tunesie-hoogtepunten-overzicht-info

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Djerba

Voorkom dat je mooie plekken mist tijdens je vakantie in Djerba. Ontdek wat je er allemaal kan doen dankzij dit handige overzicht van mooie plekken.

1. De medina van de Houmt Souk
Eén van de authentieke medina’s, de Houmt Souk in het oude centrum van de hoofdstad van Djerba, is een plek waar je uren kunt verdwalen in het doolhof van smalle steegjes. Je zou jezelf bijna wijs kunnen maken dat je in het Midden-Oosten bent dankzij de mooie witgekleurde huizen evenals de gekleurde kleden en potten. Wanneer je in de juiste tijd van het jaar komt, kun je ook veel mooie paarsgekleurde bloemen tegen de huizen zien opgroeien.

Als je op zoek bent naar een prachtig aandenken om mee naar huis te nemen, dan is dit zonder twijfel de meest ideale plaats om te winkelen. Al heeft niet iedereen zin in het spel van afdingen.

djerba-wat-doen2. Het dorp Erriadh

Toen in 2014 in hun dorpje een project met straatkunst werd uitgevoerd, konden de inwoners van het rustige dorpje Erriadh, niet geweten hebben wat ze te wachten stond. Dit straatkunst project kreeg de naam Djerbahood. Ongeveer 150 straatartiesten uit in totaal 30 verschillende landen reisden af naar dit stadje in Tunesië. Erriadh onderging een transformatie nadat het hem drieënhalve maand en 4.500 bussen spuitverf kostte om het proces te voltooien. Op de muren, die meestal wit waren, verschenen ongeveer 250 grote en minder grote kunstwerken.

Bezoekers kunnen vandaag gebruik maken van Segway tours door de straatkunst van Kiffe Street Djerba, zodat ze de kunstwerken zelf eens met eigen ogen kunnen bekijken. Je kunt hier daarnaast ook gewoon gaan wandelen. Omdat er heel weinig verkeer is in dit rustige gebied, zal je niet gestoord worden terwijl je vol ontzag naar de schilderijen kijkt.3. De stranden van Djerba

Van Djerba wordt gezegd dat het enkele van de mooiste stranden van heel Tunesië herbergt. De turquoise blauwe of groene golven en de witte zandstranden waarop geen andere gasten zijn, vormen samen een tropisch paradijs op deze locaties. Vooral Plage de la Séguia en Plage Sidi Mahrez hebben prachtige stranden die ideaal zijn om de dag aan zee door te brengen. De temperatuur van het water is hier vaak precies goed en de stroming is bijna niet aanwezig. In de zomer wordt het wel vaak buitengewoon heet, met temperaturen boven de 40 graden, maar in de herfst blijft het voor langere tijd draaglijk.

mexico-vakantie-leuke-gebieden-bestemmingen4. Ras Rmel of Flamingo Island

Het gebied dat bekend staat als Ras Rmel is heel kenmerkend voor de rest van het eiland Djerba. Ondanks het feit dat er enkele zeer bijzondere natuurlijke kenmerken zijn, kan het gebied beter gedefinieerd worden als een moeras of een schiereiland. Het is een ecologisch reservaat waar bezoekers in bepaalde periodes van het jaar, ongeveer van oktober tot en met maart, flamingo’s kunnen spotten.

Je kunt Flamingo Island bereiken over land of per boot vanuit Houmt Souk. Op het eiland zijn ook een paar verschillende faciliteiten te vinden waar je een bezoekje aan kunt brengen. Er is helaas wel een kans aanwezig dat je geen flamingo’s kunt spotten, dus houd dat in het achterhoofd.5. Het aardewerk van Guellala

Op het eiland Djerba ligt ook het dorp Guellala, dat verantwoordelijk is voor de productie van bijna al het handgemaakte keramiek dat op het eiland te vinden is. In Guellala wonen ongeveer 450 pottenbakkers. Je kunt in dit plaatsje een rondleiding volgen.

Tijdens deze rondleiding leer je precies hoe het maken van de potten in zijn werk gaat en kun je goed zien hoe veeleisend het werk eigenlijk is. Er is een aanzienlijk aantal Berbers onder de pottenbakkers en de overgrote meerderheid van hen volgt nog steeds de gebruiken en rituelen die uniek zijn voor hun volk. Hierdoor heeft Guellala gedurende zijn hele bestaan zijn authenticiteit weten te behouden.

Je kunt deze rondleiding via een bedrijf boeken, maar je kunt ook zelf een taxi regelen die je de hele dag naar de verschillende plaatsjes kan brengen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over verdwaalt raken.

djerba-tunesie-bezienswaardigheden6. Het Musee du Patrimoine Traditionnel de Jerba

De geschiedenis van Djerba is op zijn zachtst gezegd fascinerend. Een bezoek aan het Musee du Patrimonie Traditionnel de Jerba geeft je een dieper inzicht in het Tunesische eiland dat je bezoekt. Van de typische kledij en muziek van toen tot de manier waarop het leven toen geleefd werd en nu nog steeds geleefd wordt.

