riviercruise-info-bestemmingen

 

Leuke bestemmingen voor riviercruises

Naast cruises met verre bestemmingen, kan je ook kiezen voor een cruise over één van de rivieren. Bijvoorbeeld over de Rijn, Donau, Rhône, Seine of Elbe. Maar je kunt ook kiezen voor een cruise over een rivier buiten Europa. Zoals de Egyptische Nijl of Aziatische Mekong rivier. Je vindt hier informatie per bestemming.

Cruises over de Rijn

Dankzij een boottocht over de bekende Rijn kan je gaan genieten van pittoreske landschappen, historische steden en charmante dorpjes. De Rijn is één van de belangrijkste rivieren van Europa en biedt een prachtige route door Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland.

De Rijncruises variëren in lengte en route, maar ze bevatten vaak stops in steden zoals Amsterdam, Keulen, Koblenz, Rüdesheim, Straatsburg en Basel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de volgende routes:

Noordelijke Rijncruises: gaan vaak van Amsterdam naar Basel. Onderweg kan je steden en dorpjes in Nederland, Duitsland en Zwitserland gaan verkennen.

Midden-Rijncruises: concentreren zich op het schilderachtige gebied van de Midden-Rijnvallei, beroemd om zijn kastelen en wijngaarden.

Zuidelijke Rijncruises: kunnen zich richten op het gebied van Basel naar Straatsburg of verder naar Frankrijk. Onderweg kom je langs verschillende steden en landschappen.

 

dresden-duitsland-informatie


Ontdek de Donau

Ook kan je kiezen voor de Donau. Het is één van de langste rivieren te wereld dat door maar liefst 8 landen stroomt. De rivier ontstaat in het Zwarte Woud. Een bebost heuvelgebied in Duitsland. Vanaf daar stroomt het water via Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Oekraïne en Roemenië naar de Zwarte Zee. Een afwisselende route, zowel op natuurlijk als cultureel vlak. Daardoor kan het een leuke vorm voor een riviercruise.

Een Donaucruise biedt vaak tussenstops in steden zoals Wenen (Oostenrijk), Boedapest (Hongarije), Bratislava (Slowakije), Belgrado (Servië), en Regensburg of Passau (Duitsland).


Riviercruises over de Rhône

Liefhebbers van Zwitserland en Frankrijk kunnen kiezen voor een riviercruise over de Rhône. Deze 812 kilometer lange rivier leidt je namelijk langs mooie berggebieden, wijngaarden, pittoreske dorpjes en bekende plaatsen als Genève, Lyon en Avignon. Maar ook langs het bekende Meer van Geneve. Eigenlijk is dit zelfs de bron van de rivier, want voordat het water het meer instroomt, heeft de rivier andere benamingen.

Het Rhône-dal staat vooral bekend als wijnbouwgebied. Dit is onderweg ook duidelijk merkbaar dankzij de vele wijngaarden op de hellingen van de omliggende heuvels en bergen.


Bevaar de bekende Seine

Veel mensen kennen de Seine als de rivier die door hartje Parijs stroomt. Maar ook de rest van de route van de rivier kan de moeite waard zijn. De Seine ontspringt in het noord oosten van Frankrijk en stroomt vervolgens oostwaarts om uiteindelijk in het Kanaal te stromen. Onderweg komt het water door zowel vlakke als heuvelachtige gebieden. Na ruim 700 kilometer stroomt het via het bekende kustgebied Normandië richting de Noordzee.


Indrukwekkende cruises over de Nijl

Heb je zin in een wat tropischere riviercruise? Dan zou je kunnen kiezen voor een tocht over de Nijl. De bekende rivier dat voornamelijk door Egypte stroomt. Over de lengte van de rivier is men het niet helemaal eens omdat de Nijl in het begin bestaat uit twee rivieren, die later samenkomen. Desondanks is het de langste of op één na langste rivier ter wereld met een lengte van maar liefst 5499 of 6695 kilometer.

Tijdens een cruise over de Nijl kom je langs typische Egyptische landschappen. Een indrukwekkende ervaring dankzij de, voor ons, bijzondere natuur en cultuur. Meer informatie vind je op de pagina over mooie plekken in Egypte.

egypte-mooie-plekken-steden-bezienswaardigheden


 

Ontdek Azië vanaf de Mekong rivier

Riviercruises op de Mekong-rivier zijn een populaire manier om de prachtige landschappen, culturen en historische bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië te verkennen. De Mekong is één van de langste rivieren ter wereld en stroomt door meerdere landen, waaronder China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Hier is wat informatie over riviercruises op de Mekong:

Router, bezienswaardigheden en activiteiten:

