malta-spanje-vakantie-bezienswaardigheden-mooiste-plekken

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Valletta

Ontdek hier wat je zoal kan doen en zien in de hoofdstad van Malta; het historische Valletta. Je kunt bijvoorbeeld de volgende leuke bezienswaardigheden bezoeken:

1. De Barrakka Gardens
Vanuit de Upper en Lower Gardens van het Barrakka Gardens complex heb je een schitterend uitzicht op de haven van Valletta en de drie steden van Malta. Deze tuinen vormen een ontspannende locatie om een wandeling te maken en de bezienswaardigheden van de omgeving helemaal in je op te nemen. Daarom is dit ook de perfecte locatie in Valletta voor iedereen die op zoek is naar wat schaduw en rust midden in de stad.

De Italiaanse edelman Fra Flaminio Balbiani legde de hele tuin, compleet met bogen, aan in het jaar 1661. Vanaf de wal bij de Upper Barrakka Gardens, worden twee keer per dag kanonschoten afgevuurd door de Salvation Battery.

valletta-malta-bezienswaardigheden

 

Maar er is meer te zien in de tuinen. Zoals in de Lower Barrakka Gardens waar een bescheiden tempel in Dorische stijl staat. Deze tempel werd gebouwd in 1810 als eerbetoon aan een Britse admiraal die het jaar daarvoor was overleden.

valletta-bezienswaardigheden-tuin2. De Casa Rocca Piccola

Wanneer je in Valletta bent is het erg leuk om het familie paleis Casa Rocca Piccola te bezoeken. Deze woning, die in de 16e eeuw werd gebouwd, heeft eerder het uiterlijk van een koninklijk paleis dan van een typisch Maltees onderkomen. Het is dan ook niet gek dat de aristocratische familie besloot om een van de vleugels van het gebouw te veranderen in een museum.

In dit museum waan je je in verschillende tijdperken terwijl je je tijdens de rondleiding een weg baant door de vele kamers van het paleis. Je kunt de eigenaar zelfs vragen om een privé rondleiding, die compleet met champagne wordt gegeven als je dat doet. Het huis staat vol met historische relikwieën, kunstwerken en persoonlijke schatten.

Het zal dan ook geen verrassing zijn dat fotografen dit herenhuis vaak kiezen voor hun foto’s. Mensen die het meeste uit hun ervaring willen halen, kunnen er ook nog voor kiezen om te eten in restaurant La Giara of te verblijven in één van de unieke suites van het hotel.3. De Sint-Janscokathedraal

Tussen de jaren 1572 en 1577 bouwde de Maltezer Orde de Sint-Janscokathedraal, die vervolgens door de grootmeester Jean de la Cassière werd geopend als kloosterkerk. Girolamo Cassar, een Maltese architect, was verantwoordelijk voor het ontwerp van de kathedraal. Naast de kathedraal was Cassar ook verantwoordelijk voor het ontwerp van nog een aantal gebouwen in het plaatsje Valletta.

Het staat algemeen bekend dat de Sint-Janscokathedraal één van de mooiste voorbeelden is van hoge barokke architectuur en één van de prachtigste kathedralen in heel Europa. Het is hierdoor dan ook de meest bezochte toeristische bestemming in Valletta. Caravaggio’s “De onthoofding van Johannes de Doper” is één van de bekendste schilderijen ter wereld en het hangt in de kapel van de Sint-Janscokathedraal.

valletta-wat-doen4. Het Grandmaster Palace

Het Grandmaster Palace heeft gediend als de officiële verblijfplaats van de Maltese regering sinds Valletta werd uitgeroepen tot hoofdstad van het land. Nadat de Fransen van het eiland waren verdreven, werd het Grandmaster Palace voornamelijk gebruikt als gouverneurspaleis voor de Britten. Daarna werd het omgebouwd tot presidentieel paleis voor Malta.

De bouw van het Grandmaster Palace in Valletta werd goedgekeurd door de grootmeester Pietro del Monte in het jaar 1571. Na al die jaren hebben latere grootmeesters het paleis zo laten verbouwen, verrijken en uitbreiden dat het nu een majestueus en bijzonder bouwwerk is met een al even bijzondere binnentuin. Hierdoor is het paleis ook zeker een essentieel herkenningspunt in Valletta gebleven.

valletta-hoogtepunten-info

 

Tijdens een bezoek zal langs een paar indrukwekkende binnenplaatsen komen die versierd zijn met fonteinen en standbeelden.
De indrukwekkende collectie harnassen en wapens die allemaal gedragen werden door ridders en grootmeesters van de Orde van Malta, zijn ook met eigen ogen te bewonderen. Deze vind je terug in de wapenkamer. De staatsappartementen bevatten ook een indrukwekkende collectie harnassen en wapens die allemaal gedragen werden door leden van de Orde van Malta.

