puerto-rico-centrum-tips

 

Wat te doen in Puerto Rico? De bezienswaardigheden

Ontdek wat je zoal kan doen tijdens een vakantie in het leuke Puerto Rico op Gran Canaria. Zo hoef je geen mooie plekken en bezienswaardigheden te missen.

1. Het mooie strand
Voor veel bezoekers is het strand één van de belangrijkste plekken. In Puerto Rico zal je vast niet teleurgesteld worden. De badplaats heeft namelijk een mooi zandstrand in een grote baai. Dankzij de beschutting van de baai, is er vrij weinig golfslag. Ook zorgen de omliggende rotsen voor leuke snorkelplekken.

Het centrum ligt rond het strand, waardoor er allerlei voorzieningen zijn. Zoals winkels, restaurants en hotels. Ook zijn er uiteraard voldoende praktische voorzieningen zoals douches en toiletten.

puerto-rico-gran-canaria-stranden2. Jetski tour

Voor de fanatiekelingen is er ook een jetski tour te boeken in Puerto Rico. Vanaf de zuidwestkust van Gran Canaria kan je via het water de volledige omgeving ontdekken. Je kan hoge snelheden maken op het water, maar ook in lage snelheden aanhouden om meer van de omgeving te ontdekken. Zo zie je de kustlijn langs je heen gaan en kan je ook de kust zelf tussendoor nog bezoeken. Jij bepaalt wat je allemaal tijdens de tour ziet. Onderweg kom je ongetwijfeld veel zeedieren tegen, zoals vliegende vissen, dolfijnen en schildpadden.3. De bijzondere natuur

Rond de badplaats is een bijzondere natuur te zien. Vruchtbaar is het gebied niet maar desondanks is het zeker niet saai. Het landschap heeft namelijk allerlei verrassende vormen. Dit kan je gaan ontdekken tijdens een wandeling of autotochtje. Ook kan je kiezen voor een natuurexcursie per bus.

puerto-rico-bezienswaardigheden4. Snorkelexcursies

Het zeeleven is in Puerto Rico ook vanaf het water te ontdekken. Dankzij de snorkelexcursies kom je oog in oog met alle dieren die in het water leven. Gran Canaria heeft namelijk een uitgebreid aanbod van Mediterraan, Afrikaans en Atlantisch zeeleven. Je kan een gids inschakelen voor het ontdekken van de mooiste snorkelplekken. De gids weet immers wat er allemaal te vinden is en waar je pas echt de beste ervaring krijgt.

Jouw snorkelexcursie begint bij het duikcentrum van Puerto Rico, waarna je jezelf in de outfit helpt en naar de plaatselijke stranden rijdt. De excursie zelf duurt ongeveer een uur. Na het snorkelen brengt de gids jou weer terug naar het duikcentrum. Je praat nog lang na over alle bezienswaardigheden die je onder water bent tegengekomen en weet vanaf nu beter hoe je de uitrusting moet gebruiken.

cancun-duiken-wat-doen5. Buggytochten

Heb je zin in wat actie? Dan kan je bijvoorbeeld een tocht door de omliggende natuur gaan maken met een buggy. Een soort open karretjes met een kooi er om heen. De terreinwagens kennen een extreme wendbaarheid en weerstand, waardoor je eenvoudig over het ruige terrein heengaat. Je kan de gids volgen vanuit jouw eigen buggy. Iedere buggy is veilig en gebruiksvriendelijk, zodat je een goede ervaring krijgt.

Je begint de route aan de zuidkust van het eiland, waarna je een klim maakt via de onverharde wegen richting de bergen. Op de bergen heb je een aantal uitkijkpunten die indrukwekkend zijn. De tour zelf duurt ongeveer 2.5 uur. Dankzij de hoge snelheden zie je een groot deel van het eiland en zal je jouw vaardigheden op de proef stellen. De gids vertelt tussendoor ook nog een aantal interessante feiten over het landschap.6. De golfbaan

Je zou het in dit landschap niet zo snel verwachten maar het toch is echt waar, Gran Canaria heeft een golfbaan. Het ligt bij Puerto Rico in de bijzondere omgeving van de ravijn. Ondanks de droogte, zijn de holes bedekt met een frisgroene gazon. Een groot contrast met de omgeving. Mede hierdoor is het een unieke plek om te gaan golfen.

puerto-rico-gran-canaria-info7. Droog de onderwaterwereld verkennen

Als je het water zelf niet in wilt, maar toch wilt ontdekken hoe het zeeleven eruit ziet, is een onderzeese tour Puerto de Mogan een geschikte keuze. Dankzij de onderzeeër zie je alle dieren in het water en kom je oog in oog te staan met al het wildlife in de omgeving. De tour kan je eenvoudig boeken als je jouw vakantie boekt, maar ook ter plaatse aangaan.

