië.

Of bekijk de pagina’s over redelijk nabij gelegen Italiaanse steden zoals Florence en modestad Milaan.

 

© 2024 SuggestMe.com