costa-del-sol-mooie-bezienswaardigheden

 

De mooiste bezienswaardigheden en plekken in Ronda

Wat is er eigenlijk in het bekende Ronda te zien en doen? Op deze pagina kan je ontdekken of de mooiste plekken van Ronda ook jou kunnen overtuigen.

1. Nieuwe brug
Eén van de eerste bezienswaardigheden waar je naartoe moet als je in Rondo bent, is de Nieuwe Brug. Deze staat in de omgeving beter bekend als Puente Nuevo en ligt bij twee andere bruggen over de El Tajo kloof. Het is een brug van 120 meter hoog, waar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving. De brug is in 1751 gebouwd en er is 42 jaar over gedaan om deze te realiseren. De brug verbindt het oude centrum met het nieuwe El Mercadillo.
Vergeet ook niet om het voormalige stadhuis te bezoeken dat naast de brug staat. Hier heb je namelijk een goed uitzicht op de Tajo-kloof.

ronda-bezienswaardigheden2. El Tajo de Ronda kloof

De El Tajo de Ronda is een kloof die de stad in tweeën splitst. De kloof is ontstaan door de Guadalevin rivier en is ongeveer 50 meter lang en 100 meter diep. Je kan de kloof goed zien als je naar de nieuwe brug gaat. Het is een flinke wandeling met veel moois om te ontdekken. Je kan ook de Carretera de los Molinos afdalen, zodat je in de vallei terechtkomt. In deze vallei kan je veel foto’s maken. De fanatieke fotografen zullen daarom te allen tijde naar deze bezienswaardigheid moeten gaan om een unieke ervaring te krijgen.

ronda-wat-te-doen3. Plaza de Toros

De Plaza de Toros is de bekendste plek voor het stierenvechten. Het is een arena dat volledig uit steen gemaakt is. De arena heeft plek voor 5000 mensen en is gebouwd tussen 1779 en 1785. Een leuk weetje: De architect heeft ook de Puente Nuevo gebouwd.

Tegenwoordig zijn er niet veel stierengevechten gehouden, maar wordt er traditiegetrouw in september wel een feestweek gehouden waarin je de gevechten kan bezoeken.
Tijdens de rest van het jaar dient het gebouw als museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het stierenvechten en de personen die hier de meeste invloed op hebben gehad.

ronda-spanje-highlights4. Oude centrum

Het oude centrum van Ronda mag ook niet ontbreken tijdens jouw vakantie. De stad is klein, maar kent een imposant centrum waar je jouw ogen uitkijkt. Er zijn veel smalle kronkelende straatjes en je kan genieten van de leuke pleintjes. Hier vind je ook verschillende restaurantjes waar je geniet van lokale gerechten.

De pleintjes zijn vooral in de ochtend of avond de perfecte plekjes om rond te lopen. Er zijn dan namelijk nog niet veel toeristen, dus je kan in alle rust genieten. De bezienswaardigheden zijn dan ook nog rustig, dus je hebt alle tijd om rond te kijken.

ronda-spanje-informatie5. Museo Lara

Museo Lara, voluit Casa Palacio Museo Lara, is het levenswerk van Lara Jurado. Het museum zit in een 18e eeuws paleis. Je vindt hier een privécollectie van historische wapens, oude machines, rijtuigen, hekserij attributen en wetenschappelijke instrumenten. Als je denkt dat je alles gezien hebt, kom je ook nog bij de meest gruwelijke martelwerktuigen uit. Je kan wel stellen dat het geen standaard museum is, maar je hier wel meer leert over wat er allemaal in het hoofd van Juan Antonio Lara Jurado omgaat.6. Baños Arabes

De Arabische baden zijn ook een geliefde bezienswaardigheid. De Baños Arabes zijn gemaakt in rond de 13e eeuw, in de periode van de Marokkaanse Almohaden-dynastie. De baden zijn een van de best bewaarde badhuizen die je in Spanje tegenkomt. De restanten van de baden zijn nog zichtbaar en je kan voor een laag bedrag een bezoek brengen.

Je hebt tijdens jouw bezoek niet alleen de gelegenheid om de baden te bezoeken, maar kan ook een informatieve film verwachten. Zo leer je alles over de geschiedenis van het badhuis.

ronda-wat-te-zien7. Uitzicht bij Alameda Del Tajo

Genieten van het uitzicht is op veel plekken in Ronda mogelijk. Het mooiste uitzicht vind je echter bij Alameda Del Tajo. Hier heb je namelijk uitzicht over het volledige landschap rondom de stad. Op het uitzichtpunt vind je ook een groot aantal straatmuzikanten. Deze straatmuzikanten zorgen voor een unieke sfeer.

