waar-vakantie-thailand-strand-natuur

Als je het Verre Oosten wilt ontdekken, dan is Phuket een goede plek om te beginnen. Phuket is een provincie in het zuiden van Thailand die eigenlijk uit meerdere eilanden bestaat, waarvan het eiland Phuket, dezelfde naam als de provincie, het grootste en populairste is. Daarnaast vind je hier ook de hoofdstad van de provincie Phuket, die eveneens Phuket heet.

Phuket staat bekend om zijn mooie stranden, het aangename klimaat en de diverse mogelijkheden om te duiken. Doordat het toerisme goed ontwikkeld is in Phuket, is het een makkelijke plek om naartoe te reizen en te verblijven.

 

Phuket; de mooiste plekken en bezienswaardigheden

Bij Phuket denk je misschien aan zon, zee en strand, maar daarnaast zijn er ook allerlei leuke dingen te doen op het eiland. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en plekken.

1. Phuket City
Als je in de regio van Phuket bent, dan is het leuk om ook even een bezoekje te brengen aan de stad Phuket. In het oude centrum van de stad vind je allerlei historische gebouwen en gekleurde huizen, met name aan de hoofdstraat van het oude centrum, Thalang Road. Ook vind je er allerlei winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes.

Je zult merken dat in Phuket anders is dan andere grote steden in Thailand. Op zondag verandert de hoofdstraat van de oude stad in een levendig geheel en vind je er een gezellig markt met handgemaakte producten, eettentjes en muziek. Aan Ranong Road vind je de Chinese tempel Jui Tui Shrine. De tempel is één van de oudste tempels van de stad Phuket en je vindt er veel Boeddhabeelden.

phuket-stad-plaatsen2. Grote Boeddha van Phuket

In Amphoe Mueang Phuket vind je een 45 meter hoog, wit Boeddhabeeld, genaamd de Grote Boeddha van Phuket. Reis je door Phuket, dan is dit enorme beeld niet te missen. Het beeld is tevens een boeddhistische tempel en bekleed met wit marmeren tegels. Het Boeddhabeeld kijkt uit over het eiland en de omgeving en vanaf de plek van het beeld heb je dus een prachtig uitzicht over Phuket. Een bezoek aan Phuket is daarom niet compleet zonder een bezoek aan de Grote Boeddha van Phuket.

phuket-mooiste-bezienswaardigheden3. Phuket Chaloem Phrakiat Park

Als je in de stad Phuket bent en graag kennis wilt maken met de lokale bevolking, dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan Phuket Chaloem Phrakiat Park. In het park komt de lokale bevolking om te hardlopen, te voetballen, te badmintonnen of om aan gymnastiek te doen. Het park is eigenlijk niet toeristisch en daarom een mooie manier om te zien hoe de lokale bevolking van Phuket zich vermaakt. Ook kan het een goede manier zijn om met de lokale mensen in contact te komen.4. Tempels

Als je op vakantie gaat naar Phuket, dan kan een bezoek aan één van de tempels niet ontbreken. In totaal telt Phuket zo’n 29 tempels die verspreid liggen over het eiland. Je kunt zelf een moment kiezen om een van de tempels te bezoeken, maar je kunt ook kiezen voor een tempel tour, waarbij je alle populaire tempels langs gaat.

De bekendste tempels op Phuket zijn Wat Chalong, Wat Mahathat, Wat Phra Thong, Wat Khao Rang, Wat Putta Mongkon en Wat Kathu. Met name de tempel Wat Chalong, die in het begin van de 19e eeuw is gebouwd en tevens ook de grootste tempel van Phuket is, wordt veel bezocht.

phuket-bezienswaardigheden-tempels

Wat Chalong tempel5. Watervallen

In Phuket gaat de ontwikkeling van het toerisme in een razendsnel tempo, waardoor er steeds meer hotels, wegen en andere voorzieningen worden gebouwd om de grote toestroom van toeristen aan te kunnen. Hierdoor verdwijnt helaas steeds meer natuur. Toch zijn er nog mooie natuurplekken in de regio die je kunt bezoeken en die bovendien beschermd zijn. In deze natuurgebieden vind je mooie watervallen, zoals de Bang Pae Waterfall, de Ton Sai Waterfall en de Kathu Waterfall. De Bang Pae Waterfall en Ton Sai Waterfall zijn goed bereikbaar via een wandelpad. De Kathu Waterfall is hoger gelegen en dus moet je flink klimmen om de waterval te bereiken.

