menorca-mooie-bezienswaardigheden-plekken

 

Toeristische informatie over Cala Galdana

Cala Galdana, ook wel Galdana genoemd, ligt aan de zuidkust van Menorca. Het is vooral een goede bestemming voor families en koppels die op zoek zijn naar een rustige vakantie. Waar de andere steden vooral bekend staan om het bruisende leven, hangt hier namelijk nog een relaxte sfeer. In Galdana vind je een mooi strand en er is een luxe resort waar je jouw vakantie door kan brengen. Het resort ligt aan het beginpunt van de Algendar kloof en is eenvoudig te bereiken vanaf het vliegveld.

Cala Galdana is een stad die opgedeeld is in twee gedeeltes. De Algendar rivier loopt hier namelijk dwars doorheen. Tevens is de stad voorzien van een mooi strand, welke al meermaals uitgeroepen is tot het beste strand van Europa. Het witte zand met de krijtstenen kliffen zorgen voor de vibe die je nodig hebt tijdens de vakantie.

cala-galdana-menorca-strand

 

Wat te doen in Cala Galdana? De bezienswaardigheden

Cala Galdana heeft als stadje aan de westkust niet alleen veel activiteiten die je kan ondernemen, ook zijn er enkele bezienswaardigheden te vinden. Als je het niet erg vindt om te rijden, zijn er zelfs nog veel meer mogelijkheden. Hieronder staan daarom bezienswaardigheden en activiteiten van in de stad zelf als in de omgeving vermeld.

Boottochten
Vanaf Cala Galdana zijn er verschillende boottochten die je kan ondernemen. De boottochten verschillen aanzienlijk van lengte, waardoor je steeds weer meer van de omgeving kan ontdekken. Het is daarom een perfecte combinatie voor liefhebbers van de kustlijn en het ontdekken van afgelegen stranden. Tussendoor kan je namelijk ook mooie wandelingen maken over het strand en even een duik nemen in het frisse water.

Tijdens de boottocht gaat het niet alleen om het genieten van de omgeving. Je leert namelijk ook meer over de geschiedenis, de cultuur en de natuur van Menorca. Verschillende boten zijn tevens voorzien van een glazen vloer, zodat je zelfs het onderwaterleven kan zien.

gran-canaria-onderzeeerDuiken en snorkelen

Cala Galdana staat bekend om een mooi zeeleven. Deze wil je uiteraard ook van dichtbij ontdekken. Je kan daarom ook verschillende excursies terugvinden waarbij snorkelen of duiken centraal staan. Je gaat hiervoor samen met een gids naar de mooiste locaties. Deze gids vertelt jou in eerste instantie alle basistechnieken, zodat je weet wat je moet doen in bepaalde situaties.

Vanaf het moment dat de theorie verteld is, ga je zelf het water in. Je krijgt hiervoor jouw volledige uitrusting. Tussendoor ga je met een speedboot naar de verschillende locaties. Tijdens de excursies ga je niet alleen snorkelen en duiken in het open water, maar stop je ook bij de grotten. Ook hier kan je immers veel dieren tegenkomen. Onder water kan je genieten van de mooie kleuren die weerspiegelen in de grot.

cancun-duiken-wat-doenMirador de Sa Punta Cala Galdana

De Mirador de Sa Punta Cala Galdana is een plek waar je een mooi uitzicht kan verwachten. Mirador is vrij vertaald ‘uitzichtpunt’ en dat is precies wat je kan verwachten van deze plek. Er zijn twee uitzichtpunten. Bij het ene uitzichtpunt kijk je uit over de baai van de stad, terwijl je bij het andere uitzichtpunt een mooi overzicht hebt over de zee.

Beide uitzichtpunten zijn eenvoudig te bereiken via een rotonde. Vanaf de kust kan je ook naar boven lopen, waar je al geniet van de natuur en de omgeving. Vooral voor de echte wandelaars is dit de plek waar je geweest moet zijn als je in Cala Galdana verblijft. Buiten de uitzichtpunten zijn er geen andere bezienswaardigheden in de omgeving te vinden. Ook heb je geen restaurants waar je tussendoor even tot rust kan komen. Je moet daarom wel goed ter been zijn als je naar Mirador de Sa Punta Cala Galdana gaat.

cala-galdana-centrumWatersporten

Vanuit de haven en vanaf het strand kan je verschillende watersporten gaan doen. Dat zie je in de meeste badplaatsen maar Cala Galdana kan extra geschikt zijn. De hoge rotswanden en de baaien rondom het dorp, zorgen namelijk voor een extra mooie omgeving. Bijvoorbeeld voor snorkelen, suppen of kajakken. Er zijn verschillende watersporten te doen, zowel voor volwassenen als kinderen.

Met kinderen kunnen bijvoorbeeld de waterfietsen leuk zijn. Sommige waterfietsen hebben zelfs een glijbaan aan boord. Zo kunnen de kinderen onderweg spelen en de ouders genieten van de mooie natuur langs de rotswanden.

ciutadella-menorca-strand

 

Het gezellige centrum van Cala Galdana

Cala Galdana heeft een gezellig en historisch centrum. Het historische centrum is voorzien van veel smalle straatjes, waar je urenlang rond kan lopen. Hier vind je ook verschillende winkeltjes waar je uren rond kan lopen. Ieder winkeltje heeft weer een geheel ander aanbod. Denk aan kleding, maar ook keramiek en typische Spaanse specialiteiten.

De jachthaven van Cala Galdana is een plek die direct aan het historische centrum ligt. Via grote trappen kan je vanaf het centrum afdalen naar de boulevard. De boulevard is enkele kilometers lang, wat zich goed leent voor een lange wandeling. Tijdens jouw wandeling kom je langs verschillende souvenirwinkels. Ook zijn er een groot aantal restaurants langs de boulevard te vinden. De restaurants staan voornamelijk bekend om de visgerechten die zij serveren.

De barretjes die je in de stad vindt, zorgen er niet alleen voor dat je aan het begin van de avond veel plezier kan beleven, maar ook het nachtleven van de stad kan ontdekken.

 

 

De mooie stranden van Cala Galdana

Cala Galdana heeft het mooiste strand van het eiland. Dit komt door de prachtige baai, welke de vorm van een halve cirkel heeft. Het water is azuurblauw en springt er direct tussenuit. Ook is de baai voorzien van krijtstenen kliffen en veel begroeiing. Je kan hierdoor niet alleen aan het strand zitten, maar ook veel nieuwe plekken ontdekken. Het strand leent zich goed voor het maken van foto’s. Het rustige water loopt van ondiep tot dieper, waardoor het ook veilig is voor de kinderen om in te spelen. Vanaf het strand kan je ook verschillende watersportactiviteiten ondernemen.

Rondom Cala Galdana zijn er nog veel meer stranden te vinden. Hiervoor hoef je niet lang te rijden. Door een rit te maken langs de kustlijn van het eiland ontdek je iedere dag weer nieuwe plekken voor jouw ontspanning. Je kan dan niet alleen rustige stranden vinden, maar ook plekken waar veel toeristen en locals naartoe trekken.

cala-galdana-menorca-bezienswaardigheden

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste bezienswaardigheden op Menorca.

Of bekijk de pagina over hoofdstad Mahon. Ten slotte kan je je breder oriënteren via de informatiepagina over alle Spaanse eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com