ayia-napa-activiteiten

 

Toeristische informatie over Ayia Napa

Ayia Napa is een van de mooiste en meest populaire plekken van Cyprus. Ayia Napa is namelijk de feesthoofdstad van het eiland. In de zomer trekken er veel jongeren naar toe over de hele wereld. Echter is het meer dan alleen een feestlocatie. De stad heeft namelijk ook nog een groot aantal bezienswaardigheden, je kan genieten van een van de mooie stranden en er zijn fantastische rotsformaties te vinden. De straten geven jou steeds weer iets anders om te ontdekken. Tevens kan je meer leren over de geschiedenis van het eiland en de lokale bewoners. Veel lokale bewoners vertellen jou maar al te graag hoe het leven in deze stad is.

ayia-napa-cyprus-stranden

 

Wat te doen in Ayia Napa? De bezienswaardigheden

Ayia Napa mag dan een feesthoofdstad zijn, maar er is ook veel te ontdekken. Er zijn een groot aantal bezienswaardigheden die jou meer leren over de geschiedenis van de omgeving. Hieronder lees je welke bezienswaardigheden je niet over het hoofd mag zien tijdens de vakantie naar Ayia Napa.

Klooster van Ayia Napa

Eén van de eerste bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard is om te bezoeken, is het klooster van Ayia Napa. Het klooster kent veel magie en mysterie. Volgens historici is het klooster ontstaan in de 15e eeuw, toen Cyprus veroverd werd door Venetianen. Veel over de geschiedenis van het klooster is er echter niet bekend.

Wel is het een plek waar je voor langere tijd rond kan lopen. Je kan lopen door de ondergrondse tunnels, ziet veel vreemde bogen en pilaren en je kan een bezoek brengen aan de verborgen grot. Je verwondert je iedere keer weer en zal nadenken over wat hier allemaal plaatsgevonden heeft. Er zijn veel volksverhalen verbonden aan het klooster.

ayia-napa-cyprus-bezienswaardigheden


Makronissos Beach en de tombes

In de omgeving van Ayia Napa zijn veel mooie stranden te vinden. Eén van de plekken die niet mag ontbreken op jouw lijstje is Makronissos Beach. Het is het beroemdste strand van het stadje Nissi Beach. Hier vind je niet alleen een mooi strand, maar ook veel cafés en clubs. Het strand ligt een paar kilometer ten westen van het centrum. Daarom is het ook een stuk rustiger. Je kan dus in alle rust genieten van de zon en volledig ontspannen tijdens de vakantie. Het helderblauwe water zorgt voor voldoende verfrissing en het witte zand laat jou je ogen uitkijken.

Het is ook het strand waar je regelmatig locals tegenkomt. Zij kunnen jou ongetwijfeld meer vertellen over de omgeving. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de graftombes. Deze zijn uit de rotsen gehouwen. Er ligt overigens niemand begraven.

mooiste-stranden-cyprus-leuke-plekken


Thalassa Museum

Tijdens de warme dagen is een bezoek aan het Thalassa Museum aan te raden. Het is een museum waar je meer te weten komt over de lokale geschiedenis en cultuur. Er zijn veel artefacten te vinden, die goed tentoongesteld worden.

Eén van de tentoonstellingen in het museum gaat over de Cypriotische zee. Er zijn verschillende opgezette vissen en andere zeedieren om van dichtbij te bewonderen.
Ook zie je hier een volledig gerestaureerd scheepswrak. Dit wrak is gevonden net voor de kust van Ayia Napa. Via verschillende glazen trappen en loopbruggen kan je het wrak van alle kanten bekijken en bewonderen.


De zeegrotten van Ayia Napa

De zeegrotten van Ayia Napa laten jou je ogen uitkijken. Rondom de stad zijn verschillende bijzondere rotsformaties te vinden. Hier zijn meerdere verborgen doorgangen verstopt. De zeegrotten zijn een populaire plek onder de duikers. Ook kan je hier snorkelen en zwemmen.

Verhalen gaan rond over de geschiedenis. Zo zouden piraten gestolen buiten in deze grotten verborgen houden. Ook zijn de holtes gebruikt als schuilplaats.
De grotten zijn eenvoudig met een boot te bereiken. Je kan daarom één van de boottochten maken, die locals aanbieden. Ook kan je via het land naar de grotten en dus op eigen houtje op ontdekking gaan.

cyprus-stranden-mooiste-plekken


Beeldenpark

Het beeldenpark van Ayia Napa is een openbaar park, welke bezaaid ligt met standbeelden, kunstinstallaties en sculpturen. Het park bevindt zich bovenop een klif. De kunstwerken zijn daarom vanaf een afstand al zichtbaar. Ook heb je vanaf deze plek een mooi uitzicht op de zee. De kunstwerken krijgen hierdoor ook weer een geheel andere uitstraling.

