granada-informatie

 

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Granada

Wat is er eigenlijk in het sfeervolle Granada te zien en doen? Op deze pagina kan je ontdekken of de mooiste plekken van Granada ook jou kunnen overtuigen.

1. Alhambra & Generalife
Granada heeft veel geschiedenis te bieden. Eén van de bezienswaardigheden die jou alles over de geschiedenis van het gebied vertelt, is Alhambra. Het fort is op zichzelf al een uniek gebouw. Toch heeft dit fort nog veel meer te bieden. Het is een Moors fort, met meerdere paleizen op een heuvel.

Eén van de bekendste plekken van het fort is Generalife. Het is de binnenruimte waar de vorsten verbleven en waar je ook verschillende binnentuinen met fonteinen en vijvers kan vinden. Ook vind je bij dit fort het oude paleis van Karel V terug.

Zorg er wel voor dat je vooraf al kaartjes hebt gekocht. De toegang is namelijk beperkt en weken vooraf kan het al uitverkocht zijn. Vanaf dat moment kan je er zo lang verblijven als je zelf wilt en ontdekken wat het fort jou allemaal te bieden heeft.

Meer informatie en tickets vind je op de handige pagina over het Alhambra.

spanje-bezienswaardigheden-alhambra2. El Albaícin wijk

Eén van de oudste Arabische wijken van Granada is El Albaicin. Het is een wijk die aan de voet van de heuvel van Alhambra ligt en vooral voor toeristen een mooie plek is om rond te lopen. Je vindt hier een Moors paleis ‘Dar Al-Horra’ en een mooi badhuis. De wijk zelf kan wel een doolhof zijn. Er zijn veel smalle straatjes en pleintjes te vinden. Uren ronddwalen is dus wel mogelijk als je in deze wijk rondloopt.
Als je ook nog wilt genieten van het uitzicht kan je bij de ‘Mirador de San Nicolas’ stoppen. Hier vind je ook uitzicht op het Alhambra-paleis. Uiteraard zijn er ook verschillende restaurantjes te vinden, waar je kunt genieten van lokale gerechten.

granada-bezienswaardigheden-info3. Kathedraal van Granada

De kathedraal van Granada, beter bekend als de Catedral de Granada, is een 16e eeuwse kathedraal, welke je midden in de stad tegenkomt. De kathedraal is gewijd aan de Maagd van de Incarnatie. Het gebouw is een mix van verschillende stijlen. Zo kan je meer leren over de renaissance, de barok en gotiek. In de omgeving zijn er ook nog verschillende bezienswaardigheden te vinden, die je goed kan combineren. Je kan hier de gehele dag verblijven en steeds weer iets nieuws ontdekken. De geschiedenis is duidelijk en je kijkt jouw ogen uit bij de verschillende gebouwen.

granada-wat-doen4. Capilla Real (grafkapel)

Naast de kathedraal vind je de Capilla Real. Het is een grafkapel van de koningen en stamt uit 1517. De grafkapel is ontworpen in Gotische stijl. De praalgraf van enkele katholieke koningsparen vind je hier. Zo zijn de graven van Isabella en Ferdinand hier te bezoeken. Het koningspaar is beroemd geworden doordat zij de stad hebben heroverd van de Moren en teruggegeven hebben aan de lokale bevolking. Er zijn uiteraard nog veel meer graven te bezoeken. Je moet wel de regels goed in de gaten houden, want respect voor de doden staat bovenaan en je kan in de problemen komen als je je hier niet aan houdt.

granada-wat-zien-info5. Sacromonte: Grotwoningen & Flamenco

In Granada vind je ook Sacromonte. Het is een 15e eeuwse zigeunerwijk, welke gelegen is op een heuvel. Je kan hier genieten van allerlei typische grotwoningen. De wijk zelf kent veel steile straatjes waar je doorheen kan lopen. De wijk heeft een lange traditie en geschiedenis van Flamenco. De Spaanse zigeuners, zowel de Roma als Gitano’s, hebben hier door heel de geschiedenis heen immers de overhand gehad.

De grotwoningen die je hier vindt, kan je ook bezoeken. Eén van de grotwoningen vertoont namelijk regelmatig een flamencoshow. Ook heeft de wijk een museum gewijd aan deze woningen. Als je van wandelen houdt, ben je hier ook op de juiste plek. Je kan dan genieten van het uitzicht. Je kijkt jouw ogen uit als je in deze wijk bent.

granada-highlights-zien6. El Bañuelo

El Bañuelo is een 11e eeuwse wijk en heet ook wel het Arabisch badhuis. Het is één van de oudste en best bewaarde badhuizen van de omgeving en ligt in de wijk El Albaicin. Je kan het badhuis gratis bezoeken en ontdekken hoe het is om in een hammam te verblijven. Het badhuis is daarbij ook een speciaal gebouw. Het is namelijk één van de weinige Moorse gebouwen die niet gesloopt is nadat de Spaanse Koningen Granada weer innamen. Je ontdekt de geschiedenis van de omgeving daarom ook weer op een heel andere manier.

