costa-calma-informatie

Het centrum van Costa Calma

Zoek je een vakantiebestemming om vooral te genieten van zon, zee en strand? Dan kan Costa Calma geschikt zijn. Je hebt er namelijk de keuze uit vele hotels en de badplaats heeft een mooi strand. Ook is er een modern winkelcentrum en zijn er allerlei restaurants en barretjes.

De badplaats heeft echter niet echt een authentieke dorpskern. Het is vooral een toeristische bestemming, met de meeste inwoners die het hele jaar door werken in de verschillende hotel resorts die de afgelopen decennia in dit gebied zijn verrezen.

costa-calma-centrum-info

 

De bezienswaardigheden van Costa Calma

Benieuwd wat je tijdens je vakantie in Costa Calma zoal kan gaan doen? Dan kan het onderstaande overzicht handig zijn. Je vindt er namelijk een opsomming van bezienswaardigheden in en rond de badplaats.

1. Een gezellige markt
Er wordt elke zondag een Afrikaanse Markt gehouden. Wie naar de markt gaat zal begrijpen waarom hij zo genoemd is. Vrijwel alle handelaren die hier hun artikelen komen verkopen zijn namelijk van Afrikaanse afkomst. Het merendeel van de stands is gewijd aan de verkoop van goederen die op vrijwel elke markt in Spanje te vinden zijn. Hieronder vallen zaken als kleding, handtassen, zonnebrillen en diverse andere vormen van souvenirs.
De af en toe uiterst prachtige handgemaakte dingen die de mensen hier aanbieden maken het de moeite waard om naar deze markt te komen. Hierdoor kun je toch leuke dingen vinden voor een heel redelijke prijs.



2. Bezienswaardigheden in de omgeving

De ligging van Costa Calma is bijna precies in het geografische centrum van Fuerteventura. Hierdoor is het de perfecte locatie om te gebruiken als lanceerplatform voor het verkennen van de rest van het eiland. De afstand tot het vliegveld is ongeveer 80 kilometer en ook het Nationaal Park Janida ligt op slechts een paar kilometer afstand.

puerto-del-carmen-bezienswaardigheden-info



3. Sportieve activiteiten

Vanaf het strand kan je verschillende watersporten gaan doen. Zoals zeilen, surfen, snorkelen, duiken en nog veel meer. Daarbij kan je ook voor één van de excursieboten kiezen waarbij je onderweg kan helpen bij het zeilen of kan gaan snorkelen op mooie plekken.
Maar je kunt ook sportieve activiteiten op het land gaan doen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan mountainbiken, wandelen of op ontdekking gaan met een quad of buggy.



4. Oasis Park

Op 10 minuten rijden afstand, ligt het Oasis Park. Vroeger was het een oase en een tuincentrum. Tegenwoordig is het een dierentuin en een botanische tuin. Een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud. De dierentuin staat bekend om de goede kwaliteit en de veelzijdigheid.
De uitgebreide botanische tuin ligt op 1.5 kilometer afstand van de dierentuin maar dankzij de gratis safaritruck, kan deze afstand vlot worden afgelegd.

fuerteventura-wat-doen-vakantie



5. Laguna de Sotavento

In het verlengde van het hoofdstrand, ligt de Laguna de Sotavento. Een bijzonder strand doordat het aan twee kanten wordt omringd door water. Aan de landzijde ontstaat tijdens de eb-periode, een soort ondiep meer. Dit is een mooie plek voor (kite)surfers. Daardoor is het er vaak een bonte verzameling van watersporters.
Tijdens de eb-periode blijft een smalle strandstroom over dat een unieke wandelroute biedt.

costa-calma-strand-informatie

 

Zoals je ziet zijn er in Costa Calma niet veel bezienswaardigheden. Maar je kunt er wel allerlei leuke dingen doen. Onder andere bij de diverse (all inclusive) resorts. Ook kan je mooie plekken in de omgeving bezoeken, bijvoorbeeld tijdens een excursie.

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Fuerteventura.

Of bekijk de informatiepagina over alle Canarische eilanden.

 

 

Het mooie strand van Costa Calma

Het Costa Calma strand is populair dankzij het twee kilometer lange witte zand en het aangename blauwe water. Je kunt er mooie strandwandelingen maken, mede dankzij de sfeervolle omliggende bergen.

Het strand van Costa Calma bestaat uit goudkleurig zand en is vrij breed. Wat betreft de stromingen heeft deze plek geen bijzonder wilde of rustige sfeer. Er is daadwerkelijk altijd golfbeweging aanwezig in de branding.

Wanneer je niet in een appartement of in een hotel in Costa Calma verblijft, zal je niet veel plaatsen vinden om de auto te parkeren die gunstig gelegen zijn bij het water. Meestal moet je iets verder lopen dan je misschien gewend bent. Op het strand zelf zijn geen restaurants of cafés die open zijn voor het publiek. Ligstoelen daarentegen kunnen wel gehuurd worden met of zonder bijbehorende parasols.

Een gedeelte van het strand is bestemd voor naturisten. Dat zie je relatief veel op de Canarische eilanden.

costa-calma-fuerteventura-info

 

De beste reistijd om Costa Calma te bezoeken

De maanden januari tot en met december worden beschouwd als de ideale tijd om Costa Calma op het eiland Fuerteventura te bezoeken. In deze tijd is de temperatuur zeer aangenaam en is er weinig kans op neerslag. De maand augustus heeft een gemiddelde temperatuur van 24 graden Celsius, terwijl de maand januari een gemiddelde temperatuur heeft van 19 graden Celsius. De watertemperatuur daalt nooit onder de 19 graden Celsius en kan een hoogte bereiken van 24 graden Celsius.

Het klimaat van Costa Calma

Het klimaat in Costa Calma is een woestijnklimaat. De temperaturen variëren overdag van mild tot heet, terwijl de avonden nogal fris kunnen worden. Er zal in het gebied niet snel regen vallen. De jaarlijkse regenval in Costa Calma bedraagt 79 millimeter, terwijl de jaarlijkse temperatuur gemiddeld 21 graden Celsius bedraagt. De luchtvochtigheid is het hele jaar door gemiddeld 75%, en de UV-index komt zelden boven de 6 uit.

costa-calma-centrum-strand

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Fuerteventura.

Of bekijk de informatiepagina’s over de badplaats Caleta de Fuste of over alle Canarische eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com