Het park zelf bestaat nog niet heel lang. De deuren zijn in 2014 geopend en ziet er niet uit als de andere gebouwen die je in de stad tegenkomt. Het beeldenpark is daarbij een populaire plek voor beeldhouwers van over de hele wereld om hun kunstwerken tentoon te stellen.

ayia-napa-centrum-info


Konnos Bay

Ayia Napa is een populaire stad, waardoor een rustige plek vinden niet altijd eenvoudig is. Toch heb je in de omgeving een baai waar je even helemaal tot rust kan komen. Konnos Bay is een plek waar nog niet heel veel toeristen komen. Zo kan je het strand bijna helemaal voor jezelf hebben. Onderweg naar de baai zijn er hoge kliffen te vinden. Je kan dus ook nog een aantal stops maken om van het uitzicht te genieten.

De baai zelf bestaat uit mooi wit zand in combinatie met turquoise water. Het is ook een populaire plek voor veel watersporters. Je kan dus ook jouw ogen uitkijken met alle sporten die zij hier uitoefenen. Langs het strand zijn voldoende restaurants en terrasjes te vinden. Je hoeft dus niet veel mee te nemen om te ontspannen.

ayia-napa-strand-info


Kaap Greco

Kaap Greco is een nationaal park, dat direct aan de kust ligt. Het park leent zich goed voor het maken van lange wandelingen. Er zijn veel verschillende wandelpaden beschikbaar en je bepaalt zelf hoe lang de wandeling wordt. Onderweg kom je veel lokale planten tegen, waaronder orchideeën.

Kaap Greco heeft ook een indrukwekkende kustlijn. Het azuurblauwe water springt gelijk in het oog en de lichtgekleurde rotsen maken het paradijs helemaal af. Veel mensen omschrijven het als één van de mooiste plekken op Cyprus.

ayia-napa-cyprus-centrum


De blauwe lagune

De Blue Lagoon, ook wel de blauwe lagune genoemd, mag zeker niet ontbreken in het lijstje van bezienswaardigheden. Deze ligt namelijk vlakbij Ayia Napa en je kan er zowel zelf heen als met een georganiseerde tour. Het is het helderste water dat je ooit in je leven gaat zien en er zijn indrukwekkende rotsformaties die de golven breken. Het lijkt een waar paradijs. Je kan hier duiken, zwemmen en snorkelen en ziet het onderwaterleven te allen tijde langs je heen gaan. Je kan ook nog een mooie wandeling maken. Onderweg kom je de Blue Lagoon tegen, maar de natuur zorgt ook voor een unieke ervaring.

ayia-napa-wat-doen

 

Het gezellige centrum van Ayia Napa

Ayia Napa is een plek waar je altijd wel een feestje tegenkomt. Niet voor niets wordt deze plek de feesthoofdstad genoemd. Dit komt door een grote verscheidenheid aan cafés. Iedere dag kan je hier genieten van muziek. Vooral jongeren kunnen hier tot in de late uurtjes doorgaan. Het centrum zelf is voorzien van een groot aantal bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Overdag plan je jouw dag vol met het ontdekken van nieuwe bezienswaardigheden of koop je jouw souvenirs, waarna je geniet van een van de lokale gerechten in de restaurants. Aan het einde van de dag maak je je klaar om richting de cafés te gaan.

 

 

De mooie stranden van Ayia Napa

Ayia Napa is omringd door een groot aantal stranden. De allermooiste stranden zijn hier namelijk in de omgeving te vinden. Het beroemdste strand is bijvoorbeeld Nisso Beach. Dit is de plek waar je overdag even helemaal tot rust kan komen, maar in de avonduren kan genieten van de feestjes. Het is wel een plek waar veel mensen zullen zijn. Je hebt het strand daarom nooit voor jezelf. Als je hier niet van houdt, is het niet aan te raden om op dit strand te gaan liggen. Het strand is 500 meter lang en leent zich ook goed voor verschillende feesten met dj’s.

Een ander strand dat niet mag ontbreken is Makronissos Beach. Deze ligt een paar kilometer ten westen van het stadscentrum en is daarmee ook een stiller alternatief voor een zonvakantie. Het witte zand is goed onderhouden en je kan de verfrissing opzoeken in het helderblauwe water. Dit is ook het strand waar je veel locals tegenkomt. Een ander strand wat rustiger is, is Konnos Bay. Het is vooral de plek waar watersporters te vinden zijn. Het strand is daarom niet altijd even rustig, maar je hebt voldoende plek om jouw handdoek neer te leggen. Ook kan je hier urenlang in de natuur rondlopen.

cyprus-toeristische-plekken-bezienswaardigheden

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige informatiepagina over de mooiste bezienswaardigheden op Cyprus.

Of bekijk de pagina’s over hoofdstad Nicosia of de geliefde badplaats Paphos.

 

© 2024 SuggestMe.com