menorca-wat-zien-doen

 

Toeristische informatie over Mahon

Mahon is klein, maar wel de hoofdstad van Menorca. De stad ligt in het zuidoosten van het eiland en wordt in het Catalaans Maó genoemd. De stad bevindt zich in een diepe inham van het eiland, waar ook de haven van de stad te vinden is. Het is na Pearl Harbor de grootste natuurlijke haven ter wereld.

Mahon is ondanks de kleine omvang, toch een drukke stad. Een derde van de totale bevolking van Menorca woont hier namelijk. Je zal daarom nooit alleen op straat rondlopen.
In het centrum is nog veel historie te zien en in combinatie met alle andere bezienswaardigheden, kan je je hier makkelijk meerdere dagen vermaken. En dat op slechts 4.5 kilometer van het vliegveld. Je hoeft dus niet ver te reizen naar de stad.

Mahon heeft een rijke geschiedenis, wat in de stad nog goed terug te zien is. Volgens verhalen is de stad rond 200 voor Christus gesticht en is het in handen geweest van de Moren en Ottomanen. Ook de Britten hebben hier langere tijd doorgebracht. De invloeden van de verschillende culturen zijn nog altijd zichtbaar in de stad.

 

Wat te doen in Mahon? De bezienswaardigheden

Mahon is een plek waar je een groot aantal bezienswaardigheden terug kan vinden. Niet alleen in het stadje zelf, maar ook in de omgeving is er voldoende te beleven. Hieronder lees je welke bezienswaardigheden je niet over het hoofd mag zien.

1. Placa d’Espanya
Volgens velen is het Placa d’Espanya,  het gezelligste plein van het eiland. Vooral in de avonden komt het plein helemaal tot leven. Hier vind je namelijk een groot aantal terrasjes en iedere avond kan je genieten van live muziek van de straatmuzikanten die hier op het plein alles aan jou laten horen. In de weekenden heb je tevens feestjes, waarbij je kan genieten van de traditionele Spaanse gezelligheid. Vergeet niet om de tapas uit te proberen bij de restaurantjes.2. De grote haven

De haven is een plek die je gezien moet hebben als je in Mahon bent. Het is namelijk een bezienswaardigheid op zichzelf. De natuurlijke haven is één van de grootste ter wereld en daarmee dus ook een plek waar je uren rond kan lopen. De haven is zo’n 5 kilometer lang. Het loont daarom om langs het water te lopen en te ontdekken welke schepen hier elke dag aankomen. Ook vind je voldoende restaurants en terrasjes langs de boulevard. Je kan dus ook helemaal tot rust komen aan het einde van jouw wandeling.

mahon-menorca-bezienswaardigheden3. Museum van Menorca

Het Museum van Menorca is de plek waar je meer over de historie en de cultuur van Menorca kan ontdekken. Hoewel de historische details door de volledige stad zichtbaar zijn, kan je alles ook in een keer zien en de informatie in jou opnemen. De hoogtepunten komen hier namelijk allemaal bij elkaar op één plek. Voortdurend zijn er andere tentoonstellingen en galerijen te ontdekken. Ook de buitenkant van het gebouw is al een kunstwerk op zich. Er zijn voldoende details te vinden. Vanaf het museum heb je ook een mooi uitzicht op de haven.4. Iglesia de Santa Maria

De Iglesia de Santa Maria is een kerk die in 1287 gebouwd is. Vanaf het moment dat de eerste steen is gelegd, werd duidelijk dat het een van de belangrijkste kerken van de omgeving zou worden. De versieringen laten jou je ogen uitkijken en zowel aan de binnenkant als buitenkant is er voldoende te zien. Stap vooral naar binnen, want hier vind je een bijzonder Zwitsers orgel en een mooi hoofdaltaar. De Iglesia de Santa Maria mag niet ontbreken op jouw lijst aan bezienswaardigheden.

mahon-menorca-wat-doen5. Claustre del Carme

De Claustre del Carme is een oud klooster en herbergt de meest traditionele markt van Menorca. Als je eenmaal binnenstapt, kan je een groot aantal zaken terugvinden. Hier kan je veel verse producten aanschaffen om jouw vakantie compleet te maken. Ook zijn er verschillende kledingstukken te vinden.

De details van het klooster zijn ook de moeite waard om te bekijken. Of je nu wel of niet naar de markt wilt, het klooster mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie. Houd er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn vanwege de markt.

mahon-centrum-kerk6. De El Toro berg

In de omgeving van Mahon vind je El Toro. De Monte Toro is het hoogtepunt van het eiland, letterlijk en figuurlijk. De berg is ruim 350 meter hoog en vind je in het midden van het eiland. Vanaf de berg kan je genieten van een mooi uitzicht op het eiland. Bij erg helder weer kan je ook het Tramuntanagebergte op Mallorca zien.
Tevens kan je rondom deze berg uitwijken naar de Santuarri de Torro. Het is het klooster dat in de 13e eeuw gebouwd is. Vier eeuwen later is het aangepast naar een gotische uitstraling. Met veel details zijn er voldoende plekken om te ontdekken.

menorca-mooiste-plekken7. Son Bou

Verder naar het zuiden ligt Son Bou. Het is een levendige badplaats met een bijzondere omgeving. De kleine badplaats is volledig op toerisme gericht en dit is direct terug te zien. Het plaatsje heeft een pittoreske uitstraling en heeft nog altijd de natuurlijke omgeving. Je kan hier daarom ook genieten van een mooie zonvakantie, maar ook een dag rondlopen en ontdekken hoe de omgeving zich hier ontwikkeld heeft. Tevens is hier een mooi strand te vinden. Het is het langste strand van het eiland en leent zich goed voor een dag ontspannen en genieten van de zonsondergang in de avonduren.

menorca-leuke-badplaatsen-vakantie

 

Het gezellige centrum van Mahon

Mahon ligt bovenop een heuvel. Dit geeft de stad direct een geheel andere uitstraling. Je kan door de kronkelende straatjes lopen en ziet achter iedere hoek weer een andere verrassing. De kronkelende straatjes worden afgewisseld door fonteinen en pleintjes. Regelmatig zijn er verschillende versmarkten beschikbaar. Je kan hier veel gerechten proberen van de lokale bewoners. De overdekte markt is ook een geschikte bezienswaardigheid als het weer wat minder is.

Als je zelf geen eten klaar wilt maken, kan je ook voldoende restaurants in Mahon vinden. Ieder restaurant heeft een goede mix aan gerechten op de menukaart staan. Vooral de restaurants in de haven mag je niet over het hoofd zien. Je hebt dan namelijk niet alleen de lokale gerechten en veel visgerechten, maar kan ook gelijk genieten van het uitzicht. Met helder weer heb je hier tevens een mooie zonsondergang.

 

 

De mooie stranden van Mahon

Mahon ligt aan een haven, maar heeft ook een lange kustlijn om van te genieten. Een zonvakantie is daarom te allen tijde gegarandeerd. De hoofdstad is wel vrij druk, waardoor het strand ook vol kan liggen met zowel toeristen als lokale bewoners. Rondom Mahon zijn er ook nog voldoende stranden waar je naartoe kan. Denk aan het strand in Son Bou, welke drie kilometer lang is en waar je altijd verschillende strandbedjes kan huren. Ook zijn hier veel watersportactiviteiten te ondernemen.

menorca-wat-doen-leuke-bezienswaardigheden

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Menorca.

Ten slotte kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com