Je zou het meeste van het museum in ongeveer een uur moeten kunnen zien. Dit komt doordat het museum vrij klein is. Een groot voordeel van dit museum is dat de uitleg op de borden zowel in het Engels als in de taal waarin ze oorspronkelijk geschreven zijn te lezen is. Dit is niet in elk museum op Tunesië normaal. Houd bij het maken van je plannen rekening met het feit dat het museum op vrijdag gesloten is.7. De Fadhloun moskee

Je zult geen moeite hebben om een moskee in Tunesië te vinden, vanwege de lange geschiedenis van het land als islamitische staat. In bijna elke stad en in elk dorp zijn moskeeën te vinden. De Fadhloun Moskee daarentegen, die in het oostelijk deel van het eiland te vinden is, is zeker weten een van de mooiste moskeeën die op Djerba te zien zijn. In tegenstelling tot andere moskeeën, die vaak versierd zijn met spectaculaire werken van Arabische architectuur, valt de Fadhloun Moskee op door het ontbreken van sierlijke elementen die binnenin te zien zijn.

djerba-highlights-info8. De La Ghriba Synagoge

Wist jij al dat er ooit ook een hele grote Joodse gemeenschap in Tunesië woonde? Nadat het land in 1956 onafhankelijk werd, verliet alleen een groot aantal Jodenfamilies het land om elders een nieuw leven te beginnen. La Ghriba, ook bekend als La Ghariba, is een belangrijke plaats die heel goed de rijke Joodse geschiedenis in Tunesië weergeeft.

Deze synagoge wordt vaak beschouwd als één van de oudste van alle landen in de wereld. Deze synagoge kun je vinden in de Joodse wijk El Riadh, die ten zuiden van de wijk Houmt Souk ligt. Er is nog steeds een Joodse gemeenschap in dit land, ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de bevolking hier de islam volgt.

Het is vooral de binnenzijde, wat het bouwwerk tot een bezienswaardigheid maakt.

djerba-moskee-wat-doen9. Djerba Explore Park

Bij de noord oost kust, ligt het Djerba Explore Park. Een attractie dat bestaat uit een openluchtmuseum, overdekt museum en een krokodillenpark. Je kunt er maar liefst 400 krokodillen zien leven. Indrukwekkende dieren, zeker wanneer ze gevoerd worden.

Ook kan je een beter beeld krijgen van de cultuur en geschiedenis van Tunesië in het museum. Mede dankzij kunst, voorwerpen, traditionele huisjes en ambachten. Het park kan een leuke bezienswaardigheid voor zowel kinderen als volwassenen.

torremolinos-bezienswaardigheden-stranden10. Het onderwaterleven

Dankzij de helder blauwe zee kan je mooi snorkelen langs de stranden van Djerba. Het water is meestal rustig en lekker op temperatuur. Ook in het najaar is de temperatuur vaak nog aangenaam.

Niet alleen snorkelen, ook duiken is rond Djerba een aanrader. Zeker bij mooie duikplekken zoals:

• Sidi Yati grotten
• Octopus rif
• bij de Italiaanse scheepswrakken
• langs rotswanden

cancun-duiken-wat-doen11. Het Bordj el Kabir fort

Bij de haven van de badplaats Houmt Souk, staat een historisch fort. Voor liefhebbers van historie kan het een interessante bezienswaardigheid zijn. Zeker omdat het fort nog in een vrij goede staat is. Maar ook de uitzichten over de haven en de zee, kunnen het tot een leuke plek maken.

djerba-bezienswaardigheden-fort

 

Toeristische informatie over Djerba

In het noorden van Afrika, voor de kust van het vaste land, ligt het Tunesische eiland Djerba. Ondanks dat het onderdeel is van het continent Afrika, is het al na 2 uur en 45 minuten te bereiken vanuit Nederland. Het eiland heeft een lengte van 28 kilometer en een breedte van 22 kilometer. Het is dus een relatief klein eiland waardoor je tijdens een vakantie alle mooie plekken wel kunt zien.

Houmt Souk is de hoofdstad en tevens de plek met de meeste bezienswaardigheden. Ook het internationale vliegveld ligt in de buurt van de noordelijke hoofdstad. Het vaste land van Tunesië is niet alleen via de lucht te bereiken maar ook over het land. Het eiland is namelijk verbonden via een 7 kilometer lange dam met het vaste land.

egypte-leuke-bestemmingen-plekken

 

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan de handige informatiepagina’s over de mooiste plekken in Tunesie en het overzicht van de bezienswaardigheden in Tunesie.

 

© 2024 SuggestMe.com