thailand-mooie-bezienswaardigheden-gebieden-badplaatsen

 

De mooiste bezienswaardigheden van Khao Lak

Voorkom dat je mooie plekken mist tijdens je vakantie in Khao Lak. Dankzij dit overzicht van leuke bezienswaardigheden, kan je bepalen wat je gaat doen tijdens je vakantie.

1. White Sand Beach
Eén van de bekendere bezienswaardigheden van Khao Lak, is White Sand Beach. Het is strand dat een groot aantal kilometers beslaat en welke vooral uit puur wit zand bestaan. De golven trekken menig surfer naar het strand. Tijdens jouw bezoek aan White Sand Beach kan je genieten van een groot aantal lokale specialiteiten in één van de restaurants die direct gelegen zijn aan het strand. Ook zijn er voldoende drankjes te verkrijgen.

Je kan lange wandelingen over het strand maken, maar ook genieten van de zon en het water. Houd er wel rekening mee dat het strand vrij druk kan zijn. Door op tijd te gaan, ben je verzekerd van een van de beschikbare strandbedden.

khao-lak-mooie-stranden2. Coconut Beach

Een ander strand dat bovenaan jouw lijstje moet staan is Coconut Beach. Het is een prachtig wit strand, met helder blauw water. Langs het strand vind je een groot aantal palmbomen. Op Coconut Beach kan je voor langere tijd wandelen langs de branding. Het water is verfrissend, wat goed uitkomt met de hoge temperaturen die je meestal in het land vindt.

Er zijn verschillende strandtentjes en restaurantjes te vinden, waar je van lokale gerechten kan genieten. De uitgebreide keuzemogelijkheden op de menukaart laten jou iedere keer weer genieten van andere maaltijden. Het strand trekt tevens veel lokale bewoners, waardoor je meer te leren komt over de cultuur van Khao Lak.

dominicaanse-republiek-waar-vakantie-strand3. Moo Moo Cabaret show bar

De Moo Moo Cabaret show bar is een plek waar je steeds weer kan genieten van unieke shows en andere voorstellingen. De shows die je hier vindt, zijn ongeveer anderhalf uur en kosten 300 Baht per persoon. Bij jouw ticket zit ook een eerste drankje naar keuze aangeboden. Andere drankjes kan je tijdens de show bestellen.

Het vriendelijke personeel doet er alles aan om jou een onvergetelijke tijd te geven. Het gebouw zelf is typisch Thais. Zelfs als je niet naar binnen wilt voor de show heb je dus voldoende mogelijkheden om jouw tijd te vullen.4. Ao Phang Nga national park

Voor liefhebbers van natuur is het Ao Phang Nga national park een extra mooie plek. Het gebied bestaat namelijk uit 42 rijk begroeide eilandjes. Soms niet meer dan een bijzonder gevormde rotsformatie dat boven het water uitsteekt. De vele kleine eilandjes zorgen voor een bijzondere omgeving.
Vanuit Khalo Lak gaan geregeld excursieboten naar het gebied. Deze boottochten zijn een geliefde attractie geworden. Mede doordat je meestal vaart in een authentieke Thaise boot.

khao-lak-leuke-plekken-natuur5. Ton Chong Fa Waterfall

Als je de natuur meer wilt ontdekken, mag de Ton Chong Fa Waterfall niet ontbreken. Het zijn mooie watervallen, waarvoor wel een aardige klim vereist is. Je moet namelijk ver omhoog klimmen om bij de vierde laag van de waterval te komen. De klim is het echter meer dan waard. Niet alleen geniet je hier van het water dat zich in rap tempo naar beneden stort, ook kan je een mooie omgeving verwachten.

Bij de watervallen heb je ook veel wildlife. Je kan jouw ogen uitkijken. Met een groot aantal wandelgebieden in de omgeving zie je steeds meer natuur en de watervallen brengen jou helemaal tot rust.

khao-lak-waterval-wat-zien6. Pak Weep Beach

Een ander strand dat je kan bezoeken is Pak Weep Beach. Het is een volledig ander strand dan de voorgaande stranden in deze lijst. Je hebt hier namelijk mooi aflopende stranden, met veel bomen die voor schaduw zorgen. Vooral kinderen kunnen hier veel plezier beleven. Onder de bomen zijn namelijk meerdere schommels geplaatst om gebruik van te maken.

