puerto-de-la-cruz-informatie

Ben jij op zoek naar een heerlijke, zonnige bestemming waar jij met je partner of familie naartoe kan? Als je het belangrijk vindt om authenticiteit om je heen te hebben, dan kan je het beste naar Puerto de La Cruz in Tenerife gaan. Een prachtig oud vissersdorpje dat is verwoorden tot een geweldige plek vol goede plekjes speciaal gemaakt voor toeristen, maar ook nog steeds met een oude stadskern waar je je langs de oude geschiedenis kan wanen. Lees gauw verder om erachter te komen wat jij echt niet mag missen.

 

Toeristische informatie over Puerto de la Cruz

Puerto de La Cruz is een charmante mix van zowel schattige pittoreske pleintjes, mooie bloemige tuinen, zwarte stranden en een groot winkelgebied met terrassen en restaurants. Je kan hier dus altijd je ei kwijt, wat je ook leuk vindt om te doen als toerist.

In Puerto de La Cruz vind je, net als bij veel andere plekken op Tenerife, een warm klimaat dat het hele jaar door aanhoudt. In de zomer is het er warm en vochtig, in de winter is het nog steeds warm maar een stuk droger. Veel mensen vinden het dan ook fijn om rond die tijd de koude wintermaanden te verruilen voor het warme weer in Puerto de La Cruz. Tevens kan het hier soms winderig zij en er zijn vaak hoge golven. De ultieme plek dus voor surfers om wat golven te pakken.

puerto-de-la-cruz-wat-doen

 

De mooiste bezienswaardigheden van Puerto de La Cruz

Puert de La Cruz biedt een verscheidenheid aan activiteiten en dingen die je kan doen. De allerleukste hebben we voor het gemak even op een rijtje gezet voor je.

1. Het centrum
Zoals gezegd bezit Puerto de La Cruz over een mooi oud stadscentrum. Je vindt hier onwijs veel terrasjes waar je een lekker drankje of hapje kan nemen. Maar ook kan je tussendoor langs de winkeltjes struinen of, en het zal je opvallen dat je dat vaak kan doen, een ijsje eten. Het centrum zit namelijk vol met ijssalons. Natuurlijk vind je hier ook veel toeristische dingetjes als levende standbeelden, straatmuzikanten en straatverkopers.

puerto-cruz-tenerife-bezienswaardigheden2. Nuestra Señora de la Peña

Dit is de belangrijkste kerk van de stad Puerto de La Cruz. Je vindt de kerk aan het Plaza de la Iglesia in het voetgangersgebied van de stad. De kerk werd voltooid in 1697 en in 1898 werd de toren gebouwd. Het bouwwerk is een mix van allerlei stijlen die in de loop der jaren zijn toegevoegd aan de kerk. Je vindt hier dus niet echt een symmetrie of overzicht in hoe het gebouw tot stand is gekomen. Binnen vind je een aantal prachtige artifacten die door de jaren heen door belangrijke personen als gift zijn gedaan. Ook vind je hier het beeld van de Virgen del Carmen. Veel mensen vereren dit beeld en er zijn dan ook veel festiviteiten waarin de verering van deze persoon centraal staat.

puerto-de-la-cruz-bezienswaardigheden3. Museo Archeologico

In Puerto de La Cruz vind je het Archeologisch Museum van de stad. Dit museum bevindt zich in een huis dat op zichzelf al een hoge historische waarde heeft. Je vindt hier zo’n tweeduizend jaar oude platen die uit de Guanche cultuur komen, de Spaanse inheemse bewoners die vroeger op het eiland leefden. Je kan daarnaast veel leren over deze cultuur, ze vertellen alles over hun dagelijks leven, de magie, de dood en er zijn prachtige collecties te vinden van vlinders, wapens en hout uit de bossen. Zeker de moeite waard om dit museum te bezoeken, het laat namelijk zien dat Tenerife een interessante geschiedenis heeft en niet alleen maar bestaat uit toerisme.


4. San Felipe kasteel
Bij het centrum van de badplaats, langs de kust, staat het San Felipe kasteel. Echt groot is het niet maar wel zeer goed behouden. Al is dit ook te danken aan de restauratie van het fort. Tegenwoordig is het namelijk vooral een toeristische attractie. Je kunt het namelijk bezoeken en vanaf het dak genieten van het uitzicht. Binnen is tegenwoordig een galerie en concertruimte.

Een grote bezienswaardigheid is het niet maar desondanks kan het een leuke plek zijn om eens te bezoeken.

puerto-cruz-tenerife-wat-zien5. La Casa Amarilla

Dit is een oud landhuis dat je kan terug vinden in de gemeente. Hier was het eerste centrum voor studies gevestigd in de geschiedenis. Dit huis wordt als belangrijk geacht omdat het onder andere de geboorteplaats is van een rapport ‘The Mentality of the Apes’, wat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan tal van disciplines in de wetenschappelijke wereld. Het gebouw is tegenwoordig cultureel erfgoed.5. Museo de Arte Sacro

Dit is het museum voor de heilige kunst. Het probeert te laten zien wat het religieuze erfgoed van de stad is. Er zijn zeven thematische kamers te vinden, waar je bijvoorbeeld belangrijke altaarstukken kan zien, maar ook sculpturen, schilderijen en ornamenten die van groot belang zijn voor de religieuze traditie van de stad.6. La Ranilla