phuket-mooie-plekken-natuur

Bang Pae waterval6. Uitgaansleven

Phuket staat naast zon, zee en strand ook bekend om zijn nachtleven. Als je wilt, kun je in Phuket feesten tot in de vroege uren. Je vindt er dan ook heel veel bars en nachtclubs met neonverlichting, paaldanseressen en harde muziek. Als je graag uitgaat, kom je in Phuket uitgebreid aan je trekken, maar ook als je geen feestbeest bent, is het leuk om een avondje door het uitgaansgebied te lopen of in een barretje te kijken naar het publiek dat langs komt.7. Bootexcursies

Phuket wordt omgeven door water en daarom is het een perfecte plek voor bootexcursies. Vanaf Phuket kun je per boot de omliggende eilanden en natuurparken bezoeken om hier een dagje te zonnen, te snorkelen, te duiken of de eilanden te bekijken. Je kunt ervoor kiezen om kleinere, nabijgelegen eilandjes zoals Coral Island, Racha Island en de Khai Eilanden met een bootje te bezoeken of je kunt kiezen voor een excursie naar Phang Nga Bay of de Similan Eilanden.

Ook kan je er voor kiezen om watersporten te gaan doen. Zoals duiken, snorkelen, kajakken of kanoën.

thailand-mooie-bezienswaardigheden-gebieden-badplaatsen8. Vliegtuigen spotten

Net als bij meer eilanden, ligt ook het vliegveld van Phuket bij de kust. Daardoor kan je de vliegtuigen laag zien overkomen bij de landingsbaan. Op Phuket ligt het Mai Khao Beach voor de landingsbaan. Het strand is zelf niet zo bijzonder mooi maar door de ligging toch populair. Het kan een leuke bestemming zijn tijdens een rondrit over het eiland.

phuket-wat-te-doen

Mai Khao Beach9. Gibbon Rehabilitation Project

De Gibbon apen die op Phuket leven, dreigen uit te sterven. Dit heeft onder andere te maken met ontvoering van de jongste apen. Deze worden soms door stropers weg genomen om in te zetten als huisdier of toeristische attractie. Gibbons leven de eerste jaren echter dichtbij hun ouders, daarom zullen de stropers de ouders eerst moeten doden.

Mede daardoor is het Gibbon Rehabilitation Project opgestart. Deze organisatie heeft onder andere als doel om verwaarloosde Gibbons op te vangen. vervolgens wordt geprobeerd ze weer klaar te stomen om weer in de vrije natuur te kunnen leven. De dieren waar dit niet meer bij mogelijk is, blijven in de opvanglocatie wonen.

Je kunt de opvanglocatie bezoeken en meer informatie krijgen over het project.

phuket-bezienswaardigheden-wat-doen10. Het oude centrum van Phuket stad

Het centrum van de hoofdstad kan wat saai overkomen. Maar dit veranderd op zondagavond helemaal. Dan wordt namelijk de wekelijkse markt op de Thalang Road gehouden. Een levendige markt met grote cultuurverschillen. Er is namelijk onder andere Thaise live-muziek, handgemaakte producten en bijzondere eetstalletjes. De kleurrijke gebouwen maken het voor toeristen tot een echte bezienswaardigheid.

thailand-uitgaan-gezellige-badplaatsen-toerisme11. Phuket Aquarium

In de hoofdstad kan je allerlei historische bezienswaardigheden zien maar ook het moderne Phuket Aquarium. Een leuk uitje voor dierenliefhebbers. Het is een modern en interactief museum over zeedieren en zoetwatervissen. Zo kan je allerlei videobeelden, tekstuele informatie en vissen in grote aquaria zien.
Ook kan je ontdekken hoe de organisatie zich probeert in te zetten voor het behoud van vissen.12. Winkelcentrum Central Festival Phuket

Een andere attractie in de hoofdstad is het enorme winkelcentrum Central Festival Phuket. Het is een groot en modern winkelcentrum met circa 250 winkels. Ook is er vermaak zoals restaurants en een moderne bioscoop. Het complex ligt aan de rand van de stad en daardoor makkelijk bereikbaar. Het moderne gebouw zorgt bij veel bezoekers voor verbazing.13. Phuket Elephant Sanctuary

