caleta-de-fuste-fuerteventura-info

Het centrum van Caleta de Fuste

Het toeristenstadje Caleta de Fuste op het Canarische eiland Fuerteventura, staat bekend om zijn prachtige stranden. Het gebied heeft ook een erg mooie baai waar bezoekers verschillende watersporten kunnen beoefenen.
In het hart van Caleta de Fuste vind je de meeste winkels van het stadje. Evenals een aantal bars, restaurants en een sfeervolle vissershaven. Meer winkels vind je aan de rand van de plaats, in het winkelcentrum Atlantico. Hier vind je allerlei winkels, horeca en een bioscoop.

De haven kan een leuke plek zijn om langs te wandelen. De diverse boten geven een leuke sfeer. Er liggen vaak vissersboten, zeilboten en jachten. Ook kan je vanuit de haven verschillende excursies gaan ondernemen met één van de excursieboten.

Caleta de Fuste ligt op slechts een paar kilometer afstand van het vliegveld, waardoor je na de landing al vlot kunt gaan genieten. De badplaats wordt ook wel El Castillo, Puerto del Castillo en Costa Caleta genoemd.

caleta-de-fuste-centrum-info

 

Wat te doen in Caleta de Fuste? De bezienswaardigheden

Ben je benieuwd wat hier zoal kan doen tijdens een vakantie? Bekijk eens ter inspiratie dit overzicht van bezienswaardigheden en activiteiten.

1. Playa del Castillo
Caleta de Fuste heeft een strand dat bekend staat als Playa del Castillo. Dit strand is anderhalve kilometer lang en heeft de prachtige goudgele tint die je bij een strand zou verwachten. Het strand lijkt op de vorm van de hemel en is zeer geliefd bij gezinnen. Dit komt doordat het strand slechts geleidelijk afloopt in de oceaan, waardoor het strand ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen.

Je hebt ook toegang tot alle voorzieningen die je nodig hebt als je op het strand bent. In de buurt van het strand zijn er bijvoorbeeld allerlei etablissementen waar je een hapje kunt eten of een verfrissend drankje kunt nuttigen. Bovendien zijn er een aantal winkels in de buurt.

caleta-de-fuste-bezienswaardigheden2. Puerto del Castillo haven

De bekende jachthaven in Caleta de Fuste heeft ook wel de naam Puerto del Castillo. Deze jachthaven is in recentere tijden aangelegd. Als je in de haven bent, zie je onder andere vissersboten, luxe jachten en enorme cruiseschepen. Je kunt in de haven ook de restaurants omzeilen en meteen naar de winkels gaan om iets te eten en te drinken te halen. Hoewel er niet veel restaurants zijn, zou je geen moeite moeten hebben om iets te eten te vinden.

caleta-de-fuste-haven-centrum3. Centro Commercial

Het Centro Commercial is een gebied waar je een groot aantal winkels, restaurants, supermarkten en pubs zult ontdekken. Dit gebied staat ook bekend om zijn levendige nachtleven. Daarnaast is het bekende winkelcentrum Atlántico in deze buurt te vinden. Er zijn veel winkels in dit winkelcentrum, maar verder is er ook een gigantische bowlingbaan en een zeer grote bioscoop. In dit winkelcentrum zal je nooit een saai moment hebben. Er zijn immers consequent schilderachtige bars in de buurt.4. Verken de omgeving per kameel

Op het strand van Caleta de Fuste kunnen bezoekers bijvoorbeeld kameelritten reserveren. Je hebt in dit geval de mogelijkheid om op de rug van een kameel over de zandduinen te reizen. Ook al rijd je niet echt op een kameel omdat deze ritten worden uitgevoerd met dromedarissen, is deelname aan één van deze ritten niettemin een onvergetelijke ervaring.5. Museo de la Sal

In de buurt van de badplaats kan je een museum over de zoutwinning bezoeken. Het Museo de la Sal hoe het zeezout op een traditionele werd gewonnen. In het informatiecentrum kan je allerlei informatie krijgen. Zowel in de vorm van tekst als in videobeelden. Buiten kan je de diverse zoutpakken bekijken waar het zout in werd gewonnen.

Verder kan je het enorme skelet van een walvis bekijken. Het staat mooi opgestelde op palen bij de kust.

caleta-de-fuste-bezienswaardigheden-tips6. Golfen

Ben je een golfliefhebber? Ga dan golfen op één van de twee 18-holes banen die in Caleta de Fuste liggen. De mooie groene golfbanen zijn een groot contrast met de rest van het rotsige eiland. Dit geeft een extra leuke sfeer tijdens het golfen.7. Hipo Park

Het pretpark dat bekend staat als Hipo Park is ook een geweldige plek om de dag door te brengen, voornamelijk voor gezinnen. Er zijn veel activiteiten voor kinderen, die hen de hele dag bezig zullen houden. Er is plezier in het water met verschillende glijbanen, er zijn trampolines en springkussens en er zijn daarnaast nog veel meer attracties te vinden.8. Het verdedigingsfort
Net als veel badplaatsen, heeft ook Caleta de Fuste een historisch fort. Echt indrukwekkend is het echter niet. Het is eigenlijk alleen een toren. Desondanks werd de Castillo de San Buenaventura in 1949 aangewezen als volwaardig cultuurhistorisch monument. Het kan een leuke plek zijn om eens langs te lopen.

caleta-de-fuste-wat-doen9. Krabbenfelsen Natural Pool

Net buiten de badplaats vind je één van de meest bijzonder zwemplekken van Fuerteventura. Het is de Krabbenfelsen Natural Pool. Een rotsformatie dat de vorm heeft van een kuip. Op bepaald momenten van de dag is het een mooie plek om in te gaan zwemmen.

Maar let op: dit natuurlijke zwembad is alleen het uur voor en het uur na het eb-moment toegankelijk. Op andere momenten is er namelijk teveel golfslag om er veilig te kunnen zwemmen.

Om het natuurlijke bad te bereiken moet je over scherpe rotsen lopen. Het is dus verstandig om goede schoenen te dragen.

caleta-de-fuste-vakantie-informatie

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Fuerteventura.

Of bekijk de informatiepagina over alle Canarische eilanden.

 

Het klimaat en de beste reistijd

Het plaatsje Caleta de Fuste heeft een woestijnachtig klimaat, net als de andere Canarische eilanden. Het weer varieert overdag van gematigd tot heet, maar als de avond valt kan het behoorlijk fris worden. Mede door de frissere zeewind. Regen zal je hier niet snel last va hebben. Er valt jaarlijks namelijk slechts gemiddeld 94 millimeter regen.

Tussen de maanden januari en december is Caleta de Fuste op het eiland Fuerteventura op zijn mooist. Je kunt je gedurende deze periode verheugen op aangename temperaturen en zeer weinig kans op neerslag. In Caleta de Fuste is de gemiddelde temperatuur in de maand augustus het hoogst met 25 graden, terwijl hij in de maand januari het laagst is met 19 graden.

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Fuerteventura.

Of bekijk de informatiepagina’s over de badplaats Costa Calma of over alle Canarische eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com