granada-bezienswaardigheden-tips7. Klooster ‘La Cartuja’

Als je op zoek bent naar een uniek klooster mag ‘La Cartuja’ niet ontbreken op jouw lijst aan bezienswaardigheden. Het is een van de strengste kloosters ter wereld, waar vandaag de dag nog altijd monniken wonen. Het klooster ligt op de noordelijke heuvel van de stad. Je komt er na een flinke wandeling. Zorg er dus voor dat je goede schoenen aantrekt als je hier naartoe wilt. Het is tevens één van de mooist versierde kloosters van het land. Aan de buitenkant is het sober, maar aan de binnenkant kijk je jouw ogen uit met alles wat er te zien is.

granada-hoogtepunten-tips8. Bergen van de Sierra Nevada

Sierra Nevada is een hooggebergte in Granada waar je de mooist besneeuwde bergtoppen vindt. Het gebergte ligt vlakbij de stad en is daarom een mooi uitstapje als je in Granada bent. Je kan een volledige dag vullen met de bergen. Zo kan je ervoor kiezen om lange wandelingen te maken door de natuur. In de wintermaanden is het aan te raden om één van de skipistes uit te proberen. De afdalingen zijn adembenemend en je kan voor langere tijd veel skiplezier krijgen.

granada-mooie-plekken9. Basílica de San Juan de Dios

De Basilica de San Juan de Dios is één van de toeristische trekpleisters van Granada. Het is een kerk toegewijd aan Johannes de Deo. Aan de buitenkant lijkt de kerk erg sober, maar aan de binnenkant kijk je jouw ogen uit. Er is veel bladgoud terug te vinden en de kunstwerken spatten van de muur. Een bezoek aan de basiliek is goed te combineren met de Monasterio de Jeronimo, het klooster van Hiëronymus. Ook deze heeft veel moois te bieden voor zowel toeristen als de lokale bewoners.

granada-wat-te-doen10. La Alcaicería markt

De La Alcaiceria markt is een laatste bezienswaardigheid op de lijst, maar zeker de moeite waard. Het is de Grote Bazaar en van oorsprong een Moorse zijdemarkt. Tegenwoordig is het vooral een markt die zich richt op toeristen en waar je een groot aantal souvenirs aan kan schaffen. De markt ligt vlakbij het Plaza de Bib-Rambla plein, waar je kan genieten van verschillende terrasjes en lokale gerechten.

granada-leuke-plekjes-markt11. Mooie uitzichten vanaf de uitkijkpunten

De stad heeft meerdere plekken vanaf waar je kut genieten van mooie uitzichten over de omgeving. Je kunt de stad, het Alhambra en de Sierra Nevada bergen zien liggen. In het Spaans worden de uitkijkpunten ook wel “Miradors” genoemd.

Een bekende plek is de Mirador de San Nicola. Het ligt in de sfeervolle Albaicin en biedt een mooi uitzicht op het Alhambra. Andere miradors zijn het Mirador de San Cristobal en Mirador de San Miguel Alto.

granada-highlights12. Carmen de los Martires

In de stad ligt een mooi en goed onderhouden park; het Carmen de los Martires. Voor liefhebbers van natuur met recht een hoogtepunt van Granada. Je kunt er namelijk vele soorten bomen en planten zien. Onder andere verwerkt in een Franse tuin en een Britse tuin. Ook zijn er verschillende fonteinen en beelden te zien.

Tip: ’s middags is het park gesloten, behalve tijdens de weekenden.

granada-bezoeken-tips13. Het sfeervolle centrum

Tijdens je bezoek aan Granada kan je heerlijk door het centrum flaneren. Onderweg kom je langs kleurrijk gebouwen met sierlijke balkonnetjes. Maar ook langs kerken, standbeelden en pleinen. En je kan je uiteraard vermaken met de restaurants, terrasjes en winkels.

granada-centrum-wat-doen14. Plaza Nuovo

Midden in de stad ligt het Plaza Nuovo. Of ter wel; het nieuwe plein. Een statig en sfeervol plein dat bekend staat als één van de mooiere plekken van de stad. Mede dankzij de omliggende gebouwen, zoals het gerechtsgebouw. Een imposant en historisch bouwwerk dat helaas niet van binnen kan worden bekeken. Desondanks is het een leuke bezienswaardigheid voor liefhebbers van historische architectuur.

granada-toerisme-tips

 

Wil je je ook eens verdiepen in andere steden? Kijk dan eens op de pagina over: mooie steden. Of bekijk de informatiepagina over de mooiste plekken in Spanje, sinaasappelstad Valencia of hoofdstad Madrid.

Of bekijk de handige informatiepagina over het mooie Alhambra.

 

© 2024 SuggestMe.com