playa-blanca-informatie

Toeristische informatie over Playa Blanca

Playa Blanca was vroeger een slaperige vissersgemeenschap, maar heeft zich nu ontwikkeld tot een populaire bestemming voor vakantiegangers. In het meest zuidelijke puntje van Lanzarote ligt deze pittoreske gemeenschap, die wordt gekenmerkt door zijn overwegend witte huizen. De charmante boulevard die naar de kleine haven leidt, is op verschillende plaatsen langs de lengte bekleed met verleidelijke winkels, eetgelegenheden en terrassen.

Playa Dorada en Playa Flamingo zijn twee van de drie kleine stranden met wit zand die in Playa Blanca liggen. In de haven van Playa Blanca stappen passagiers aan boord van de boot die hen naar het naastgelegen eiland Fuerteventura brengt, ook een bestemming die je niet mag missen.

playa-blanca-wat-te-doen

 

De ligging van Playa Blanca

Playa Blanca is een plaats die te vinden is in het zuidelijke deel van Lanzarote en deel uitmaakt van de gemeente Yaiza. Je zult in deze badplaats bijna geen sporen van massatoerisme ontdekken, ondanks het feit dat het algemeen wordt beschouwd als één van de mooiste plaatsjes van het eiland. Desondanks is het zonder twijfel een van de meest bezochte badplaatsen van het eiland. Dat komt door verschillende factoren, waaronder de nabijheid van de Playas del Papagayo.

De schilderachtige stranden en de schilderachtige sfeer van het stadje zijn twee van de voornaamste attracties die bezoekers naar dit plaatsje brengen. De omgeving is warm en uitnodigend en er is een gebrek aan grote commerciële activiteiten. Dit is een zeer unieke omstandigheid door de aanwezigheid van een groot aantal hotels en andere soorten vakantieverblijven.

 

De bezienswaardigheden in Playa Blanca

Je vindt hier een overzicht van de bezienswaardigheden die je in en rond Palaya Blanca kan zien. Maar ook van de activiteiten die je rond de badplaats kan gaan doen.

1. Het dorp Yaiza
Yaiza is de naam van de gemeente die Playa Blanca omvat en de gelijknamige stad ligt op ongeveer tien minuten rijden. Deze schilderachtige gemeenschap, die meerdere malen is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje, is zonder twijfel een bezoek waard.
Een andere locatie in de buurt is Los Hervidoros. Deze rotspartij is een prachtige natuurlijke creatie om te zien. Je komt terecht bij het Nationaal Park Timanfaya als je nog een klein stukje verder reist.

playa-blanca-bezienswaardigheden



2. Europa’s eerste onderwatermuseum

In Playa Blanca zelf is enorm veel te doen, dus je hoeft de stad niet te verlaten, tenzij je dat echt wilt. Je kunt bijvoorbeeld naar het Meseo Atlantico gaan, dat het eerste onderwatermuseum van Europa is. Je bent hier welkom als je een duikbrevet hebt en ook als je helemaal geen duikbrevet hebt. Een uniek avontuur waarin je beelden vindt die elk hun eigen omgeving hebben. Zwem je liever niet in de oceaan? Ga dan naar het waterpark Aqualava.

lanzarote-mooiste-bezienswaardigheden



3. De markt van Playa Blanca

Een uitstapje naar de markt in Playa Blanca is ook een uitstekende manier om je te vermaken. Deze markt wordt tweemaal per week gehouden, zowel op woensdag als op zaterdag, en is vrij toegankelijk. Je kunt er een grote verscheidenheid aan unieke aandenkens en in de omgeving gemaakte producten kopen. Na ongeveer anderhalf uur heb je alles op de markt wel gezien en op dat moment is het tijd om plaats te nemen op een van de omliggende terrassen.