Ook olifanten zijn een bedreigde diersoort. Daarom is ook voor deze diersoort een non-profit organisatie opgericht die zieke en verweesde olifanten verzorgd. Bij een goed herstel worden de olifanten later weer in de vrije natuur los gelaten.
Tegenwoordig is het Thaise Elephant Conservation Centre in Lampang uitgegroeid tot een echte attractie op het eiland Phuket. Het ligt buiten de gebaande paden en biedt een zeer interessant en relatief goedkoop inzicht in het leven van de goedaardige dikhuidige olifanten.

Wees gerust; het is geen plek waar toeristen op de olifanten kunnen rijden. De dieren kunnen hier in alle rust leven.

thailand-natuurgebieden-excursies-rondreis-boeken

 

Meer toeristische informatie kan je vinden op de pagina’s over de mooiste bezienswaardigheden in Thailand en op de pagina over de leukste plekken van Thailand.

 

De mooiste stranden van Phuket

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Phuket zijn de mooie stranden. Je vindt er prachtige witte zandstranden met palmbomen en azuurblauw water. In totaal zijn er wel 35 stranden te vinden. Hoewel Phuket heel toeristisch en dus ook heel druk is, zijn er in de regio zowel drukbezochte stranden als rustigere stranden te vinden.

Patong Beach
Het meest populaire strand van Phuket is Patong Beach, waardoor het een druk strand is, waarbij ook de welgestelden komen zonnen om gezien te worden. Je vind in de buurt van het strand veel speedboten en jetski’s. Het strand is mooi schoon en het water is helder, maar door de drukte en het uitgaansleven minder geschikt voor gezinnen met kinderen. Rondom Patong Beach vind je ook veel luxe resorts en hotels, winkels, restaurants, bars en een druk nachtleven.

phuket-mooiste-strandenKata Beach

Op een paar kilometer afstand van Patong Beach vind je een mooi en langgerekt strand genaamd Kata Beach. Je vindt hier een divers publiek en naast zonnen en zwemmen kun je hier ook allerlei watersporten beoefenen, zoals jetskiën, parasailen of op een banaan achter een speedboot over het water vliegen. Doordat er een meer gevarieerd publiek is, heeft het strand ook een meer ontspannen en meer gemoedelijke sfeer. Je vindt hier daarom ook meer gezinnen met kinderen dan bij Patong Beach. In de buurt van het strand kan je heerlijk Thais eten in de vele restaurantjes.

phuket-mooie-strandenKamala Beach

Meer naar het noorden van Phuket vind je een rustiger en ruim strand, Kamala Beach. Je vindt hier een mix van stelletjes, ouderen en gezinnen met kinderen. Het strand wordt omgeven door palmbomen, die ideaal zijn om wat schaduw mee te kunnen pakken. Wil je een prachtige zonsondergang meemaken, dan kun je die perfect vanaf Kamala Beach zien. Beter nog is om de zonsondergang vanuit de Vanilla Sky Bar & Lounge te bekijken, die zowel over Kamala Beach als de zee uitkijkt.

phuket-leuke-strandenFreedom Beach

In de buurt van Patong Beach vind je Freedom Beach, wat je vanaf de weg of vanaf het water kunt bereiken. Het is een prachtig, tropisch strand met wit zand en helderblauw water en daarom zeker de moeite waard om een dagje door te brengen als je op vakantie bent in Phuket. Houd er wel rekening mee dat je entree moet betalen voor het strand. Het rustigste moment van de dag om Freedom Beach aan te doen is in de ochtend, want ’s middags wordt het drukker.Laem Singh Beach

Laem Singh Beach is een strand ten noorden van Kamala Beach en alleen per boot bereikt worden vanaf Surin Beach. Voorheen was er ook een mogelijkheid om vanaf de weg op het strand te komen, maar dit is nu niet meer mogelijk. De ochtend is het meest rustige moment en dan heb je ook nog schaduwplekken op het strand. Vanaf twee uur is de schaduw verdwenen, maar wordt het ook een stuk drukker. Het water is er heel helder en je kunt tijdens het snorkelen allerlei vissen voorbij zien zwemmen. In de buurt van het strand vind je een restaurantje waar je heerlijk kunt eten.Banana Beach