Je kan kilometers uitkijken over de wijngaarden, hebt een immens dal en kan jezelf laten verwonderen door de omliggende bergen. Ook het parkje met de Alameda Del Tajo mag je niet over het hoofd zien. Hier kom je namelijk ook helemaal tot rust na het maken van de lange wandelingen.

ronda-informatie8. Casa Del Rey Moro

De Casa Del Rey Moro lijkt in eerste instantie het huis van de Moorse Koning. Toch heeft het gebouw hier niets mee te maken. De geschiedenis begint namelijk pas tijdens de bouw in de 18e eeuw. Wel heeft het gebouw een tuin in Moorse stijl gekregen, ter ere van de koningen die hier ooit geweest zijn. De Casa Del Rey Moro bezoek je voornamelijk voor de mooie watermijn. Deze heeft een trap in de rotswand, waardoor je naar de rivier kan die helemaal onderaan ligt. Je mag zelf de afdaling uitvoeren en hebt hier geen gids voor nodig. Je kan dus in alle rust naar beneden en genieten van de rotswanden.9. Iglesia de Santa Maria la Mayor

De bekendste kerk van Ronda is de Iglesia de Santa Maria la Mayor. Het is de kerk waar je onder andere het Mariabeeld ‘Nuestra Señora de la Paz vindt. De kerk heeft lang op zich laten wachten. De bouw heeft namelijk meer dan 200 jaar in beslag genomen. De kerk heeft hierdoor ook veel stijlen gekregen. Zo kan je de gotische, barokke en renaissance stijlen bekijken. Iedere stijl brengt immers ook weer geheel andere elementen met zich mee. De kerk bezoeken mag niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan de stad.

ronda-wat-zien10. Palacio de Mondragon

De Palacio de Mondragon is een museum met Arabische invloeden. Het is gevestigd in het kasteel en geeft veel informatie over de geschiedenis van de regio. Niet alleen de Arabische invloeden zijn zichtbaar, ook de rest van de geschiedenis is zichtbaar. Het paleis heeft tevens een grote tuin waar je een bezoekje aan kan brengen. Je hebt hier een mooi uitzicht aan de rand van een klif.

Het museum leert jou meer bij over de geschiedenis, en je kijkt jouw ogen uit op de omgeving. Het is een plek die je zeker niet over het hoofd mag zien als je in Ronda bent en het is een plek voor het gehele gezin.

ronda-tips-spanje11. Eén van de wijnhuizen in de omgeving

Ronda staat niet alleen bekend om de mooie omgeving, de kerken en andere gebouwen. Ook zijn hier veel wijnhuizen te vinden. Het is immers een opkomende wijnstreek, waar je meer dan twintig wijnhuizen kan bezoeken. Het zijn vooral familiebedrijven. Iedere familie is trots op het werk en hebben de deuren voor jou geopend.

Je leert hier meer over de verschillende wijnen en de druifsoorten die ze hiervoor gebruiken. Ook kan je de bekende wijnen, zoals de Bodega Garcia Hidalgo en de Joaquin Fernandez Bodega, proeven. Wel moet je er rekening mee houden dat je moet reserveren. Het is namelijk populair onder toeristen en er kunnen maar een aantal bezoekers per dag langskomen.12. Setenil de las Bodegas

Ronda en de rest van de omgeving van Andalusië staan bekend om de grote hoeveelheid kleine witte dorpen. Eén van de mooiste witte dorpen in de omgeving is Setenil de las Bodegas. Dit dorp ligt op 17 kilometer van Ronda en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer of een eigen auto.

De woningen in het dorp zijn deels gebouwd in de rotsen, wat het een uniek aanzicht geeft. De lokale bewoners vertellen jou maar al te graag over het dorp en je kan door de verschillende straatjes dwalen. Ook zijn er meerdere restaurants waar je kennis kan maken met de lokale keuken.

ronda-leuke-plekjes-info

 

Meer informatie over het land vind je op de pagina over leuke gebieden in Spanje. Of bekijk de pagina over de nabij gelegen stad Malaga en het populaire kustgebied Costa del Sol.

 

© 2024 SuggestMe.com