Je kunt ook naar de Ambassador’s Lounge gaan, die ooit werd gebruikt om de welgestelde bezoekers van de grootmeester te ontvangen en vandaag de dag nog steeds door de president van Malta wordt gebruikt om zijn internationale gasten te ontvangen.

malta-leuke-plekken-plaatsen-vakantie5. De Royal Opera en het Parliament House

Het enorme parlementsgebouw, dat in 2015 voor 90 miljoen euro helemaal opgeleverd was, vinden mensen verbluffend mooi of juist erg lelijk. Het gebouw leverde nogal wat strijd op in Valletta vanwege het feit dat het nieuwe Parliament House in een behoorlijk contrast staat met de ruïnes van het Royal Opera House, dat tegelijkertijd werd omgebouwd tot openluchttheater.

Het operatheater was onherstelbaar beschadigd nadat het in 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog was gebombardeerd. Daardoor is er weinig van de oorspronkelijke structuur overgebleven en wordt het nu gebruikt voor evenementen en concerten.

Beide gebouwen behoren dankzij het uiterlijk tot de bezienswaardigheden van de stad.

valletta-informatie-tips6. De MUZA

Het museum in Valletta dat bekend staat als het MUZA, is een kunstmuseum dat in 2018 verhuisde naar de Auberge d’Italie. Dit was ook het jaar dat Valletta als de culturele hoofdstad van Europa werd benoemd. Het is een zeer historische herberg die aan het eind van de 16e eeuw in vele fasen werd gebouwd om onderdak te bieden aan de Italiaanse ridders van de Orde van Sint John.

Het Admiralty House, dat dateert uit de 18e eeuw en vroeger werd gebruikt als paleis, was de plaats waar het vroeger museum vroeger gevestigd was.
Op de nieuwe locatie kun je de rijke geschiedenis van Malta verkennen via een bijzondere reeks thematische galerijen die meer dan 20.000 voorwerpen van het eiland bevatten. De naam van het kunstmuseum betekent letterlijk Nationaal Museum voor Schone Kunsten.7. Fort St. Elmo

Vele jaren heeft fort St. Elmo de stad beschermd. Al sinds de 16e eeuw is het grote bouwwerk het boegbeeld van de stad. Tijdens militaire aanvallen van de Tweede Wereldoorlog was het opnieuw een belangrijk onderkomen voor de bewoners.
Tegenwoordig is Fort St. Elmo nog steeds het belangrijkste punt dat de twee havens van Valletta beschermt. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad, kan je hier ook een bezoek brengen aan het nationale oorlogsmuseum.

malta-bezienswaardigheden-hoogtepunten-vakantie8. De grote jachthaven

Wil je even wat anders dan historische bezienswaardigheden en de drukte van de stad? Dan kan je even gaan uitwaaien langs het water van de jachthaven. Een vrij rustige wandelpromenade leidt je langs vele zeilboten en jachten. Vooral de grootste jachten zijn indrukwekkend om te zien. Sommige van deze luxe jachten kosten wel een miljoen euro per lengtemeter!

Ook kan je een tochtje maken met een watertaxi. Zo kan je de stad en de boten vanaf het water bekijken.

valetta-malta-wat-doen9. Triton fontein

Voor de stadspoort van Valletta staat de mooie Triton fontein. Geen grote bezienswaardigheid maar wel een leuke plek om even langs te lopen. De grote fontein is namelijk voorzien van mooie versieringen en drie beelden. ’s Avonds is de fontein mooi verlicht waardoor het een romantisch plek wordt.

valetta-mooie-plekken10. Ontdek de onbekende bezienswaardigheden

Vind je het leuk om ook de minder bekende plekjes van de stad te ontdekken? Dat kan via een plaatselijke gids. Tijdens een stadswandeling wordt je langs allerlei bezienswaardigheden en mooie maar minder bekende plekjes geleidt. Ondertussen krijg je wat meer informatie over de stad.

Niet alleen lopen, ook per fiets kan je de stad gaan verkennen. Daarbij kan je kiezen voor een rondtour met of zonder gids. Meer informatie vind je op de pagina over het fietsverhuur en de leuke fietstours.

malta-valetta-highlights-straatjes11. Valetta Waterfront

Langs de haven staat een historische werf met verschillende pakhuizen. Tegenwoordig is het een gezellige plek met allerlei toeristische activiteiten. Zo zijn er restaurants, bars en terrassen. Tijdens je drankje kan je genieten van uitzichten over het water en de diverse boten. Soms kan je ook een cruiseschip voor anker zien liggen.

Officieel staat de werf ook wel bekend als de “Pinto Wharf”. Veel toeristen zullen het wandelgebied tijdens hun vakantie bezoeken.

valetta-centrum-haven

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige informatiepagina over de mooiste bezienswaardigheden op Malta.

Of bekijk de pagina over de leuke fietstours door Valletta.

 

© 2024 SuggestMe.com