miracle-garden-dubai-info

 

Wat is er te zien in de Miracle Garden?

Sinds 2013 heeft de stad een bloementuin. Maar je bent in Dubai dus ook deze attractie zal je verrassen. Er zijn namelijk maar liefst ruim 150 miljoen bloemen gebruikt! Daarbij is gebruik gemaakt van 60 soorten bloemen. Deze zijn niet alleen verwerkt in bloemenperken maar ook in allerlei originele objecten. Zo is er zelfs een enorm vliegtuig, auto’s, gebouwen, bogen, een klok, dieren en bomen bekleed met bloemen. Indrukwekkende objecten vol bloemen.

Door de bouwwerken en het grote aantal bloemen, kan het park ook leuk zijn wanneer je niet echt een natuurliefhebber bent. De bloemenzee levert originele foto’s op. Vooral de tunnel van grote bloemenharten is populair.

Bij kinderen is onder andere het Smurfendorp populair. De bekende paddenstoelenhuizen zijn nagebouwd en voorzien van vele duizenden bloemen. Uiteraard ontbreken ook de smurfen zelf niet.

Naast de diverse bloemkunstwerken, zijn er ook activiteiten zoals optochten en optredens. Verder is er horeca en een bazaar met een verzameling van lokale ondernemers.

Ondertussen is het park uitgegroeid tot een populaire attractie dat jaarlijks door maar liefst 1.5 tot 2 miljoen mensen wordt bezocht.

mircale-garden-dubai-bloementuin

 

Waar ligt de Miracle Garden?

Het park is te vinden op ongeveer 30 minuten rijden vanaf het centrum. Veel toeristen kiezen voor vervoer per metro. Je kunt kiezen voor de rode lijn en uitstappen bij station MOE (Mall of the Emirates). Vanaf het metrostation kan je bus 105 nemen.

Adres:
Al Barsha South 3
Dubailand, Dubai

Het park ligt bij andere attracties zoals de Butterfly Garden en de Dubai Autodrome.

miracle-garden-info-wat-zien

 

Praktische informatie over de Miracle Garden

Je vindt hier handige praktische informatie voor een soepel bezoek.

  • Het park is niet het hele jaar geopend. Tijdens de zomermaanden zijn de temperaturen namelijk te hoog voor de bloemen. Daarom kan je het park alleen bezoeken tijdens de maanden oktober tot en april. De exacte data verschillen per seizoen.
    Er zijn ruime openingstijdens want door de weeks is het park geopend van 9:00 tot 21:00 uur. Tijdens de weekenden van 9:00 tot 23:00 uur (onder wijzigingen voorbehouden).
  • Om de dagelijkse drukte wat te ontlopen, kan het verstandig zijn om het park vroeg te bezoeken. Doordeweeks is er ook vaak wat minder drukte.
  • Tijdens de maanden november tot en met februari zijn de temperaturen het minst hoog. Daardoor staan de bloemen er in deze periode het mooiste bij.
  • Elk jaar worden er nieuwe elementen aan het park toegevoegd. Daardoor is het ook leuk voor bezoekers, om het park meerdere keren te bezoeken.
  • Zelf meegebrachte consumpties zijn niet toegestaan.
  • De tuin is goed toegankelijk voor mindervaliden.
  • Tickets kan je bij de ingang kopen of alvast online.

 

miracle-garden-bloementuin-informatie

 

Combineer de bloementuin met de Butterfly Garden

Tegenwoordig ligt naast het park een andere attractie; het is de Butterfly Garden. De eerste vlindertuin van het Midden Oosten. En niet zo maar een vlindertuin, ook dit is uiteraard weer een indrukwekkende attractie geworden. Het bouwwerk bestaat namelijk uit negen futuristische koepels. Hier in leven maar liefst 15.000 vlinders, afkomstig van 32 soorten van over de hele wereld. Ze leven in een mooie omgeving dat is aangekleed met vele tropische planten, bomen en bloemen.

Dankzij het succes van de Butterfly Garden wordt het uitgebreid met een vogeltuin en kooikarper-tuin. Hierdoor wordt het park nog aantrekkelijker voor bezoekers.

Ook het Dubai Autodrome ligt in de buurt van de bloementuin. Een heel andere soort attractie maar door de ligging wel handig te combineren. Het Autodrome is een park dat zich richt op de autosport. Onder andere met een heus racecircuit, twee kartcircuits en extra vermaak zoals een lasergamebaan.

miracle-garden-dubai-bezoeken

 

Uiteraard heeft de indrukwekkende stad nog veel meer leuks te bieden. Mis niets en bekijk het overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Dubai.

Of bekijk de pagina over het hoogste gebouw ter wereld; de Burj Khalifa.

 

© 2024 SuggestMe.com