Ook volwassenen kunnen uiteraard op deze schommels zitten. Langs het strand zijn meerdere restaurantjes beschikbaar, waar je geniet van lokale maaltijden en verfrissende drankjes. Het kan een dagvullend programma zijn als je naar Pak Weep Beach gaat.

thailand-vakantie-plaats-kinderen-strand7. Royal Thai Navy Third Fleet Turtle Nursery

Een bezienswaardigheid waarmee je ook meer leert over de natuur is de Royal Thai Navy Third Fleet Turtle Nursery. Hier worden met enig regelmaat schildpadden opgevangen die aanspoelen op de stranden. De gewonde en zieke schildpadden worden bij deze nursery goed verzorgd, zodat ze kunnen aansterken. De jonge schildpadden gaan pas weer terug naar de oceaan als ze volledig gezond zijn.

Je kan de nursery bezoeken, maar kan de schildpadden niet aanraken. Hier moet je dus wel rekening mee houden als je een bezoekje waagt. Zeker voor kinderen kan dit een leuke plek zijn.8. Vissersdorp Ko Panyi

Een bekende toeristische attractie in de buurt is het vissersdorp Ko Panyi. het is populair geworden doordat het dorpje bijna geheel op palen is gebouwd. Het dorp hangt dus boven het water. vroeger op houten palen, tegenwoordig op pilaren van beton. Dit heeft de authentiek sfeer wat weggenomen maar het kan nog steeds een interessante plek zijn om eens te zien.

Je kan de drijvende basisschool bezoeken, over de kleine markt lopen en langs de diverse huizen, winkeltjes en restaurants. Het dorp is niet echt schoon, het is goed om je hier van te voren op in te stellen. De restaurants staan echter wel goed bekend.

Veel toeristische rondtours hebben Ko Panyi in het programma opgenomen. Een bezoek duurt gemiddeld één à twee uur.

khao-lak-bezienswaardigheden-tips9. Tongdee Elephant Camp

Khao Lak staat bekend om zijn wildlife. Je kan daarom ook een bezoek brengen aan Tongdee Elephant Camp. Het is een natuur- en wildlife gebied waar je een groot aantal olifanten kan vinden. Het gebied laat goed zien hoe de olifanten leven in een natuurlijke omgeving. Het is belangrijk dat je respect toont naar de omgeving en de dieren. Kom daarom niet te dicht bij de dieren.

Je kan het gebied bezoeken met een gids, waardoor je nog meer informatie krijgt over de dieren en wat de lokale bewoners betekenen voor de omgeving.

thailand-natuurgebieden-excursies-rondreis-boeken10. International Tsunami Museum

In Thailand zijn er een groot aantal tsunami’s geweest welke een grote impact hebben gehad op de omgeving en de bewoners. Dit zie je terug bij het International Tsunami Museum. Het museum toont een groot aantal overblijfselen van de natuurramp. Ook krijg je te zien wat de gevolgen zijn geweest van de tsunami. Zo zie je hier bijvoorbeeld een boot, welke ver op het strand gespoeld is. Het bezoek aan het museum laat jou stilstaan bij de ramp en de bewoners in de omgeving. Het International Tsunami Museum laat jou achter met nieuwe inzichten in het leven.11. Lampi waterval

Zin in een mooie plek dat niet zo toeristisch is? Dan kan de Lampi waterval een goede tip zijn. Je kunt het vinden in het Hat Thai Mueang National Park, op 25 minuten rijden ten zuiden van Khao Lak. Bij aankomst vind je informatie over het gebied bij het bezoekerscentrum. Na een korte wandeling ben je bij de Lampi waterval, dat eigenlijk uit vijf korte watervallen bestaat. Onder elke waterval ligt een meertje waar je in kan zwemmen.

Via houten paden en bruggetjes kan je de mooie plek gaan verkennen. Ondertussen kan je ook genieten van de omliggende natuur.

khao-lak-thailand-plekjes12. Ban Nam Khem Tsunami Memorial Park

Het Ban Nam Khem Tusnami Memorial Park is een ander gebied dat volledig in het teken staat van de tsunami’s en de levens die deze natuurramp gekost heeft. Bij deze plek sta je stil bij de ramp van 2004. Er zijn meerdere naamplaatjes te lezen van slachtoffers van de ramp. Je kan door het volledige park lopen en komt langs mooie wandelpaden. De borden vertellen jou veel over de tsunami en de het memorial park laat jou wederom achter met een groot aantal gedachten en nieuwe inzichten in het leven.13. Wat Suwan Khuha grottempel

In Thailand zijn vele tempels te zien. Vaak met een opvallend ontwerp en met vele versieringen. De Wat Suwan Khuha grottempel is daar een uitzondering op. Het is namelijk gebouwd in een grot en vrij sober gehouden. De focus ligt er met name op eenvoud. Desondanks staan in de tempel wel meerdere sierlijke goudkleurige beelden. Niet alleen de tempel, ook de grot zelf kan interessante zijn. Het bestaat uit meerdere ruimten die je allemaal kan bekijken.

