grand-canyon-highlights

 

De Grand Canyon is de grootste kloof ter wereld. Het is maar liefst 466 kilometer lang en 6 tot 29 kilometer breed. Daardoor voelt het niet altijd als een kloof zoals je die vaak gewend bent. Desondanks is het een indrukwekkend gebied. De immense hoogtes en enorme rotspartijen maken een bezoek zeker tot een succes.

 

De mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon

Ontdek hier welke mooie plekken je kan bezoeken rond de beroemde Grand Canyon in de Verenigde Staten.

1. De uitzichten
Eigenlijk is de Grand Canyon vooral een mooi gebied om te gaan genieten van uitzichten. Vanaf elk punt weer anders en elke keer weer indrukwekkend. Tijdens wandelingen en rondritten zal je vast geregeld stoppen en simpelweg genieten van de bijzondere natuur.

verenigde-staten-amerika-praktische-info2. Grand Canyon Village

Door de grote omvang van de canyon kan het bepalen van een beginpunt lastig zijn. Veel toeristen starten daarom bij Grand Canyon Village. Een toeristisch dorpje aan de rand van de kloof. Je vindt er voorzieningen zoals een bezoekerscentrum, winkels, parkeerplaatsen, hotels en gratis shuttlebussen.

Tip; bezoek één van de bezoekerscentra. Je kunt er allerlei nuttige informatie vinden. Zoals over het ontstaan van de kloof maar ook tips over bezienswaardigheden, overnachten, routes en vervoer.

grand-canyon-wat-te-doen3. De zuidkant van de kloof

De meeste bezoekers kiezen de zuidelijke kant als bestemming. Hier zijn namelijk allerlei toeristische mogelijkheden. Zoals diverse wandelroutes, bezoekerscentra en vele uitkijkpunten. Bij sommige uitkijkpunten kan je met de auto bijna tot in de kloof rijden. De zuidkant wordt de South Rim genoemd.4. De noordkant van de kloof

Wil je zoveel mogelijk rust? Kies dan juist voor de noordkant. Hier is het namelijk stukken rustiger, ondanks dat de uitzichten niet minder mooi zijn. De uitzichten kunnen zelfs mooier zijn want de noordkant is 300 meter hoger.
De noordelijke zijde heeft wel als nadeel dat er minder toeristische voorzieningen zijn. Het wordt de North Rim genoemd.

grand-canyon-bezienswaardigheden-tips5. Colorado rivier

De Grand Canyon is gevormd door onweersbuien en door de kracht van water. Het wordt namelijk langzaam uitgeslepen door de Colorado rivier. Het komt uit de Rocky Mountains en stroomt via de kloof naar de kust van Californië.
Het water tussen de steile en metershoge rotswanden is een indrukwekkend gezicht. Zeker wanneer je aan de oever van de rivier staat.6. De bodem van het ravijn

Heb je zin in wandelen en een uitdaging? Dan kan je een flinke wandeltocht gaan maken waarbij de bodem van de kloof het einddoel is. Een bijzondere route is een indrukwekkende omgeving. Eenmaal beneden kan je er zelfs overnachten.
Het afdalen is mogelijk bij de Bright Angel Trail en de South Kaibab Trail.

Wil je graag de bodem zien maar liever niet een eind hoeven lopen? Dan kan je ook de bodem per auto bereiken. Vanaf de Hualapai Lodge loopt de enige weg naar de bodem. Je vindt de weg aan de bekende Route 66.

grand-canyon-activiteiten-info7. Raften op de Colorado rivier

Wil je wat sportiefs gaan doen maar even wat anders dan wandelen? Dan kan je ook gaan raften. Met en rubberbootje over de soms wilde Colorado rivier, kan een leuke ervaring zijn. Zeker dankzij de mooie uitzichten onderweg. De tocht tussen de metershoge rotswanden is een bijzondere ervaring.

grand-canyon-wat-doen8. Geniet vanuit de lucht

Wanneer je een ruim vakantiebudget hebt, kan je de vakantie extra speciaal maken. Namelijk dankzij een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Vanuit de lucht heb je weer hele andere uitzichten over het bijzondere gebied. Tijdens de vlucht zal je vaak niet alleen boven het gebied vliegen maar ook door de kloof heen gaan. Voor veel mensen letterlijk een hoogtepunt van de vakantie.

De helikoptervluchten zijn vanaf verschillende plekken mogelijk, waaronder de stad Las Vegas.

grand-canyon-bezienswaardigheden9. De heldere sterrenhemel

De lucht in het gebied is vaak helder, schoon en donker. Daardoor is het een goede plek om de sterren eens goed te gaan bekijken. Het schijnt zelfs één van de meest geschikte plekken van Amerika te zijn voor astrologen.
Voor sommige mensen is het goede zicht een echte bezienswaardigheid want er wordt zelfs elk jaar een evenement voor amateur astronomen georganiseerd.10. De zonsondergang

Ook overdag is er geregeld iets moois te zien aan de hemel; namelijk de zonsopkomst en vooral de zonsondergang. Deze kunnen prachtig zijn in het gebied. Tijdens de zonsondergang lijken de rotsen namelijk extra rood.

grand-canyon-hoogtepunten11. Wilde dieren spotten

In deze warme en droge omgeving zal je het niet verwachten, maar desondanks leven er allerlei dieren. Van coyotes tot adelaars en van elanden tot bergleeuwen. Met wat geluk kan je de dieren spotten. De grootste kans maak je tijdens een wandeling in de kloof.12. Ontdek mooie plekken dankzij shuttlebussen

Sommige highlights zijn niet te bereiken met een auto maar wel met één van de shuttlebussen. Daarom kan het handig zijn om eens een rit te maken op één van de verschillende routes. De bussen zijn gratis en rijden geregeld. Meer informatie vind je op de website van het Nationaal Park Service.

 

Zoals je hebt kunnen zien, kan je van alles doen in en rond de Grand Canyon. Bezienswaardigheden zoals historische bouwwerken, musea en attracties zal je er echter niet zoveel vinden. De indrukwekkende natuur is de voornaamste bezienswaardigheid.

grand-canyon-bezienswaardigheden-info

 

De ligging van de Grand Canyon in de VS

Het wereldberoemde ravijn ligt in het Grand Canyon National Park. Eén van de oudste en bekendste nationale parken van de Verenigde Staten. Het ligt in de zuidwestelijke staat Arizona, in de buurt van gokstad Las Vegas. Daar ligt het ook dichtstbijzijnde internationale vliegveld. Vanaf de stad kan je met een auto in ruim vier uur het nationale park bereiken. Je zal een afstand van 270 kilometer moeten afleggen.
Je kunt ook kiezen voor een excursie per bus. Zo kan je tijdens een vakantie in Las Vegas, handig en vlot één à twee dagen naar het Grand Canyon National Park.

Jaarlijks wordt het gebied door maar liefst 4.4 miljoen toeristen bezocht. Vaak tijdens een rondreis of een stedentrip naar Las Vegas. Daarbij bekijkt men het ravijn vaak één of twee dagen.

verenigde-staten-amerika-vakantie-plekken-plaatsen

 

Meer interessante informatie vind je op de pagina over het nabij gelegen Las Vegas.

Of bekijk de pagina’s over de bezienswaardigheden in Amerika of het overzicht van de mooie plekken in de Verenigde Staten.

© 2024 SuggestMe.com