costa-teguise-bezienswaardigheden

Toeristische informatie over Costa Teguise

Eén van de drie populairste strandbestemmingen op het eiland Lanzarote is Costa Teguise. Op de plaats waar nu de huidige badplaats voor toeristen ligt, was vroeger niets. Op zijn minst was er geen gemeenschap of stad te vinden. Het land dat aan het water grenst bestond voornamelijk uit lava. Op de tekentafel manifesteerde Costa Teguise zich als een enorm vastgoedontwikkeling project. Daardoor is de situatie vergelijkbaar met die van andere badplaatsen op de Canarische Eilanden en in Spanje zelf.

De jaren zeventig markeerden het begin van de ontwikkeling van Costa Teguise. In die periode nam het aantal hotels, appartementen complexen en tweede huizen in het gebied relatief sterk toe. Men besloot zandstranden aan te leggen, evenals een groot aantal winkels en eetgelegenheden om ervoor te zorgen dat het grote aantal bezoekers dat hier kon verblijven geld zou blijven uitgeven en eten.

Het imago van de badplaats

Een korte tijd geleden zou je Costa Teguise kunnen hebben beschreven als een onaantrekkelijke badplaats die geheel uit beton bestaat en waar elke vorm van sfeer ontbreekt. Ondanks het feit dat Costa Teguise waarschijnlijk geen prijs voor schoonheid verdient, is het toch gemakkelijk voor te stellen dat de gemiddelde persoon hier een heerlijke vakantie heeft. Er is een gevarieerd aanbod van restaurants, een aantal cocktailbars en een aantal stranden, die elk hun eigen unieke klantenkring aantrekken.

costa-teguise-wat-te-doen

 

De leukste bezienswaardigheden van Costa Teguise

In Costa Teguise zijn er verschillende bezienswaardigheden en activiteiten te doen. Je vindt hier een handig overzicht van de populairste hoogtepunten.

1. Jardin de Cactus Lanzarote
De Cactustuin, ook bekend als de Jardin de Cactus, is een uniek botanisch park dat zich om twee redenen onderscheidt van andere parken. Ten eerste is het ontworpen in een unieke vorm, namelijk die van een amfitheater, en ten tweede toont de tuin het werk van architect Cesar Manrique. Dit geeft aan dat het ontwerp ervan excentriek is, met onverwachte keuzes wat betreft de flora en de beeldende kunst die het bevat.

lanzarote-bezienswaardigheden-wat-doen2. Winkelen in Costa Teguise

Heb je zin in een ontspannen dagje winkelen en moet je nog wat spullen voor je vakantiehuis inslaan? Geen probleem. In Costa Teguise zijn er verschillende winkelcentra waar je van alles en nog wat kunt krijgen, waaronder bijvoorbeeld kleding, elektronica, parfums, souvenirs en daarnaast nog veel meer. In het charmante dorp in Andalusische stijl wordt daarnaast elke zondag een prachtige markt gehouden, waar een grote verscheidenheid aan regionale specialiteiten kan worden geproefd en gekocht.3. De sfeervolle gebouwen in het centrum

Naast de diverse winkels en restaurants, heeft het centrum ook andere leuke plekken te bieden. Zoals de kerk, het plein en meerdere beelden. Het is een gedeelte van Costa Teguise waar je goed de Canarische cultuur kunt ervaren.

Je vindt er ook vaak allerlei gezelligheid, mede dankzij de weekmarkt en straatartiesten.

costa-teguise-centrum-info4. Ocean Water Park

Heb je zin om iets actiefs te gaan doen? Dan zou je een bezoek kunnen brengen aan het nabij gelegen waterpark. In het Ocean Water Park kunnen zowel kinderen als volwassenen leuke dag doorbrengen. In het waterpark is erg veel te doen, veel meer dan alleen maar waterpret. Zo kun je bijvoorbeeld gaan paintballen of het Avonturenpark bekijken. Het waterpark is het grootste op heel Lanzarote en het beschikt over een aantal grote glijbanen naast een groot aantal andere attracties.5. Lanzarote Aquarium

Bezoek je liever een aquarium? Ook dat is mogelijk in Costa Teguise dankzij het Lanzarote Aquarium. Dit aquarium heeft meer dan dertig aquaria, die samen vele verschillende soorten tropische vissen tonen. Zowel voor kinderen als volwassenen, kan dit een leuk uitje zijn.6. Nationaal Park Timanfaya

In de badplaats zijn allerlei leuke dingen te doen. Maar je kunt ook kiezen voor een excursie naar een bezienswaardigheid elders op Lanzarote. Zoals bijvoorbeeld het Nationaal Park Timanfaya brengt. De vulkanische activiteit die in de 18e eeuw plaatsvond resulteerde in de vorming van dit park, dat door bezoekers wordt geprezen om zijn natuurlijke schoonheid.