De grottempel is te vinden vanaf het volgende adres: 36/1 Petchkasem Rd, Krasom, Takua Thung District, Phang Nga 82130. Bij aankomst kom je eerst bij de parkeerplaats en een groot plein. Hier staan allerlei kraampjes, onder andere met voer voor de rondlopende apen. Vanaf dit plein zal je nog ongeveer 15 tot 30 minuten omhoog moeten lopen.

khao-lak-highlights-tempelgrot14. Richelieu Rock

Richelieu Rock is dé plek waar je moet zijn als je van duiken houdt. Het is een van de beste duikplekken in Thailand en je kan er veel wildlife vinden. Zo kom je oog in oog met witte haaien, zijn er grote vissen te vinden in de oceaan en zal het koraal jou versteld laten staan. Bij Richelieu Rock hoef je echter niet alleen te duiken. Zo kan je ook een speedboot huren om de omgeving te ontdekken. Ook dan zijn er ongetwijfeld dieren te ontdekken. Tevens heb je hier een mooi strand en kan je ontdekken hoe de mensen leefden in de omgeving.15. Surin eilanden

Eén van de excursies die worden aangeboden in Khao Lak, is een bezoek aan de Surin eilanden. Een groepje van vijf prachtige eilanden. Je kunt er helemaal tot rust komen en prachtig snorkelen. Ook bij Khao Lak is de natuur mooi maar de eilanden kunnen iets van afwisseling bieden tijdens je vakantie. Daarnaast vinden veel mensen het boottochtje leuk.

Maar wat kan je eigenlijk doen op de Syrin eilanden? Dat is vooral relaxen en snorkelen maar ook het spotten van dieren. Zoals de kreeftjes op het strand of dieren als varanen, apen en vele soorten vogels. Ook kan je er sportieve activiteiten gaan doen zoals wandelen en duiken.

khao-lak-activiteiten-doen16. Het Samed Nang She uitkijkpunt

Zoek je een bestemming tijdens een wandeling? Dan kan het Samed Nang She uitkijkpunt een goede tip zijn. Vanaf deze plek heb je namelijk mooie uitzichten over de wijde omgeving. Door de prachtige uitzichten over de baai van Phang Nga, is het een populaire plek geworden. Daardoor zijn er ondertussen als vier uitkijkpunten. Ze liggen op ongeveer 75 kilometer van Khao Lak. Daarom is het vooral een uitje dat je tijdens een rondtour kan meepakken.

samed-nang-she-uitkijkpunt-khao-lak

 

Toeristische informatie over Khao Lak

De badplaats en het omliggende gebied is een populaire vakantiebestemming. Desondanks heerst er een fijne rust. Mede doordat het strand maar liefst 30 kilometer lang is. Verder biedt het gebied geen grote attracties. Het is vooral een bestemming voor een rustige strand- en natuurvakantie.

Khao Lak ligt aan de zuidwest kust van Thailand, op circa 2 uur rijden van de bekende badplaats Phuket. Daar ligt het het dichtsbijzijnde internationale vliegveld. De meeste toeristen kiezen vervolgens voor vervoer per bus. De rit duurt ongeveer 2 uur.

Wil je een taxirit maken? Onderhandel dan voor vertrek over de prijs. Ga je een auto huren? Doe dit dan bij een internationaal verhuurbedrijf. Zo heb je meer zekerheid op een goede verzekering. Op een scooter rijden mag alleen met een internationaal motorrijbewijs.

khao-lak-snorkelen-thailand

 

Ben je ook benieuwd naar de rest van het land? Bekijk dan de handige informatiepagina’s over de mooiste plekken in Thailand en het overzicht van de bezienswaardigheden in Thailand.

Of bekijk de pagina over het mooie eiland Koh Samui of de geliefde badplaats Krabi.

 

© 2024 SuggestMe.com