Je hebt de keuze uit allerlei cruises. De grootste verschillen liggen vooral het gebied van de mate van luxe, de route, de bezienswaardigheden en het formaat van de boot. Vaak zullen onderweg bezienswaardigheden worden bekeken zoals tempelcomplexen, kerken en lokale scholen en werkplaatsen. Maar ook steden, eilandjes en schilderachtige lokale dorpjes.
Verder kunnen er excursies worden ondernomen naar bezienswaardigheden in de omgeving. Vaak per auto, busje, bootje of tuk-tuk. Voorbeelden van hoogtepunten zijn:

– Angkor Wat: Veel Mekong-riviercruises omvatten een bezoek aan de beroemde Angkor Wat-tempels in Siem Reap, Cambodja.

– Cu Chi-tunnels: In de buurt van Ho Chi Minh-stad kun je de Cu Chi-tunnels verkennen, een ondergronds tunnelsysteem dat door het Vietcong-leger werd gebruikt tijdens de Vietnamoorlog.

– Lokale dorpen en markten: Maak kennis met de lokale bevolking door bezoeken aan traditionele dorpen, markten en ambachtelijke workshops.

– Tonle Sap-meer: Sommige routes omvatten het Tonle Sap-meer in Cambodja, één van de grootste zoetwatermeren van Zuidoost-Azië.

 

vietnam-bezienswaardigheden-natuur-info

 

Tijdens de riviercruise over de Mekong rivier kan worden genoten van de Aziatische keuken. Zowel op het schip als tijdens de excursies, kunnen allerlei traditionele gerechten worden geproefd.

Daarnaast kan de cultuur worden ervaren dankzij shows, muziek- en dansvoorstellingen aan boord van het schip. Het aanbod zal echter verschillen per cruise. Er kan namelijk ook bewust worden gekozen voor een kleiner schip met extra rust.

In verband met het plaatselijke klimaat worden de maanden november tot april vaak gezien als de beste reistijd voor riviercruises in Azië.

vietnam-bezienswaardigheden-wat-doen

 

Wat is er te doen op riviercruiseschepen?

Op een riviercruiseschip zijn er tal van activiteiten en faciliteiten om de gasten te vermaken terwijl ze genieten van de reis en de omgeving. Hoewel de faciliteiten en activiteiten variëren afhankelijk van het specifieke schip en de cruisemaatschappij, zijn hier enkele veelvoorkomende dingen die je kunt verwachten op een riviercruiseschip:

Entertainment:
Op veel schepen kan ’s avonds genoten worden van voorstellingen of live muziek. Ook worden er geregeld lezingen en presentaties gegeven. Bijvoorbeeld over onderwerpen zoals het omliggende gebied of andere interessante onderwerpen.

Ontspanning en inspanning:
Soms zijn er zelfs wellness-faciliteiten aan boord. Zoals een sauna, bubbelbad en massagemogelijkheden. Maar naast ontspanning kan er ook worden gekozen voor inspanning. Bijvoorbeeld in de fitnessruimte.

Culinair vermaak:
Uiteraard kan je ook lekker uiteten tijdens riviercruises. Daarbij kan geregeld worden gekozen uit zowel een buffet of a la carte restaurant. Maar daarnaast worden er soms ook kookdemonstraties en workshops gegeven.

Excursies en activiteiten:
Uiteraard zijn er vooral veel leuke dingen te doen in het omliggende gebieden die worden doorkruist. Tijdens het varen kan worden genoten van mooie uitzichten maar er zal ook geregeld aangemeerd worden. Vervolgens kunnen de gasten bijvoorbeeld gezellige steden, sfeervolle dorpjes of bezienswaardigheden gaan bekijken. Dit kan lopend maar er kunnen vaak ook fietsen worden gehuurd.

Daarnaast kan er vaak worden gekozen om een excursie te gaan doen. Zo krijg je  een beter beeld van het gebied en hoef je zelf de leukste plekken niet te zoeken.

riviercruises-informatie-bestemmingen

 

Pakketreizen voor een onbezorgde riviercruise

Bij het boeken van de riviercruise heb je de keuze uit reizen met eigen vervoer en uit pakketreizen. Bij de meest voordelige riviercruises zal je op eigen vervoer naar het startpunt moeten reizen. Ook vanaf het eindpunt zal je zelf terug moeten reizen.

Wil je echter extra gemak? Dan kan ook worden gekozen voor een pakketreis. Hierbij is het vervoer naar en van de boot inbegrepen, waarbij het kan gaan om vervoer per bus, trein of vliegtuig.

 

Via het hoofdmenu vind je informatie over vele wereldwijde reisbestemmingen.

© 2024 SuggestMe.com