Dankzij de verschillende wegen door het gebied, is het ook per auto en bus goed te bekijken.

puerto-del-carmen-bezienswaardigheden-info7. Het scheepswrak voor de kust

In de buurt van de badplaats, ligt vlak voor de kust een scheepswrak. Het metalen vrachtschip is er jaren geleden een de grond gelopen. Tegenwoordig ligt het nog steeds op dezelfde plek weg te roesten. Het schip is geen grote bezienswaardigheid maar kan wel een leuke plek zijn om eens langs te rijden.

costa-teguise-bezienswaardigheden-tips

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Lanzarote.

Of bekijk de informatiepagina over alle Canarische eilanden.

 

De drie stranden van Costa Teguise

Ze hebben de badplaats Costa Teguise op de ideale locatie geplaatst, die in de nabijheid ligt van enkele prachtige stranden, want het is helemaal voorbereid op het toerisme. De badplaats is aangelegd met drie prachtige stranden in de directe omgeving.

Cucharas Beach
Het eerste strand dat je bereikt heet Cucharas Beach. Windsurfers zijn vaak te vinden op dit strand vanwege de gunstige omstandigheden. Hier kun je namelijk heerlijk windsurfen. Er zijn een paar verschillende scholen die les geven in windsurfen. Op Cucharas Beach kunnen bezoekers naast windsurfen ook deelnemen aan allerlei andere watersporten.

Tijdens de zomermaanden worden op dit strand bovendien een aantal festivals gehouden, waaronder de wereldkampioenschappen windsurfen, het leuke Costa Music Festival, dat in september plaatsvindt, en het Braziliaanse Music Festival, dat in juni plaatsvindt. Vanwege de nabijheid van het stadsplein van Costa Teguise, kan het strand van Cucharas makkelijk te voet worden bereikt.

costa-teguise-strandenPlaya del Bastian

Hoewel het Playa del Bastian ten westen van Cucharas Beach ligt, is dit strand toch gemakkelijk te voet bereikbaar vanuit het centrum van Costa Teguise. Playa del Bastian is een strand dat zeer geliefd is bij gezinnen. Dit strand is veiliger, er zijn minder activiteiten op het water en het strand is beter beschermd tegen de wind.

costa-teguise-mooie-strandenPlaya del Jablillo

Het derde strand van Costa Teguise is een bezoek meer dan waard. Hoewel het maar een klein strand is, heeft het prachtig goudkleurig zand en ligt het slechts op korte afstand van het hoofdgedeelte van Costa Teguise.

costa-teguise-stranden-info

 

Het weer in Costa Teguise

Het klimaat in Costa Teguise is, net als op de rest van het eiland, geweldig. Het weer in de zomermaanden kan behoorlijk warm worden, vooral als de passaatwinden die hun oorsprong vinden in de Saharawoestijn over het eiland waaien. De winters zijn in elk geval bijzonder aangenaam. Omdat het niet vaak heel erg koud wordt, is Costa Teguise een ideale plek om in de winter te bezoeken. Het komt hoogst zelden voor dat de temperatuur onder de 20 graden zakt en zelfs in de wintermaanden schijnt de zon hier gemiddeld ongeveer zes uur per dag. Daarnaast is de kans op neerslag in geen van de vier seizoenen buitensporig groot. Zelfs in de meest regenachtige maanden regent het meestal niet meer dan vijf dagen achter elkaar.

In de zomermaanden daarentegen zal het helemaal niet regenen. Hoewel het heel hard kan waaien, genieten surfers er juist van als de wind opsteekt.

costa-teguise-informatie-tips

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Lanzarote.

Of bekijk de pagina’s over andere bekende badplaatsen zoals Puerto del Carmen of het sfeervolle Playa Blanca.

Ook kan je de eilanden vergelijken op de informatiepagina over alle Canarische eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com