Banana Beach aan de westkust van Phuket is een strand dat nog niet zo toeristisch en ontwikkeld is en juist daarom interessant is om naartoe te gaan. Via een steil paadje vanaf de weg kun je op het strand komen. In de ochtend is het erg rustig, terwijl in de middag meer boten met mensen vanaf andere stranden Banana Beach aandoen. Het is een perfecte plek om een dagje te ontspannen, te zonnen, te zwemmen en te snorkelen. En mocht je trek krijgen, dan kun je bij het restaurantje op het strand terecht voor iets te eten.

phuket-plekken-strandenBangtao Beach

Ten noorden van Banana Beach vind je een langgerekt zandstrand, Bangtao Beach. Het is een van de langste stranden van Phuket en wordt ook wel Laguna Beach genoemd. Rondom Bangtao Beach zijn allerlei luxe resorts gebouwd en dus kan het op Bangtao Beach druk zijn. Daarnaast zijn veel van de wegen die naar het strand leiden privé-eigendom, waardoor je niet overal even makkelijk het strand kunt bereiken. Het strand is verder wel gewoon toegankelijk voor publiek. Met name in het noorden van Bangtao Beach is het minder ontwikkeld en daarom ook rustiger.

phuket-stranden-informatieNai Harn Beach

In het zuiden van Phuket vind je Nai Harn Beach, dat wordt gezien als een van de mooiste stranden van de regio. De zandstranden zijn met wit zand en schoon en het zeewater is helder blauw. Je kunt hier ook een ligbedje huren met parasol voor meer comfort op het strand. Daarnaast zijn er rondom het strand hotels, winkels en vind je achter het strand ook nog een vijver en een tempel.

Houd er rekening mee dat in het regenseizoen er een zeer sterke stroming staat en het gevaarlijk is om te zwemmen in het water bij Nai Harn Beach. De rest van het jaar is het een heerlijke plek om zowel te zonnen als te zwemmen.

 

 

De ligging van Phuket

Phuket is gelegen in het zuiden van Thailand en de provincie heeft een oppervlakte van 543 vierkante kilometer. In het noorden grenst de provincie Phuket aan de provincie Phang Nga. De hoofdstad van Thailand, Bangkok, is 862 kilometer naar het noorden gelegen. Phuket is verder omgeven door zee, met aan de westkant de Andamanse Zee en aan de oostkant de Phuketzee.

De provincie heeft ruim 600.000 inwoners, waarvan het overgrote deel op het eiland Phuket woont (ruim 400.000 mensen). Als wordt gesproken over een vakantie naar Phuket, gaat het in de meeste gevallen om het eiland Phuket en niet zozeer de hele provincie.

Je zou je vakantie ook kunnen combineren met een bezoek aan hoofdstad Bangkok.

 

Het klimaat en de beste reistijd van het eiland

Phuket heeft een tropisch klimaat, waarbij er vooral onderscheid wordt gemaakt tussen het droge en het natte seizoen. Het droge seizoen loopt van november tot april en het natte seizoen begint in april en loopt tot en met oktober. In het droge seizoen kan het wel 35 graden Celsius zijn overdag en ’s avonds koelt het weinig af, maar is de luchtvochtigheid ook laag.

In het regenseizoen blijft het warm met zo’n 25 graden, maar is het ook een stuk vochtiger. Wil je verzekerd zijn van zon en weinig regen, dan kun je het beste in het droge seizoen naar Phuket reizen. In het natte seizoen is de luchtvochtigheid een heel stuk hoger en heb je ook dagelijks kans op een bui. In deze periode is het wel heel mooi groen.

thailand-rondreis-vakantie-boeken-toerisme

 

Wil je nog wel wat meer inspiratie? Bekijk dan de pagina’s over de mooiste bezienswaardigheden in Thailand en over de diverse leuke plekken in Thailand.

 

Via de bovenstaande links kom je rechtstreeks op de websites van goede reisorganisaties en vind je direct de overzichten van vakanties in het mooie Phuket. Ook vind je er meer informatie en foto’s.

© 2024 SuggestMe.com