Houd er wel rekening mee dat het een populaire tour is. De plaatsen zijn snel vergeven, dus het is aan te raden om zo snel mogelijk jouw boeking rond te maken. De onderzeeër bereikt een diepte van 25 meter. Meer dan genoeg diepte om alle dieren en de flora onder water te ontdekken. Je kijkt jouw ogen uit en het is een goede tour voor het gehele gezin.

gran-canaria-onderzeeer8. Een dag lang Gran Canaria ontdekken

Als je meer wilt zien dan alleen Puerto Rico kan je ook een bustour van 7 uur maken over het eiland. Deze bustour brengt jou namelijk door het groene hart van het eiland. Gran Canaria staat immers bekend om een groot aantal verschillende landschappen en leefomgevingen. Zo zal je in het noordelijke middengebied vooral groene weilanden, bussen, natuurparken en bergen tegenkomen.
Tijdens de bustour breng je een bezoek aan Telde. Het is de op één na dichtstbevolkte stad van het eiland. De moderne stad was eeuwen geleden de hoofdstad van het eiland, waardoor er veel historie te vinden is.
Ook het oude stadje Arucas staat op de planning. Hier vind je onder andere de modernistische kerk San Juan Bautista, welke bestaat uit zwart vulkaansteen. Ook Firgas, Valleseco en Mirador de la Cruz de Tejeda zijn belangrijke plekken tijdens de tour. In 7 uur krijg je allerlei leuke plekken te zien.

gran-canaria-bezienswaardigheden-wat-doen9. Dolfijnen spotten

In Puerto Rico heb je ook de mogelijkheid om gecombineerde tours te houden. Dankzij een catamarancruise ga je namelijk niet alleen op zoek naar dolfijnen, maar kan je ook snorkelen. Je stapt aan boord van een catamaran, waarna je de Atlantische Oceaan intrekt op zoek naar de dieren.
Onderweg heb je mooie uitzichten op het eiland en wordt er gestopt zodat de deelnemers kunnen zwemmen en snorkelen.


10. De jachthaven
Puerto Rico heeft een relatief grote haven. Het is het vertrekpunt van verschillende excursieboten. Maar ook een leuke plek om eens te gaan wandelen. Onderweg heb je mooie uitzichten op het hoger gelegen dorp, het strand en de vele boten.

puerto-rico-haven-centrum11. Indoor SkyDiving

Met het gehele gezin wil je niet alleen buiten doorbrengen. Vooral kinderen willen immers niet altijd stil zitten. Puerto Rico biedt daarom meer dan alleen maar stranden, tours en onderwaterleven. Zo kan je ook genieten van een unieke indoor SkyDiving ervaring. Het centrum biedt uitdagingen voor jong en oud.

Iedereen die deze ervaring wil hebben, krijgt een uitrusting om aan te trekken. Daarna stap je in de turbine en begint de wind te blazen. Spring op de wind en ervaar hoe het is om in de lucht te zweven. De kinderen praten nog lang na over deze indoor SkyDiving en je hebt een vakantie om nooit meer te vergeten.


12. Waterpark Atlantida
Net buiten het centrum, ligt het mooie waterpark Atlantida. Een leuke plek voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt er namelijk genieten van allerlei (uitdagende) glijbanen. Al jaren biedt het park een leuk uitje aan toeristen. Recent is het park flink gerenoveerd waardoor het weer helemaal bij de tijd is.13. Het centrum

Tijdens je vakantie kan je genieten van de Spaanse keuken in één van de diverse restaurants in en rond het centrum. Ondanks de beperkte omvang van de badplaats, is er toch een vrij ruim aanbod van restaurants. Ook zijn er relatief veel winkels in het centrum. Je kunt er zelfs gaan winkelen in meerdere winkelcentra.

Historische bezienswaardigheden zal je in Puerto Rico niet vinden. Het is namelijk een vrij nieuwe plaats.

puerto-rico-gran-canaria-wat-doen

 

Zoals je ziet heeft Puerto Rico genoeg mooie plekken, stranden en activiteiten te bieden voor een leuke vakantie. Benieuwd naar de rest van het eiland? Bekijk dan de handige informatiepagina over de plaatsen en bezienswaardigheden op Gran Canaria.

Of bekijk de pagina’s over de badplaats Maspalomas of de pagina over de verschillen tussen de Canarische eilanden.

 

© 2024 SuggestMe.com