Dit is een oude traditionele visserwijk in Puerto de La Cruz. Wat zo bijzonder is aan deze wijk is dat het fungeert als openluchtmuseum. Het wordt ook wel ‘Puerto Street Art’ genoemd. Sinds 2014 kan je hier rondlopen met allerlei prachtige kunstwerken om je heen. Deze zijn geschilderd op de muren en zo’n dertien zeer beroemde kunstenaars hebben hier aan mee gewerkt. Zeker het rondje waard.

puerto-de-la-cruz-bezienswaardigheden-info7. La Casa de la Aduana

Dit is één van de gebouwen die je op het eiland terug vindt, die nog gebouwd zijn in de echte Canarische stijl. Het is voor de bewoners van Tenerife een zeer waardevol gebouw, en voor Puerto de La Cruz het oudste gebouw van de stad. Het is een oud herenhuis uit de 17e eeuw en werd later omgetoverd tot douanekantoor. Hoewel de hele stad veranderd en getransformeerd is vanwege het toerisme, is dit gebouw nog steeds hetzelfde.8. Capillo San Telmo

Deze witte kapel heet ook wel de ‘Kluis van San Telmo’ en staat langs de kust aan de wandelpromenade. Het is een oude kapel die nog uit de achttiende eeuw komt. Het is een oud charmant gebouw dat op een rots staat met uitzicht op de Atlantisce Oceaan. Er zit een oud pleintje omheen, waarbij het lijkt alsof de tijd vrijwel stil heeft gestaan. De vele bezoekers zijn vaak gericht op de promenade langs het strand en hoewel het nog steeds druk is, is het al wel wat minder toeristisch bij deze kapel.

puerto-de-la-cruz-hoogtepunten-centrum

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Tenerife.

Of bekijk de informatiepagina over alle Canarische eilanden.

 

De mooiste stranden rond Puerto de la Cruz

Het zal je wellicht opvallen dat wanneer je naar een strand wil in Puerto de La Cruz, je niet de stereotyperende hagelwitte zandstranden tegenkomt. Het zand is hier namelijk zwart en bestaat daarnaast uit zwarte keien. Tevens zijn er veel stranden waar de stroming vrij sterk is en het dus lastig is om te zwemmen. Wel kan je hier vaak surfen, of andere watersporten behoefenen. Ben je benieuwd welke stranden je moet bezoeken? Hieronder hebben we ze nog even voor je op een rijtje gezet.

Playa Martíanez
Dit strand wordt ook wel La Barranquera genoemd. Dat komt omdat het ligt in de monding van een ravijn. Je zou kunnen zeggen dat dit de meest traditionele badplaats is van Puerto de La Cruz, die vooral in de jaren ‘60 toen de stad echt opbloeide, heel erg veel gebruikt werd. Dit strand ligt in het centrum van de stad.

Hier vind je zwart vulkanisch zand en een golfbreker om de golven enigszins in toom te houden. Het is dan ook het beste om vlakbij de golfbreker te zwemmen, daar is het water namelijk het rustigst. Als je iets meer richting de kliffen gaat, wordt het water ook wat ruiger. Dat is weer ideaal voor de watersporter, die hier heel goed kan surfen of bodyboarden. Zelfs zo goed dat er zo nu en dan wedstrijden worden gehouden.

puerto-de-la-cruz-strandenPlaya Jardin

Het Playa Jardin is een stadsstrand. Ook hier vind je weer die karakteristieke zwarte zandstranden. Dit deel van het strand hoort bij een complex dat is ontwopen door de Canarische kunstenaar César Manrique. Hij wilde altijd graag het landschap integreren met zijn bouwwerken. Deze tuin is daar een goed voorbeeld van, waarbij kunstmatige grotten, watervalletjes en grote stukken tuin zijn verweven met het landschap.

Aan de zijkant vind je een golfbreker, zodat er niet al te hoge golven binnenkomen. Gelukkig kan je hier echter als surfer ook je ei kwijt, er blijft namelijk nog genoeg over voor hen. Een leuk feit is dat op dit strand elk jaar de vreugdevuren van San Juan worden gevierd. Een groot feest met vooral veel jongeren die ’s nachts gaan zwemmen.

playa-cruz-tenerife-strandenPlaya Charca

Dit strand is het kleinste van de badplaats. Hoewel het klein is, is het wel een charmante plek. Het is een natuurlijk strand en het is verbonden aan het Playa de Las Galletas. Ook hier vind je weer het donkere strand en gelukkig zijn hier maar matige golven te vinden. Het is dus een prima plek om lekker te gaan zwemmen. Wat mensen fijn vinden aan dit strand is dat je er heerlijk de zeelucht kan opsnuiven, het heeft echt de charme van een oud vissersdorpje. Je vindt hier een kleine promenade met restaurantjes en terrasjes waar vooral vis centraal staat op de menukaart.

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Tenerife.

Of bekijk de pagina’s over andere bekende badplaatsen zoals Playa de las Americas of het rustigere Puerto Santiago.

Ook kan je de eilanden vergelijken op de informatiepagina over alle Canarische eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com