4. De haven

De havens in het plaatsje zijn ook zeker echte aanraders. De stad heeft niet één maar twee havens en beide zijn het waard om minstens één keer bezocht te worden. Vooral een bezoek aan de jachthaven is altijd plezierig. Het gebied rond deze haven herbergt een aantal tavernes en restaurants waar je heel lekker kunt eten. Vanuit de havens vertrekken dagelijks excursies naar zee en sommige daarvan zijn speciaal bedoeld om dolfijnen te zoeken. Je kunt ook een dagtocht maken naar de aangrenzende stad Los Lobos.

playa-blanca-bezienswaardigheden-info



5. Bezienswaardigheden in de omgeving

Heb je extra tijd of een auto tot je beschikking? Dan zou je de bezienswaardigheden in de omgeving kunnen gaan bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld naar het Nationaal Park Timanfaya gaan en het ruige terrein bekijken dat door de vulkanen daar wordt veroorzaakt.
Je kunt ook bezienswaardigheden bezoeken in Arrecife, de hoofdstad van het eiland, of Puerto del Carmen, een wat drukkere kustplaats. Vergeet niet dat de zondagsmarkt in Teguise erg leuk is en dat je daar ook zeker even heen moet gaan.

Het is ook haalbaar om per veerboot naar het naastgelegen eiland Fuerteventura te reizen. Meer informatie over dat eiland vind je op de handige informatiepagina over: Fuerteventura.

puerto-del-carmen-bezienswaardigheden-info

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Lanzarote.

Of bekijk de informatiepagina over alle Canarische eilanden.

 

De ongerepte stranden van Playa Blanca

Playa Blanca staat meer bekend als een geliefde badplaats maar dat is niet te danken aan de stranden. De drie stranden zijn namelijk vrij klein

Playa Dorada
Het strand dat het meest bekend is bij Playa Blanca ligt tegen het hart van de stad aan. Hoewel Playa Dorada niet erg lang of breed is, maakt de ligging het een uitstekende keuze voor wie wil winkelen of de omgeving wil verkennen. Het strand ligt, net als de meeste andere stranden van Playa Blanca, direct in de buurt van een aantal hotels en resorts. Aan de andere kant is hier geen sprake van wijdverbreid toerisme. Ligbedden en parasols zijn op deze plek bijvoorbeeld niet te huur.

playa-blanca-stranden



Playa Flamingo

Het beschutte Playa Flamingo, gelegen aan de westkant van Playa Blanca, wordt vaak beschouwd als het aantrekkelijkste en meest geliefde strand van het gebied. Vanwege de ligging van het strand aan een kunstmatige baai is de stroming hier niet erg sterk. Bovendien is er veel bescherming langs de kust. Dat zorgt er niet alleen voor dat er op die plek doorgaans weinig wind staat, maar het schept ook een sfeer die wat meer afgezonderd en warm is. Er zijn een aantal winkels, restaurants en bars langs de promenade. Perfect voor een ontspannen maaltijd of een snelle hap. Bovendien is dit strand, mede door het feit dat de stroming niet al te sterk is, ideaal voor gezinnen met jongere kinderen om te bezoeken.

playa-blanca-strand-info



Playa de Las Colorados

Het grijze Playa de Las Colorados ligt de andere kant op, ten oosten van Playa Blanca. Dit strand ligt iets dichter bij de Playas del Papagayo dan de andere. Het strand is heel apart in vergelijking met de andere twee stranden die in Playa Blanca liggen. Het is niet erg aantrekkelijk en de voornaamste reden daarvoor is dat het strand er meer bruingrijs van kleur is en bedekt is met kleine kiezels. Het is aan te raden om naar één van de twee stranden met goudkleurig zand te gaan of iets verder naar het oosten te reizen als je echt wilt ervaren hoe het is om aan het strand te liggen.

playa-blanca-mooie-stranden

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige pagina over de mooiste plekken op Lanzarote.

Of bekijk de pagina’s over andere bekende badplaatsen zoals Puerto del Carmen of het populaire Costa Teguise.

Ook kan je de eilanden vergelijken op de informatiepagina over alle Canarische eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com